- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen monitort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
Új hozzászólás Aktív témák
-
Segal
veterán
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
PTM
aktív tag
Kábelen az "Ultra High Speed ", vagy még inkább az "Ultra Certified Cable" jelölésnek kell szerepelnie, hogy tudja a 48 Gbps-t. Ezekkel is lehet probléma, de akkor vissza lehet vinni, hogy hibás.
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
Jogos. Nem is értem miért 12bit/pixel van a forrás számításban. Észre sem vettem, biztos voltam benne hogy a standard 24-el számol.
Mindazonáltal itt egy könnyen átlátható táblázat.
A 4K/240 ugyan nincs benne, de a 8K/60 gyakorlatilag ugyanaz.
FRL-el a 4:2:0 chroma subsampling esetén elég 32Gbps.FRL nélkül viszont 4:4:4 chroma esetén a kalkulátor szerint valóban kell 64Gbps, azaz UHBR20.
Tehát ha a hardver felár nem jelentős, akkor valóban érdemes inkább az UHBR20-t választani hogy ne legyen FRL.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Segal
veterán
Meg nyugodtan adjuk hozzá a hdr plusz adatát is.
Pont ezzel sz*ptam anno amikor lg oled tv-re váltottam. Megvettem szépen a 2.1-es hdmi kábelt amivel tutira működnie kell a 4K/120hz-nek (meg hdr, meg gsync), hisz rá van írva a kábelre hogy 2.1...
A kábel nem így gondolta...
Szerencsére egy régebbi oled tv-re is akkor jött frissítés ami meghozzta ezeket az extrákat, így egy kis csapat kereste a megoldást a problémára és végül találtunk 1 kábelt amivel szépen működött minden."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Komplikato
veterán
A HP hasonló Omen kijelzőjében is DP2.1 van, nem? Vagy az lassabb szabványú?
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Ixion77
addikt
4K display has 3840 x 2160 pixels, or 8,294,400 pixels/image with 12bits/pixel results in total of 99,532,80bits/image @ 240Hz results with 23,887,872,000 total bits/second.
Tehát ahhoz ~24 GBit/sec kell.
UHBR10 (40 Gbit/s) and UHBR20 (80 Gbit/s) speeds introduced in version 2.0.
Tehát már az UHBR10 is bőven többet tud mint a szükséges 24.
-
Ixion77
addikt
"a világon elsőként támogatja a DisplayPort 2.1 UHBR20-at"
És az miért jó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest