- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Aktív témák
-
Nade csak komplett chipeket lehetne elméletileg lekapcsolni ahhoz, hogy hűvösebb legyen a cucc. tehát ha 128-as chipsek vannak rajta, akkor számolgass. Egyébként meg nem hiszem, hogy megoldható, ráadásul rosszul is járnál vele, mert lassan az 512MB is kevés lesz.
És nem is az a lényeg, hogy kevesebb memóriával dolgozik (gyakorlatilag ez tökmindegy), hanem hogy kevesebb memóriachip van rajta, vagy egy részük inaktív.[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
syC
addikt
-
katt777
félisten
A CF-ben az erősebb kártya a gyengébb teljesítményén fog muzsikálni, azt aztán tuningolhatod az anyja tökéig. Az egy másik dolog, hogy a kisebb memória duplájával dolgozik a rendszer, nem pedig a 2 összegével. A 3870-ed azért volt hűvös, mert az ideje nagy részében várt a processzorra és a 3850-re, azaz nem volt mibe belemelegednie (ha csak nem az ujjaival malmozásba, de olyasmije meg nincsen neki).
Ergo adódik a következtetés, hogy az alacsonyabb terhelés kevésbé melegíti a VGA-t, mint az közismert. Márpedig az alacsonyabb órajel alacsonyabb terhelést eredményez, az alacsonyabb fesz. meg még alacsonyabbat, így lehet akár egy 4870 is 40°C körül 2D-ben, minimális hűtéssel. Passzívan meg kicsit magasabb hőmérsékleten, és máris elérted a célt.
3D módban persze majd melegszik, de ha meg nem játszol, vegyél egy passzív 3450-et.[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
Elvileg engedi, asszim. CF módban, de kérdés, hogy csinálja meg a gyakorlatban, amikor a szim. CF-rel sem boldogul az esetek többségében. Az biztos, hogy egy 3850/3870CF-ben a 3870 önmagában lassabb, mint külön lenne.
Dehogy nincs, csak megfelelően magas felbontás és összetettség kell (minden maxon, felbontás 1680x1050. Úgy már a 3870CF-t is kihajtotta a 6000+-om, csak sajna a játékok többsége nem tudta a 8XAA-t + 16XAF-et + HDR-t + stb-t egyben, hiába ment minden flottul 3DMarkban, no meg hát a CF "támogatás" amúgy is minden, csak nem támogatás.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Rica
senior tag
Segítséget kérek szépen! Megérkezett ma a Club 3D 4870 OC. Nem műxik
A képernyő sötét marad, nem érzékel semmilyen jelet. A rendszert restettel és hideg kikapccsal sem lehet lelőni. Beteszek egy 7300 GT-ét, minden tökéletes. egyelőre semmilyen driver nincs fenn az újra szűz vinyón. kevés lenne a tápom alapon is ? Ötletem sincs.https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/
-
pokadv
csendes tag
Tegnap frissítettem az Ati drivert 8.11-re (eddig 8.7-es volt). Azt vettem észre hogy a windows használata közben nagyon sokszor beugrik 3d módba a videókártya. Filmnézés és a uTorrent program futásakor például (persze csak ha kint vannak a képernyőn) a gpu core felmegy 625 MHz-re a memória meg 990MHz-re. Több drivert is kipróbáltam de a 8.7 utániaknál mind ezt csinálja. Mitől lehet ez? Nem lehet valahogy visszakényszeríteni 2D-be? Az ATT-ben nem találtam ilyen opciót igaz nem is értek hozzá annyira.
-
Rica
senior tag
Igen. Saját kezűleg téptem szét a fóliákat. Gondolod, hogy alapon sem elég egy FSP 400 PNF? Nem lehet, hogy az analóg monitorom túl öreg a maga 4 évével? Vagy a 32 bites XP?
Eagl3: Szerintem sem. Van rajta egy 250 gigás vinyó, egy dvd író és a gép nagy ventije. Meg próbálom ez utóbbit levenni.
Maga a VGA elég brutál, két 75 Wattos csatit kér.[ Szerkesztve ]
https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/
-
Rica
senior tag
-
gabyka
aktív tag
Határozott válasz: kevés a tápod...anno én is próbálkoztam hasonlóképp. Legalább egy 'százassal' toldd meg. A néccázas inkább a kistesó 4850-hez elég, de az is necces ha zsúfoltabb a rendszer.
Szerk.: jah, a két 75W-os csati két külön ágból szeret(ne) enni...
[ Szerkesztve ]
-
Rica
senior tag
Köszönöm szépen mindenkinek az egységes választ
Levettem a ház 25 centis ventijét meg a DVD írót. Semmi különbség. Nyilván nem ezek a nagy fogyasztók.
Egy BluestormII 500 W-ra gondoltam. Vagy vegyek még nagyobbat a jövőre sgondolva?https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/
-
gabyka
aktív tag
Ha a bux(a) engedi (ez most akárhogyis érthető ) egy hx520-as modular a corsair műhelyéből, vagy egy 550-es vx. Garantáltan csendes és a modular esetében csak a szükséges kábelmennyiség van a gépházban. Egyébb esetben kérdezze gyógysz...vagyis a márkakeres...vagyis a kedvenc bolthálózatát...szóval, ha rám hallgatsz, azt csinálsz...amit a költségvetésed enged.
Nekem egy 620-asom van, quad tuning plusz 4870 tuning mellett is elég volt, a venti nemigen pörgött fel. A jövőben sem tervezem lecserélni... -
corlagon
senior tag
Nah en is ma uzemeltem be egy ugyanilyen kartyat, Club3D 4870 OC, hasonlo problemak: win bootnal kek halal vagy fekete kepernyo, ha felall a rendszer 3d-ben par percet bir aztan fagy. A tap Corsair VX-450, Seasonic belso ha jol tudom, lehet h ez is keves?
Nagyon bejott amugy a tap (eddig), van olyan magasabb teljesitmenyu ami hasonloan halk? Llegalabb alacsony terhelesnel, jateknal nem zavar. -
proof88
addikt
-
corlagon
senior tag
válasz Motion_Blur #36722 üzenetére
Sanszos h az lesz, mert nagyon furcsa hibakat ad...
-
gabyka
aktív tag
válasz Motion_Blur #36722 üzenetére
Nagyuram!
Biztos? Egy (nagyobbra) tápcsere után könnyebb volna véleményt nyilvánítani...
Ugyan nem cikkeztem róla sehol, de a 450-es tápok nem biztos, hogy szolgáltatnak elég energiát a 4870-es karikhoz. Főleg ha 'előre' gondolkodunk. Ugye a proci-tuning is kér némi pluszt...Garinál (tapasztalat) a boltban létező legnagyobb tápot és 3dm06-ot betolják oszt ha megy akkor no gari-probléma... -
-
Motion_Blur
félisten
válasz gabyka #36725 üzenetére
Persze, hogy nem lehet 100%-ra írni
De.. nekem ezt a konfigot vitte gyönyörűen egy 550W-os Chieftec:
- Q9550@3800MHz 1.48v (100W fölötti fogyi...)
- 3 merevlemez + 2 optikai + hangkártya
- GF 280 GTX agyonhúzva+ rakás venti, egyéb szir-szarok, stb...
Ebből gondolom, hogy egy ilyen minőségű táp, mint a Corsair VX 450, nem lehet oka a kékhaláloknak.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
gabyka
aktív tag
válasz Motion_Blur #36727 üzenetére
Van erre egy másik honlap másik fórumán egy másik topic
Sz'al nem mindegy milyen táp...a 12V-os ágak összegződésével kapcsolatos a dolog amihez nem értek annyira, na, (Didyman! Gyere Te tápos!) ezért szoktam egy paraszthajszállal de inkább nagyobb tápot ajánlani, mert így nincs kihegyezve a gép és a fogyasztása (akár a jövőbeli fogyit is figyelembe véve), körüli herczehurcza.Szerk.: a vinyók és az optikák fogyasztása manapság már nem annyira mérvadóak, mintahogy a ventik lehúzása is másodlagos megtakarítást vonnak maguk után a Fő Fogyasztók zabálásához képest.
[ Szerkesztve ]
-
corlagon
senior tag
válasz gabyka #36725 üzenetére
A gond az h mar bootnal is 5-bol 4x kek halal/fagyas ugy hogy alapon jar a proci es 1 vinyo van rajta ossz vissz. Most neztem, egy csoka E8400/3.0, ASUS P5E3 Deluxe, 1 dvd+1hdd, 4870-vel 334W maxot mert full load alatt, azert nehezen hiszem h bootnal 2d-ben ezt megutne a rendszerem. Amugy a 450VX 12V-n 33A/396W-t tud leadni.
-
medvezsolt
senior tag
Sziasztok! Van egy kis problémám, ez most GTA 4 specifikus!. Ati 4870re gyanakszom.
Mostmár pár napja megvan a gém és már kezd kialakulni bennem a dolog. a Játék Fagy. Elöször elmegy a képernyő feketeség , majd csikozott kép és fekete és ismét csikozott. a skypon nem szünik meg az adás vétel, Win bippet hallok. és miután ujra indultam Aktiv desktop visszaállitása téma jelentkezik.
Nem tudnátok segiteni? már minden látezö progt, frissitést kiprobáltam..vagy mégse?Pliz help, irtam már a GTA 4 topicba is,de radeon 4870 lévén ide is irok!
" A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
-
Eagl3
veterán
válasz medvezsolt #36730 üzenetére
Várj egy patch-re és a 8.12-es driverre.
-
gabyka
aktív tag
válasz corlagon #36729 üzenetére
Mint írtam egy próba-tápcsere nélkül nehéz megmondani a tuttit. A gari ügymenetét írtam feljebb, ez kisker-nagyker vonalon így megy. Próbálj kölcsön-táppal tesztelni.
A mai konfigok javarészt a 12V-os ágat veszik igénybe, viszont a tápok inkább az 3,3V vagy az 5V-os ágak fogyasztása alapján szabályoznak stabil feszt. Szóval ha leterheled a 12V-os ágat és az 5V-ost nem akkor elképzelhető a 12V-os ág(ak) teljesítménycsökkenése. A "mérés" és a fogyasztás más kategória. Egy konnektorba dugható "fogyasztásmérő" nem nevezhető alapnak, legfeljebb, ha ugyanazzal a konfiggal és ugyanazzal a fogyimérővel rendelkeztek.
Egy szónak is száz a vége szvsz egy nagyobb táppal tesztelj mielőtt a boltban reklamálsz és perre viszed a dolgot. -
syC
addikt
-
proof88
addikt
A gamer gép ajánlóban is VX450-et raktak a 4870 mellé, tehát elég hozzá!
katt777: hát az már nem szép dolog. Mondjuk mindegy, így is úgy is felrakom a Vistát is XP mellé, hadd szokjam meg kezdő szinten. Mondjuk akármilyen bugos is volt a STALKER, régóta hiányoltam már ilyen fílingű fps-t. Clear Sky-t is csak téli szünetben próbálnám ki.
[ Szerkesztve ]
-
syC
addikt
-
Rica
senior tag
-
Attix82
addikt
Kerdes: Gainward 4850 GS 700/2200 alap, alapon a jatekok hibatlanok.....felhuzom 750/2300-ra szorosfankot hajtva, beepitett VGA est hibatlan. Jatekok: eleg surun elmegy akep majd vissza, gyartonak hibauzenetet akar kuldeni, van amikor eltunik a kep keken kiirja Video problema es resetel a gep. Alapon semmi baj. Kulon huzoprogit hasznaljak?
-
.:Kristian:.
addikt
Sziasztok!
Nemrég lettem HD4850 tulaj és a kártyám néha csinál olyat, hogy bekapcsolás után felpörög a venti, de le is áll. Egy restart megoldja a problémát, de mi van akkor ha nem én ülök a géphez hanem valaki a családból és megint előjön ez a hülyesége.
Találkozott már valaki ilyennel? -
redingitell
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, a problémám a következő:
2 napja vettem egy Gygabyte HD-4850-es vga-t. Az üzletben cserélték driver fel, stb. Otthon, kb 1,5 óra mulva, a Windos betöltésekor kikapcsolt a gépem. Elindítottam csökkentett dódban, drivert levettem, majd újra telepítettem, újabb restart, és gyönyörűen működött minden. Próba képp 2x újraindítottam a rendszert, tökéletesen működött. Ma reggel ismét nem indult el, az előzőekben leírtakat végig csináltam és most jó. Még nem volt ATI kártyám, ez az első. Elképzelhető, hogy a catalist-ban valami rosszul van beállítva? pL amikor a drivert felteszem, a restart után automatikusan beállítja a képfelbontást. Lécci segítsetek, kínomban tegnap újra raktam a windost is, és ugyanez a hiba -
_Toka_
senior tag
válasz .:Kristian:. #36747 üzenetére
Mit értesz az alatt, hogy "le is áll"? Egyszerűen azt, hogy GPU-Z azt írja, hogy 0%-on megy, vagy nézted, hogy 3D alatt nem emelkedik a venti fordulata?
Mert a ref. kártyák - saját tapasztalataim szerint - úgy működnek, hogy 2D-ben jellemzően nem nagyon hűt a venti, tehát hagyja elég magas hőfokon járni a kártyát, aztán 3D-ben is igyekszik ekörül tartani a hőjét.
Ha minden igaz, ugyanolyan kártyánk van. Nálam bekapcsoláskor egy kb. 1mp-es hangos ventifelpörgés után olyan csend van, hogy 3D-ben is sokkal halkabb, mint bekapcsoláskor.[ Szerkesztve ]
-
.:Kristian:.
addikt
Aktív témák
Hirdetés
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest