- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Aktív témák
-
BlazR
tag
-
dugomc
tag
válasz Randall1017 #36203 üzenetére
Ez nagyon durva :S valószinü valami hőforrástól szerintem valahol mert elég rideg a nyák és elpattant volna ha így elhajlítja valaki
-
Eagl3
veterán
válasz Randall1017 #36201 üzenetére
Ez, hogy kerülhetett dobozba
-
Nikolai
csendes tag
Sziasztok!
találtam Sapphire 4850-et dual slotos hütéssel 39.490-ért, illetve van most akcióban 4870-es 61.990 Ft-ért szerintetek melyiket érdemes venni ha 1680x1050-ben használom? Ja a link itt van
-
Dusee
őstag
válasz CyberCobra #36210 üzenetére
Ott a link!
De itt van, hogy megtaláld(#36212) CyberCobra: Semmi probléma, szívesen, 5000 lesz
[ Szerkesztve ]
-
válasz Bikerider #36208 üzenetére
Én nem vennék csak analóg csatlakozású monitort, ugyanis csak úgy szép a képe, ha natívban nyomatod. Digitálisnál beállíthatsz kissebb felbontást is úgy, hogy azt a monitor közepére pozícionálja, analógnál meg széthúzza a képet.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
katt777
félisten
válasz _Toka_ #36189 üzenetére
Pontosítsunk: a gépet nem, a VGA-t viszont le tudja küldeni egy abszolút energiatakarékos módba, tehát "fagynia" sem kellene a gépnek. RBE-ben gördítsd lejjebb az órajel-ablakot, és ott láthatod a biztonsági beállításokat. Szerintem erre gondolt. Ha meg nem, akkor nem, ez esetben megválaszoltad a kérdést.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
fdisk
őstag
Egyfajta elosztó központ.[link]
Ezért írtam,h ha kijön a gta4,akkor lesz adatforgalom.
Természetesem szigorún a neten rendelők miatt![ Szerkesztve ]
A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
-SeveN-
aktív tag
Ok!
Tehát a gép kikapcsolt pár alkalommal, először visszavettem a procit alapba, de ez ezután is kikapcsolt. Ekkor még csak a catalyst volt fent (8.11), akkor felraktam a rivatunert hogy tudjam játék közben nézni a gpu hőfokát, (most már att-használok). Akkor vettem észre hogy 33%on pörög csak a venti. Manuállal felhúztam 100%ra, és azóta csak 3x kapcsolt ki.
Idleben 42-44 fok körül mozgott, burnolva 52-62 fok között volt a hőmérséklet. Azt figyeltem meg csak akkor kapcsolt ki a gép, ha a hőmérséklet tartósan 60fok körül volt vagy az fölött.
szerk: Kikapcsolás után megfogtam a hűtőt, és el kellett rántani a kezemet mert forró volt.
Kicseréltem a saphire dualslot hűtőjét a régi vf900 cu-ra, tegnep este teszteltem, de 58 fok fölé nem ment fel és nem is kapcsolt ki. Ezért vagyok ilyen értetlen és gondolom azt hogy ez lehet a gond, holott ez a hőérséklet téllen nem sok. Visszaolvasva tényleg nehézkesnek tűnök, bocs.
Elötte x850xt pe-t használtam, nem volt hasonló problémám. Nem tudom hogy a 4850 mennyivel fogyaszt többet, de kétlem hogy akkora lenne a különbség. Amúgy az x850est max 54 fokig tudtamm hevíteni. Nagyon jól hűt a házam ezért furcsállom nagyon hogy hőmérséklet problémám lenne.
Talán az új catalyst meggyógyít.[ Szerkesztve ]
OFP rUlEz! http://www.mod.iweb.hu/
-
DeSanto
őstag
Akadt egy kis gondom a Shaun White Snowboarding játékkal.
Így néz ki a játék. -
dugomc
tag
Lefuttattam 3dmark06 ot és itt is meglepően tapasztaltam hogy a 4850emet verik a 3870es 8600gt 8600gts rengeteg vga kártya :S nem értem mért. Valaki ötlet?
-
DigitXT
nagyúr
válasz dugomc #36224 üzenetére
Dusee válaszát helyesbítve: a 3Dmark06 az összpontszámba beleszámítja a CPU pontszámát is, amivel erősebb procival szerelt gépek ugyanazon (vagy akár rosszabb!) VGA-val is érhetnek el több pontot. Ezért nem érdemes az összpontszámot nézni, hanem pl. az elért FPS értékeket összehasonlítani. Persze az alap futásnál még mindig nagy mértékben számítani fog a processzorod sebessége, de ha mondjuk mindenki nagy felbontásban tesztelne, ráadásul a látványjavítók (AA/AF) bekapcsolásával, akkor sokkal inkább lehetne a különböző VGA-kat összehasonlítani (közvetlenül az FPS értékek, közvetetten a SM2/SM3 pontszámok által), de még mindig nem az összpontszám felhasználásával. (Az csak mutogatni jó, már akinek az számít.)
-
dugomc
tag
De alapból is gyorsabnak kéne lennie amúgy 3ghz-en járatom de volt olyan csávó aki úgyanezzel a proccal 2900mhz-en 3870el is több pontot kap. Igaz nem számít igaznán de arra találták ki a progit hogy teszteld vele a géped. És pl ha egy széria trabant jobban megy mint egy széria lada az azért figyelemre méltó. Nem összpontszámban néztem az erősséget hanem az SM2.0 ban a HDR/SM3.0 nyilván valóan összpontszámra jobb egy erősebb proccal
Meg ha a saját gépemben tesztelek egy 3870et és ezt akkor a kettő erőssége ugyanaz IGAZ program szerint.
[ Szerkesztve ]
-
A Control Centerben beállíthatod, van egy Digital Panel oldal, ott van egy olyan opció, ahol állíthatod, hogy hogyan kezelje a natívnál kisebb felbontásokat (teljesen széthúzza, megőrízze a képarányt, vagy eredeti felbontásban középre pozícionálja).
Bikerider: értem én, hogy csak natívban akarod használni, de mi lesz egy év múlva, ha esetleg akkor már kevésnek bizonyul a két 4850? Vagy akár olyan játékkal is találkozhatsz, ami nem támogatja ezt a felbontást (fokozottabban igaz ez akkor, ha szeretsz régebbi játékokkal is játszani). Szerintem azt a plusz 5-10k-t nem szabad a digitális csatlakozón spórolni.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
válasz dugomc #36224 üzenetére
Nagyon lassú a procid hozzá. Ezért.
Dusee: nembiztos. Előfordulhat olyan eset (sőt, biztos van), amikor mondjuk egy 3 gigás C2D + HD3870 combo több FPS-t elér bizonyos játékokban, mint az ő 5000+ és HD4850 combója.
[ Szerkesztve ]
-
kanmajom
tag
válasz Nikolai #36207 üzenetére
heló!
nekem ilyen van és pont 1680*1050 ben nyomatom. minden épeszű játék -CoD4-5, assassins creed, brrothers in arms hh, jericho, farcry2 stb- elmegy max vagy ahhoz közeli minőségben. a normálatlan gépzabálók a két crysis az csak közepesen. több tesztet olvastam ami szerint nem gyorsabb annyival a 70 mint amennyivel drágább 50-től, de ha péz nem számít akkor 4870.
Szeretne ingyen pókerezni? Nem kell mást tennie, csak regisztrálni, befizetni huszonöt dollárt és már kezdheti is!
-
Játéktól is függ. A Source motoros játékok pl. szárnyakat kapnak erősebb processzorral.
dugomc: hmm, a 8800GT más kérdés szerintem, az Nvidia - sokak szerint - csal a 3dmarkok alatt (sőt, bizonyos játékokban is, amit screenshotok bizonyítanak) a minőség rovására. De nekem nincs Nvidiás tapasztalatom, szóval mások véleméynére alapozok. Viszont sokkal reálisabb összehasonlítási alapot kapsz, ha ATI kártyát hasonlítasz ATi kártyához.
[ Szerkesztve ]
-
dugomc
tag
De ha nagy felbontáson jobb egy videókártya akkor az én elméletem szerint kisebben is jobbnak kell lenni. Azt értem hogy egy gyenge kártya mért nem megy frankón nagy felbontáson ez egyértelmű de hogy egy jobb kártya mért nem megy kisebb felbontáson jobban azt nem nem panaszkodni akarok mert mondjuk én csak cod4ezni szoktam neten és mondjuk csak 1280 ban játszok minden maxon full élsimitással is elmegy 70-150 fps közötti értéken csak érdeklődök hogy mi miért van.
Jó pap holtáig tanul tudjátok
ahoz is tudok 2 hónapja volt 2hétig nálam egy saphhire radeon 3870 17ezer pont és most ez is 17ezer pont
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz dugomc #36231 üzenetére
Mint már írták páran, 3dmark csak viszonylag alap dolgokat használ, semmi AA vagy AF, 1280-as felbontás. Ilyen körülmények között kb ugyanazt tudják. Ez van. Néztél játékokat is ? Itt egy lista játékokról. Ez mondjuk igen nagy felbontásban, erős procival, de itt látszik, hogy miért is egyel nagyobb a számozása. Felesleges 3dmark 2006-ot nézegetni. Ezt már sokszor leírták a topikjaban is.
Előző kérdésedre meg MERT KEVES A PROCI. Ez van kis felbontason. Nem tudja kihajtani a maximumot belole. Ezt még hányszor kell leírni. Játékokat nem arra tervezték hogy 500 fps-el menjenek, hanem hogy ~30 fps alá ne menjen kb. Konzolok mind fix 30 fps-t tolnak. Az hogy nehány játék szar és van benne fps bug az egyéni szoc problem.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz -SeveN- #36222 üzenetére
És a VRM-ek? Mert azt nem méri a VGA (igazából csak a GPU-ban mér), és a Twinturbo hűtéssel is gond volt az észrevételek szerint, hogy miközben az alapból mérhető értékek 60-70°C-nál megálltak, a VRM-ek (a többszöri fagyás/restart miatt megmérve) 120°C fölé hevültek.
dugomc: Ha már minden áron "markolni" akarsz, legalább abban tedd fel a szűrőket maximumra. 8XAA, 16XAF, Full precision beállítás javasolt. De az a proci akkor is jobban meghajt egy rébebbi karit, mint egy újat, ill. az újhoz meg legalább C2D kéne. Amúgy markban is nézheted a GPU-score-t, az a mérvadó, mert amíg nem elég gyors a procid, tuninggal szépen emelkedni fog ez az érték is. Ha már nem, akkor megvan a kihajtási szint az adott beállításokkal, de jelen konfigoddal ettől a lehetőségtől nem kell tartanod.
[ Szerkesztve ]
-
totyax
aktív tag
válasz -SeveN- #36222 üzenetére
Ha a vga nem reagál akkor elmegy a képernyő, majd később visszajön, mivel a vpu recover visszahozza. Ha a gép lekapcsol, azt a cpu miatt teszi szerintem. A leírásodból viszont nem egyértelmű hogy gpu vagy cpu hőmérsékleteket emlegetsz. Egy nagyobb hőt termelő vga megtermeli hővel a cpu-t és az északi hidat is, a "nagyon szellős ház" önmagában semmit nem mond.
-
válasz dugomc #36235 üzenetére
Egyébként bizonyos esetekben azt is el tudom képzelni, hogy nincs nagy teljesítménykülönbség egy 3870 GDDR4, és egy 4850 között. A 3870-nek nagyobb a memóriasávszélessége, ráadásul a 3dmark06 elég régi tesztprogram ahhoz, hogy ne jöjjön ki a shaderek eltérő száma miatti teljesítmény-különbség.
-
katt777
félisten
Ha a játékokat nézegeti, akkor is jobb teljesítményt kap Intellel (driver-hibáktól most tekintsünk el), ha csak nem megy 1600-as felbontás fölé, amelyhez meg nem 4850-et vett volna.
dugomc: Az én 3870-em az E8400-zal mindenesetre hozta azt a teljesítményt, vagy ahhoz nagyon közelit, mint az 5000+ alatti AMD-k a 4850-nel. Én már a 6000+ & HD3870 kombóról áttértem Intelre, és nem bántam meg.
[ Szerkesztve ]
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz agi007 #36244 üzenetére
hát milyen lenne, k***a jó
valszeg ahogy lentebb írták a tisztelt kollégák proci limit áll fenn, hiába van felhúzva 3Ghzig
hoppá, itt letörölték amire válaszoltamdugomc nincs fenn véletlenül az ATT ami leszabályozza az órajeleket 500/750re? én is úgy jártam anno, h rosszul állítottam be az ATT-t, és 3Dben nem váltotta át 625/933ra az órajeleket ugye emberek vagyunk, tévedhetünk
[ Szerkesztve ]
-
Tigryss
csendes tag
Sziasztok!
Épp olvasgattam ezt a "gép lekapcsol" problémát. Nos az én esetemben az oldotta meg a problémát, hogy az 5600+ gyári hûtôjét lecseréltem egy AC Freezer 64 Pro-ra.
Mire kiderítettem mi a szûk keresztmetszet ... Ember ...
Pedig ugye egybôl a VGA-t mondogatták ...For the greater good!
-
dugomc
tag
Jah ez a normális. Ha elindul valami vgat terhelő program felmegy 625re
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs