- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen notebookot vegyek?
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali processzoros kérdések órája
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
-
chakany
tag
válasz hobizoli #72051 üzenetére
jó neked Nekünk hp laptop van.
Mi egy "irodát" bérelünk egy régi polgári házban, és nem engedtek fúrni. Így mobilnet van megosztva egy huawei routerből. Kábelezni nem tudjuk (vagy inkább nem akarják), mert pókháló lenne az iroda, így marad a wifi. Meg hát milyen drága már az UTP Még 1 hónapot vagyunk itt, az már elmegy szódával.[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
Sziasztok!
Adott egy alaplap: GIGABYTE X570 AORUS ULTRA, és egy telefon: Galaxy S10 Plus, eredeti kábel. Leírom a tényeket, utána a kérdésem.
1, Egy: hálózati adapterrel rendesen tölt a telefon.
2, A monitora USB3-as portján ugyan úgy tölt, mint hálózati adapterrel.A probléma: az alaplap egyik USB-je sem tudja normálisan tölteni a telefont. Gondolom akkor a transzfer sebessége sincs meg. Olyan, mintha az USB 3.1, és USB 3.0 portok is csak 2.0 sebességgel mennének. Az összes porton ugyan az a töltési sebesség. 550-es Gold minősítésű táp van mellette, tehát kiszolgálja a gépet (alacsony fogyasztású proci és VGA).
Mi lehet a probléma?Köszönöm.
-
nagyúr
válasz janeszgol #72054 üzenetére
Üdv !
Gigáéknál az ON/OFF Charger progit kell feltenni, addig nem ad elég ampert az USB portokra, az APP Centerben megtalálod.
Első lépcsőben magát az APP Center kell feltenni a helyes konfigurációhoz.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Az alábbi M.2 ssd-t tervezem venni az adatlapomon levő gépbe.
Csak a miheztartás végett szeretném egyeztetni, hogyha az alaplapom [link] alábbi slotjai foglaltak: PCIe2 , SATA connector: 3_1, 3_2, 3_A1, 3_A2
akkor végülis bármelyik m.2 slotba illeszthetem, nem lesz összeakadási gond?
A honlap specnél az alábbi figyelmeztetést látva jól gondolom, hogy nem?Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
chakany
tag
válasz chakany #72050 üzenetére
Sikerült megoldani a problémát. 6-szor telepítettem ma a windowst, de egyszer sem működött. Ki-be cserélgettem a procikat, de már egyikkel sem akart működni. Aztán eszembe jutott az Aida64. Megnéztem az IDE vezérlőt és a driverscape.com-on találtam hozzá drivert. Kellett még egy NET framework 4.5 és működik. Így már ha cserélgettem a procikat, akkor is elsőre elindult a windows.
Gondoltam megírom, ha később másnak is lenne hasonló gondja. -
tasiadam
veterán
Van itt olyan, aki cserélt már VRM thermal padet és tesztelte is a cserét követően a VRM tempet? B450 4 fázison akarok valami combosabbat a gyári helyett.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
cintula187
addikt
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
SÓS, építem be az új alaplapot. Van rajta speaker tüske is, csak éppen a speaker csatlakozójára nincs ráírva, hogy melyik oldala a + és melyik - .
Szóval a kérdés, speakerkénél melyik vezeték melyik? Vörös és fekete a választék.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
tag
válasz Hegyirabló #72064 üzenetére
Piros a plusz. De ha nem menne, megfordítod :)
-
Hegyirabló
veterán
Ezt köszönöm!
De más segítség is kellene, figyelem mindenki!
Rábeszélésre MSI tulaj lettem (B550 Tomahawk). Sosem volt MSI lapom. Letöltöttem a Dragon Centert, de az égnek sem találom benne a ventilátor beállítás lehetőségeit.
Valaki, pontosan meg tudná írni nekem, hogy hová kellene nyomnom?
Köszönöm!
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Hegyirabló
veterán
válasz Hegyirabló #72066 üzenetére
Megtaláltam, csak azt nem értem, hogy ha beállítom a saját venti profilokat, akkor miért csinálja azt, hogy leállítja a ventiket, egyáltalán nem forognak.
Van valakinek ötlete?
Köszönöm!
-
K0zm0
aktív tag
Hali!
Egy kis segítséget kérnék alaplap ügyben, pontosabban tanácsot, hogyan tudnám diagnosztizálni a hiba forrását.
Van egy Gigabyte alaplapom (https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-F2A75-D3H-rev-10#ov). A következő történik ha bekapcsolom: logó jön, belépek a BIOS-ba, minden okés, lehet változtatni az értékeket, szépen fut. Újraindítás után megpróbál felbootolni a HDD-ről, itt kezdődnek a bajok, történetesen kék halál után leáll a gép! Azok a lépések amiket már próbáltam:
- RAM-ok ellenőrzése Memtest alatt, minden OK
- végigpróbáltam az összes foglalatot ugyanazzal az 1 modullal
- másik HDD, próba Windows telepítés - itt egészen elment addig, amíg átmásolta a fájlokat, majd leállt
- ismét egy másik HDD, ugyanaz az eredmény
- mind a 6 SATA csatlakozót próbáltam, ugyanaz
- proci újrapasztázása , stabil 56 fok (A10-5800k)
- clear CMOS , BIOS-ban stabil, ha bootoltatni akarom kék halál, leállAmit nem próbáltam még az egy Linux Live rendszer rápróbálása USB-ről. Az egyik gyanúm talán a tápegység lehet, de sajnos nem áll rendelkezésemre másik, hogy megbizonyosodjak ezt illetően. Ha biztos lennék benne, akkor rendelnék egy másikat, de a tünetek alapján a SATA vezérlőre is erősen gyanakszom, viszont akkor a BIOS-ban sem látná a perifériákat!
Előre is köszönöm a válaszaitokat![ Szerkesztve ]
"A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne." - PKD \\\ CTRL+ALT+BAKANCSTALP ///
-
K0zm0
aktív tag
válasz angyalpc2 #72070 üzenetére
Tettem bele GPU-t (olyan képet ad kategóriás GeForce 210-t) de ugyan az a helyzet. IGP-t meg sem próbáltam, de pont azért szereztem, hogy le tudjak vele tesztelni egy HD7970-est.
Szemre nincs semmi gond a lappal, gondolok itt felpuffadt kondira, vagy oxidációra, ezért nem értem.
A vezérlő-kártyás megoldás eszembe se jutott, köszönöm![ Szerkesztve ]
"A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne." - PKD \\\ CTRL+ALT+BAKANCSTALP ///
-
imotrepus
aktív tag
A Blue Screen nem ír bármi használható információt a hiba eredetét illetően??
Ez működő konfig volt ami most beszart vagy új összeszerelés?
Ez szerintem inkább MB hiba mint táp!
A telepítőd mennyire biztos, hogy jó?? A Linux előtt próbálj meg másik Win-t![ Szerkesztve ]
Regisztrált 2012-02-12 21:53
-
K0zm0
aktív tag
válasz imotrepus #72073 üzenetére
A BSoD-t csak felvillanni látom. Nem, ez egy megmentett lap a melóhelyről. Hajtva nem volt, irodai alkalmatosságként szolgált. Egyébként én is attól tartok, hogy az idő megtette a magáét, mivel tudtommal működőképes volt amikor nyugdíjazták.
Ahogy írtam, ha csak BIOS-ban mókolok vele, akkor stabil minden: hőmérsékleti értékek, feszültségek, minden látszólag rendben van.[ Szerkesztve ]
-
Hege1234
addikt
Sziasztok!
AM4 B450-es lapoknál az M.2 felhasznál 2 sata portot.
B550-nél ezt már "javították"? -
K0zm0
aktív tag
válasz angyalpc2 #72070 üzenetére
Próba megvolt IGP-vel is. BIOS-ig okés, de utána eldobja magát.
Kapott egy Linux Mint-tel telepített HDD-t de ott is a töltőképernyőnél leáll. Megpróbáltam egy Live USB-t adni neki és érdekes módon attól is eldobja magát. Semmilyen oprendszerrel nem hajlandó elindulni! Azt hiszem kifogytam az ötletekből."A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne." - PKD \\\ CTRL+ALT+BAKANCSTALP ///
-
nagyúr
Üdv !
A lapod VRM része-nél a nincs elszíneződés a nyákon egyik oldalon sem ?
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
K0zm0
aktív tag
válasz jokeph #72079 üzenetére
Nincsen. A hűtőborda is stabilan ül rajta, a kondik sincsenek sem megsérülve, sem felpuffadva. Üzem alatt nem melegszik nagy mértékben (BIOS-ban futtatva), még simán rajta tudom tartani az ujjamat a bordán és a környező területen.
A lap küllemre egyébként majdnem úgy fest, mintha most vettem volna ki a dobozból. Természetesen a kötelező tisztítás is megvolt rajta, mikor hozzám került.
Már komolyan nincs ötletem mi lehet a probléma. A BIOS-beállításokon is átrágtam magam, meg persze amint írtam volt neki adva egy clear CMOS is."A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne." - PKD \\\ CTRL+ALT+BAKANCSTALP ///
-
K0zm0
aktív tag
válasz jokeph #72079 üzenetére
Nekiültem megint alaposan átnézni mindent a lapon. Átnagyítóztam a CPU foglalatot is, és egy tényleg alig észrevehető valami szmötyi volt az egyik lukban. A procilábak okés rendben voltak. Pöcc-röff felállt a Linux Mint HDD-ről.
Azért a kétségeim még megvannak, úgyhogy hagyom egy kicsit pörögni magának és meglátom mi lesz..."A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne." - PKD \\\ CTRL+ALT+BAKANCSTALP ///
-
-
imotrepus
aktív tag
Boot-nál a kékhalál nem marad kint a képernyőn, hanem csak felvillan és úgy kikapcsol a gép mintha áramtalanítottad volna??
Ezt akkor is csinálja, ha csak egy RAM van benne, VGA nélkül?
Tehát csak MB - proci - RAM - HDD !!!
Próbáltad esetleg csal az asztalon? Tehát nem a házban?Regisztrált 2012-02-12 21:53
-
K0zm0
aktív tag
válasz imotrepus #72085 üzenetére
Nincs házban, szabadon van a lap, nem hiszem, hogy valami zárná valamelyik áramkört. A kábeleket is úgy rendeztem el, hogy lehetőleg ne érintkezzen semmi semmivel. Számomra kész rejtély mi okozhatja...
Külföldi fórumokon is utánaolvasgattam, de nem találok még csak hasonlót sem."A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne." - PKD \\\ CTRL+ALT+BAKANCSTALP ///
-
-
nagyúr
Hát, akkor marad a rejtélyes laphiba...
A BIOS chip amúgy kivehető vagy forrasztott ?(#72092) K0zm0:
Akkor az elsődleges BIOS-t még max érdemes lehetne leforrasztani róla.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
K0zm0
aktív tag
válasz jokeph #72091 üzenetére
Dual-BIOS-os de forrasztott mind a két chip. BIOS-ban pedig érdekes módon nem találtam semmi olyan funkciót amivel recovery-t lehetne csinálni a főBIOS-ra. Magán a lapon sem találtam semmilyen jumpert vagy kapcsolót, vagy akármit amivel ez megoldható lenne.
Még egyszer ha hozzájutok egy másik táphoz adok neki egy utolsó esélyt, de aztán kukázva lesz sajnos."A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne." - PKD \\\ CTRL+ALT+BAKANCSTALP ///
-
applause
aktív tag
Asus Prime X570-P alaplap. Naponta 1x2-szer előfordul, hogy nem működik semmilyen külső csatlakozó. USB, PS/2 nem müködik, még a ki/be kacsoló gomb sem érzékel. Egyedül a reset működik amivel újra lehet indítani a gépet. Semmilyen hibaüzenetet nem rögzít a gép, tudomást sem vesz a problémáról. Találkozott-e már valaki hasonlóval, mi okozhatja alaplap hiba, szoftver hiba stb.
iPhone 13 pro, Mercedes A150 2005, Dell Latitude 7300, MacBook Air M1 2020 Sequola
-
adamcsik
aktív tag
Sziasztok van egy ROG Maximus X Hero alaplapom az lenne a kérdésem hogy a bios-ban mit kellene állítsak hogy az alaplapon lévő számláló a processzor hőfokot mutassa?
-
fatal`
titán
Sziasztok!
Asus Prime Z370-A lapom van (bár igazából nem biztos, hogy releváns), ezen 3 x16 PCIE csatlakozó van (eredetileg CF-hez). Ha egy X1-es kártyát rakok a legalsóba, akkor befolyásol bármit a többi x16 slot és ezáltal a GPU sebességén (elsődleges felső slotban van)?
-
csertanb
újonc
Sziasztok!
Elég kevés esélyt látok rá, de azért meg kell próbálni.
Adott volna egy ASUS Prime TRX40-Pro alaplap.
Sajnos úgy néz ki valami meghalt benne, vissza kellene küldeni garanciába.
A problémám az, hogy elkevertem valahova a CPU socket-védő műanyagot illetve a dobozát.
Ha esetleg közületek valakinek volna legalább az a kis műanyag (valószínűleg akármelyik műanyaggal más gyártóktól is megtenné) és a garanciaintézés idejére kölcsönözni tudná, azt nagyon megköszönném. -
nagyúr
válasz varmi2 #72096 üzenetére
Nem feltétlen, X370-es CH VI Extreme is tudja CPU hőfok kijelzésre használni a 2 digites alaplapi post code kijelzőt.
(#72094) adamcsik: ha tudja a lapod, a BIOS-ban lehet beállítani, keresd meg a beállítások között a POST CODE-hoz tartozó menüt, nálam AUTO-n hagyva a POST lefutása után CPU hőmérséklet kijelzőként funkcionál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ingatlanos topic!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- GOODRAM DDR4 4GB 2400MHz (GR2400D464L17S/4G)
- 16GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL13 (HX426C13PB3/16) eladó
- LAPTOP Memóriák 2GB 1GB 512MB 256MB DDR3 DDR2 DDR
- Kingston HyperX FURY 2x8Gb DDR3 1600Mhz CL10
- Eladó Félkonfig! I5-10600k, Asus Tuf Gaming B560M-Plus Wifi, Kingston Fury Beast 2x8gb 3200Mhz!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest