Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • benmarcll

    csendes újonc

    válasz troll81 #74823 üzenetére

    Ja nem, nem torzít senki sem, mindenki gyönyörűen szól. Annyi a problémám, hogy vagyok olyan elcseszett, hogy nem merem meghajtani valszeg' a mélynyomót (azaz rendes hangerővel hallgatni), mert félek hogy kárt teszek a membránbán. Nem tudom hol az a határ , ami már sok neki, ahogy már nem kellene hallgatni. Nyilván tudom, hogy a membrán mozgása során "pumpálja" a levegőt, és így lesz basszus, szóval azért szól az, meg van basszus is, csak nem akarnám mindig mittudomén a teljes erejének 95%-ánál használni, mert így nincs benne tartalék. Ha vennék egy pár lépcsővel komolyabbat, akkor úgy érzem, hogy ami ennek a melynyomonak már sok, azt a komolyabb meg röhögve kiprodukálná magából, és bőven lenne benne tartalék.

    Úgy van beállítva nálam, hogy 62-ből kb 35-ösön van az a hangerő, ahol nem túl hangos, nem túl halk, van már elég basszus, de még nem félek, hogy kinyirok bármit is így.
    Viszont vannak olyan zenék, amikben egy csöpp basszus sincs, és az első szett olyankor még 60-on is gyönyörűen szól. Na viszont, ha egy basszussal téli zenénél tekerném fel 60-ig, akkor úgy repülne ki szegény membrán a helyéről a mélynyomó esetében, mint a huzat :D
    Viszont ha lejjebb vennem az erősítőn a mélynyomó hangerejét (level), azért, hogy 60-ason is tudjam hallgatni, akkor viszont már kevés lenne az első szett hangerejéhez képest a basszus.

    Remélem sikerült most megfogalmazni rendesen amit szerettem volna, nem tagadom, tudok néhányszor furán fogalmazni :C

Új hozzászólás Aktív témák