- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
beach head
senior tag
hello, nem biztos h jo helyen teszem fel elso korben de majd esetleg tovabbitotok a megfelelo helyre vele.
Adott egy dell optiplex geo 1000 valahanyas.
A bajom h a hangszoro ciripelo hangot ad (usbvel kap aramot a gépből; de ha jol remlik egyszer probaltam egy regi telefontoltobe dugni az hangfal usb-jet es direkt a konnektorbol aramot adni neki , s akkor abba maradt a cippcirip)Továbbá az eddigi logitech kamerat le kellett cserelnem mert villogot,szetesett a kép.
Az uj trust kameraval is orjito ciripelest hall a hivott fel, hiaba allitok a mikrofon hangerejen. (erdekes modon a logitech nem ciripelt amugy, vagy jobb volt a mikrofonja?)Mi lehet a gond? Valami alaplapi hiba? Vagy a trust kamera a rossz?
-
Grave_444
nagyúr
Tudtok ajánlani jó VRM/mosfet hűtőket?
Asrock B660M-HDV alaplapról van szó konkrétan és látom vannak lyukak a rögzítésre is.
Ezek szabvány méretűek lehetnek vagy mérjem le pontosan és úgy keressek?
Jelenleg csak kis bordák vannak rajta, amiket én raktam rá gyári kétoldalú ragasztóva. -
Top cat
addikt
válasz tasiadam #82061 üzenetére
Gyenguszka VRM ez. A kolléga sem véletlenül keres rá hűtést.
-
tasiadam
veterán
válasz Top cat #82062 üzenetére
Hát nem egy i7 OC VRM, hanem egy maximum i5öt elviselő VRM, hűtéssel elbírja az i5öt, a H610 alatt is kb hasonlóak vannak. De VRM hűtés nélkül csodát nem kell várni, meg azt sem értem, hogy miért gyártanak egyáltalán ilyet, mert max i3 alá, vagy cerkához jó, és még drága is a lap arányaiban.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
Top cat
addikt
válasz tasiadam #82063 üzenetére
Nem tudom mennyiért vehette, de most közel 40K.
Igen, i3-nak vagy celeronnak, de akár még egy i5-T-nek jó is lehet. Azért egy i9-13900KS-nek ez röhej.
-
Grave_444
nagyúr
válasz Top cat #82060 üzenetére
Tudom, direkt vettem csupasz VRM-es lapot, mert olcsón hozzájutottam.
+20-25k-t nem fizettem ki pluszba a gyári hűtésért.
Mint korábban a H410, úgy ez is meg van oldva jelenleg is, van rajta borda csak éppen cpu hűtőt is nézegetek, ezért gondoltam, ha megoldható szereznék rá egy még jobb bordát.
Mivel látom ki is van alakítva neki a helye, gondoltam lehet hozzá venni valahonnan.Szóval emiatt kérdeztem csak, egyébként minden gond nélkül tökéletesen bírja a 12400-at.
Röhej vagy sem ha nem melegszik túl a mosfet, akár egy I7-et is elbír a B660 lap.
Nyilván komolyabbat szokás ajánlani mellé, azért arányos legyen árban is stb.Amit linkeltél olyasmi jó lenne, de ez nem passzolna rá.
Ezt találtam, nem nagy cucc, de magasabb és kicsit szélesebb a jelenleginél.[ Szerkesztve ]
-
-
Grave_444
nagyúr
Nem mondtam ilyet, ismerősnek, aki nem szeret buherálni gyárilag hűtött VRM-es lapot vettünk. Magamnak bevállaltam, ettől még nyilván nem ajánlott csak tudtam, hogy megoldom. Attól, hogy lespórolták a hűtést az elektronikai részek nem rosszabb minőségűek és nem tud kevesebbet.
Ha túlmelegedne és throttlingolna a proci nyilván teljesítményt bukna a felhasználó, ezért írtam, hogy nálam minden rendben ilyen téren, ki is van tolva a TDP limit gyári 65-ről 95W-ra.Ne menjünk ebbe bele csak ha tudtok kérlek segítsetek valami jóféle bordát találni.
Most amúgy egy kidobandó lapról éppen leszedtem, elvileg méretre is passzol, majd délután kipróbálom.[ Szerkesztve ]
-
-
tasiadam
veterán
Én nekem pl funkciókban intenből egy H lap is elég, mert nem húzok, nicns gyors SSD-m, és ha mondjuk ebből lenne potens VRM-el valami, meg hűtéssel, támadnám is. Jelenlegi AMD lapom is így vettem, hűtése legyen, fázis sok, akkor bármi egyéb nekem másodlagos.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
Top cat
addikt
válasz Grave_444 #82066 üzenetére
Ha már hűtőt is nézel, elgondolkozhatsz ilyen Top Flow kialakításún is.
Ez a fajta ad luftot a VRM-nek is. -
Márton
nagyúr
üdv,
Asus B450M-K, Ryzen 1600AF, 2x8GB G.Skill DDR4-3000
3 éve működik hibátlanul, ramok dualban.
Most procicsere volt 5500-ra, előtte persze biosfrissítés, hogy biztos elinduljon a paripa. F5 load default, stb. minden ahogy a nagykönyvben megírva. Új proci be, persze nem indult..
1 hosszú, 2 rövid csipp, kép nincs.
Először a ramra gyanakodtam, de kiderült, hogy a procihoz közeli slotban mindegyik modul megy külön-külön, de a másikban egyik sem. Ahogy dualban sem akarnak.
Mi történt? Létezik olyan, hogy ebben a lapban ez a proci nem kezeli a 2. slotot? Míg az 1600-os kezelte Most nagy macera lenne visszatenni, mert az egész alaplapot ki kell bányászni hozzá, a hűtőrögzítés miatt.
Próbáltam a sebességet auto-ról visszavenni minimumra, de akkor sem megy a kettő együtt. Így persze single chanelben harmatos a memóriasebesség is.
Volt már hasonló gond valakinek? Talán még garis, de egy cpu cserétől miért száll el egyik slot?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
atom18
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Gigabyte Z690 GAMING X DDR4-es alaplap, a kérdésem az lenne ezzel kapcsolatban hogy jelenleg egy 2021.12.havi (f6-os) BIOS van rajta viszont a legújabb 2022. 12.havi (f22) vagyis ez a 6.azóta a kérdés az lenne hogy lehet e rögtön a legújabbra frissíteni vagy sorban kell?
-
Busterftw
veterán
Sziasztok,
Adott egy Gigabyte Z690 GAMING X DDR4 alaplap, Noctua D15 CPU hutovel es VGA AIO-val.
A Noctuat lecserelnem egy Arctic LF 360mm AIO-ra viszont mielott nekiallnek szetszedni (masik hazba koltozes is lesz), gondoltam megkerdezem az alaplap tamogat 2 AIO csatlakozast?Jelenleg a VGA AIO a SYS_FAN4_PUMP helyere van dugva lenn a rajzon, videok alapjan az LF II csatlakozoja mehet a CPU_OPT vagy CPU_FAN helyere?
Van kulonbseg? -
Top cat
addikt
válasz Busterftw #82076 üzenetére
Az alaplap leírása szerint igen.
All fan headers are subject to support AIO_Pump, Pump and high performance fan with the capability of delivering up to 2A/12V @ 24W.
-
catoka
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ASUS TUF GAMING B760M-PLUS D4 alaplapba elég az "F" jelzésű proci (i7-13700F), ugye?
Tehát felesleges lenne a "K" jelzésű (i7-13700KF)?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Top cat
addikt
válasz catoka #82080 üzenetére
Remélhetőleg nem ég el benne.
Ebben a lapban nem fogod tuningolni a K-s procit, így felesleges.
Viszont a K-s nak alapból nagyobb az órajele. És a fogyasztása, no meg az ára is.
-
Matt-OPT
aktív tag
Hiányzó I/O hátlap helyettesítésére jó sufnituning megoldás lehet a porosodás elkerülésére, ha habkartonból vágok méretre egy darabot? Vagy van jobb ötlet?
-
HUN_Sector
őstag
válasz Matt-OPT #82084 üzenetére
Csak érdekesség, az új lapomon a lap szerves része az IO hátlap, csavarral van hozzá rögzítve és belülről meg y aház fenekére. Életemben először találkoztam ilyennel.
Ha a porosodás megelőzése a cél, egy darab, igen vékony műanyaglemezt tudnál talán a legstílusosabban kidolgozni oda.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz HUN_Sector #82087 üzenetére
Pedig ez már nagyon régóta így van, de csak a jobban felszerelt alaplapok kiváltsága.
-
Márton
nagyúr
válasz Márton #82072 üzenetére
Akkor ilyennel még nem találkozott senki?
Miért makkan meg egy slot procicsere után?
Vagy létezhet, hogy az 5500-ös proci valamiért a 2. slotban ezt a típusú memót nem szeretiEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
blp85
aktív tag
válasz Márton #82090 üzenetére
A támogatási listában benne van ez a G.Skill, legalábbis a 3000-es, de amit írtál konkrét típus nem derült ki. Amit írtak az erős meghúzás lehet, illetve nem került be valamilyen kosz, szösz a slotba? Másik memóriával próbáltad esetleg?
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
€uro
őstag
Sziasztok!
Alaplap: Asus Prime Z690-P DDR5
Processzor: Intel Core i7-13700Külön VGA nem lesz, a CPU-ba integrált grafikus processzor fog csak dolgozni.
Használhatom majd az alaplap USB Type-C kimenetét egy monitorhoz úgy, hogy az biztosítsa mind a videó-, hang- és adatátvitelt (USB portokhoz), valamint a tápellátást is?
Azért bizonytalanodtam el a kérdést illetően, mert az alaplap hivatalos oldalán a Graphics résznél csak a DisplayPort-ot és a HDMI-t említik.
Eladó - Thermaltake TH280 V2 ARGB AIO Vízhűtés 32 hó GARANCIÁVAL 29.900.-
-
Márton
nagyúr
válasz Csorbi #82091 üzenetére
köszi a tippet, erre nem is gondoltam, de most meglazítottam mind a 4-et, ugyanúgy csipog egy hosszú, 2 rövidet
blp85: igen, támogatja a lap, közel 3 éve ment vele.. De most először bios frissítés volt, utána még ment, majd pár nap múlva procicsere, na azóta csipog. Csak 1 modullal jó.
Mintha az 5500 a 2. slotot nem szeretné, de ez elég x-aktásan hangzik.
Másik memóval még nem volt lehetőségem tesztelni, de azt kéne, mielőtt visszaküldöm a lapot és lányom hetekig gép nélkül marad..Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
blp85
aktív tag
válasz Márton #82094 üzenetére
A biosban látja egyébként mindkét modult, ha benne van, illetve ugyanolyanok a ramok?
Lehet hülyeség, de egy újabb bios frissítés nem lehet, hogy helyretenné a dolgokat, ha eddig működött?Mielőtt visszaküldenéd, itt is felteheted a kérdést, hátha a ram guruk tudják a választ:
Ezt is ott írták, hátha segít :
Ha nem látja a gép az összes ramot: Vezérlőpult-> Felügyeleti Eszközök -> Rendszerkonfiguráció -> Rendszerindítás -> Speciális Beállítások. Ha a maximális memóriánál van pipa, azt vedd ki és restart.
[ Szerkesztve ]
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
-
koko52
nagyúr
-
Márton
nagyúr
válasz koko52 #82097 üzenetére
Mármint, hogy valami szál, anyag a lukak között lenne?
Kiszedhetem, megnézem, és ha már ott vagyok lehet az 1600-at is visszateszem, hogy a régi setup megy-e még.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
koko52
nagyúr
válasz Márton #82098 üzenetére
Nem görbült-e meg valamelyik tüske. Alaposan vizsgáld meg!
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Elektromos autók - motorok
- Bestbuy játékok
- Milyen TV-t vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Öregszem
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Óra topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- GOODRAM DDR4 4GB 2400MHz (GR2400D464L17S/4G)
- 16GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL13 (HX426C13PB3/16) eladó
- LAPTOP Memóriák 2GB 1GB 512MB 256MB DDR3 DDR2 DDR
- Kingston HyperX FURY 2x8Gb DDR3 1600Mhz CL10
- Eladó Félkonfig! I5-10600k, Asus Tuf Gaming B560M-Plus Wifi, Kingston Fury Beast 2x8gb 3200Mhz!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest