- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Aktív témák
-
KDavid17
aktív tag
válasz hakos1987 #36538 üzenetére
Általában mindig 1 pont körül szokta ezt csinálni, amikor a legeslegelején el kell vinni a faszit abba a házba és ott mutatja, hogy ha lefekszek aludni akkor menti, kb mindig ott fagy ki
és sok ilyen kis téglalap vagy kocka lesz, utána barnás kép utána meg fekete( a monitor nem kapcsol ki), 8.11-gyel "csak" kékhalál volt(de ott már a legelején a hajós videóban) . -
jaja1981
addikt
Furi.
Csak egyre tudok gondolni, ami mozoghat.
A tápellátásánál a kártyának vannak induktív tekercsek zajszűrésre.
Na most, ha ezekben a szálak tudnak mozogni, akkor azokat az elektromágneses erő mozgatja is, terheléstől függően, mert akkor változik a rajtuk átfolyó áram erőssége.
Ez az egy dolog mozoghat.
Ez szokott ciripelni a tápokban is. -
burns
csendes tag
Elég problémás ez a 48xx széria mindegyik tipusnak van valami baja. Volt Gainward 4870 karim az például az istennek se akart tökéletesen működni. Mindenhol működött csak nálam nem.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz albertz #36555 üzenetére
Guru3D-n mintha lenne teszt róla, keress rá "review"-okra. Én azért kicsit kicsinek találok egy ekkora hűtést a 4870-re, viszont a Glaciator kisebb és hangos is. Ahogy nézem, ezen sincsenek külön bordák a RAM-okon.
burns: Ismerkedj már meg a MOD gombbal, légyszí!
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
hakos1987
őstag
-
katt777
félisten
Erre vagy cserélnek garban, vagy nem. Tény, hogy egy néma kariból minden elektromos zörej kihallatszik, és ezek már a legminimálisabb gyártási hiba esetén is felerősödhetnek, de ettől a VGA még évekig működhet gond nélkül. A zajt elviselni persze már más kérdés.
-
raidmaxZiZi
csendes tag
kérdés:melyik éri meg jobban a sapphire radeon 4850 vagy a xfx 9800gtx+???
melyik fogast többet?És hogy ár teljesitmény arányban melyik a jobb kari??? -
válasz raidmaxZiZi #36570 üzenetére
Figyelj, több kérdőjelet nem tudnál tenni???????? Így csak abból jöttünk rá, hogy kérdezel, hogy ott a kérdés szócska a mondandód elején. Ja meg a szóközöket se vidd túlzásba szerintem, mert így nem folyik össze eléggé a szöveg.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
jaja1981
addikt
Felfelé olvasgatva mindenre választ kapsz.
Ezt a 4850 VS 9800 kérdést tárgyaljuk vagy egy hete.
Olvass először, utána kérdezz. -
bossvico
senior tag
Itt pl. egy játékon mérték le több kari teljesítményét. Van másik játékkal is teszt.
Ebben a fórumban valszeg sokan a 4850-et részasítenék előnyben, de így is van, ha minden oldalról körbejárjuk a dolgot.
R5 5600X AIO 240mm Cooler, MSI B550-A Pro, 32 GB Crucial DDR4, EVGA 750W, Sapphire Pulse RX 7700 XT 12GB
-
sztomi89
tag
Szevasztok!
Van vkinek ötlete, hogy ez miért van?
[kép]ill a másik kérdésem, hogy
Mivel lehet letesztelni a vidikártyát (alaposan)?[ Szerkesztve ]
-
D®. GeNy@
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Sapphire HD4870 Tocix Full vga-t (512Mb-os Vrammal), még benne vagyok a 3 napban, értelme lenne az 1Gb-osra cserélni?
Fene se gondolta, h. a közeljövőben ennyire fontos lesz az 1GB Vram...Mitsubishi Evo IX FQ-360 vs Subaru Impreza 06' WRX STi
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz ez_meg_emaz #36500 üzenetére
Ahogy mondtam, megint át lett ugorva a téma. Anno is ez volt. Volt egy hsz ami nem magyarázott meg semmit azt onnantol el lett felejtve.
Vmi nagyobb szaki legalább segíthetne elindulni merre van a problem. -
hakos1987
őstag
válasz D®. GeNy@ #36578 üzenetére
a GTA-hoz kéne csak 1 gb, de sztem az csak el van b*va, és javítják majd patch-el, mert érdekes mód az xbox vga-jában is csak 512 vram van, mégis beéri vele... szóval pc változat még nagyon szutyok, de talán észbekapnak és kijavítják...
szóval szvsz fölösleges az 1 gb!Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
D®. GeNy@
aktív tag
válasz Attix82 #36579 üzenetére
Akkor ne cseréljem? 1-1,5 évre terveztem a vga-t, 1680x1050-es felbontásban használom...
Komolyan az ember nagy nehezen utánajár a kérdéses vga ügyében, összegyűjti a pénzt és kiderül, h. nem lesz elég a texturáknak?
Annyit viszont nem értek, ha a memória GDDR5-ös, akkor elég gyorsan űríti és telíti a memóriát nem? -Ezért a szar GTA4-ért vettem, erre meg nem megy, "csak" mediumon, mert kevés a vram?Remélem javítják benne és nem lesz a közeljövőben olyan sok játék, ami komálná az 1GB-ot...
[ Szerkesztve ]
Mitsubishi Evo IX FQ-360 vs Subaru Impreza 06' WRX STi
-
válasz D®. GeNy@ #36582 üzenetére
"Annyit viszont nem értek, ha a memória GDDR5-ös, akkor elég gyorsan űríti és telíti a memóriát nem?"
És szerinted honnan tölti meg azt a GDDR5 memóriát a vga? A merevlemezről, szóval tökmindegy, hogy milyen memória van rajta, a vinyó lassú, ezért ha megtelik a VGA memóriája, cseszheted az egészet.
Ha hosszabb távra tervezel, szerintem nyugodtan cseréld le 1 gigásra a kártyádat.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
katt777
félisten
Akkor sem kell még semmire az 1GB RAM. Amikor még megvolt a 4870-em, tökéletesen vitt mindent az 512MB VRAM-jával is. Ahogy mondják: nem árt, de nem is használ. 1920-as felbontástól van értelme, addig max 1-2 FPS-t nyersz vele, persze mai játékokban, max grafikával.
-
katt777
félisten
4870-em volt(van). Az gyorsabb, mint egy akárhány GB-os 4850. Amúgy köszönöm, hogy igazolsz a linkkel, mert pontosan azt mondtam, hogy 1920-as felbontástól van értelme az 1GB-nak. Amúgy mi az, hogy érezhetően jobban vitt? Azt akartad hinni, ha már 1 GB-os karid van? Nem kötözködésből kérdezem, csak az ilyeneknél mindig az jön ki, hogy kb. ua. az FPS, 512MB és 1GB karikkal a játék ugyanúgy játszható, nincs "érzés". Vagy folyamatosnak látod (25-28FPS felett) vagy szaggat. Komolyabb VGA-nak csak akkor van értelme, ha ezzel a rosszabb kategóriából átkerül a játék a jobba. Ha nálad az 1GB-os kari 28FPS-szel visz 1680-ban egy játékot, amely 512MB-ossal csak 24FPS-szel ment, akkor nyilván van értelme (és hamu a fejemre), de ebben a felbontásban én még egyetlen tesztben sem láttam ekkora különbséget.
Far Cry 2 amúgy nem mérvadó, mert teljesen hektikus a tesztje különböző felbontásokban és grafikai beállításokkal. Olvastam sok tesztet 512MB vs. 1GB ATI kártyákról, és az van, amit előbb írtam: 1920-as felbontás alatt lényegtelen a különbség.
_Toka_: Majd veszek 1GB-os karit, ha valaminek szüksége lesz rá, amivel játszom, de még a legújabbak is fullban futnak 512MB-on. Persze, tudod, proci is van alatta megfelelő.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz katt777 #36591 üzenetére
Nem, eszem ágában sem volt igazolni. Volt 1GB-s RV770-ed vagy sem? Nem. Akkor meg miről beszélsz?
Ez az "érzésre" azt jelenti, hogy például hirtelen mozgásoknál, zoomolásnál, vagy amikor megy az akció ezerrel, akkor nincsenek hirtelen, pici FPS-esések, ergó jóval folyamatosabb a játékmenet. Ezek csak minimális leakadások, tehát az átlagba nem nagyon fognak beleszólni, de a játékélménybe igen. És ez a különbség egyre jobban ki fog jönni, ahogy jönni fognak olyan játékok amik jobb minőségű (nagyobb méretű) textúrákkal, több objektummal, nagyobb pályával, és akkor hamar szűkös lehet az 512Mb Vram.
De amúgy azt is hozzátenném, hogy nálam a P35-s lapom miatt kisebb a sávszélesség a RAM és a GPU között, (mert ugye csak PCIe 1.1) tehát lehet, egy modernebb lapban ez egyelőre kevésbé jelentkezne, de az nem lesz hosszútávú megoldás a problémára.
Amúgy nincs érzés? Akkor nem is értem, néhányan miért panaszkodnak avg. 40 fps-el a GTA IV topicban, hogy néha olyanokat zuhan az FPS, hogy kivannak.... Mondjuk ott ez nem a VRAM miatt van, de ez most mind1....
[ Szerkesztve ]
-
Roba
tag
Sziasztok!
Ma bevittem a szervizbe a 2D-ben hibázó (színes négyzetek a Total Commanderben és más oldalakon az írás nélküli felületeken) Sapphire 4850 dual slot fansink kártyámat, mert megérkezett a cserekártya. A vga külsőre, ill. az órajelek megegyeznek, viszont a memóriák az 1 ns-os qimonda helyett hynix-ok lettek (pld: h5rs5223, noc 835a). A kártya úgy néz ki nem hibázik, mindek ok. Ez egy újabb széria lehet, mert 2D-ben a CCC-ben 160/250 mhz-re csökkentette az órajeleket, míg az előző csak a magórajelet vette vissza: 500/(993) mhz-re.
A 4830 tesztben írták, hogy a 4850 nem képes arra, hogy az órajelet ilyen mértékben csökkentse 2D-ben. Viszont úgy néz ki, hogy az újabb széria ezt is tudja.A samsung, a qimonda, a hynix vga. memóriák közül melyik a megbízhatóbb, tuningolhatóbb?
Zsoltárok Könyve 82/6: "Én mondottam : Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan:" "És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét"- A halhatatlan lelkének egy darabját neked adta, csak a fizikai test mulandó, a szellemed örök.
-
hakos1987
őstag
már ne haragudj, de belinkelsz egy tesztet, 1920-as felbontásban?! pont ez a lényeg, hogy nagy felbontásnál van csak előnye az 1 gb-osnak! 1680-on teljesen felesleges! Ne felejtsük el azért hogy mikor van jobban igénybe véve a videó memória! A srác pedig nem 1920-ba tolja, így felesleges! Nem tudom mért kell mindenkit minden hülyeségre rábeszélni
GTA-ról meg jobb nem beszélni, mivel még a driver se igazán jó hozzá... arról nem beszélve, hogy nem a videó memória méretétől függ gta-ban, hogy leesik az fps!! pont az a baj, hogy nem lehet maxra feltenn 512-esen, és pont azért, mert a játék max kb 430 mb-ot eszik! akkor hogy jön ide az fps leesés?!
[ Szerkesztve ]
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
Bikerider
aktív tag
Hi
GTAIVATAL ERROR NVR40 -EZ mit jelent?
P5Q-E,E8400,4GB,4850 512 Crossfire X.
Szerintem a gep megvan hozza.
Mikor lesz Digitalis adas Magyarorszagon? -
Roba
tag
válasz Bikerider #36597 üzenetére
Hy!
Egyelőre úgy néz ki, hogy a GTA IV. csak Nvidia kártyán fut, valszeg driver problémák vannak.
Zsoltárok Könyve 82/6: "Én mondottam : Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan:" "És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét"- A halhatatlan lelkének egy darabját neked adta, csak a fizikai test mulandó, a szellemed örök.
Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- Sapphire 7900xtx nitro+ vaporx 24g , kis hibával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest