- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz Aryes #137098 üzenetére
Lehet hülyeséget mondok, de talán a privacy.resistFingerprinting true és a dom.push.userAgentID átírása, ami megoldja Firefox-nál. Majd megnézem. Annyiból nem érdekük a böngésző gyártóknak, hogy mindig van ilyen statisztika, hogy ki milyen böngészőt használ, aztán akkor alacsonyabb lenne az érték. Én csak azt tudom, hogy elvileg header-ben a Windows + Chrome megy el, gyakorlatilag meg valamiért mégis felajánlják az oldalak, hogy Linuxra töltsem le a telepítőt.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Ok, ránéztem a resist fingerprinting Firefox-ot állít be, de valami előző verziót. Nem érdemes bekapcsolni, mert felülírja a másik beállítást. A general.useragent.override "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/74.0.3729.169 Safari/537.36" amivel mondjuk Windows 10 Chrome beállítható, és ez működik nálam ellentétben a böngésző kiterjesztéssel. Akár még Android mobilt is be tudok állítani. Szóval jó lesz így. A komolyabb ellenőrzés ellen meg nem véd ez sem, mert ott azt nézik, hogy mondjuk Javascriptben mi támogatott. Arra vagyok kíváncsi, hogy van néhány szolgáltatónál DDoS védelem, CloudFlare azt hiszem, és hogy emiatt kidob e a rendszerből, mert ők csinálnak browser check-et. De annyira nem érdekel mondjuk, mert a legtöbb helyen nincsen, és amúgy is van, hogy kidob csak mert olyan kedve van.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
timelord1987
őstag
Sziasztok!
Valaki meg tudja mondani, hogy a HP 290 G3 és HP 290 G4 érintett a május körül írt BIOS sérülékenységben?
Honnan lehet észrevenni, ha megfertőzte a kártevő és hogy tudja megfertőzni?A HP Support Assistant nem talált frissítést, a Windows Update ezt találta: HP firmware 15.34.0.0
Ezt fel kell telepíteni a Windows Update-ről? Miben jobb, ha telepítve van? -
nagyúr
válasz Matyflakes17 #137103 üzenetére
Nem hiszem, hogy van olyan, az utóbbi 10 évben legyártott tv, ami ne tudná a 24Hz-es megjelenítést. Ugyanakkor ehhez kell olyan lejátszó, ami képes a kadenciahelyes lejátszásra, és képes a tv-t 24Hz-re állítani. A Kodi például képes erre, tv-n ezt használom (raspberry/libreelec), máshol nem szoktam filmet nézni. Próbálkozz meg te is vele.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Matyflakes17 #137106 üzenetére
Régebben használtam PC-t Tv-re kötve, és volt, hogy megtréfált a Tv gyári képjavító algoritmusa. A HDMI bemenetről érkező képpel / PC-s tartalommal valahogy nem tudott boldogulni.
Szerintem a te tévéden is van PC vagy GAME mode, ami letiltja ezeket a képjavító algoritmusokat, állítsd arra a tévét!
Esetleg próbálkozz másik kábellel, hátha azzal van a gond.Más ötletem nincs.
[ Szerkesztve ]
-
gameboy
csendes tag
Sziasztok. Az alábbi dologban kérnék segítséget tőletek. Van egy 5 éve létrehozott Origin fiókom amit szinte nem is használtam és jó pár olyan játék van rajt amikkel biztosan nem fogok játszani többet ezért úgy gondoltam, hogy ezt az Origin profilt törölni fogom és egy teljesen új TISZTA fiókot fogok létrehozni. Tegnap el is indítottam a folyamatot és kiderült, hogy Origin fiókot én nem tudok törölni csak az EA support. Jó pár megerősítő levélváltás után amit az EA support-tal váltottam a mai nap eljutottam addig hogy már nem tudok belépni ebbe az említett Origin fiókba tehát elméletileg törölve lettem. A probléma itt kezdődik ugyanis amikor egy új Origin profilt szeretnék létrehozni az Origin bejelentkező felületén az eredeti e-mail címemmel amivel a törölt profil is regisztrálva volt akkor az e-mail cím megadásakor azt írja hogy már használatban van. Ha a mai napon törölve lettem teljesen az EA rendszeréből így az originből is akkor miért írja azt hogy az e-mail címem már használatban van? Miért nem enged ugyan azzal az e-mail címmel létrehozni egy teljesen új profilt az Origin hiszen a mai napon törölve lett a korábbi profilom és ezáltal minden adatom így az e-mail címem is?
-
Cs1csó
félisten
válasz gameboy #137108 üzenetére
Jesszus, miért fontos, hogy UGYANAZ az email cím legyen? Esetleg próbáld meg az email címed "alias"-át létrehozni. pl. eddig volt a a címed "gameboy@gmail.com és helyette "gameboy+origin@gmail.com" a "+" jel után mindegy mi áll ugyanúgy a "gameboy@gmail.com" címre fog menni a regisztrációs email.
-
HARDVERAPRÓD
Szia. Azért ez nem ilyen gyors. Persze te úgy látod, h törölve lettél, és így nem is tudsz belépni. De még regisztrációkor ott vagy az adatbázisukban. Az hogy ennek mennyi idő kell passz. Még az is lehet, hogy ugyanazzal az emaillel nem tudsz regeln 1 évig, biztonsági okokból. Ezt tőlük kellene megkérdezni.
Csak azt nem értem, ha ugyanazzal az emaillel hoznál létre újat minek kellett töröltetni? Ennen így nincs is értelme szerintem. Akkor már új email. -
Lenry
félisten
amikkel biztosan nem fogok játszani többet ezért úgy gondoltam, hogy ezt az Origin profilt törölni fogom és egy teljesen új TISZTA fiókot fogok létrehozni.
ne haragudj, de ennél értelmetlenebb marhaságot nem olvastam még a héten... nem férnek el, vagy mi? mi értelme volt törölni, aztán újra létrehozni?
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
abstract93
csendes tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok szóval előre is elnézést ha nem.
Olyan problémám van, hogy ha a bios-ban állitok bármit és a gép újra indul nincs kép és az alaplapon fehér fény világít ami a vga error-t jelzi. Átrakom integrált vga-ra akkor működik a képernyő és nincs fehér fény, és ha vissza rakom a vga-ba a hdmi-t akkor megint működik a képernyő, de ha újra kikapcsolom vagy újra indítom a gépet akkor megint nem lesz jó. Ha visszaállítom a biost default-ra akkor megint működik minden vga-val és nincs fény.
Lehet kicsit hülyén írtam sorry:S
Virtuális emulációt kéne bekapcsolnom de emiatt nem tudom és eléggé kéne
1 hónapja raktam össze új gépet:
cpu: intel i5 11600K
vga:gigabyte gtx970(ez az egy nem új)
ssd: samsung 970 pro 1 tb
alaplap: asus b560 -g wifi
táp:chieftech 600w
ram:corsair vengeance 2x8gbHa valaki tud segíteni annak előre is köszönöm.
-
Doky586
nagyúr
válasz abstract93 #137112 üzenetére
"Ha visszaállítom a biost default-ra akkor megint működik minden vga-val"
Elég egyértelmű. Valami ismeretlen dolgot elállítgatsz a biosban... -
gameboy
csendes tag
Sziasztok! Nincs szó csalásról és kitiltásról. De szerencsére az előbb sikeresen létre tudtam hozni az új Origin fiókot amit szerettem volna. Elnézést kérek ha kicsit túlbonyolítottam a dolgot.
-
Teasüti
nagyúr
válasz Matyflakes17 #137088 üzenetére
Ezt egy kicsit bővebben ki kellene fejtened.
Induljunk ki abból, hogy 60 hz-en hajtod a tévét HDMI kimeneten, vagyis a Windows képernyő beállításokban 60 hz van megadva, a tévé is 60 hz-es jelet kap. A játék megy flottul, vagyis elvileg minden beállítás megfelelő - feltéve ha teljes képernyős játékok is natív képfrissítésre vannak állítva ami 60 hz.Szóval az első kérdésem, hogy mit értesz a kép akadozása alatt videó közben? 3:2 pulldown okozta kadenciahelyességet (helytelenséget) véled látni? Ez általában nem annyira észrevehető. Játékos nyelven microstuttering-ként tapasztalható. Főleg a stáblistánál látni, akció közben úgyse figyel rá senki. Van rá teszt. Ezt a tesztábrát lefényképezed 1 másodperces zárral és ha minden mező fehér, akkor kadenciahelyes a képernyő. Ha sakktáblát kapsz, akkor nem egyenletes a lejátszás.
A kurzor mozgása nem akadozhat a normál asztali élményhez képest, hacsak nincs vmi szoftveres hibád.A kurzor mozgása akkor lehet darabos, ha átkapcsolod a megjelenítőt mondjuk 24 hz-re.
Ekkor természetes ha darabosan mozog minden ablak vagy a kurzor, hisz csak 24 fps-ed van.
Viszont hacsak a lejátszód nem kapcsolja át automatikusan a tévédet 24p módba, akkor nem fordulhatna ilyesmi elő. A böngészőknél szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy nincs automatikus képfrissítés váltás. Viszont asztali lejátszó programnál be lehet ilyet állítani, hogy a videóval megegyező képfrissítésre kapcsoljon. MPC és VLC pl tud ilyet. Ha ez előfordul, akkor tapasztalhatsz darabos kurzort. Viszont azt kétlem, hogy a tévé ne jelezné ha felbontás/képfrissítés változás áll be a fogadott jelben. Vagyis nem lenne miről beszélni, mert önmagáért beszél a dolog.Szóval mi is történik tulajdonképpen?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Létezhet ilyen, hogy egy bt-s fülhallgató nem működik androiddal?
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok.
Ebben tudnátok segíteni, tapasztalattal is akár: [link]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
nagyúr
válasz gordonfreemN #137123 üzenetére
Egy sima usb hosszabbító kábel kell neked. De ha például a gép hátsó részén lévő usb aljzatba van dugva, lehet az is elég, ha átdugod egy előlapi aljzatba, illetve veszel egy 20cm-es usb hosszabbítót, ami kiemeli a fém ház takarásából a vevőt.
-
Cs1csó
félisten
válasz liszi70 #137122 üzenetére
Természetesen. Mivel Az USA vs. Kína kereskedelmi háborúnak a Huawei is áldozatul esett. A Huawei nem használhatja az Android rendszert ezért csinált egy sajátot Harmony OS néven fut. Lehet emiatt van probléma ha egy "igazi" Androidos telefonhoz pl. Samsung akarsz Huawei eszközt.
(Ezen kívül még két dolog lehet problémás ha a BT verziók között nincs kompatibilitás vagy ha az Android rendszer túl régi. Most a BT 5.2-nel tartanak Android alapon pedig a 13 a legfrissebb de a készülékek többsége még 11-es vagy a 12-es Androidon alapul.) -
gordonfreemN
addikt
válasz Aryes #137124 üzenetére
Probaltam már mindenhogy, de csak az a probléma, hogy közte vagyok én és ezzel nem tudok mit kezdeni. A megoldás, hogy minimum 6 métert hosszabitok az USB-n. Akkor meg már aktiv cucc kell. Ellenben találtam ezt a LAN-os megoldást, nem tudom ez jó lehet e?
A képen az erősítő jobb oldalára van felhozva az USB, de kevésnek bizonyult, mert a kép hátterében a szúrke izé a szék amin ülök ha gépezek. USB2 tapasztalat szerint 3m-nél már tud problémás lenni.[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
nagyúr
válasz gordonfreemN #137128 üzenetére
Milyen kép?
Nem tudom mi ez a lan-os megoldás, de én nem próbálkoznék vele. Akkor inkább tennék egy hosszú USB hosszabbító kábel végére egy aktív USB HUB-ot és abba a vevőt. 3m fölött inkább a tápfeszültség esése szokott gondot okozni, egy billentyűzet esetében az adatsebesség nem kardinális kérdés, 5m-ig hivatalosan is támogatott az usb 2.0, ha jól emlékszem.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz gordonfreemN #137128 üzenetére
JuiceBitz 5 méteres mikro usb 2.0 kábelt használok évek óta bármi probléma nélkül.
Eleinte telefontöltésre (QC 3.0 gond nélkül ment vele), manapság meg egy DacMagic XS lóg rajta a fejhallgatómhoz PC-vel. Sose dobta el a kapcsolatot. Töbször volt driver problémám az évek alatt, mint hogy kihúz-bedug problémák fordultak volna elő.Sajnos ugyanezt nem tudom elmondani az USB 3.0-ról, ahol a noname 5 méteres nem, de még a JuiceBitz 5 méteres 3.0 se elég stabil; válogatós az alaplapi portokkal: van amelyikkel relatíve jól megy, van amelyikkel egyáltalán nem ismeri fel a rá csatlakoztatott eszközt egy aktív hub-nak minősülő (monitor) KVM switch-en keresztül. De olyan is volt, hogy a mobil vinyón a másolás közben választotta le az eszközt. Nem egészen értem miért nem egyenlőek az alaplapi USB aljzatok. Próbáltam 2.0 portba is dugni ezzel visszavéve a protokollt, hátha ez segít pl. az interferencián, de ugyanúgy nem stabil.
5 méteres Vesa minősített 8K-s DP 1.4 kábel (felteszem szakszerűen van szerelve) és ez is hajlamos eldobni a képet néha. De ez már irreleváns. Csak én is hosszabbított kábelekkel küzdök épp. Mekkora szopás, ha az ember a gépházat kicsit messzebre tenné...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz gordonfreemN #137130 üzenetére
Nem állítom, hogy ettől a képtől most jobban megértettem, hogy miről van szó
-
Matyflakes17
kezdő
válasz Teasüti #137119 üzenetére
Na a lényeg az röviden hogy ha berakok 1 filmet akkor akadozik valamikor és ha mozgatom az egeret akkor akadozik az egér vagyis ugy látszik de ha a youtubon is valamilyen videot berakok akkor is ez a jelenség ! valamikro beakad mint ha szaggatna a video ! ha viszont visszateszem tvröl a megnyitott videot a monitorra akkor semmi baj ! mindent áttálitottam már 60hz stb stb a videokari 1 6600xt egébként!
-
nagyúr
válasz gordonfreemN #137134 üzenetére
Ja, így már értem. A pc helye nem volt világos.
Szerintem az lehet a gond, hogy még így is túl közel van az erősítő fém házához, ami visszaverődést, interferenciát okoz, ezzel csökkentve a hatótávolságot. Próbáld attól távolabb tenni a vevőt! Esetleg ne mellé, hanem elé lógasd ki a kábelt a vevővel.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Szumátra PDF-el (v.3.4.6) kapcsolatban kérdezném,. hogy a karakter megjelenítést hogyan kell állítani, mert nagyon ritkán nem jeleníti meg jól a pdf-et. Kérdőjelek láthatók bizonyos karakterek helyett. Az Adobe Acrobat Reader helyesen jeleníti meg, de az szörnyen nehézkes program.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Teasüti
nagyúr
válasz Matyflakes17 #137133 üzenetére
Egy kicsit egzaktabban próbáld meg leírni ezt az akadást nekem!
Van játékos tapasztalatod, fejezd ki mondjuk fps-ben hogy mit látsz! Mennyire nagy a baj?
Úgy akadozik a videó, mintha eldobálná a képkockákat? Puffer esetleg? Hardveres gyorsítás esetleg? Próbálj ki egy szoftveres dekódolást! Böngészőket is át lehet állítani erre.
Meghajtók frissek? Win frissítve van? Tévé szerint továbbra is 60 hz-en megy minden flottul? Nem vált át 24p-re? Ha stabil 60 hz-re van állítva minden eleme a láncnak, akkor szinte biztos vagyok benne, hogy a tévét kizárhatjuk mint hibalehetőséget. A képfeldolgozó kiiktatása is csak az input lag-et javítja, de önmagában nem okoz ilyen jelenséget. Viszont ha van képkocka interpoláció, attól láthatsz képi hibákat. De szaggatni attól se fog, épp ellenkezőleg.
6600 xt az milyen generáció? Ez új vagy régi elnevezés? Meg mernék rá esküdni már legalább két ilyen sorozat is volt ezen a néven az elmúlt 20 évben, kezdve az Nvidia 6000-es szériával vmikor 2006 körül. Ha régebbi kártya, akkor még arra tudok gondolni, hogy nincs hardveres gyorsítás arra a formátumra, amit le kívánsz játszani és vmiért 4K felbontásban már elfogy a szufla (nálam mostani gen kártyával is a 4K@144 hz azért elég jól megpörgeti a VGA-t még egy böngésző görgetése közben is).
Ha a szokásos szoftveres hibák kizárása se válik be, akkor nincs több ötletem. -
Bibby
addikt
Van egy hordozható monitorom, összesen egy darab usb-c csatlakozóval, ezen kapja az energiát is meg a videójelet is. Laptoppal hibátlanul működik is.
Szeretném a telefont rákötni, de az nem tud elegendő tápot adni neki (meg ha tudna is nagyon merülne). Áttúrtam a netet már mindenfelé egy olyan elosztó/hub, tök mindegy micsodáért, ami csinál nekem egy usb-c-ből kettőt, és az egyik oldalra tudok tápot adni a másikon meg a telefont rákötni (sőt még esetleg a táp a telefont is tölthetné) és tudja a képet átvinni.
Ez tényleg egy lehetetlen küldetés?Ελευθερια η θανατος
-
Sziasztok,
Win10-nél hogyan tudom beállítani azt, hogy a merevlemez csak akkor induljon el, ha én szeretném? Addig maradjon "power off".
Xubuntuban találtam ilyen beállítást, ott csak akkor indul el, ha szeretném, addig félig transzparens kinézetű a meghajtó ikonja.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
Lenry
félisten
-
válasz Lenry #137143 üzenetére
Igen, ez be van állítva nálam is (1 perc idle után kikapcsol), csak egyszer gondol egyet és elindul. Hogy miért, azt nem tudom, nincs rajta futó program, csak adatokat tárolok rajta (videók, képek, stb.).
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
Cs1csó
félisten
válasz Rowon #137142 üzenetére
RevoSleep-et kipróbálhatod.
Amúgy az is megoldás, hogy "hot swap" módszerrel kvázi leválasztod akkor amikor nincs rá szükséged.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
- SSD ÚJ BONTATLAN ELADÓ 128 GB 240 GB ÚJ
- Kingston A2000 1TB M.2 SSD / CSOMAGKÜLDÉS
- Eladó Gamer PC - RTX 3070 OC 8GB + Intel i5-12400 / B660 / 32GB DDR4 / ARCTIC
- Be Quiet! Pure Power 11 600W CM / CSOMAGKÜLDÉS
- GETAC UX10G2 ipari Rugged tablet + bill.(I5-10210U 8X4200Mhz, 8GB DDR4, 256 GB SSD, jó akku, WIN11)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest