-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
sixer66
senior tag
Esetleg, ha valakit érdekel egy Audio System MX 165-ös szett az érdeklődhet!
Sajnos nem volt kibékülve a fejegységemmel, viszont másik fejjel szépen szólt, de másik fejet nem szeretnék. -
Lobeu
csendes tag
Srácok!
Megoldásra volna szükségem.
Adott egy 1999-es Fiat Bravo. Ugyebár 3 ajtós, az ajtóban gyárilag meg ovál hangszórónak van hely.
Az előző tulaj a gyári keretet hangszóróval együtt kidobta, és egy 6x9"-es JBL vackot tett be a helyére, csavarok meg minden nélkül, a kárpit tartotta a helyén.
Na most ezt én kidobtam, vettem 4db nagyméretű STP silver lapot, ki szeretném szigetelni.
Tele van az ajtó szerelőréssel, és kisméretűek ezek a nyílások. Hogyan/mivel tudnám az ajtó belsejét zsírtalanítani? Brigeciol? Folt benzin? Nitro hígító?
Illetve az ajtó közepében van egy odaszáradt/ragadt valami gyári szigetelő darab, ami olyan koszos, hogy hihetetlen, de levakarni is lehetetlen. Ezt is szigeteljem le? A merevítésekkel mit tegyek?
Illetve az ajtóba 16.5-es hangszórót szeretnék tenni, keret csak 13-ashoz való van, semmi mást nem találtam a neten.
Hogyan alakítsam át az ajtót 16.5-es nyílásra?
Illetve úgy egyáltalán egy howto-t hol találok részletesen, lehetőleg képekkel ajtó szigetelésre?
-
sixer66
senior tag
Nekem ugyan ilyen évjáratú Bravo-m van és egy 16-os szett beépítésével szenvedtem múlt héten.
Ha már benne vagy annyira nem bonyolult, csak első nekifutásra. Szükséged lesz vagy egy ilyen opel astra g hangszóró kiemelő keretre, vagy tanácsolni fogják, ahogy nekem is, hogy MDF lapból kell méretre vágni egy kiemelő keretet.
Ha valamelyik meg van akkor ajtó kárpit leszed, ami azért necces kicsit, mert még a csavarokat kicsavarod, erről itt találsz részletes leírást, de az ablaknál a kis műanyag csík alatt van 6db fém fül ami ott tartja a kárpitot.Azt nehéz úgy kipattintani, hogy ne látszódjon meg a műanyagon, de egy hosszú vékony csavarhúzóval benyúlsz és azzal megpróbálod lepattintani. Itt van egy leírás a 16-os szett beépítésről, csak sajnos kihagyták belőle, ami a képen is látszik, hogy ha nem vágsz ki a rácsos részből ahol belátsz a hangszóróhoz, akkor így fog kinézni a hangszóród és nem hiszem, hogy használ neki. Tapéta késsel lefaragsz a rácsos részből belülről, amennyit csak tudsz,csak vigyázz, hogy ne pattanjon el. A keretet felrakni sem lesz egyszerű úgy, hogy az pont elférjen a kárpit alatt, mert nagyon ki van számolva a hely, de az már fantázia és kézügyesség kérdése.Tisztítani, ahogy előttem is írták féktisztító.
A szigetelés még nálam is várat magára, egyenlőre azt kell kiderítenem, hogy miért csattog a hangszóróm, de kábel hibára gyanakszom, mert mind a fejegység, mind a hangszóró más-más eszközzel szépen szól, csak együtt nem.Arra figyelj még, hogy úgy forgasd a hangszórót, hogy nehogy letesteljen valahova, mert kevés hely van egy 16-os szettnél, bár ez is hangszóró függő.Más: Ma voltam egy autó hifisnél, és mondta hogy töröljem ki az Audio System MX 165 hangszóróimmal, mert szerinte egy rakat fos és szerinte szarul is szól, de szerintem csak én nálam nem stimmel valami, mert más fejegységgel szépen szólt a hangszóró, de a fejegység is más kocsiban szépen szólt, szal passz, de valamitől csattog a hangszóró magas hangerőn. Azt is mondta, hogy ennek a hangszórónak nem kell szigetelés az ajtóba, mert felesleges. Ő egy Impact PG 65 S-t javasolt, persz lehet azért, mert ez volt nála. Hertz-et is lehúzta, pedig nem hiszem, hogy olyan rossz márka lenne.
[ Szerkesztve ]
-
kavics325i
őstag
válasz sixer66 #30656 üzenetére
Én is azt mondom,hogy kitörölheted vele,mert az én JBL GTI c608 szettem jobban szól. Most számít ez valamit?Igazam lehet?És akkor mi van? Ha neked erre van pénzed,igényed akkor erre. Az enyémnél is van szebb,jobb hangú,drágább. Ez van. Mindenki azt mond amit akar..kb.
" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
kavics325i
őstag
Mond meg a csávónak,hogy talán ez le megy addig ami rá van írva,de amit linkeltél nem megy le értékelhetően 40-ig az is biztos. Innentől az ő szettje is gagyi,mer' a cég hazudik.
" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
sbazsi
veterán
érdeklődnék, hogy van-e valakinek tapasztalata androidos fejegységekkel kapcsolatban?
az ebay tele van velük, a kérdés csak az, hogy mennyire használható a mindennapokban? -
sixer66
senior tag
válasz kavics325i #30657 üzenetére
Csak én abból indultam ki, hogy hosszasan keresgéltem és elég egyhangúan mindenki ezt javasolta.Most ez lehet azért, mert egy valaki elindította és a sok ökör ment utána, vagy tényleg saját tapasztalatok,mert nem mindegy.Sok olyan hozzászólást olvastam, hogy azért ajánlják, mert valaki ezt ajánlotta és annak a valakinek is valaki ezt ajánlotta és így tovább. Amúgy szépen szólna biztos, csak nálam van gubanc a rendszerben, de ma szétkapom újra és elviszem egy hozzá értőhöz csináljon vele valamit, mert ez így katasztrófa.Eladni meg esetleg necces lesz, mert úgy néz ki elhagytam a garipapírját is úgyhogy isten is úgy akarja, hogy nálam maradjon
-
ditrichd
tag
Sziasztok hátulra kellene nekem 2db 13cm-es hangszóró így mélyláda mellet már nem az igazi!
Milyet lenne érdemes venni nem szánok rá rengeteg pénzt azért de nem is a leggagyibbat keresném! -
ditrichd
tag
válasz Osynho #30664 üzenetére
Szia ez egy suzuki ignis tegnap szereltem be az erősítőt+mélyládát.. Elől 10cm hátul 13.
Elsők már cserélve vannak 3 utas xplodera avval nincs is baj. hátsók viszont így a nagy mély mellet hát konkrétan semmit nem szólnak gyári blaupunkt ráírva 20w van (haha) bár ez fura mert a 10-esre is 20 volt írva de nem is ez a lényeg.
Szóval a rendszer:elől 2x10cm,hátul 2x13 + csomiban mélyláda.
Nem külön erősítővel lennének hajtva hanem fejegységről ami papíron 4x65w mosfetes. -
ditrichd
tag
válasz PiciPeti #30666 üzenetére
Hát ez van ráírva nem tehetek róla bár én is furcsáltam ..
A hátsó hangszórók zárt műanyagban vannak.. szóval kétlem hogy meg tudná ölni őket vagy nem tudom hogy érted ezt.
Leírásában ez volt írva egyébként. De hát ezek csak számok..
Built-in amplifier FR FL RR RL 4-channel audio output
4 by 65W surround stereo[ Szerkesztve ]
-
-
PiciPeti
őstag
válasz ditrichd #30667 üzenetére
Ha a csomi felől zárt, akkor tényleg nem lehet baja, de akkor sincs értelme a hátsó hangszórónak. Tedd félre a pénzt amit költenél rá, és majd ha az első hangszóród cserés lesz, akkor oda vegyél valami komolyabbat, akár 16-osat, ajtópanellal. Meg szigetelés, erősítő stb...
De ha mindenképpen venni akarsz, akkor kb tökmind1 mit veszel, koaxból (2, 3 utas) nem igazán vannak jók. Esetleg 20e felett...
Amúgy a fejegységek max 10-15W-ot adnak le csatornánként, és azt is igen gagyi minőségben. Persze itt is vannak kivételek, de ritka.
-
Lobeu
csendes tag
Nagyon szuper, köszönöm szépen, nem is gondoltam, hogy létezik ilyen megoldás.
MX165 Plus egy JVC KD R431 fejjel szépen muzsikálna kiszigetelt ajtóban?
Mélyádát, erősítőt nem tervezek egy darabig, hátsó hangszórókat kiszerelem, 99.9%-ban 2en fogjuk használni a kocsit, és mai modern zenék(pop, disco, house, ilyesmi, pl Avicii, stb..) szólnának rajta. Alacsony és közepes hangerőn szeretném ha szépen szólna, és ha olyan kedvem van, akkor magas hangerőn se torzítson. -
-
gabber01
addikt
Ilyen stílusú zenékhez, pláne erősítő nélkül, valószínűleg még szigeteléssel együtt is édes-kevés lesz. Nem azt mondom, szépen fog szólni, de ha ilyeneket hallgattok, akkor kevés lesz a basszus. Fejről pedig biztos, hogy torzítani fog nagy hangerőn, ezt most borítékolom.
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
gabber01
addikt
válasz gtamate2 #30674 üzenetére
De nem azért torzít mert nem bírna többet, hanem mert a fej végfoka küld már nagyon torz jelet. Nemrég cseréltem az első hangszórókat: 40W-os Alpi 16os koax -> Hertz DSK 165-re. Ugyanott kezd el torzítani, pedig a DSK tudna jóval többet, tudom, hallottam másnál. Sajnos még csak fejről megy, bár az erő megvan már hozzá régóta, de először szigetelni akarok, meg fejet cserélni, mivel a jelenlegin (Alpi 9852RB) csak 1 pár RCA van. De már úton van az utód: Alpine 9855.
-
k-feri65
senior tag
-
footy
addikt
válasz kavics325i #30677 üzenetére
mert a segged torz jelet kuldd
-
gtamate2
veterán
válasz k-feri65 #30675 üzenetére
k-feri65: Nyilván saját fejegységemből adódóan írok, nekem egyáltalán nem dinamikátlan még a hangja, mielőtt torzítana. De persze ez autónként változhat.
kavics325i: Hozzád pedig semmit nem fűznék, minden egyes szavaddal amit ezen a fórumon írsz kb, megvillantod a szegénységi bizonyítványod.
*Sn0w
-
utgyuru
aktív tag
Ez szerintetek mennyire jó ár érte ?
-
PiciPeti
őstag
válasz gtamate2 #30684 üzenetére
Bár nem hallottam még ilyen fejet, de azért ez egy belépőszintű valami. Kétlem, hogy dinamikus lenne a beépített végfok hangzása. Persze lehet hogy nem így van.
Azért kérdeztem, hogy eddig milyen cuccot hallottál, mert valószínű, hogy egy olcsó, öreg erősítő is sokkal dinamikusabb hangzást ad. És nem kell hozzá több száz watt...
Bár ezzel a fejjel, nem tuti, hogy RCA-n keresztül meg lehet váltani a világot, de a beépítettnél kb minden jobb.Nem lehúzás, ár/értékben neked biztosan megérte, de azért ne élj téveszmék között.
utgyuru!
Ennyiért megérheti, ez még szerintem a régi lemezkosaras nyomó. Figyelj, hogy ne legyen megégetve a tekercs, ha lehet próbáld ki előtte.
Üres ládát lehet kapni 4-5e-ért...[ Szerkesztve ]
-
-
sixer66
senior tag
Ahogy olvastam volt már ERRŐL szó, de valaki csinálta már meg ezzel az autója szigetelését? Tudom, hogy az STP sokkal jobb, de az STP-nél meg a Dynamat és így tovább, de szeretném olcsón kihozni, mert most nincs 20+ ezrem szigetelésre.
-
sixer66
senior tag
Most találtam egy ilyet, nem tudom ez milyen lehet, de ez se tűnik rossznak. Jó persze tudom az ismert márkák a tutik, de ha ugyan azt tudja mondjuk ez is, akkor minek fizessem a nevét.
Bár ezt is auto hifis mondta, hogy ami van nekem Audio System MX 165 Plus, annak nem is kell szigetelés, mert úgy tervezték ezeket, hogy levegőbe is jól szóljon.Hát ezzel azért nem értenék egyet, és szerintem itt sokan nem.Mondjuk igen , nem szoroztam fel a mennyiséget
[ Szerkesztve ]
-
footy
addikt
válasz sixer66 #30692 üzenetére
A fenti kettot azert ajanlom,mert szemelyes hasznaltam oket tobbszor is es evek multan is ugyanugy tartanak.
Ha megveszel valami noname vackot olcson,lehet hogy leolvad az elso melegebb nyari napon es szerencsesebb esetben csak kidobtad az ablakon az arat, rosszabb esetben pedig elcseszi az ablakemelot vagy a zarat, esetleg mogefolyik a viz es kirhoard az ajto, vagy eltomiti az esocsatornat es kirohad az ajto.[ Szerkesztve ]
-
KisCobiii
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy volna egy pioneer fejem és hozzá vettem egy pioneer erősítőt 2ch-ás, van hozzá egy ládám amit szépen meg is hajt. A bajom csak anyi lenne, hogy amikor a kocsit beindítom olyan mint ha hallanám az alapjáratot kicsi búgó formában a mélynyomóból, kishangszorók amik a fejről mennek abba nem. Ez mitől lehet? Amugy egy 94-es Skoda Favorit-om van. Beépítés rendes szakszerü!
Előre is köszönet!
"nincs olyan hogy lehetetlen, csak tehetetlen.."
-
sixer66
senior tag
Akkor ez is megfelelne ennyiért?
Szerintem csak a szerelő nyílásokat szigetelném le vele.[ Szerkesztve ]
-
gabber01
addikt
válasz sixer66 #30692 üzenetére
"...úgy tervezték ezeket, hogy levegőbe is jól szóljon..."
Ilyen nincs! Ez egy oltári nagy baromság. Minden hangszórónak szükséges valamilyen "doboz". A hangszerek sem csak úgy önmagukban vannak bele a levegőbe, mindegyiknek van ilyen-olyan teste. Még ha "free-air" hangszóróról is beszélünk (tipikusan mélynyomók), valójában az sem free-air, hanem tulajdonképpen a csomagtartó légtérfogatát használják fel, csomagtartótól függően így végülis zárt, esetleg reflex elven működnek.
Az ilyen "szakembernek" még a közelébe se mennék a helyedben, aki ilyeneket beszél (a többi ökörségről nem is beszélve).
-
ditrichd
tag
Üdv.
Lenne egy erősítő + egy mélyláda a kocsiban (ignis) "problémám" a következő..
Ha komolyabban meghajtom villog a műszer fal világítás nyitott ajtónál az olvasó lámpa is.
Ez mitől lehet? Valamit olvastam már róla itt csak elkezdtem vissza lapozni és nem találtam meg.
Lehet ettől valami baja az autónak?
Lehetne ezt orvosolni ésszerű keretek között?
Rendszer: 4 hangszóró a fejegységre kötve,hátul erőlködő + láda szépen kábelezve mindenhol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest