- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok
Van egy Asus X99 A-2 lapom, és abba raktam bele egy 256 gigás Samu 960 Evo Nvme ssd-t, viszont bios nem ismeri fel, sőt igazából egyáltalán nem ismeri fel...
Eddig BIOS update-et próbáltam a legfrisebbet, de nyilván nem jártam sikerrel, esetleg valakinek, valami ötlet?Xbox One: bandymnc
-
válasz bandi0000 #81951 üzenetére
Szia,
A lapot nem ismerem, van rajta másik slot is, amibe bele tudod tenni? Próbáld ki ott is, ha nincs benne (vagy ott sem megy), akkor BIOS frissítés. Ha BIOS frissítés sem oldja meg, akkor passz.Pardon. Nincs ötletem.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
mefistofeles
addikt
Sziasztok!
Bocsi a láma kérdésért de letöltöttem az Asus alaplapomhoz egy friss audio drivert. Van benne setup exe fájl is. Szóval ezt csak futtatni kell windows alól?Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
mefistofeles
addikt
válasz mefistofeles #81959 üzenetére
Bocsi, hülye vagyok ma reggel. Megoldottam...
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Csorbi
addikt
válasz szpeti40 #81958 üzenetére
Nem azért kérdeztem, mert azt feltételeztem nem tudod...
De a legtipikusabb hiba ez szokott lenni, és biztos ami biztos, zárjuk ki.
Az MSI Centerben a Support/Live Update-ben a Scan, Advanced gombok megnyomására sem tölti le ezeket? Ha úgy sem, akkor lehet hogy a Dragon mellételepítése kavart be neki, érdemes lenne lepucolni mindkettőt, mappaszinten kézzel törölni a maradványokat (esetleg °%userprofil%\AppData mappából is, illetve ha hagy valamit a C:\ProgramData mappában, azt is (ezek rejtett mappák), majd aztán restart, és visszatenni csak az MSI Centert, aztán restart újra, majd újra Scan - hátha -
addikt
válasz Csorbi #81961 üzenetére
Annyira nem fontos ez az msi center amúgy, csak kíváncsi voltam, miket lehet állítgatni. Az openrgb-vel megvagyok, az esetek nagy részében úgyis kikapcsolva lesznek majd a ventik
[ Szerkesztve ]
Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
samfishR
senior tag
sziasztok! ASUS PRIME Z790-A-hoz ajánlott heatsink az nvme ssd-re? vagy az m2 slotokon lévő fém burkolat alapból heatsink-ként funkcionál és mehet alájuk hűtőborda nélküli ssd?
-
Csorbi
addikt
válasz HUN_Sector #81966 üzenetére
Thermal padnak hívják...
-
samfishR
senior tag
Köszönöm a segítségeteket!
-
totoka2
tag
válasz Angie™ #81893 üzenetére
Úgy néz ki meg van a hiba oka. kivettem, és összeraktam asztalon (nulláról, szóval még a procit, RAM-ot is kivettem), hogy minden más hibalehetőséget kiküszöböljek, és egy elemes BIOS reset után ment mindkét teszt VGA-m a legfelső PCIe foglalatban.
Addig próbálgattam, hogy kiderült a hiba oka.
Ha a gyári cooler rögzítő csavarjait rendesen szorulásig betekerem (nem 120Nm-el tépem meg, csak betekerem koppig), akkor nem megy a legfelső PCIe foglalat. Ha kitekerem őket valameddig, akkor minden rendben.
Előtte nem tudom milyen hűtő volt rajta ... lehet, hogy az túl lett húzva, és valami kontaktos lett a lapon, vagy pont én tettem tönkre azzal, hogy a gyári hűtőt koppig tekertem (ez fura lenne, mert erre van gyártva, nem számoltak volna azzal, hogy meddig kell/lehet betekerni?)
Most, éppen megy, úgy hogy kijjebb tekertem a procihűtő rögzítőcsavarjait ... csak ez így elég esetleges megoldás. -
idrimbe
csendes tag
Sziasztok!
Egy ASUS H370 PRIME PLUS alaplap U31G1_12 aljzatával van összekötve az első USB 3-as foglalat. Ez néha valamely pendrive-okat önkényesen ledobja (pl. írás vagy olvasás közben). *Windows 10 és Linux alatt is.
Tapasztalt már ilyet valaki? Mit lehet tenni?[ Szerkesztve ]
-
pIIrash
tag
Hello,
Van esetleg itt olyasvalaki, aki foglalkozik alaplap javítással, vagy tud valakit aki igen?
Egy Z790-es lap javításáról lenne szó.
Eseetleg egy szerviz, ahol meg tudnak nézni egy 12900K,-t illetve DDR-5 memóriákat, hogy működnek-e? Két szervizben voltam eddig, egyikben sem tudtak segíteni.Köszönöm
-
addikt
válasz pIIrash #81974 üzenetére
Alaplapot sok esetben még a gyártó sem tud megjavítani.
Nem garanciális már? mi a baj?
Kellene hozzá egy másik LGA1700 lap és akkor meg lehetne nézni. Én hasonló helyzetben írnék 1-2 nagyobb számtech boltnak, szervízóradíjért biztosan megnézik neked, szinte bárhol.⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
pIIrash
tag
válasz Angie™ #81975 üzenetére
Van egy másik lap, de abban is ugyanaz (DRAM led jelez), viszont két teljesen új RAM-al is ugyanaz. Így csak a procira tudok gyanakodni. Viszont az előző gépem LGA 1200, így nem tudom a procit külön kipróbálni. Viszont a második lapon és a memórián már ketyeg a 14 nap.
A fő lappal ugyanez a baj.
-
addikt
válasz pIIrash #81976 üzenetére
A processzork meghibásodási aránya a legkissebb. Annak az esélye, hogy azzal van a gond nagyon kevés!
Egy rammal próbáltad? Melyik ram slotba lett belerakva?⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
pIIrash
tag
válasz Angie™ #81977 üzenetére
Mindenhogy próbáltam, ahogy lehet.
Egy slot, slot csere, CMOS clear, elem kivesz, stb.
Q-Flash BIOS update is megvolt.
Egy GB Z790 Aorus Master - ez ami most nem postol csak Q-Flash-nél, illetve egy új GB Z790 Gaminx X AX. Mindkettőnél ugyanaz.
Két eltérő típusú új RAM-mal is próbáltam, és mindkettő fent van a lapok kompatibilitás listán típusszám alapján. -
addikt
válasz pIIrash #81978 üzenetére
Egy ram - A2 slot
Két ram A2 és B2 slot
Így raktad bele?⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
huh87
tag
Sziasztok!
Gigabyte GA-B75M-HD3 (LGA775) alaplaphoz keresek intelusb3 drivert win10 64bit. Sajnos nem tölt be a gigabyte support oldal.
Köszi előre is.
"Az ételt nem szeretni kell, hanem megenni. Egymást kell szeretni, és nem megenni."
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
MSI B350M Mortar alaplapomban szeretném lecserélni Ryzen 5 1500x CPU-mat egy Ryzen 5 3600-ra. Eredetileg az alaplap csak az 1-es és 2-es generációkkal kompatibilis. Ha minden igaz egy BIOS frissítéssel tudom majd használni a 3. genereációs 3600-at is.
Kérdésem: ez a BIOS kell nekem?
Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
Csorbi
addikt
válasz kovacsroli #81981 üzenetére
-
kovacsroli
senior tag
válasz Csorbi #81982 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Ha valamit elrontok a frissítés során, az elem ki-be módszerrel vissza tudok térni a jelenlegi állapothoz? (még soha nem csináltam ilyesmit)
Esetleg van valami más praktika, ha mondjuk nem indul újra megfelelően a gép?Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
Csorbi
addikt
válasz kovacsroli #81984 üzenetére
Nem, ha frissítés közben történik valami, akkor a lap "kuka". (de a legtöbb esetben szervizelhető BIOS EEPROM-mal történő újraírással). Áramszünet ne legyen, tehát ne BIOS frissítés idején kapcsoljátok fel az összes főzőlapot, vasalót, mittudoménmit, hogy a biztosíték se legyen leverve.
Nem kell ennyire félni miatta, ha nem vagy benne biztos hogyan kell, akkor bízd hozzáértőre. -
nagyúr
Üdv !
Az nem LGA775 hanem LGA1155-ös lap.
A gyártó oldala elég bizonytalan nálam is, talán valamit karbantartanak, de azért az USB3-as Intel drivert sikerült leszednem, INNEN le tudod tölteni.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
gajdi79
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy Dell Optiplex 5040/5050/-ben hogyan lehet elemet (cr2032) cserélni, mert valami trükkös módon, mert nincs benne az a kis fém fül rész amit lenyomva kipattan az elem. Videókat néztem, de ehhez a típushoz nem találtam.
Köszönöm a segítséget!UP.: megvan a másik oldalról kell aláfeszíteni és így sikerül!
[ Szerkesztve ]
-
Top cat
addikt
válasz pIIrash #81978 üzenetére
Nincs meghajolva a proci, vagy a foglalatban a tüskék?
Az Alder Lake-et eléggé meghajlítja a leszorító mechanizmus.A hűtőt is túl lehet húzni és így kialakulhat érintkezési probléma a processzor és a foglalat érintkezői között.
Nem került valami szennyeződés a procira, vagy a foglalatba?
-
addikt
válasz pIIrash #81983 üzenetére
Jó, csak, próbálok segíteni, hogy kizárjunk minden apró hibalehetőséget.
Bocs de ez a nap mondata szerintem:
"ne BIOS frissítés idején kapcsoljátok fel az összes főzőlapot, vasalót, mittudoménmit"
[ Szerkesztve ]
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
ktsgéza
csendes újonc
Sziasztok!
13600k proci mehet B760-as lapba? Manual fix tuningot nem szeretnék, ezért nem akarok Z-s lapot. A kérdés arra irányul, hogy kifutja magát, nem korlátoz a B760?
13600k, rtx 4080, ddr5 5200 32gb, nvme 2TB, 1440p 144Hz
-
addikt
válasz ktsgéza #81991 üzenetére
Persze, egész nyugodtan
Milyen márka szimpatikus?⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
LobiDrg
aktív tag
Sziasztok olyan problémám van, hogy az alaplapon felváltva világít a dram és a cpu led. Egy frissen összerakott konfigról beszélünk, ami kb 3 órát futott probléma nélkül, majd egyszer csak kifagyott és azóta produkálja ezt a jelenséget.
A konfig:
Alaplap: MSI MAG B560M MORTAR
Cpu: Intel Core i5-10400F
Memória: ADATA Memória DDR4 16GB 3200Mhz DIMM XPG XMP Spectrix D55 (Kit of 2) AX4U32008G16A-DB55
Vga: Sapphire Radeon RX 6700 Pulse Gaming OC 10GB GDDR6
Táp: FSP 650W 80+ Hyper ProElőre is köszönöm a segítséget .
-
addikt
válasz ktsgéza #81993 üzenetére
Szuper
Másik memóriával meg tudod nézni?⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
addikt
válasz LobiDrg #81996 üzenetére
1: clear cmos (elem ki, kicsi csavarhúzóval óvatosan összeérinted az alaplapi elemtartóban a pozitív és negatív pólust, elem vissza próba)
2: házból kiszereled az alaplapot, antisztatikus zacskóra vagy szivacsra lerakod az asztalra, és ott egy rammal A2 foglalatban +vga-val próbálod indítani. Semmi mást ne kössél rá.Ha így sem megy akkor kell hozzá csere alkatrész (ram, lap, vga és esetleg táp)
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
pacni120
tag
Sziasztok!
Egy ASRock X570 Phantom Gaming 4 alaplaphoz keresek m.2 lefogató csavart, az alaplap dobozában nem volt valamiért... Hol találok és milyet kellene vennem?
Illetve az egyik M.2 slotot konkrétan takarja a VGA. Van esetleg tapasztalat mennyire tud megfőni egy csak tárolásra/játékokra használt másodlagos Nvme ssd a VGA alatt? Vagy a puding próbája az evés ?
Köszönöm![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GOODRAM DDR4 4GB 2400MHz (GR2400D464L17S/4G)
- 16GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL13 (HX426C13PB3/16) eladó
- LAPTOP Memóriák 2GB 1GB 512MB 256MB DDR3 DDR2 DDR
- Kingston HyperX FURY 2x8Gb DDR3 1600Mhz CL10
- Eladó Félkonfig! I5-10600k, Asus Tuf Gaming B560M-Plus Wifi, Kingston Fury Beast 2x8gb 3200Mhz!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest