-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Még egy, dolog:
Ha rootolom, akkor ezzel a frissítés opcióval felül lehet írni a root-ot? Ugyanúgy értem ezt mint a telefonoknál, hogy ha egy adott firmwaret rootol az ember, viszont utána gyári módszerrel frissíti, akkor elméletileg vissza kell térnie a gyári állapotnak. Ez működhet?
-
Tristis
őstag
Bocsánat, elvesztem kicsit Nook root-tal kapcsolatban. Melyik verziót érdemes feltenni a root-okból? Vagy gyakorlati jelentősége nem sok, ha nincsenek nagy vágyaim és később úgy is lehet még rajta változtatni?
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
rlazol
veterán
Sziasztok!
Azzal kezdeném, hogy még sose volt a kezemben ebook olvasó, semmit se tudok róla, csak a nagy általánosságokat, amiket az ember a google-n megtalál.
Gyakorlati tanácsra, véleményre lenne szükségem.
Nagypapám 95 éves elmúlt, a Gondviselésnek hála szellemi és fizikai állapota alapján ez a legkevésbé se látszik. Egyedül a szemét viselték meg nagyon az évek, mára már a legkedvesebb (és szinte egyetlen) szórakozását jelentő olvasás is kínkeservessé vált, mert egyszerűen túl kicsik neki a betűk, hiába használ már 2 nagyítót is.
Arra gondoltam, hogy talán egy ilyen ebook olvasó megoldást jelenthet neki. Első körben az a kérdés, hogy technikailag valóban segítene-e? Mennyire lehet ott felnagyítani a betűket? Ahogy én nézem 20as betűméretnek megfelelő lenne a minimum.
Aztán a téma... Milyen könyveket lehet hozzá letölteni? Léteznek-e művészeti, művészettörténeti könyvek e-book formájában, az se baj, ha idegen nyelven (angolul, németül és oroszul perfekt az öreg még mindig, a francia, latin és héber tudása - saját bevallása szerint - már megkopott, mert alig használja...) vagy inkább csak a modern bestsellerek vannak?
Aztán a kezelés... Elsősorban a könyvek letöltése jelenthet neki problémát, a lapozást, nagyítást meg fogja oldani, de az internet tök idegen tőle. Hogy működik ez a dolog? Létezik olyan, hogy pl. beállítunk neki 30 könyvet egy sorba, és amint egyet befejezett, adja a gép a következőt? Ily módon lehetséges lenne, hogy hetente beraktározzunk neki párat az elolvasottak helyére és neki ne kelljen a letöltéssel, kereséssel kínlódnia.
És persze a pénz... Ha jól nézem a netet, egy jó olvasó 30ezer körül kezdődik, de mennyibe kerülhet vajon egy, a fenti kitételek szerinti könyv? Látom, hogy vannak ingyenes szépirodalmi könyvek, de a legjobbak - gondolom - fizetősek. Hogy kell fizetni? Meddig marad meg a gépén az anyag?köszönöm a segítségetek!
Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
Degeczi
nagyúr
az e-book nem ördöngösség: egyszerűen egy adott konvenciók szerint formázott szöveg - amit akár magad is könnyen készíthetsz, ha a nyers szöveghez hozzájutsz, és mások is megosztanak ilyeneket, így nem okvetlenül csak a vásárlás jön szóba
hozzá nem értő rokonnak önmagában azért ideális pl. a Kindle bármelyik típusa, mert alapban jár hozzá egy fiók, amire levélben elküldve az anyagot, az pár perc alatt megjelenik az olvasón: azaz bármilyen távol is laktok egymástól, átküldhető a könyv ami őt épp érdekli, ehhez csak egyszer kell beállítani nála a wifi hálózatot, utána neki már semmi dolga nincsen
másfelől azonban nagy betűméretre bár persze van lehetőség, a szavak elválasztására nem (ugyan a Paperwhitenál létezik erre megoldás, de az a típus már drágább), így kimondottan nagy betűmérettel már elég rossz a helykihasználás magyar szöveggel (amire hosszabb szavak jellemzőek, mint pl. az angolra), ezért mégis másfajtát érdemes
-
lorcsi
veterán
válasz Degeczi #1954 üzenetére
abban az esetben ha oylan könyvolvasót választ amiben micro sd foglalat található
lényegében egyszeri alkalommal akár anyni könyvet feltehet, amit egy életen át olvashata betűméret nem egyzerű kérdés, mert azt a leendő tulajnak kellene tapasztalnia, hogy el tudja e olvasnia legnagyobbra állított mértékben
eladó: vadi új soundcore motion+
-
axioma
veterán
A tordelesi problemakra az lenne a megoldas, hogy a 9 inchesek kozul vesztek valamit, mivel hurcolaszni nem akarja ugysem (marmint zsebben hogy a bkv-n elovegye). Na de ezek persze sokkal dragabbak is egyuttal...
Ha mar mindenkepp 6-os lesz, akkor allitsd at neki fekvore, igy ugyan tobbet kell lapozni, ellenben nagy betukkel is ertelmes hosszusagu sorok alakulnak ki.
Amugy meg kiserletezzetek azzal, hogy mi a fontosabb neki: lehet, hogy egy olcsobb de vilagitos keszulek a vilagitas miatt nagyobb kontraszttal mar jol tudna' olvasni a kevesbe drasztikusan nagyitott, felkoveritett betuket is. Vagy forditva, az olvasolampa eleg a kontrasztositashoz, ellenben tenyleg a betumeretet kell novelni (felkover akkor sem arthat).
Amit talan tudsz, de nehany uj erdeklodo belefut: eInk-est vegyel csak, az lcd-sek tovabb rontanak a szeme't.
Irodalom szempontjabol nezz korul a MEK-ben
egy problema lehet (amire megint a 9" a megoldas): regebbi kiadvanyokat, ha azokban abrak is vannak akkor foleg, csak scannelve mar ebook-nak neveznek, holott az nem formazhato semerre (korabban volt ilyen elektronikus larousse kiadas...). Az OCR programokat ha raeresztik, akkor ha nem is tokeletes, de tobbe-kevesbe olvashato, tenyleges szoveges allapot all elo, az mar vastagithato, nagyithato. Ezt pont pdf-eknel nem fogod tudni, ami mar konkretan valamelyik ebook formatum (pl. epub), azoknal tuti nincs ilyen gond.
Ja esetleg olyat is erdemes keresni, hogy vakok elektronikus konyvtara, lattam mar idonkent ilyen megjelolesu, szovegre konvertalt szkennelt szoveget.[ Módosította: doc ]
-
-
doc
nagyúr
a nem legalis beszerzesi forrasokat legyetek szivesek nem itt kitargyalni
koszonom -
lacibacsi
addikt
Nook Simple Touch rootolás nélkül milyen korlátokat szab az embernek?
Mi az ami miatt muszáj rootolni, mert különben nem élet az élet?Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
Tristis
őstag
-
-
Tristis
őstag
Én arra gondoltam, amit írtam. Nem kell magyarázni, itt van a kezemben, ez a véleményem a gyári olvasóról. Margók ugyanaz a katasztrófa, mint Kindle-en (kicsit még rosszabb is), betűméret néhány fokozatban állítható csak (Kindle jobb), típust van több, de a háromból az az egy ami a Kindle-en van szintén jobb. Tehát hack nélkül nem ajánlott a készülék.
-
doc
nagyúr
válasz Tristis #1970 üzenetére
tenyleg erdekelne mi a gondod a gyari margokkal
a Nookon valaszthato kicsi, kozepes, nagy
a Kindle-n nagy, hatalmas es gigatikus
a Nookon 7 betumeret van, a Kindle-n 6
betutipusbol is joval tobb vanhack nélkül nem ajánlott a készülék
ikabb mondjuk azt, hogy NEKED root nelkul nem tetszik, te vagy az elso Nook tulaj aki ilyet mondmondjuk arra kivancsi lennek hogy ha szemmel lathatoan a Kindle tetszik sokkal jobban, akkor miert a Nookot vetted?
-
Tristis
őstag
Azért az hogy én vagyok az első...
Bizonyára azért vettem, mert lehet rootolni, gondolom a kérdés pillanatában már megválaszolásra került a számodra.Na jó, menjünk bele:
- Kindle 8 betűméret állítás van, de azok főként abban jobbak, hogy jobb az elosztásuk
- Nook margó egyforma, csak Kindle-en 10 perc alatt meg lehet növelni, míg NOOK-on egyelőre a root nekem nem volt tökéletes, szóval lehet szépen upgradelnem a szoftvert és úgy rootolni egy másik verzióval mert ezt már nem ismeri fel... (ez az én hibám)
- Lehet 5000* betűtípus is, nekem csak az az egy kell, amin olvasok. A kindle 4 regular nálam simán odaver az összes többinek.Rootolva persze minden más lesz, de gyári állapotban jobb a Kindle. Tapogatni meg ott van az asszony meg a mobil.
-
leslieke
Jómunkásember
Ez volt már? HD-felbontást kínál az új e-könyv
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
biga
őstag
válasz leslieke #1974 üzenetére
Az az abszolut "jelentéktelen" információ kimaradt a cikkből (vagy átsiklottam volna felette? ), hogy ez 6,8"-on jelenik meg.
(Én mondjuk 9" alatt teljesen parasztvakító dolognak érzem a HD felbontást, de hát ez legyen az én hülyeségem)
''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
Tristis
őstag
Na most, hogyha figyelembe vesszük, hogy FULL HD felbontást a tv-s topikokban milyen képlet alapján számítják, és úgy vesszük, hogy ez a felbontás megfelel a FULL HD követelményeinek (egyik oldal megvan 1080), akkor a képlet alapján a könyvolvasónak a következő távolságban kell lennie hozzád képest ahhoz, hogy felismerd a ennek a felbontásnak az előnyeit:ű
- 8 col esetén 32 cm
- 6 col esetén 24 cmValahol 800*600 körül kell keresni a megoldást, bár úgy is az számít, hogy mennyire jó Bulgakov, vagy éppen Kundera.
-
Hannuska88
csendes tag
válasz Tristis #1977 üzenetére
Sziasztok!
Megkaptam a Nook Simple Touch with Glowlightot, köszönöm szépen a segítséget a választásban!
Az enyém 1.2.0, nem egyértelmű számomra, hogy ezt mivel kell rootolni, az xda fórumon és itt visszaolvasva több javaslatot is látok. Kicsit meg is ijesztettek, mert az egyik helyen azt írták hogy 1.2től már lehetnek gondok a rootolással, de van ahol meg azt ajánlották, hogy frissítsek 1.2.1-re.
Ezekről milyen tapasztalatok/tanácsotok van?
Köszönöm szépen!
-
Tristis
őstag
válasz Hannuska88 #1978 üzenetére
Szia!
Az a biztos, ha így jársz el.
- Frissítés 1.2.1-re
- Root előtt biztonsági mentés!
- Root
- Market, Gmail stb.
- Ezután kezd a Coolreader-rel, nagyon vagány kis program, gyakorlatilag mindent tud, amit csak el lehet képzelni.Ezek után jön majd a multitouch és a no refresh kiegészítés. Ezt még én sem csináltam meg, de úgy látom, hogy 1.66-os Kernelt ajánlják hozzá? Ebben én is kérném a fórumtársak megerősítését.
-
Hannuska88
csendes tag
válasz Tristis #1980 üzenetére
Szia, nagyon szépen köszönöm!
Még azt szeretném kérdezni, hogy te miért a NookManagert ajánlod?
Mi a különbség a NookManager, a TouchNooter (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1343143) és a GlowNooter között (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1675706)?Van lényegi eltérés?(csak azért, hogy megértsem, mert a sok rootolás leírásban mindig csak valamelyiket ajánlották).
-
Tristis
őstag
válasz Hannuska88 #1981 üzenetére
Máshogy néz ki a kezelőfelület. 1.2.1-re én nem láttam TouchNootert, ezért raktam a másikat. GlowNootert én úgy vettem ki, hogy Glowlight-ra való.
Különbség, amit én láttam: a Nookmanager egy kompakt luncher ha úgy vesszük. Kapsz egy egy oldalas, egészen jól átlátható kezelőfelületet, aminek egyetlen hátránya talán, hogy nem lehet a kezdőlapról indítani a programokat, hanem mondjuk bele kell menni a kedvencekbe. Számomra egyébként egészen átlátható. Plusz az a root kicsit több automatikus beállítást tartalmaz, ami kezdőknek nem árt. A TouchNooter az egy sima Android 2.1 kezelőfelületet ad. Ha van telefonod biztosan tudod miről van szó. Nekem a Nookmanager jobban tetszett, mert kompaktabb és kb. minden egy helyen van, de igazából úgy is vagy olvasol, vagy max netezel az eszközzel, szóval elég kevés időt töltesz a menüben.
A TouchNooterre biztos van no refresh és multitouch alkalmazás, a Nookmanagerre is mondták, hogy működik, de én még nem jöttem rá, hogy melyik az. Még olvasgatni kell egy kicsit, de ha te megtalálod szólj. Kernel-t nem szívesen raknék a cuccra, már csak azért is, mert az elég sok dologba belepiszkál és egy esetleges proci húzással megrövidülhet a készülék élettartalma is...
-
Nicole900209
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek közületek Prestigio per3464b ebook olvasó-ja?
Nagyon gondolkodom, hogy veszek egyet?
Tapasztalatotok róla? Szabadban jól olvasható?
Előre is köszi a választ
Niki -
Tristis
őstag
válasz Nicole900209 #1983 üzenetére
Nézzed értékeléseket serényen!
[ Szerkesztve ]
-
Nicole900209
csendes tag
Igazából engem az érdekel, hogy a szabadban milyen olvasni rajta, (Prestigio per3464b) mert most egy olcsó kategóriás Tabletem van amivel csak a lakásba tudok olvasni ott is teljes fényerővel (aksija lemerül egy nap 2x is töltöm) de néha még úgy is be kell húznom a sötétítőt. Sokat járok a párommal pecázni és ott is szeretnék olvasni azért is szeretnék egy kimondottan e-book olvasót.
-
Tristis
őstag
válasz Nicole900209 #1985 üzenetére
"Magyar internetes piacon" van 25 alatt Kindle, itt a fórumon "Kindle (reklámos) 22.500Ft", hagyd a francba a Prestigo-t, jó egy kicsit mindenre, de igazából semmire sem való. Akkor meg minek?! Nem véletlen, hogy Kindle-ön és Nook-on kívül nem igazán van, amit ajánl senki.... Prestigo-t csak lecserélni akarták eddig.
Jó pecázást! Most van kapás rendesenAmi az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Hannuska88
csendes tag
válasz Tristis #1982 üzenetére
Kedves Tristis!
Nagyon nagyon szépen köszönöm a részletes választ!!
Nekem akkor tökéletes lesz ez a program, én még a kezdőknél is kezdőbb vagyok(:. Az a leírás is a Nookmanagert ajánlja az 1.2.0-ás verzióra, amit én találtam (http://www.babblingengineer.com/how-to/how-i-turned-my-nook-into-an-e-reader-monster/), de az nem mondja hogy frissítsem előbb 1.2.1-re.
Majd a hétvégén az ilyen dolgokban jártas barátommal megcsináljuk a rootolást, már nagyon várom
Majd jövök és beszámolok az eredményről és megkérdezem ezt a két alkalmazást is.
-
Hannuska88
csendes tag
válasz Hannuska88 #1987 üzenetére
Még valamit elfelejtettem megkérdezni: külső memóriaolvasót mindenképp kell használni? Ha van egy adapterem, ami a micro SD kártyát sima SD kártyává alakítja, azt használhatom?
-
axioma
veterán
válasz Tristis #1986 üzenetére
En az enyemet igen, csak itthon nem kaphato, ebay beszerzes. Jo felbontas, vilagitos, microsd-t tud, filerendszert kezel. Csak nem android. Mondjuk azt elobb meg kene neznem, hogy a txt hiba elojon-e megint, ha frissitem, de mivel mostanaban mar a calibre-t is aktivan hasznalom es epub-ositok, ezert nem siettem el.
-
Degeczi
nagyúr
egy ilyen e-book olvasó e-ink kijelzős - és mint ilyen, minél erősebb a napfény, annál jobban látható
az akku pedig átlagos olvasás mellett min. heteket bír (ez is e-ink jellemző: csak a kijelzett tartalom változtatása igényel energiát, ha percekig olvasol egy oldalt, közben szinte semmit nem fogyaszt)
viszont valóban sehol nem jókat olvasni a Prestigioról, így inkább kerülendő
-
Pierre75
senior tag
"Az az abszolut "jelentéktelen" információ kimaradt a cikkből "
Pedig épp ezáltal válik zsebkönyvméretről ideálissá.A bemutató alapján okulva a visszajelzések alapján a Glo kékes fényét is lecserélték. Azt mondjuk nem tudom ebből megítélni, mennyire sikerült egyenletesre, de nem tűnik rossznak.
A fehér nem tetszik, de a fekete verziója szép lett, persze lehet ez is a modern idők kívánalmainak megfelelő ujjlenyomatgyűjtő fényes sz@r. Menüben változatlan ahogy látom. A legtestreszabhatóbb gyári menüje a Kobonak van.
[ Szerkesztve ]
-
Pierre75
senior tag
-
Pierre75
senior tag
válasz smilecat #1993 üzenetére
Nekem a PW-vel nincs bajom, megszoktam a 6"-t, de előtte is tudtam, hogy 7" lenne az ideális méret. Az 5.3.4-ben javították a beragadó fényt. A mágneses nyitás, ami számomra fontos kényelmi újítása a PW-nek viszont hiányozna. A fény egyenletessége azért a Kobo-nak se lett jobb a PW-nél, már amennyire ez a bemutatóból megállapítható.
-
Pierre75
senior tag
válasz smilecat #1996 üzenetére
Gyenge ahhoz a képminőség, hogy ezt kategórikusan kijelentsem, de a PW foltosodását ismerem, és a képernyő felső 1 cm-je a Kobo-nál se jobb. Persze ezt tényleg csak élőben lehetne megítélni. Az is igaz, hogy engem a PW-jé se zavar. (Bár ha hihetünk a fórumoknak, minőségi ingadozás van az egyes PW-k között.)
Ha most kellene választani, akkor a 6.8" és a testreszabhatóbb gyári menü miatt a Kobo-t venném. Persze ezt se Abszurdisztánban. Mondjuk az első fecskék akku tesztjét megvárnám, hogy nem csesztek-e el vmit. (A mai tömeggyártásban még bejáratott márka kategóriabajnokával is lehet szívni.) -
Tristis
őstag
A gyárin kívül melyik jó minőségű könyvolvasó program eszi meg a prc szótárat?
Kicsit nehéz elsőre átkonvertálni prc-t startdictbe.Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
mozzer14
csendes tag
Szia. Nekem van egy ilyenem néhány napja. Firmware-t rögtön frissítettem rajta mielőtt használni kezdtem. Teljesen jó kis olvasó 19.900 most a tescoban. Szabadban tökéletesen lehet rajta olvasni, jól látszik, mivel e-ink technologiás. Formátumokkal elég jól elboldogul. A PDF-et természetesen rosszul tördeli mint a legtöbb ilyen kütyü, de a többivel nem volt gond. Van 1 Kindle 3-asom is amellé vettük, hogy legyen 2 a családban, ha egyszerre olvasunk. A gombjai kicsit nehezebben érintkeznek, mint a Kindle-nél, de ennyi pénzért teljesen rendben van szerintem.
-
Rebourne
aktív tag
Ez a Kobo Aura HD superneed. Hogyan tudnám legegyszerűbben beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest