Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D nyomtatás
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rive
veterán
Én azt a fehér - eléggé ragaszkodó - trutyit használom hővezetőpaszta gyanánt, ami a hűtőventivel vagy tán az alaplappal (már nem is emlékszem rá pontosan) egy kis tasakban volt mellékelve.
Az is egy hővezetőpaszta. Prímán megfelel.Shell Darina Greese volt, az 160 C fokon még nem folyt meg és csodálatosan megtapadt a felszínen. Szép sárga szine volt, kurva jól vezette és bírta a meleget.
Nem zárom ki a lehetőségét, hogy némelyik trutyi mellett kibírhatja a proci, de garancia nincs rá. Volt már a kezemben procc, ami atom hűtőborda mellett ment tönkre valami átlátszó zsírszerű valamitől. Szóval ragaszkodjunk szépen a hővezetőpasztákhoz, abból senkinek se lesz baja.SZVSZ:= SZerény Véleményem SZerint
azt hogyan csinálta?
Ha babratolom is a proccom beállításait, azt inkább fordítva, az alacsonyabb sebesség és fogyasztás felé teszem. Ennek megfelelően nem sokat tudok a tuningról: valamelyik szaktopikban kérdezősködj.A hőtermelés első közelítésben a frekivel egyenes arányban, a tápfeszültséggel pedig négyzetesen nő.
-
Rive
veterán
Ezek a hővezető paszták mind olyanok hogy van a nagy duma, a nagy reklám, közben a hatása?
Nem. Nem csak duma. A sima szilikonzsírhoz képest a hővezetőpaszták határozottan jobban vezetik a hőt. Egyes esetekben - pl. a régebbi K7 sorozat egyes kisebb magú, nagyobb étvágyú darabjainál - a különbség dönthetett akár a procc élete/halála felől is. Azaz a hővezetőpaszta vagy más trutyi kérdésben egyértelműen a hővezetőpaszta nyer.Ha úgy tesszük fel a kérdést, hogy hővezetőpaszták egymás között, akkor már picit más a helyzet. SZVSZ az ezüsttartalmú vagy más tuningra ajánlott izémicsodák felsőbbsége végülis nem kérdés, de ténylegesen csak akkor 'érik meg' a sima, elektronikaboltban is kapható kommersz cuccokhoz képest, ha a procc hőmérsékletében 4-6 fok különbség már számít.
Azaz tuning esetén. -
Rive
veterán
nekem ez a szakmám és 35 éve ebben is dolgozom.
Én meg - bár jóval kevesebb idő óta - de a topiktéma dolgában (is) dzsalok. És bár szívesen olvasgatok érdekes adalékokat a témából: tapasztalatból tudom, hogy ha felmerül egyáltalán annak az omminózus ablaktisztítónak v. mifenének az összetétele, akkor néhány héten belül már vissza fogom hallani, hogy az izopropil az kék, teccóban kapni, és ablaktisztítóMeg azt is tudom, hogy mostantól figyelnem kell, hogy cifes-e egy behozott procc, vagy sem. (Nem Te mondtad, csak itt van valahol fentebb ez is, OMG...)
A segíteni akarásod elvitatása nélkül - tényleg szívesen olvasgatok effélét! Pláne, ha látszik, hogy van mögötte valami... - csupán annyit közvetítenék, hogy a prakticizmushoz és az egyszeri átlagj(l)úzer szintjéhez igazítva több és jobban 'átmegy'.
-
Rive
veterán
Metilalkohol eleve nincs a saját főzésű pálinkában
#1.: ha szerencsés vagy.
#2.: ezzel szokták csúfolni, a rettenetesen elb@szott házipáleszeket, akkor is, ha kémiailag nincs benne. Mint közismertA többi - bár érdekes adalék- a topik szempontjából irreleváns. A felsorolt anyagokkal - azaz: finomszesz, körömlakklemosó, sebbenzin, izopropil - a gyakorlatban mind kipróbált, bevált cuccok. Mondjuk nem gondolnám, hogy az izopropil dolgában valaki a vegyszerbolt helyett - én ott veszem, literrel - a teccó polcait zaklatná, a feliratokat szőrözve, majd valami kék izémicsodás flakon láttán felkiált, hogy heuréka
Az ilyen mondjuk meg meg is érdemli, amit kap. Szerintem az ember bemegy a patikába, drogériába, vegyszerboltba és finomszeszt, sebbenzint, körömlakklemosót, izopropilt kér. Így, név szerint.
[OFF]Mondjuk mostmár - miattad
- meg kell említeni, hogy nem ablakmosó, hanem izopropil. Eddig ez fel se merült...
A finomszesz víztartalma elvileg lehetne problémás. Mint írtam, probléma nem szok' vele lenni. [/OFF]
-
Rive
veterán
Bocs. A metilalkohol max. saját főzésű pálinka kapcsán merül fel, a felsorolt 'köztudatú' nevekhez nulla köze. A spiritusz gyantával vagy más szmötyivel fogyaszthatatlanná tett etilalkohol. Elpárolgás után nem jelentős a visszamaradó anyagmennyiség, de aki allergiás a hamvas színre, az tényleg jobb, ha nem használja. Az étkezési- és patikai finomszesz desztvizes etilalkohol. A tükör ablaktisztító nem tudom, hogy jött ide - de amit izopropil néven kapsz, az tiszta izopropil, oszt' kész.
Attól, hogy a sebbenzin tiszta hexán, meg, hogy gyorsan párolog, vígan oldhat műanyagokat. Néhánnyal meg is teszi. Spec procik kapcsán még nem volt vele problémám, meg nem is tudok ilyenről. Mondjuk nyilván nem szokták áztatni.
A körömlakklemosó tózse. Akár a régifajta acetonos, akár az újfajta acetonmentes kiadásban.
A fentiek szerint a legproblémásabb még a finomszesz, a víztartalma miatt. De ezzel se szokott gond lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest