- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Nyomtató topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autóhifi
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Benkovics91
tag
Sziasztok!
Beszereztem egy HP Z400 Workstation FMB-0902 típusú 1366 foglalatos alaplapot! Azt mondták többen róla, hogy szinte minden fajta DDR3 ramot támogat nem csak az ECC ramokat! A neten csak azt találtam, hogy ECC ramokat támogat. Ha valaki tud többet ezzel kapcsolatban annak szívesen veszem a segítségét!
Üdv!
Üdv: Benkovics91
-
MrDerekas
addikt
válasz dzsóbácsi #54300 üzenetére
Azt nem értem, hogy gondoltad, hogy azzal a procival frissítesz biost, ami a frissítés után lesz jó bele? Ha nem támogatja a procit, akkor nem megy és kész. Biosig nem jut el a gép, ha nem ismeri fel a processzort. (Micro kódról beszélünk és rutin parancsokról, számításról, stb.. Ugyanaz, mint driver hiányában akarni használni egy multi nyomtatót pl. Nem lehet.)Szerk: Közben jött már válasz.[ Szerkesztve ]
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
quailstorm
nagyúr
válasz Benkovics91 #54304 üzenetére
ECC az csak egy extra, anélküli RAMot is támogat, de ha lehet ne mixelj ECC és non-ECC ramokat a foglalatban. Bár non-ECC módban úgy is mehet.
-
Benkovics91
tag
válasz quailstorm #54306 üzenetére
Tehát sima ddr3 rammal is megy ha jól értem! És ha 1600mhz-s ramot teszek bele az sem lesz baj? Elvileg 1333mhz-ig kezel a lap!
-
quailstorm
nagyúr
válasz Benkovics91 #54307 üzenetére
1333-on fog menni az 1600-as RAM. Simával is megy.
Hivatalosan nem támogatott a non-ECC, nem is illik az eredeti felhasználási környezetbe, de működik sima memóriával mint egy mezei gép.
[ Szerkesztve ]
-
Benkovics91
tag
válasz quailstorm #54308 üzenetére
Akkor jó ennek örülök! Köszönöm a felvilágosítást!
-
GEPESZ66
veterán
Az asztali gépbe rakok be SSD-t,emiatt a ház ledjeinek a vezetékét ki kell húznom az alaplapból,hogy kicsit átrendezhessem a vezetékeket.
Nézegettem,hogy miként vannak az alaplapra dugva.A HDD lednél a piros a pozitív,a fehér kábel a negatív tűre van dugva.
A RESET ledjénél szintén a színes,a kék van a pozitív tüskére dugva,a fehér a negatívra.
A POWER lednél viszonont a színes,a rózsaszín van a negatív tüskére dugva.
Azt hittem,hogy mindegyiknèl a fehéret kell a negatív tüskére dugni.
Ahogy korábban írtam,ez a céges gépem volt,működött a led.
Esetleg annak idején látták a boltban,hogy a ház ledjénél fordítva volt ráforrasztva,ezért kötötték így be,vagy a POWER lednél a színes vezetéknek kell a negatív tüskére rácsúsznia?
Gondolom,ha az ember felcseréli, fordítva dugja a tüskére a csatlakozót,akkor csak annyi van,hogy nem világítana a led? -
GEPESZ66
veterán
válasz Laccoss #54312 üzenetére
Én is lerajzoltam,csak ennél az egynél is azt diktálta volna a logika,hogy a fehér a negatív,ahogy a másik kettőnél.
Ezért feltételeztem,hogy az előlapi lednél van a forrasztás felcserélve.
Illetve azt kérdeztem volna,ha jó helyre van dugva a led csatlakozója az alaplapon,s csak fordított polaritással,akkor nem világít csak a led,tehát nem megy tönkre semmi? -
greenmeister
tag
Vett mostanában valaki MSI B150A Gaming pro alaplapot? Milyen verziójú BIOS-al érkezett?
MSI B150A GAMING PRO - G4560 - Raijintek Aidos Passive 8GB DDR4 2133MHz - OCZ 60GB Agility 3 SSD - Sapphire RX 570 - THERMALTAKE V3 BE - EVGA 750GQ - Logitech MK320 - Grado SR60 - Microlab Solo 6c
-
Menslee
tag
válasz ateszm #54299 üzenetére
Generációt viszont nem akarok váltani
Van valami javaslatod mit lenne érdemes keresni?
Sok elvárásom nem van. A soros portot már unom de amúgy csak az a fontos hogy usb3.0 legyen rajta
SLI kompatibilis legyen és ATX méret.
Most egy ilyen hűti a procit egy ilyen házban.
Csak azért írom le ezt is külön mert volt már olyan hogy a radiátor nem fért el a cpu blokktól. Vagyis attól hogy nem volt elég hely a socket és a ház teteje közöttMinimalism is a scam invented by big small to sell more less.
-
taxi
aktív tag
Bocs hogy itt kérdezem meg, de sajnos az én alaplapom topikja (GA-P35-DS3) már behalt.
-Mi lehet az oka annak hogy az "állapot/helyi kapcsolat" alatt a sebesség csak 100 Mb/s, holott a tulajdonságoknál "1.0 Gb/s teljes duplex" van beállítva? -Legfrissebb driver van fent.Hakuna matata
-
GEPESZ66
veterán
A BIOS topik eléggé kihalt, ezért itt kérdezném meg.
A megvásárolt, s most hazahozott céges gépemben kicsreréltem az alaplapi elemet.
Indításkor a BIOS-ban az optimális beállításokat választottam ki.
Természetesen beállítottam a boot-sorrendet, ill. az SSD miatt még a WIN10 telepítése előtt az AHCI módot.
A WIN-ben a gyorsindítás ki van kapcsolva.
Ti szoktatok mást is még beállítani a BIOS-ban?
Nincs tuning a részemról, normál felhasználó vagyok. -
MrDerekas
addikt
válasz GEPESZ66 #54324 üzenetére
Laponként változó, hogy és egyénfüggő. Ha jelenleg ezekkel a beállításokkal semmi probléma a géppel, akkor ennyi. Ha esetleg felmerül később valami egyéni igény, észrevétel, akkor még további opciók is rendelkezésre állnak.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
tknof1871
őstag
Üdv! A MSI B150M MORTAR adottságai meghatározzák hogy bizonyos CPU-nál és VGA kártyánál-nál képességben jobbat nem érdemes bele tenni? Pl a DDR4 RAM 2133MHz-en működik, ez gondolom már határt szab mire lehet képes az egész konfiguráció.
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
MrDerekas
addikt
válasz tknof1871 #54327 üzenetére
Ez így nem igaz. De szorzózármentes processzort nem érdemes venni bele. Általában a processzor és vga ami maximalizálja egymást, ezeket érdemes egymáshoz viszonyítani. (Tehát a proci és vga limit legyen egymáshoz közel. Mondjuk én erre sosem adtam Általában azt veszem, amire futja. ) Tehát tuning cuccokat ne erőltesd, de az alap teljesítmények mehetnek a maximumig.
-
Gerr'y
senior tag
Sziasztok!
Az alairasomban szereplo konfig ujabban a kovetkezot csinalja.
Miutan ranyomok a Leallitasra (Win10 eredeti) kikapcsol a gep, majd kb. 4" mulva ujraindul magatol.
Semmi nincsen tunningolva, minden alapon.
Ez mitol lehet? -
süttyő
tag
Sziasztok!
Adott egy z97-ar alaplap, az előlapi usb-3 portot bedugtam, de valamiért nem akar működni, észleli hogy bedugtam, pl: pendrive vagy egér, de kiirja hogy: ismeretlen usb eszköz, a számítógéphez legutóbb csalakoztatott usb-eszköz működésében hiba lépett fel, a windows nem ismeri fel.Mi lehet a probléma?
-
MrDerekas
addikt
válasz Gerr'y #54329 üzenetére
Wake ON LAN - Disbale legyen biosban, illetve az engedélyezett eszközökre is vess egy pillantást. Érdemes lehet a windows energiagazdálkodási sémájának beállításait is átnézni. (Hogy mi ébresztheti a gépet...) Esetleg egy vírusirtás. Sajna okozhat ilyet az is, illetve a win is olykor csinál érdekes dolgokat.
(#54330) süttyő Biosban engedélyezve van az usb3? De lehet rossz a csatlakozó, az alaplapi csatlakozó, akár a kábele is, vagy nincs jól rádugva az alaplapi pinekre.
-
nagyúr
válasz süttyő #54330 üzenetére
üdv.
hátsó paneli csatlakozókban mükszik?RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
statisztika
csendes tag
Sziasztok!! Van egy Gigabyte GA-970A-D3 alaplapom és olyan kérdésem lenne, hogy kapható e bele olyan processzor ami kihajt egy Radeon R9 270 kártyát? Jelenleg egy AMD Phenom 2 x4 955 Proci van benne.
-
varmi2
nagyúr
válasz statisztika #54333 üzenetére
ezeket teheted bele: katt
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Vikitorony
tag
Üdv!
PCI-Express 2.0 és 3.0 slot mekkora teljesítmény leadására képes?
A probléma a következő: egy ASUS P8H61-M LX lap PCIE2.0-s slotjában most egy GeForce GT 630 működik, ezt szeretném cserélni valamivel izmosabbra.
Kölcsön tudtam kérni egy Radeon HD 7750-et (PCIE3.0, nincs külön tápcsatlakozó rajta), de azzal nem adott képet, csak az alaplapi D-Sub kimeneten. Ezután kezdtem el agyalni, hogy nyilván nem kap elég naftát, mert gondolom a PCIE3.0 slot nagyobb teljesítmény leadására képes, mint a 2.0-ás.Ez viszont azt is jelenti, hogy vagy olyan VGA-t kell válasszak, aminek elég a 2.0 által leadott teljesítmény (75W?), vagy kell, hogy legyen rajta 6/8 pines tápcsatlakozó - és értelemszerűen a tápnak is rendelkeznie kell 6/8 pines csatlakozóval, ha nagyobb a kártya TDP-je, mint amit a PCIE2.0 le tud adni.
-
OgreImre
senior tag
válasz OgreImre #54159 üzenetére
És úgy látszik, hogy a Displayport kábel volt a hibás...vettem egy újat és azzal működik, 3 napja nem jött elő a jelenség kopp kopp kopp
[ Szerkesztve ]
"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
85Slaci265DC
tag
Sziasztok!
Megéri megvenni az ASUS 970 PRO GAMING/AURA-lapot?
Tényleg olyan jó lap aminek mondják,vagy csak a neve nagy.
Cserélnem kellene AM3ról-AM3+-ra.
Köszi -
olle
senior tag
válasz 85Slaci265DC #54337 üzenetére
Attól függ melyik Procihoz kell. Illetve az a Proci lesz a húzva.
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
olle
senior tag
válasz 85Slaci265DC #54339 üzenetére
Egyik procival se lesz problémád vele. De én már nem fektetnék pénzt AM3+ ba.
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
olle
senior tag
válasz 85Slaci265DC #54341 üzenetére
Zen. Kb 1-5 2 hét
-
Fred23
nagyúr
válasz Vikitorony #54335 üzenetére
"nyilván nem kap elég naftát"
Annak a HD 7750-nek mennie kellett volna a lapban rendesen, ha nem hibás karit kaptál kölcsön! BIOS-ban beállítottad, hogy a PCI-e legyen az alapértelmezett, ne az IGP?
-
varmi2
nagyúr
válasz Vikitorony #54335 üzenetére
A pcie 3.0 is 75W ad le, épp a kompatibilitás miatt. Ott más gond volt.
-
nagyúr
Leginkább az a fontos, hogy mire/milyen progikkal/játékokkal akarod használni az új prockost... csak hogy nagy csalódás ne érjen. Amelyik játék/alkalmazás nem használ ki 3 vagy több magot, ott még egy G3xxx, G4xxx pentium sem gyengébb, egy I5, I7 pedig egyenesen brutális.
Maga a lap tudásra nagyon jó, sok csatlakozóval, passzívan hűtőtt tápellátással, s így esélyes a tuning is sülés nélkül. azt sajna nem tudom hogy hány fázisú a tápellátója.
Tuning esetén mindenképp ajánlott a gyári hűtő félrehajítása, egyszerűen az kevés 4GHZ+ hoz. - ez utóbbi saját tapasztalat (Asrock 970 PRO 3 R2.0+FX8320e).
Lehet, hogy legjobban akkor járnál, ha megvárnád a Zen procikat, pesze az AM4-es, úgyhogy másik deszka, meg DDR4-es ram.
Vagy beruházol egy 4-5. gen intel i5-i7 re
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
Közbe ráleltem, ez a deszka 7+1 fázisú tápellátású, úgyhogy lehet kenni benne az FX-eket bizonyosan
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Vikitorony
tag
válasz Fred23 #54343 üzenetére
(#54343) Fred23 és (#54345) varmi2:
Akkor a BIOS-szal lesz a gond, egyre biztosabb. GT 630-cal adott képet, 7750-nel nem (a 630 kiszedése és a 7750 berakása között nem kapcsoltam be a gépet), majd miután visszatettem a 630-ast, egyből volt képe megint, mindenféle BIOS állítgatás nélkül. A 7750-est pedig a saját szememmel láttam működni másik gépben, szóval az is jó, illetve a ventije pörgött is a gépemben.
Stock BIOS van rajta, már legalább 5 éves, szóval bízom benne, hogy egy BIOS frissítés megoldja a problémát. GTX 1050-et tennék bele, szóval ha frissítés után se megy a 7750, akkor inkább nem is ruházok be a 1050-esre.
Köszi a válaszokat! -
varmi2
nagyúr
válasz Vikitorony #54348 üzenetére
Mikor az nvidiat kivetted, előtte leszedted a drivert? Mert ha nem, akkor ez is egy ok lehet, hogy nem adott képet. Míg egy másik nv karival igen.
-
85Slaci265DC
tag
válasz jokeph #54347 üzenetére
Hát ezaz,AM3-van.Az AM3+ ba is csak FX 6300,és 8320-8350-et tennék,és innentől vége a dalnak.
Ezel is nem tudom meddig húznám,talán 2-3év vagy annyi se.Mondjuk játékra elég lenne egy darabig,és utánna megint csere.Így nézne ki a konfig:
AM3+
Asus 970 Gaming/Aura
Fx 6300/8350
2x4gb kingston Hyperx
Gtx 960 4g Black
Fsp 550wEz meg a mostani:
AM3
Asus Crosshair 4 formula
X4 955(4GB)
2x4gb kingston Hyperx
Gtx 960 4g Black
Fsp 550wVagy semmi értelme az egésznek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Lexus, Toyota topik
- Nyomtató topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gitáros topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest