- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Samsung LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bocsika
aktív tag
Ez egy 14 éves alsó-kategóriás autó. 1997-es modell. 3000Ft ért vegyek egy ki tudja miből kihúzott, nem ehhez a fejegységhez tervezett, a nyavaja tudja milyen márkájút, aminek lehet hogy kitaposták a belét, 3 lépés garanciával kipróbálás nélkül, mint az 5000Ft-os vadonatújat 3 év garanciával.
Az összeakadást a gerjedésre, zúgásra mondtam.
Néztem pár fórumot, de a heti 1-2 hozzászólás az nem sok + mindjárt azzal jönnek hogy x csilló pénzért milyen jó szett van.
-
-
Joe fiú
senior tag
válasz bocsika #29593 üzenetére
Ezt kicsit magamra vettem, a hifi ára cirka 4x-esét éri az autó árának, és nem érzem magam Janinak, azért mert "normális" cucc van beépítve, ez a hobbim, úgy érzem jól magam, ha normálisan szól a zene...de ugye mindenkinek másak az igényei..és te azt nem tudod felfogni, hogy teljesen mindegy mit raksz be pár ezer forintért, minden egyformán szar lesz egy bizonyos hangerő után, mert az egész csak ennyit tud..ha százezres hangszórót raksz be az pont olyan szar lesz, mint ahogy a 6ezres, ezért ajánlottuk a gyárit, mert az még elfogadhatónak nevezhető egy fejegységről hajtva, vagy pedig másik alternatíva az Audio System, amely az érzékenységéből adódóan elfogadható...
-
footy
addikt
válasz bocsika #29605 üzenetére
Zúgás-gerjedés nem valószínű, hogyha olyan ember köti be aki ért hozzá. Ha eldöntötted hogy megveszed a kinézett 5ezres hangszórót akkor milyen tanácsot vársz? 20 alatt ugyanazt a terméket veszed meg minden gyártótól, kínában készíti valamelyik OEM cég, csak annyi változik, hogy kinek e nevét nyomják rá. Ez pedig csak az árat befolyásolja a minőséget nem, ugyanaz a 10ft-os szar mind.
[ Szerkesztve ]
-
lcee79
őstag
Hi!
Focal PS 130 megéri az árát, ha csak fejegységről szól? (91.4dB)
https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
Adonimus
senior tag
Üdv emberek. A generátorzaj frontól fejlemények vannak. A jobb oldali magas sugárzó sokkal hangosabban zajol.Ez, hogy lehet?
adonimus felhasználónak 41 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! - http://www.phmegbizhatosag.atw.hu
-
orbano
félisten
válasz bocsika #29605 üzenetére
"nem ehhez a fejegységhez tervezett"
Szoktak fejegységhez tervezni hangszórót. Ezt hogy érted? A színét hozzáigazítják a gombvilágításhoz? Ha 20k-t nem ér meg egy hangszórócsere, mert az autó 97-es és alsókat., akkor tankolni se tankolj bele, egy telitank megvan vagy 20 ezer, nem éri meg, tölts bele vizet!
Ha "csóró" vagy, vagy inkább másra költenéd a pénzt, akkor mondd azt, de ne keress ideológiát arra, ha meg akarod venni a legalja kínai gagyit. Inkább nézz használtan valami régit, de jót. Kocsiból is 14 éveset vettél, nem pedig kínából rendeltél egy szalonautót nemde?A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz lcee79 #29620 üzenetére
Audio system mx, hertz dsk a két ajánlott ilyenre. ezeknél kicsit igényesebb, de drágább is mondjuk egy udimension element, de már az is határeset. szebben szól, mint az előzőek fejről, de nem annyival, mint amennyivel drágább (mondjuk én régi alpine-nal próbáltam, azoknak még jó hangjuk volt a mezőnyhöz képest a beépített erősítővel)
A vér nem válik VAZZE!™
-
lcee79
őstag
válasz orbano #29622 üzenetére
Szóval azt mondod, hogy fejegységről nem érdemes drágábbra költeni? Vagy nem szól jobban, ha drágább akkor sem? Mert eddig mindig ilyen 30-40 köztieket néztem, meg azokat is ajánlották legtöbben...
Mondjuk én jobban örülnék, hogy ha olcsóbban kijönnék, persze a cél, hogy sokkal jobb minőségben szóljon mint most.https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
kavics325i
őstag
válasz lcee79 #29623 üzenetére
Egyet kell megérteni. Fekvőtámaszt se csak lefele csinálunk. Minél "jobb" egy hangszóró annál nehezebb kordában tartani. Egy fejegység sem képes erre.
" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
Something_
őstag
válasz Something_ #29572 üzenetére
Erre valaki?
Vagy erdemesebb lenne berakni egy 10 centis pio hangfalat? Auchanba van 5% kedvezmenyes kuponom.
-
zetecR
addikt
válasz Something_ #29625 üzenetére
Ment pü.
-
Cold5
senior tag
Sziasztok,
VW Jetta-ba szeretnék, a gyárinál jobb hangrendszert. A következő az elképzelésem, először csak az első szettet cserélném később kapna a hátsó ajtókba is egy szettet majd a fejegységet cserélném le.
Teljesen kezdő vagyok, de azt már kiderítettem, hogy 16-os szettek kellenek majd. A fejegység egy Pioneer Appradio 2 vagy 3 lenne.
Mit ajánlotok első szettnek később pedig hátsónak? Egyformának kell lennie?
Nem szeretnék sokat költeni, de a gyárinál jobb élményre vágyom. Ezt láttam itt több helyen: Audio System MX165 Plus
Ez megfelelő?
Kell nekem erősítő ehhez a rendszerhez majd?
Válaszokat előre is köszönöm!
kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...
-
vasi89
addikt
Ha valakinek van ilyen DLD hangszórója aminek megvan a doboza az jelezzen legyen szíves. A dobozon van rajta elméletileg a TS paramétere ami a ládatervezéshez kellene.
[ Szerkesztve ]
-
mutyi
senior tag
Nem tudom van-e erre spec topic, de multimédiás rendszer kellene egy kocsiba, ezzel kapcsolatban szeretnék kicsit tájékozódni, milyen lehetőségek vannak.
Két kijelző kellene hátra és jó lenne, ha egyszerre ugyanazt a filmet mutatná a két kijelző vagy akár mást mást. -
Adonimus
senior tag
Szerintem jó kis hangszóró, bár ez elég nagy ugrás egy gyári hangszóróhoz képest, szerintem már egy 10-12 ezres első szett is nagy változást hoz. De ha 20-at akarsz költeni, bátran, mert nem bánod meg. Erősítőről mindenképp jobban szól. Hátsó hangszóró nem feltétlen szükséges, inkább vegyél erősítőt az első szettnek.
[ Szerkesztve ]
adonimus felhasználónak 41 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! - http://www.phmegbizhatosag.atw.hu
-
attila666
tag
CAT5e SFTP kábelt lehet használni egy MX165 Plus magassugárzójához? Úgy gondoltam, hogy 4-4 eret használnák magassugárzókként.
-
footy
addikt
Olvasd at az elso hsz-t ott kapsz par tippet, a pioneer appradiot probaltad mar? Azt javaslom mindenkepp probald ki mielott megveszed. A kezelese kozel nem olyan mint ahogy a bemutatojaban mutatjak. Kezdve attol, hogy mindig okezni kell a telefon csatlakoztatasakor, folytatvan azzal, hogy a menu egyaltalan nem folyekony.
-
bocsika
aktív tag
válasz orbano #29621 üzenetére
Ebben egy darab hangszóró sincs, az eredeti tulaj nem kért bele.
1500+Ft/db a bontott, akkor már újat vesz 5000-ért egy párt.
Mint mindent ezt is tervezik. Nem fognak a kocsiba 4*25W os hifit + 300W/db os hangfalszettet benyomkodni.Pusztuljak meg de csak annyit kérdeztem hogy mi az a minimum amit meg lehet hozzá venni. Akusztikailag nem. Ha valami szépet akarok hallgatni nem a kocsit fogom remegtetni.
Ez egy munkába járós kocsi. Nem boyracer car. 3-5 év múlva úgy is lecseréli. Addig meg elmegy takarékosan. Na. Ennyit nem lehet megérteni?(#29616) pps1: Köszönöm a tippet.
Boxxer nem csak mélynyomó? Több utasak nem jobbak általános célra? -
gabber01
addikt
válasz bocsika #29639 üzenetére
Szerintem ezt a tervezés témát ne akard már megmagyarázni. Eddig arról beszéltél, hogy akusztikailag passzoljanak az elemek a tervezéskor egymáshoz, most meg teljesítményről (illetve terhelhetőségről) beszélsz. Elmondom én mennyire tervezik a gyári cuccot kocsikba: minél olcsóbban legyen benne valami, aztán eladjuk jó nagy felárral. Legyen jó érzékeny, attól jó hangos lesz, az a lényeg. Parasztvakításnak pont jó. Nincs ezen kívül semmilyen tervezés, nem tudom miről beszélsz.
Ami meg elfogadható minőségű lenne, azt meg felsőkategóriás autókba pakolják, milliókért...csak az a bökkenő, hogy ezeket is szarrá gyalázza egy pár százezres jól átgondolt szett. Na ez a tervezés!pps1 tippje meg pont annyira vehető komolynak, mint amennyire ő gondolta iróniáról még nem hallottál?
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
attila666
tag
válasz k-feri65 #29644 üzenetére
Mennyi eret csavarjak össze magassugárzókként? Úgy gondoltam, hogy 4-4 eret a magassugárzókként, így elég előrehúznom két UTP kábelt, nem kell meghámoznom. Van annyi kábelem, hogy 8-8 eret is tudnák tenni egy-egy kivezetésre. A mélyközepekre 1.5mm2 kábel van most húzva.
[ Szerkesztve ]
-
k-feri65
senior tag
válasz Chesterfield #29647 üzenetére
nem tudom,,csak okosnak akartam tűnni az ötlettel...
értem én de le sz@..m
-
attila666
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest