- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Akciókamerák
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Casanova*
veterán
jön az új DirectX. tehát akkor a mántli lefog állni,nem fogják tovább fejlesztgetni?
[ Szerkesztve ]
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Casanova* #1902 üzenetére
A Mantle-t azért fejlesztik, mert a fejlesztők igényelték. Ezután addig fogják fejleszteni, amíg ez az igény megmarad. Alapvetően a Mantle állandó fejlesztése az AMD számára nem nagy költség. A grafikus üzletág szoftveres R&D-jének nagyjából 1-2%-a. Ahol a Mantle költséges az a fejlesztői oldal, mert ami eddig a driverben, illetve az API-ban volt annak most a programban kell lennie. Ebből a szempontból az a kérdés, hogy a nagy támogatók, mint a Frostbite Team azután, hogy az R&D-jük 70-80%-át is elköltik majd a Mantle-re úgy gondolják-e, hogy jobb a szabványos modern API, vagy inkább maradnak a Mantle mellett, vagy esetleg belefér mindkettő. Ettől a kérdéstől függ a Mantle további fejlesztése. Hacsak a Frostbite Team megmarad támogatónak, akkor az már megéri.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz daveoff #1907 üzenetére
Először is tudni kellene, hogy mit tud majd az új DX. De ha feltételezzük, hogy legalább képes arra, amire a base funkcionalitású Mantle, akkor szerintem a szabványos az előnyösebb (a szabvány miatt ). Az viszont nem kizárt, hogy páran maradnak a Mantle mellett. Legalábbis azok a fejlesztők nagy valószínűséggel nem hagyják el, akik saját idejükből részt vettek a fejlesztésében. Ők amolyan saját gyereknek tekintik ezt.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
-
sg22
senior tag
válasz daveoff #1912 üzenetére
mar megint nem erted meg a lenyeget. megsem lepodtem. NYILVAN mindneki a dxet valasztana ha olyan lenne tudasban mint a mantle, meg enis. de leirom megegyszer hogy NEM lenne celszeru ha ezert leallna a mantle, mert akkor megint NEM fejlesztenek tovabb a DXet konkurencia hijan (minek) es ugynaott lennenk mint most par ev mulva
jezus isten
[ Szerkesztve ]
what should I do about this?!
-
Malibutomi
nagyúr
Felesleges ezen vitatkozni, egyelőre azt sem tudni milyen lesz ténylegesen, és van még jó másfél év addig minimum.
-
Casanova*
veterán
válasz Malibutomi #1914 üzenetére
+ 1
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
daveoff
veterán
Mi az hogy már megint nem értem a lényeget. Nyugi! Értem én, csak győzzük kivárni, hogy mi sül ki ebből az egészből. Benne van az is, hogy a mantle-nak lőttek, és az is hogy megmarad, HA szorgalmazzák a fejlesztők, és lesz rá játék. Csak akkor azt is meg kell oldaniuk, hogy ne csak AMD vga-val működjön, ha versenyben akarnak maradni.
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
daneeeeee
aktív tag
Arról nem is beszélve, hogy valószínű új hardware is kell majd hozzá.
-
stratova
veterán
Ilyen szempontból a Steam kezdeményezése is motiváció lehet DX fejlesztésére, mert ha Vavle több címet tud felsorakoztatni egy fejlettebb OpenGL-en*, akkor már van két Dx-szel (érdemben) konkuráló API is.
Más unokatestvérem tapasztalatai szerint érdekes módon egy K4000-es kártyával kevesebb hibát produkál BF3/BF4, mint a hasonló kategóriában utazó Gef. kártyák.
Ezt kissé furcsálltam mert eddig úgy tudtam, Quadro kártyáknál a kiemelt terméktámogatás a profi alkalmazások miatt van, de olybá tűnik időnként játékok alatt is előnyösebb. Talán a kiforrottabb driver miatt. Hasonló (vagy akár ennek ellentmondó) tapasztalata valakinek?[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz Locutus #1919 üzenetére
Szerintem ő még a béta időszakban is játszott vele. Ami nekem ebben furcsa volt, hogy béta fázisban én játékból való kidobást alapvetően az alkalmaznának tulajdonítanék, ezzel szemben neki már akkor sem volt ilyen panasza a míg Geforceos csapattársainak igen. Ezért kérdeztem rá hasonló tapasztalatra vagy a jelen állapotra. Eszerint mára nincs ilyen jelenség.
-
SzlobiG
félisten
Ja de már most temetik a mantle-t, hogy ennyi volt meg ilyen baromságok, csak egy hír kell és ennyi.
-
tejeskifly
aktív tag
Új dx-hez viszont új vga is kell majd. Mantle ezzel szemben még az előző szériás vga-kat is támogatja, nem csak a legfrissebbet. Ez is egy szempont lehet most az api "háborúban".
Mert mikor jön a dx érdemben nem lesz fejlesztő aki használja, mert elenyésző mennyiségű felhasználó fog a futtatáshoz szükséges vga-val rendelkezni. A jelenleg használt api-knak így több idejük van még hátra.
[ Szerkesztve ]
-
norb55
őstag
válasz tejeskifly #1947 üzenetére
GTX 7×× seria már támogatni fogja.Mivel nem a VGA a buta, hanem a DX rendszer van elavulva.
viszont a win 8 nem fogja támogatni csak a win 9 .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- Vicces képek
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Milyen monitort vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest