- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Aktív témák
-
Gaboman
nagyúr
-
Gaboman
nagyúr
válasz rup1u5 #36299 üzenetére
Körömlaklemosó az van itthon!
És így meg kellett nyomni a rambordát?hú a szentségit,remélem nekem nem kell megdeformálnom.
De köszi a leírást,és ezzel nagyobb tuningot elértél a kártyával,ahol a gyárival már hibázott ezzel még nem?Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
--Disztroj--
senior tag
válasz kanmajom #36298 üzenetére
Ehh, na ezért nem költök én tápra, ebből is látszik hogy a noname se szar átlagban...amúgy nekem a no name táp ventije hidegindításnál rezonál vagymi, nah ezt már para hallgatni...csak nem viszrá semmi hogy szétkapjam és megnézzem
A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
Eagl3
veterán
válasz --Disztroj-- #36303 üzenetére
Nem csak azért kell minődégi tápot venni, hogy elbírja az adott konfigot hanem azért mert megbízható és nem sok esély van rá, hogy szétpukkan és visz mindent magával.
Na de mind1 is, magyarzázhat az ember, a hülyeség határtalan.
-
rup1u5
nagyúr
válasz Gaboman #36302 üzenetére
a körömlakklemosó nem jó! aceton alapú cuccokat tartsd távol a nyáklapoktól! tiszta alkohol gyógyszertárban pár százas. 30-40 fokkal lett hűvösebb a gpu és így természetesen javult a tuning is de most nincsen húzva. Amúgy sem szoktam a hardvereim belét kihajtani. Kényelmes 690/1050-et azért elbírja, 50% ventivel.
Hogy 4830-nál kell e bordát hajlítgatni azt nem tudom. Szépen próbálgasd rá még mielőtt ráragasztanád a bordákat.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
katt777
félisten
válasz Gaboman #36301 üzenetére
Technical Data - vagy mire gondolsz?
Én azért gondolkodom az Auras Fridge-en, mert ennek csak 40CFM a légszállítása, arra meg ha csak 1 CM 12cm-es ventit teszek, már 44-nél vagyok, és 2-t is rá lehet építeni. Mindemellett az csak 500Ft-tal drágább. De még mindig nem kaptam csere VGA-t, és még azt is ki kell ókumlálnom, hogy ha a 12cm-es venti(ke)t a VGA-ra akarom kötni, melyik színt hova, mert ha jól rémlik, más színű vezetékek vannak a VGA-n. Persze az is lehet, hogy az új házban nem nagyon kell majd hűtőcsere, legalábbis a hűtés miatt, a zaj már más lapra tartozik, amiatt lehet, hogy mégis lesz.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
--Disztroj--
senior tag
Elhiszem hogy a megbízhatóság fontos, sőt, de mivel nekem kicsit sok egy tápért a 10 rugó, ezért nem tudom megéri e megvennem, mikor ami most van már 2.5 éve hibátlanul megy...emellett nem tudom hány olyan eset van amikor a táp kinyírt egy konfigot... hallottam olyat hogy márkás tápok lehalnak, de hogy azt se sokszor, az tuti...de nem értetlenkedek, csak nem tudom valóban megér e annyi + lét az a biztonság egy olyan eset miatt, ami egy átlagos konfigba (hdd max 2 ) gyakorlatilag 1 a +/-100.000hez
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz --Disztroj-- #36308 üzenetére
Nyugodj meg, 10k-ért egy táp olcsó (a mo-i áram "minősége" mellett főleg ajánlott egy jobb). Az enyém anno 20k volt, remélem, még jó sokáig kiszolgál. És bizony ha egy tápnak baja van, az nagy eséllyel "mindent visz".
Kisebb teljesítményű tápokból is vannak minőségiek, éppen átlagos konfigokba, a paramétereiket mind meg kell nézni, nem csupán azt, hogy hány W-osak.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
kiss.a
tag
4850 es vga ra mien hütőt érdemes venni ? 5-10 k között
[ Szerkesztve ]
-
Gaboman
nagyúr
Köszönöm mindenkinek a segítségét!
Csak egy baj van,nem lehet felrakni a 4830 ezt a fajta hűtőt!
Ezt nem hiszem el!Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
--Disztroj--
senior tag
válasz katt777 #36309 üzenetére
egy aston martinért is olcsó az 5 milla, de nekem akkor se lesz annyim rá
nade nem azért mert szegénygyerek vagyok, vagy szarrágó, csak most ez a10es mehetne az új vinyóba is (ami 20) , szal nemtom megéri e a helyhiány orvoslása ellenében ez a ritka jelenség, ami nem is tuti, hogy felüti a fejét...gondolom annak nagyobb esélye van tápgyilokra, aki extrém terhelésnek teszi ki... amúgy az, hogy te vettél 20ért 1et, azt megértem, ugyanis neked mindig akad valami hardver gondod, és akkor már legalább ne ezen múljon
-
jaja1981
addikt
válasz --Disztroj-- #36312 üzenetére
Nem egyszerű ez a táp kérdés.
Én két gépet szereltem eddig, amiben elfüstől. Egy Codegen , meg egy Vargáné.
Az meg nem igaz, hogy csak drágán van jó táp.
4-5e pénzért van jó táp. Nem nagy teljesítményű, olyan 360-400W, de azt tudja stabilan.
Mindenkinek saját felelőssége, hogy a legfontosabb alkatrészre mennyit költ.
Ugyanis ha nincs stabil fesz, akkor az egész konfig egy nagy kalap s@ar.
Felpörög a DVD író, és reszetel a gép, mert leeseik a proci fesze.
Ilyet is láttam már, Codegennel.[ Szerkesztve ]
-
--Disztroj--
senior tag
válasz jaja1981 #36313 üzenetére
Bár tudom hogy már régen off az egész amiről beszélünk, de mondj 5e ért jó tápot! komolyan, tényleg érdekelne, annyit már nem sajnálok rá, mert hagos és hidegindításnál rezonál a venti, szal persze bennem van az hogy lehet baj lesz.
De hogy egy kis ON is legyen, most 3ghz en járatom a procit, de ehhez neki 1.4 kell, a 2.8ghz megvan alapon, szal ha szerintetek nem olyan nagy a játékokban a difi, akkor nem izzasztom fölöslegesen.
nos?[ Szerkesztve ]
-
lsc
nagyúr
válasz --Disztroj-- #36314 üzenetére
Tessék remélhetőleg már vége lesz a sok sírásnak .
Az élet kegyetlen .
-
Vasinger!
nagyúr
Megvan a GTA 4, csak ugye nem indul el 4800-as karikon. Mikorra jön ki a hotfix?
-
katt777
félisten
Hát nekem 1.1V is elég 3.6GHz-ig... Lásd még: táp. Nem keveset fogyaszt az a tuning.
48xx karik alatt minden CPU-MHz számít 3GHz alatt, de több játéknál még felette is.Gaboman: Rá kell mennie, ott van a supportnál a 4830 is. Vagy nem ref. VGA-d van?
Vasinger!: Milyen hotfix? 1 hét és itt a 8.12-es driver. Azért ez is sokat elmond az említett programról...
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
jaja1981
addikt
ON:
Ne izzaszd játék miatt. 200MHz-ért én sem izzasztanám. Szerintem.OFF:
Nézd meg 5teve barátunkat Battán.
Neki voltak jó kis 360W Qtechnology tápja. Sata, PCI-e csatikkal, nagy 12cm halk ventivel (tényleg halk). Rámértem oszcilloszkóppal, és minimális a fesz ingadozása.
Ja! És vagy 2x nehezebb mint egy 400W Codegány. És mint tudjuk a súly egyenesen arányos a minőséggel tápoknál.
Én már vettem tőle és ajánlom.
360W meg sokmindenre elég. Lásd a ph tesztek fogyasztását. -
dugomc
tag
Ezen az oldalon milyen proccal tesztelték a vgakat?
http://www.guru3d.com/category/call_duty_4_pc/
-
XoZ
aktív tag
válasz kiss.a #36310 üzenetére
Sokszor feltett kérdés, ezért használhatod a keresőt is, a teljesség igénye nélkül a következők jöhetnek szóba: Artic Cooling S1 + venti, AC Twin Turbo, Auras Fridge + venti, GFX Chilla. Hűtőteszt: [link]
Vasinger!, jaja1981: A GTA4 topikban van olyan, akinek fut 4850-es kártyával: [link]
-
Zsozsooooo
tag
[link] Ez igaz lehet az uj GTA 4 nem megy az ATI kártyákon ?
[ Szerkesztve ]
-
DeSanto
őstag
válasz Zsozsooooo #36328 üzenetére
Ha beleolvasnál a játék topikjába akkor láthatnád hogy megy 4850-el is.
-
dugomc
tag
Egy E8400 proci 3ghz-n hogyan tud meghajtani 2db 4870es atit crossfireben?
-
kanmajom
tag
válasz Zsozsooooo #36328 üzenetére
ha van is valami gond az atikkal majd javítják, mint a többi nvidiás játéknál.
Szeretne ingyen pókerezni? Nem kell mást tennie, csak regisztrálni, befizetni huszonöt dollárt és már kezdheti is!
-
albertz
csendes tag
Sziasztok!
Gainward 9580 GS 4870-es kártyát vennék, nem referencia hűtéssel. Van valakinek tapasztalata a kártyával kapcsolatosan? Engem az érdekelne, hogy bekapcsolástól kezdve halk a kártya?
Volt korábban egy Gainward GS 9600GT-m, ami addig hangosan zúgott, amíg be nem töltődött a rendszer, majd onnantól kezdve lett csak halk. -
rocket
nagyúr
The RV770 Story: Documenting ATI's Road to Success
Meg csak az elejen tartok, de erdekes olvasmanynak tunik, aki tud angolul annak kotelezo
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Ribi
nagyúr
Megnézted te egyáltalán a tesztet amit linkeltel ?
1280x960. Ugye ez alatta van az 1680x1050-nek.
És mint mondtam 4850-eseten max 10% a kulonbseg.
Majd amikor ezt szovateszi az a válasz hogy nem ugyanaz a 2 proci.
Itt inkább ezzel a hozzáállással van a gond, legalábbis ahogy nekem lejött a dolog, hogy az AMD szar az intel meg mindenre jo. Akkor most a teszt szar, vagy ti mondtok igencsak fura indokokat...[ Szerkesztve ]
-
lsc
nagyúr
Megnézted Te ezt a tesztet ? Az első játék az Enemy Territory: Quake Wars, a felbontások 1280x1024 16xAFmax detail ,1920x1200 4xAA/16xAF max detail, akkor most miről is beszélsz ? A két érték 12xx-ben 75-101, talán egy kicsit több mint 10 %, vagy neked rossz a számológéped ? Nagyobb felbontásnál már nem ekkora a különbség, de ezt írtam már .Nem kell ilyen hevesen védeni az amd-t, én is arról váltottam, ha lenne alternatíva akkor most is az lenne . Egy szóval sem mondtam hogy szar, csak tudni kell a helyét . Ha a tesztet végignézed akkor látható is, ha nem látod akkor talán nem velem vagy a teszttel van a baj .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
katt777
félisten
-
Ribi
nagyúr
Hmm csak 2 sorral neztem el az intel procit (nooob)
Amugy 6 bol 4 tesztben igy is 10% alatt van, a masik 2 tesztben viszont kb 20%.
De akkor is tartom azt hogy ha egy 3Ghz AMD nem eleg egy 4850-hez akkor ne legyen mar eleg egy 3Ghz intel 2x4870-hez. Azert reagaltam ilyen hevesen mert ez nagyon szembetuno "furcsaság".[ Szerkesztve ]
-
dugomc
tag
válasz katt777 #36348 üzenetére
Igen nem 10% a külömbség hanem mondjuk 30% a két proci között mivel 3ghz-n megy. Nem kell a táblázat mert mielött írtam az előző komentem én is végigböngésztem mindenféle tesztet. A VGA-k között is van 30% külömbség. Nem AMD - Intel harckomentként írtam amúgy a komentet. Hanem értetlenkedve.
Ne így nézzük hogy intel vagy amd. Nézzük úgy hogy van pl a gépembe egy ilyen kategóriáju intel mint ez az 5000+os amd.Meg van ez az e8400as intel. Így nézzen ki kb
E6550 hajtja a 4850et
E8400 hajtja a 2X4870 <=== ha ez elbírja az én felfogásom szerint a másik is nem?[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- ASUS ROG GTX 1660 Ti
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest