-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vorontsov
tag
válasz Lenry #137250 üzenetére
RAndom miért kér más azonosítókat tőlem a google?
Miért ír ki olyat nem ismeri fel az eszközt random.
Neki a jelszót és a felhasználó nevet kell felismernie....
Heti és napi szinten használtam mivel orvosnak írtam ha kellett gyógyszer....
Miért kér tőlem másik fiókhoz irányított jelszót ha én sms-ben szeretnék új jelszót amit én beállítottam arra a telefonszámra.....
Ilyeneket én is tudok írogatni neked,a tutit egy olyan személy mondja meg aki a google-nél dolgozik. Googlenél munkát hirdető cégeknek írok hátha válaszol valaki.
Miért van az elveszik a fiókomat majd 1-2 hét leforgása után visszakapom.....
Volt egyszer a kitörölt leveleket a szemetesből visszarakta, mintha ki se töröltem volna.
Van olyan fiókom amit nem engedett inaktívvá tenni,törölni.....
Vannak nekem is kérdéseim amiket nem értek meg.
Lehetne sorolni inkább egy olyan személyt keresek aki hozzá ért és nem további kérdéseket tesz fel nekem.Köszi amúgy rendes tőled hogy próbálsz segíteni.#137236VorontsovÚjVálasz2022-11-02 10:21:28
Vorontsov
.
"Volt jelszó változtatás hú de nagyon nem használtam írtam levelet a freemailesnek hátha ő tud valamit erről.
[ Szerkesztve ]"telefonos sms jelszó emlékeztetőt kértem az volt beállítva.
Jól írtam be a jelszavamat és korábban is történtek ehhez hasonlók..
-
Lenry
félisten
válasz Vorontsov #137253 üzenetére
mert a fiók tulajdonosa megadta azt helyreállítási azonosítónak.Neki a jelszót és a felhasználó nevet kell felismernie....
fel fogja ismerni, ha jól írod beMiért kér tőlem másik fiókhoz irányított jelszót ha én sms-ben szeretnék új jelszót amit én beállítottam arra a telefonszámra.....
még mindig nem vagyok 100%-ig biztos abban, hogy jó fiókba akarsz bejelentkezni és nem valaki máséba.
a freemailes címet felismered?[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Vorontsov
tag
válasz Lenry #137254 üzenetére
HITELESÍTVE VAN!!!!!HITELESÍTVE VAN!!!!!HITELESÍTVE VAN!!!!!HITELESÍTVE VAN!!!!!HITELESÍTVE VAN!!!!!HITELESÍTVE VAN!!!!!HITELESÍTVE VAN!!!!!HITELESÍTVE VAN!!!!!HITELESÍTVE VAN!!!!!HITELESÍTVE VAN!!!!!HITELESÍTVE VAN!!!!!HITELESÍTVE VAN!!!!!HITELESÍTVE VAN!!!!!HITELESÍTVE VAN!!!!!HITELESÍTVE VAN!!!!!HITELESÍTVE VAN!!!!!HITELESÍTVE VAN!!!!!HITELESÍTVE VAN!!!!!HITELESÍTVE VAN!!!!!HITELESÍTVE VAN!!!!!
mert a fiók tulajdonosa megadta azt helyreállítási azonosítónak.A telefonszámomat adtam meg most miért nem tudok azzal belépni,ha már egyszer hitelesítve van az a szám?????????HITELESÍTVE VAN!!!!!VAGYIS HOZZÁ TARTOZIK A FIÓKOMHOZ.
!!!!!HA LE VAN FÉNYKÉPEZVE!!!!!! ÉS EL SE FELEJTETTEM AKKOR MÉGIS MIÉRT???
Neki a jelszót és a felhasználó nevet kell felismernie....
fel fogja ismerni, ha jól írod be
TÉNYLEG ÉS HA NEM ÉS IGAZ AMIT MONDOK???
még mindig nem vagyok 100%-ig biztos abban, hogy jó fiókba akarsz bejelentkezni és nem valaki máséba.
a freemailes címet felismered?
A KÉPERNYŐMENTÉS-TELEFONSZÁM HITELESÍTÉSE-A SAJÁT JELSZAVAM JELSZAVAM ISMERETE-ORVOSSAL VALÓ BESZÉLGETÉS MENTÉSE-KELL ENNÉL TÖBB EMBER???
MUNKAHELYEMEN IS TUDJÁK IGAZOLNI A GOOLÉNAK ILL NAVNAK ÍRNAK LEVELET HOGY A MAJOMHOZ TÉNYLEG TARTOZIK EZ AZ EMAILCÍM......NÉZEK MÁS ELFOGLALTSÁGOT LÁTOM VELED A BESZÉLGETÉSEN KÍVÜL SOKRA NEM MEGYEK.
Szerintem várok 1-2 hetet és magától megoldódik majd .....
Ha nem csinálok mást, szép napot köszi üdv....MIVEL VOLT ERRE PÉLDA.
VICC HOGY SZAROZNAK VELEM.
HITELESÍTVE VAN!!!!!HITELESÍTVE VAN!!!!!HITELESÍTVE VAN!!!!!HITELESÍTVE VAN!!!!!HITELESÍTVE VAN!!!!!HITELESÍTVE VAN!!!!!HITELESÍTVE VAN!!!!!HITELESÍTVE VAN!!!!!HITELESÍTVE VAN!!!!!HITELESÍTVE VAN!!!!!HITELESÍTVE VAN!!!!!HITELESÍTVE VAN!!!!!HITELESÍTVE VAN!!!!!HITELESÍTVE VAN!!!!!HITELESÍTVE VAN!!!!!HITELESÍTVE VAN!!!!!HITELESÍTVE VAN!!!!!HITELESÍTVE VAN!!!!!HITELESÍTVE VAN!!!!!HITELESÍTVE VAN!!!!! -
nagyúr
válasz Vorontsov #137246 üzenetére
Nem valószínű mivel le van fényképezve a felhasználó név és jelszó....
képernyő mentésben eltárolom.
[...]
Van egy munkahelyem ott is ezt használom,mindenki ismeri akinek kell.....A jelszót ismeri mindenki?
A munkahelyeden is beléptél erre az accountra, olyan gépen, amit más is használ?[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
válasz Vorontsov #137255 üzenetére
TUDJÁK IGAZOLNI A GOOLÉNAK
a Google egy gép. nem fogsz SOHA emberrel ott beszélni, nem lesz egy ügyfeles Gizike, akinél bejelentkezik az orvosod, hogy "igen, ez tényleg a Vorontsov fiókja, én Dr. Doktorovics igazolom"
beírod JÓL az email címed, a jelszavad, meg a TE ÁLTALAD MEGADOTT freemailes email címen kapott ideiglenes jelszót és akkor be fogsz tudni lépni. pont. nincs másmilyen módszer.
értem én, hogy eddig telefonszámra küldték az SMS-t, de most meg nem. ennyi. hogy miért? mert a gépnek épp ilyen kedve van, mert úgy van beállítva, hogy mondjuk 20 bejelentkezésenként a másikról kérjen igazolást. őrjönghetsz itt ahogy csak akarsz, akkor is így lesz.[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Lenry
félisten
válasz Lenry #137258 üzenetére
egyébként emlékeim szerint ha ráböksz pl hogy emailre akarod az igazoló kódot, utána lesz olyan opció, hogy "nem férek hozzá ehhez az email címhez" vagy valami hasonló.
ott lehet, hogy bedobja az SMS-es azonosítás lehetőségét.
ha nem ott, akkor a Segítségkérés részben. kattintgasd végig őket.Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Krystal_s
addikt
Van bármilyen hátránya, ha egy korábbi rendszer alól van indítva egy új Win telepítése minden adat törléssel, azzal szemben, mint amikor Bootoláskor telepítőről van indítva a telepítés?
(az elsőnél marad egy Windows.old mappa, ami törölhető) Azon kívül van bármiféle hátrány - előny a kettő között? -
Teasüti
nagyúr
Hali!
Mi lehet arra a magyarázat, hogy DisplayPort kábel egyik irányban instabil átvitelt biztosít, megfordítva viszont stabil jelet ad (kopp kopp kopp)?
4K@144 Hz - feltehetően DSC-vel. 5 méteres VESA minősített kábel. Mikor instabil, akkor eldobja a képet és a monitor elmegy alvó módba. Kicsit piszkáltam a VGA felőli dugaljt és random visszajött. Esetleg átrakva a másik DP aljzatba, oda-vissza időnként. Mintha kontakt hiba lenne. Volt, hogy órákig nem volt hiba, volt hogy már bekapcsoláskor nem volt kép.
A csatlakozón van rögzítés, kicsúszni elvileg nem szabadna neki.
Megfordítva egyelőre tünetmentes.
QC probléma lehet? Küldjem vissza a kábelt? Egyik végén az érintkezők és a VGA portjaiban lévő érintkezők kevésbé jó kontaktot eredményeznek?
A környezeti interferenciára úgy vettem észre nem érzékeny (hol viszem a kábelt, milyen más vezetékek mellett, stb.).[ Szerkesztve ]
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! Van két gép amin retail win 10ek futnak. Az egyik gép gyakorlatilag ki lesz cserélve, ami marad, az csak a winyó. Illetve ebbe a régi gépbe pedig átkötözik az eredeti gépek közül a második. Ilyenkor a win gondolom az alaplaphoz van "kötve" Tehát az első gép windows kulcsával lehet majd aktiválni a második gépet. A második gép aktiválója "megy a levesbe". Az új gépre pedig kell egy új win. Vagy esetleg simán ha újrateszem mindkét gépet akkor maradhat a winyó szerinti aktiválókulcs ott ahova kerülnek a vinyók?
Nem tudom érthető-e?
KösziI5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
HARDVERAPRÓD
válasz JoolsNOS #137266 üzenetére
Szia.
kulcsok típusai:
VL: mennyiségi licenc céges felhasználásra, kedvező áron veszel pl. 1000 darab licencet egy csomagban
OEM: hardverhez kötött licenc, csak azon a gépen érvényes, amin először telepítették. át nem helyezhető, a hardver jelentős megváltozásával érvényét veszti (ezt már meg lehet oldani)
Retail: személyhez kötött licenc, azaz xy tulajdona, szabadon költöztetheti egyik gépről a másikra, szabadon cserélgetheti a hardver komponenseket, csak az a megkötés, hogy adott pillanatban csak a licencben kötött számú példány lehet aktív egyszerre. (általában 1 vagy 2.) ha új gépet veszel, ráteheted, de a régin nem használható tovább. -
King Unique
titán
Akár jelentős hardvermódosítás (pl. alaplapcsere) után is megtartható a jelenleg telepített Windows 10 (példa), meg pláne ha előtte a megfelelő előkészületek is megtörténtek és nem feltétlen kell a 0-ról újratelepíteni, + az újraaktiválás (+ infó) is megoldható (akár OEM licenc esetén is) és nem feltétlen kell új termékkulcsot vásárolni, stb.
-
Vorontsov
tag
válasz Lenry #137258 üzenetére
Szia volt egy másik gmail-s fiókom amit a playstore-os játékokhoz használtam....hiába írok be más jelszavakat és tiltom le,sőt még a másik emaillel belépek ahová a visszaállítási kódot kéri és elküldi itt is van,visszamegyek és a régi gmail-es jelszóval ismét be tudok lépni hiába írtam el 30x a jelszavamat vagy kértem újat az emailcímemre....ez a helyzet,lényegtelen mert csinálok másikat se perc alatt,mivel tudod indokolni azt a másik fiókomat sehogy se tudom letiltani és a régi jelszóval be tudok lépni,ami fontos lenne gyógyszer feliratáshoz azzal nem?Erre mit mondasz nagyon kíváncsi vagyok.......
[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
válasz Vorontsov #137269 üzenetére
erre azt tudom mondani, hogy nem érted az egésznek a működését (pedig nem bonyolult)
ha kérsz egy jelszó helyreállítási emailt, attól nem fog az égvilágon semmi letiltásra kerülni, de még csak a régi jelszavad sem törlődik. az akkor veszti érvényét, ha csinálsz egy új jelszót (a leírásodból kimaradt, hogy ez ténylegesen megtörtént-e valaha).
ha valóban törlöd a fiókot (és nem "30x elrontod a jelszót", ami az égvilágon semmit nem eredményez azon kívül, hogy egy darabig nem próbálkozhatsz újra), akkor semmilyen jelszóval nem tudsz belépni.ami fontos lenne gyógyszer feliratáshoz azzal nem?
mondtam már: a Google egy gép, neki édesfaszmindegy hogy melyik fiókodat mire használod. be tudod írni jól a nevet, jelszót és belépési kódot vagy sem? ez az egyetlen ami számít. nem az, hogy hány ismerősöd tudja ezt az email címet vagy hogy ide jönnek-e az receptjeid vagy hogy te vagy-e az angol királynő. tökmindegyGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Vorontsov
tag
válasz Lenry #137270 üzenetére
Továbbra sem értem a google mit szeretne tőlem.
Gyógyszert szerettem volna felíratni a gmail-es fiókomból amit évek óta kimondottam erre használtam,mondanám hogy a jelszót elfelejtettem, de van képernyőmentésem a jelszóról....
Nem is ez a lényeg hanem....nem értem meg ha normálisan használom, miért nem tudok belépni és normálisan használni?A másik fiókomba(playstore-os) hiába lépek be 30x rosszul vagy kérek jelszó emlékeztetőt ennek ellenére se írja azt ki próbáljam meg később stb...pár óra múlva a másik fiókomnál kiírja mi az oka ennek?
Amit rendesen használok oda nem enged belépni, amit szándékosan elrontok oda bármikor beléphetek következmények nélkül.Nem gondolod fordítva kéne lennie?
Ezt hiányolom a másik fiókomnál ahol próbálok szabálytalankodni,ahol rendesen használom ott megjelenik,ahol meg kéne jelennie ott nincsen.
Személyazonosság igazolása. Fiókja biztonságának megőrzése érdekében a Google szeretne meggyőződni arról, hogy valóban Ön próbál bejelentkezni. További információVálassza ki, hogyan kíván bejelentkezni:Ellenőrző kód kérése erre az e-mail-címre: r••••••@•••••.••Használjon másik telefont vagy számítógépet a bejelentkezés befejezéséhez Segítségkérés
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
Először jól mondtad: "az alaplaphoz van "kötve" ... Aztán megkeveredtél.
Ha mindkettő azonos (pl Home) akkor ha kicseréled a lemezt a win ugyanúgy aktivált marad mivel a licensz az alaplaphoz kötődik nem a lemezhez.Ms fiókkal a lemez nélkül maradt gépről átrakod az új gépre a licenszet (jelentős hw módosítás).
-
Vorontsov
tag
válasz Doky586 #137274 üzenetére
Hidd el a sajátomba próbálok belépni....nekem megfelelő opció lenne a telefonra elküldené az sms-t ahogy eddig tette.....aszonja a srác:" gépnek épp ilyen kedve van, mert úgy van beállítva"
Szerinted minek állítottam be telefonosra,te kókuszka.....
Csinált már ilyet korábban, de nem tudom hova tenni.....
Ahogy mondta ő is a felhasználó nevet és jelszót ismerje fel....
Ha a tetrisemet megcsinálom alkalmassá teszem levelezése,de azt a google nem ismeri akkor én nagy bajban vagyok....komolyan mi köze van hozzá az eszközömhöz?
Gagyi fiók csinálok ingyen másikat, de mi a fas*nak ha azzal is ez lesz?
Legyen már több opció:mi a kedvenc filmed?ha ez nem tetszik akkor a telefonos hülyeség sms,email cím is jó legyen több lehetőség .......probléma a képen bal oldalon van az mi?amikor a rendes jelszóval belépek ez fogad engemet,vagy engedjen be ha jó a jelszó,vagy küldjön el a francba hogy nem jó....mit igazoltat a gép engemet talán rendőrnek képzeli magát,vagy embernek?[ Szerkesztve ]
-
Vorontsov
tag
válasz Vorontsov #137275 üzenetére
Mi lesz itt akkor ha az emberek tudatát kötik össze a mesterséges intelligenciával stb...
Nem a neuralinkre gondolok hanem jóval későbbre.
Én meg addig nem megyek dolgozni ameddig nincs meg a jelszó és nem tudok belépni,na te gép mit szólsz hozzá,ezzel nem számolt a bináris számrendszer ugye,nyazsgm?[ Szerkesztve ]
-
JoolsNOS
veterán
válasz King Unique #137268 üzenetére
Akkor elvileg ha a vinyót átrakom az új gépbe (megcsinálva az előkészületeket) akkor magától aktiválja, vagy újra be kell pötyögnöm a termékkódot és akkor talán meg is úszom az újratelepítést? Amúgy nem lenne gond az újratelepítés, de jelen esetben akár az az 1-2 óra kiesés is számítana.
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
Lenry
félisten
válasz Vorontsov #137275 üzenetére
" gépnek épp ilyen kedve van, mert úgy van beállítva"
Szerinted minek állítottam be telefonosrairreleváns, hogy te mit hiszel, hogy mire állítottad be. még egyszer leírom: TE A SAJÁT KÉT KIS KEZECSKÉDDEL MEGADTAD A FREEMAILES CÍMET HELYREÁLLÍTÁSI ADATKÉNT. TE. nem más, nem véletlenül rendelődött a fiókodhoz, hanem te állítottad be. (ráadásul azt rögtön vissza is kellett igazolni, tehát nem lehetséges olyan email címet hozzáadni, amihez nem férsz hozzá azonnal)
ezt AZT JELENTI, hogy a Google számára tökéletesen egyenértékű az SMS-el, az egyikre küld egy visszaigazolandó kódot. a Google számára te ugyanúgy hozzáférsz a freemailes fiókodhoz, mint az telefonodhoz, amelyre az SMS jön. az, hogy nem, az a te saját balfasságod. ha elhagynád a telefonod és azért nem kapnád meg az SMS-t, az is a te hibád lenne.mit igazoltat a gép engemet
azt igazoltat, hogy a neved és jelszavad ismeretében akárki beléphetne a levelezésedbe, ezt védik egy plusz lépéssel, hogy aztán ne sírjál, hogy "a haverom belépett a jelszavammal és most mindenki tudja, hogy szifiliszes vagyok"[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
válasz JoolsNOS #137279 üzenetére
a Win10 meg a 11 kifejezetten jól tűri a hardverváltozást, nálam az esetek 99%-ban annyi volt, hogy valamivel tovább bootolt az új környezetben, amíg felrakta az új hardverekhez szükséges drivereket
-
Marci112233
addikt
Elvileg igen. Én is hozzácsaptam a régi laptopom lévő digitális licencet egy külön erre a célra létrehozott Microsoft-os Hotmail.com-os e-mail címmel. Aztán az új laptopba beraktam az SSD-t amin a rendszer volt majd arról boot-oltam be az új laptopot. A korábban linkelt leírás alapján így a hardvermódosítást belevéve a Microsoft fiókkal belépve a rendszerbe, már aktiválta is magát az új laptopban a rendszer. Mondjuk mivel egy sima SATA3-as SSD volt, de a laptop eleve NVME SSD-vel volt szerelve, az aktiválást követően átklónoztam a rendszert arra, és a sima SSD maradt háttértárnak benne.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
King Unique
titán
Jelentős hardvermódosítás után nyilván nem feltétlen aktiválódik minden esetben automatikusan a Windows 10, szükség esetén futtatni kell az aktiválási hibaelhárítót, Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licenc esetén belépni a fiókba és az új eszközt kiválasztani + aktiválni, stb., világosan le van írva a linkelt válaszban lévő útmutatókban. Ahogyan egy példával szemléltetve az is, hogy másik opcióként akár meg lehet adni az eredeti (nem az általános) termékkulcsot is az aktiváláshoz.
Ha a szükséges előkészületek, beállítások megtörténtek - vagy akár anélkül is - , akkor igen, működhet tovább a másik hardverkörnyezetben a már meglévő Windows 10 és nem kell a 0-ról újratelepíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Vorontsov
tag
válasz Lenry #137280 üzenetére
Köszi hogy mindig elmagyarázod a semmit, amivel sose leszek előrébb mondja és csak mondja, mondja.......majd megunja.
külön kiemelném számodra :
"vagy engedjen be ha jó a jelszó,vagy küldjön el a francba hogy nem jó....mit igazoltat a gép engemet kedve szerint talán rendőrnek képzeli magát,vagy embernek?"
Ez amit ő csinál ez nem normális számomra,külön leírom neked érthetően sms-re van beállítva még egyszer 1x 1x 1x végtelenségig ezt állítottam be jobb oldali képen tisztán szépen kivehetően jól látható nem tagadhatod te se mit látsz a képen ezt választottam ott van ott van ameddig meg nem látod addig nézd, ami jobb oldalon látható,amikor megpróbáltam belépni a bal oldali mező fogadott a jobboldali mező helyett.
Hosssszu
őstag
Szerintem troll vagy és elég jól csinálod.Szerintem a profilképed alapján ill az írásod értelme/tartalma alapján örülök hogy magadra ismertél.
Aryes
nagyúr
szintén foglalod a sort feleslegesen/ez is totál értelmetlen,felesleges.Nem a bejutással van a bajom a fiókomba, hanem az igazoltatással,azt a fiókot 2015ben csináltam és 2016-ban változtattam jelszót hozzá,soha nem használtam,sms-re lett beállítva.
Nem a bejutás a gond hanem ez az igazolásos.Ha nem tudnék belépni:"
Hibás jelszó. Próbálja újra, vagy kattintson az Elfelejtett jelszó linkre a jelszó visszaállításához."
De én nekem a baloldali mező jön be.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Vorontsov #137284 üzenetére
azt a fiókot 2015ben csináltam és 2016-ban változtattam jelszót hozzá,soha nem használtam
Akkor meg is van oldva a kérdés. 2016 óta nem léptél be, a Google meg 2 év után törli az inaktív fiókokat. Lehet, hogy azóta valaki újra beregisztrálta azt a fióknevet, és ő adta meg az ismeretlen freemail-es címet is biztonsági címnek. Te meg abba próbálsz belépni, persze, hogy nem sikerül.
Szívesen.
-
BestofJAVA
tag
Sziasztok, hardver kérdésem lenne (ha nem ide való, légyszi irányítsatok át):
stabil működésű pc sticket keresek legalább 8GB RAM-mal, USB, HDMI portokkal irodai és oktatási célra, mindennapi felhasználásra. Excel táblákkal barátkozna.
1kg alatt jó kicsi vagy jó lapos kialakítású, kis áramigényű mini pc is megfelel.
Az ár a konfigurációhoz mérten legyen kedvező, a felhasználás usernek panaszmentes. Bővíthető RAM talán hiába keresendő sticken, Win11 előnyben.
[ Szerkesztve ]
-
BestofJAVA
tag
válasz BestofJAVA #137287 üzenetére
Tudtok ajánlani ilyet?
Csak mert nem hirdetésnek szántam, hanem infó kérésnek. Gondolom, van, aki már vett, vagy képben van.
-
Cs1csó
félisten
válasz BestofJAVA #137287 üzenetére
Rasperry Pi 4
-
HARDVERAPRÓD
válasz BestofJAVA #137289 üzenetére
Itt HA-n keress rá, pl Lenovo ThinkCentre mini pc, vagy tiny pc. 40-50-től felfele van. Pl így: [link]
-
zolokas
aktív tag
Sziasztok,
Miért csinálja a gépem ezt a hibát?Wattman vissza ált alapértelmezettbe, lefagy a gép és ujraindul 30 perc game után.
videókártya Gigabyte Aorus 5700 xt v2
Telekom TV L - Net L 1000 Mb/s / 1000 Mb/s - Xiaomi Poco X3 Pro Fekete
-
-
válasz zolokas #137297 üzenetére
Alaplapfüggő, de igen, lehet BIOS-ban ventilátor fordulatot állítani.
Ez mellett még van egy open-source program, amivel szoftveresen is tudod őket állítgatni, ha PWM-ek (DC-t nem tudom, de attól függ, hogy milyenek vannak a házadban és milyen az alaplap). [link]Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Elég egyedi problémával fordulok hozzátok. Adott az alábbi konfig, ami az adatlapomon megtalálható. A probléma az volna hogy mióta kikerült belőle a videokártya, a processzorba integrált azóta nem működik igazán jól. A monitorom egy LG27GN800, viszont mióta IGP-ről megy, azóta ha elalszik a monitor és egérrel felébresztem, olyan mintha új hardvert csatlakoztatnék a géphez, adja a Windows azt az új eszköz csatlakoztatási hangot. Ezt kikapcsoltam, viszont a már megnyitott ablakokat átméretezi, olyan, mintha eldobná a felbontást, és tényleg mintha egy új eszközként érzékelni felébresztés után a monitort. Tehát nem alvó módba van a gép, hanem csak elaszik a monitor 5-10 perc után, és akkor produkálja ezt. Ezzel a problémával valahogy együtt tudtam élni eddig, viszont ami kurvára zavar, az az hogy mostanában elkezdett kékhalálozni a gép. Mikor bekapcsolom, általában akkor dob is egy kékhalált, majd újraindul és nincs semmi gond. Viszont mostanában hogyha kikapcsolom a gépet, akkor is dob egy kékhalált, ez nem mindig, kb úgy az esetek 50%-ban. Rákerestem a Windows 10 topikban a hibakódra, sajnos pontosan már nem tudom mi volt, de le van fotózva, ha ezen múlik megkeresem. A hibakódra nem találtam konkrét probléma okot, volt aki azt írta hogy újra összerakta a gépét és az oldotta meg.
Viszont ma megint olyant tapasztaltam amit nem hittem el. Pár napja nem használtam a gépet, ezért direkt levideóztam hogy mi történik, [link] A BIOS mikor POST-ol már ott megállt a történet, még a Windows-ba bejelentkezem ott mennyi idő eltelt? Rengeteg, nem értem. Ez nem így szokott működni. Kikapcsoltam a gépet, akkor rendesen felállt és ki is kapcsoltam, ezt is levideóztam, így szokott működni, ha jó, [link]
És ezt a posztot azért írom, mert soha életemben nem b@sztam ilyent.
Kikapcsolt a gép, elhalványult a bekapcsoló gomb, tehát nem volt áram alatt már, erre megjelent a monitoron egy ilyen kép, [kép]Ez mi?
Életemben nem találkoztam hasonlóval, azt se tudom hogy milyen irányba kellene elindulnom.Egy nagyon mellékes infó, a gépet én raktam össze, 2020. decemberében építettem. Akkor volt benne VGA, és tökéletesen működött. Eladtam a VGA-t, és utána kezdődött ez az egész azzal hogy az IGP és a monitor valahogy nem működnek jól együtt, folyamatosan átméreteződnek az ablakok hogyha elalszik a monitor és újra felébresztem. Győrben laktam, onnan költöztető céggel költöztem haza, a gépet is ők hozták. NZXT H710-es házba van a gép, elég komoly doboza van, és rendesen be volt csomagolva, én nem gondolom hogy azzal történt volna valami miközben hazahozták. Az a baj hogy nem emlékszem hogy már Győrben is lefagyogatott-e, szóval fogalmam nincs. Hála a jó istennek mikor kivettem a VGA-t a PCI-E sín azt a tartó pöcköt is sikerült eltörnöm, tehát még csak garanciába se küldeném el az alaplapot, mert gondolom ez is kizáró ok lehet, hogy így nem garanciális, de ez nem egy megalapozott vélemény.
Szerintetek? Mi lehet itt a baj? Valaki tapasztalt már hasonlót?
Nem tudom merre induljak el, nagy segítség lenne ha valaki megtudna szólalni a témában és tudna valamilyen irányt mutatni.Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Autós topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Kupon kunyeráló
- DIGI kábel TV
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest