Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • axioma

    veterán

    válasz rlazol #1953 üzenetére

    A tordelesi problemakra az lenne a megoldas, hogy a 9 inchesek kozul vesztek valamit, mivel hurcolaszni nem akarja ugysem (marmint zsebben hogy a bkv-n elovegye). Na de ezek persze sokkal dragabbak is egyuttal...
    Ha mar mindenkepp 6-os lesz, akkor allitsd at neki fekvore, igy ugyan tobbet kell lapozni, ellenben nagy betukkel is ertelmes hosszusagu sorok alakulnak ki.
    Amugy meg kiserletezzetek azzal, hogy mi a fontosabb neki: lehet, hogy egy olcsobb de vilagitos keszulek a vilagitas miatt nagyobb kontraszttal mar jol tudna' olvasni a kevesbe drasztikusan nagyitott, felkoveritett betuket is. Vagy forditva, az olvasolampa eleg a kontrasztositashoz, ellenben tenyleg a betumeretet kell novelni (felkover akkor sem arthat).
    Amit talan tudsz, de nehany uj erdeklodo belefut: eInk-est vegyel csak, az lcd-sek tovabb rontanak a szeme't.
    Irodalom szempontjabol nezz korul a MEK-ben
    egy problema lehet (amire megint a 9" a megoldas): regebbi kiadvanyokat, ha azokban abrak is vannak akkor foleg, csak scannelve mar ebook-nak neveznek, holott az nem formazhato semerre (korabban volt ilyen elektronikus larousse kiadas...). Az OCR programokat ha raeresztik, akkor ha nem is tokeletes, de tobbe-kevesbe olvashato, tenyleges szoveges allapot all elo, az mar vastagithato, nagyithato. Ezt pont pdf-eknel nem fogod tudni, ami mar konkretan valamelyik ebook formatum (pl. epub), azoknal tuti nincs ilyen gond.
    Ja esetleg olyat is erdemes keresni, hogy vakok elektronikus konyvtara, lattam mar idonkent ilyen megjelolesu, szovegre konvertalt szkennelt szoveget.

    [ Módosította: doc ]

Új hozzászólás Aktív témák