- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Firestormhun
senior tag
Friss piaci adatok JPR-től a 3. negyedévre: [link]
Asztali diszkrét gpu szegmensben az előző negyedévhez képet az Nvidia 24,3%-kal több GPU-t szállított, míg az AMD megrendelései 19%-kal csökkentek.
[ Szerkesztve ]
...
-
Locutus
veterán
válasz Firestormhun #2403 üzenetére
Nocsak, nem győzi meg eléggé az űrtechnológia a usereket?
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Habugi
addikt
Nagyon jók/részletesek ezek az orosz tesztek..
Ugyan az játék nem az én stílusom, de lehet ránézek majd csak hogy lássam, hogy brummog csont AMD gépen. Egyébként nem tudom szerinted miért mutat mást az általad linkelt teszt, igaz csak átfutottam rajta/rajtuk de látványosan jobban fekszik az AMD kártyáknak mindkettőben.
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
TTomax
félisten
válasz Laja333 #2405 üzenetére
Milyen hályog... és ez is frostbite3... sőt,még csak ez igazán... [link] ennyit a látványosságról,nincs itt semmi nézni való...ezen nem fog segíteni a szent mantli sem.
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Casanova*
veterán
válasz Laja333 #2413 üzenetére
fpst most hagyjuk. mondj egy játékot,ami zölddel rosszul fut! még a pirosra optimalizált játék is jól fut a zölddel. mondj pár játékot,ami pirossal rosszul fut! lehet sorolni. az AMD drivert nem igen tud csinálni.
[ Szerkesztve ]
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
Hakuoro
aktív tag
válasz Laja333 #2414 üzenetére
4k-ban ezeknél sem gyorsít túl sokat, de nem is erre találták ki. Az új API-k segíthetnének részletgazdagabbá tenni a játékokat. A Mantle már most lehetővé tenné ezt, csak ugye akkor az NV kártyái (a DX11 miatt) nem nagyon tudnának 2 fps-nél többet kipréselni magukból. Ergo az NV visszatartja a fejlődést a fanjai meg még tapsolnak is ehhez.
-
-
Casanova*
veterán
válasz Laja333 #2420 üzenetére
ne a teszteket nézd! ez kamu,a valóságban fele annyi fps van amd-vel. a max fps lehet igaz,de sokszor nagyon leesik,szinte laggol néha. szóval nem úgy fut a játék,nem selymesen. tehát szarul fut amd-vel.
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
daveoff
veterán
válasz Hakuoro #2425 üzenetére
És ennek mi köze a Mantle-hoz? FarCry3 nem támogatja a Mantle-t. És látod pont ez a baj az AMD-vel, 1 év kell hogy vaj simán fusson a játék. FarCry 3 is Gaming Evolved játék volt anno, és NV-vel szebben futott a játék megjelenéskor, ennyit az AMD support-ról.
A másik, hogy BF4-ben amikor proci igényes helyzet van, akkor DX alatt a 980-al 2x annyi FPS-em van, mint a 290 volt DX alatt. Ha a Mantle-t bekapcsoltam, akkor jobb volt a helyzet, de a 980 így is nagyon durván ráver a BF4-ben. Miért van ez, hogy procilimites helyzetben DX alatt az NV ennyivel jobban telejésít? Akkor most miért is van létjogosultsága a Mantle-nek, ha NV hozza ugyanazt DX alatt? Ezt mondja meg nekem valaki.
Nekem egyébként semmi egyéb bajom nem volt az AMD-vel, de ez a Mantle számomra egy hazugság, ahhoz képest hogy volt beharangozva.
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
Pacy
aktív tag
válasz daveoff #2422 üzenetére
Viszont sokan tesznek régebbi amd proci mellé erős kártyát. Ameddig a tesztek is nagy részben azt hangsúlyozzák hogy full hd-ra inkább erős kártya kell mint proci ez sokáig így marad. Átlag gamer nem jár ph-ra okosodni hanem a helyi bolt vagy a haverok álltal tájékozódik. És bizony már egy 7950-el sokat gyorsít a mentle. Nem hogy egy r9 290-el. Ott jön ki az ereje a dolognak igazán.
-
Laja333
őstag
válasz daveoff #2428 üzenetére
Ugyanez elmondható más játéknál az nv-ről. Son of Rome azért kenterbe veri a bf4 grafikáját, újabb is. És emígyen nyilatkoznak róla:
"NV is going to be working overtime trying to get 980 to outperform a 1 year old 290X. 290 is 30% faster than the 970. This should have been a showcase for Maxwell but instead in the best looking PC game an NV $550 card can't beat AMD's $270 card."
Sokat számít, ha ki van használva a GCN.
-
nagyúr
válasz Laja333 #2414 üzenetére
ugye a SEV3-mal viccelsz? 5-10% performance boost - ez szerinted érdekel valakit azon kívül, akinek már AMD-je van? ezt több tucatnyi játékban kellene hozni ahhoz, hogy bármi súlya legyen.
ezzel szemben áll, hogy nincs CF. hmmm.a Civ-ben valóban van értelme a dolognak (valahol írtam korábban, hogy egyelőre két játékban hoz kézzelfogható eredményt a Mantle, ez az egyik, a másik a BF4 multi). olvastam, hogy milyen céllal csinálták a Mantle renderert, teljesen jó, bár sajnos elég nehezen számszerűsíthető.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Laja333
őstag
Érdekes mennyi embert érdekel amikor egy nv kártya tud 10%-al többet, de amikor amd ad ennyit, már "senkit nem érdekel". Szóval pont akkora vicc, mint az NV superioritása.
Az 5-10% teljesítménykülönbség mellett képminőségbeli javulás is fellép, amit nv-vel ugye el sem tudsz érni. És ez sem számszerűsíthető, tehát lényegtelen.
-
HSM
félisten
válasz Laja333 #2411 üzenetére
No igen, és 5Ghz-es 6-magos procival, négycsatornás 2400Mhz ramokkal, kérdezem én, akik ilyen VGA-t vesznek, hány %-uk rendelkezik ennyire erős vassal? A többségnek jóval gyengébb, négymagos i5-i7 van vagy még az se....
(#2417) daveoff: A te szempontodból fogalmam sincs. Az én szempontomból viszont akkora előrelépés volt a 290-esen a DX-hez képest a Mantle BF4-ben (pedig 80-100-ról 70-90-re esett vissza az FPS, mert emeltem a képminőségen is), hogy eszem ágában sem lenne bármilyen más Mantle-képtelen VGA-t kipróbálni, engem annyira meggyőzött. Nem az FPS, hanem a közvetlenség miatt, amit nyújtott.
Tudom, ezt beszéltük már máshol, hogy nálad nem volt észrevehető eltérés a Mantle-vel, amit én lassabb monitorod számlájára tudok csak írni. Nálam a Dell P2414H 60 helyett 72Hz-en ment, és a panelja is észrevehetően gyorsabb, nekem is U2312Hm volt előtte. Bár amennyi revízió van ezeknél, lehet darabonként is eltérő sebességűek, ahogy van akinél megy a 72hz, van akinél nem.(#2428) daveoff: "Miért van ez, hogy procilimites helyzetben DX alatt az NV ennyivel jobban telejésít? "
Abu85 információi szerint a BF4-ben a 980-ak 5 képkockás prerendererrel dolgoznak, míg az AMD csak 3-al, ami elég komoly könnyítés lehet a CPU szempontjából. Ez megmagyarázza azt is, miért tudja a Mantle szintjét hozni, és azt is, miért tűnt olyan szuper-közvetlennek a Mantle-n nekem a játék, mivel az csak 1 képkockás prerendert használ.(#2433) gbors: A Mantle alatt a nagy fék, hogy itt az Nv Mantle tudás nélkül, márpedig amiatt úgy kell megírni a játékot, hogy a DX-et se fektesse túlzottan ki az Nv kártyák alatt, így pedig csak korlátozottan fog tudni villantani, bár szerintem csak idő kérdése, mikor jönnek rá komolyabb opciók.
-
Laja333
őstag
válasz Casanova* #2432 üzenetére
Amd is tud. Azért ne az AMD sara legyen már, hogy pl ubisoft nem is teszteli a játékait ( így nem is optimalizál) radeonokra, holott rendelkezésükre állna. Szemben a másik oldallal. Azért ez sok mindent elárul a két cég elveiről. Ebből már gondolom érthető, miért van létjogosultsága az "NV gátolja a fejlődést" kijelentésnek.
Meg itt van ez a "butítsunk le mindent, hogy NVidián is tudjon futni" dolog is.[ Szerkesztve ]
-
Casanova*
veterán
válasz Laja333 #2436 üzenetére
de hát mégis miért panaszkodnak sokan,hogy az a játék,meg ez a játék szarul fut. ilyen-olyan szar a driver. nap,mint nap olvasni ezt a topikokban. és sokan áttértek, visszatértek a pirosról a zöldre.
[ Szerkesztve ]
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Casanova* #2437 üzenetére
Elég sokat beszélgettem daveoff-al, neki van minden irényból tapasztalata, anyázott sokat az nv-re, nem kell félteni, de ezek után is képes felülemelkedni és 980-at használni, mert JÓ! Neki el tudom hinni, amiket ír, nem tesztforrások, meg kamu FPS-ek.
© asszongya'hogy
-
Casanova*
veterán
válasz #Morcosmedve #2438 üzenetére
daveoff írásait régóta olvasom. megmondó ember,megmondja a frankót.
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
Hát elárulom neked, hogy a BF4 nekem a 980-al még közvetlenebbnek tűnik, mint a Mantle-el volt. Folyamatosan javul a statom mióta NV-m van, valami köze csak lehet hozzá. Na ezt az 5vs1 képkocka preendert ne kezdjük el megint... NV-vel sokkal stabilabb a játék nálam, és a 980-al komoly teljesítménybeli előrelépés történt 290x@Mantle-hoz képest, mindez egy kifejezetten AMD-s játékban, és nem győzöm hangsúlyozni, hogy ez saját tapasztalat, nem mindenféle találgatás! Na engem ez dühít, hogy az AMD nagy ígéretéből én ennyit kaptam......egy nagy semmit.
-
Laja333
őstag
válasz #Morcosmedve #2438 üzenetére
Ha jól tévedek, ő volt aki a 290x > 780ti > 290x lightning utat járta be. Az hogy nyers erőben a 980 a top nem kérdés, más okot nem látnék arra, hogy ilyet vegyen.
-
HSM
félisten
válasz daveoff #2440 üzenetére
Igen, mindig itt akadunk el. Én tapasztaltam valami nagyon durván jó dolgot, Te pedig semmit a Mantle-val, és fogalmunk sincs, mi az oka. Nem tudom, még talán az lehet, hogy nálad a refi 290X throttlingolhatott a hőfok vagy áramfelvétel miatt, nálam beton stabil FPS-ekkel futott a játék, pedig csak 900Mhz-en ment a sima 290-em, viszont +50% power limittel, és azt beton stabilan tartotta is.
(#2442) Casanova*: Köszönjük, Emese.
(#2444) hpeter10: Ez igaz. Bár elég sokáig refije volt a 980 előtt, ha jól emlékszem. De mondom, csak próbálok gondolkozni, nála miért nem hozott semmit a Mantle, amikor nálam meg rengeteget. Nyilván furcsállom....
[ Szerkesztve ]
-
Casanova*
veterán
hát,de nem? még az amd-sek is megmondták,hogy nagyon melegednek. mi meg azt nem értjük,hogy neked minden amd kártya tökéletesen működik. nem melegszik,nem fogyaszt sokat,nem hangos,príma a driver,stb... ha neked amd kártyával tökéletesen fut és stabil 91 fpssel az advance warfare játék. adok neked 1 millát.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Laja333 #2434 üzenetére
még direkt világosan le is írtam, hogy ez akkor számítana, ha tucatjával lennének ilyen játékok - ahogy az nV 10-15% előnye esetében vannak is.
a képminőségbeli javulásra meg vagy kellene vizuális bizonyíték, vagy kellene olyan teszt, ahol egyforma a képminőség, és úgy látszik a teljesítmény-különbség. addig, amíg csak szövegelés megy róla, valóban lényegtelen.(#2435) HSM: lehet - de most nincsenek.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
daveoff
veterán
Volt nekem ASUS 290 DC2, és MSI 290X Lightning is, azokkal sem volt jobb. Egyébként ott kezdődött, hogy eleve egy szenvedés volt a Mantle megjelenése, folyamatosan csúszott a megfelelő driver, és a BF4 patch, aztán nagy nehezen elérhetővé vált, és gyönyörű szépen laggolt vele a játék, nem kicsit. Nem is használtam sokáig, mert teljesítményben amúgy sem volt nagy ugrás. Aztán később elkezdtem használni, mert megszűntek vele a problémák, és egy ref 290 került hozzám, annál már számított minden egyes plusz FPS. Na a 290-el volt az, hogy egy proci igényesebb pályán komoly különbség volt DXvsMantle között. Viszont a játék direktségében nem volt különbség, szerintem csak akkor ér valamit, ha gyengébb proci van alatta. És itt jön az, hogy az NV meg tudja csinálni driverből, hogy DX alatt is satbil, és direkt legyen a játék, még procilimites helyzetekben is, nekik miért nem kell a Mantle, hogy jól menjen a játék?
-
HSM
félisten
válasz Casanova* #2445 üzenetére
Nem. Nálam 900Mhz-re volt belőve a kártya, -20mv Offset, de kimaxolva a power limit, és így evett a gép BF4 Mantle közben konnektorból 280-300W-ot, egy CPU-t is rendesen dolgoztató fullos 64 fős Conquest mapon. Ja, és az i5 4690K-m is húzva volt, 4400Mhz-re, és a ram is 4*4GB 2133Mhz-en járt. Én nem ezt nevezem "fűtés"-nek.
Ez pedig a hőfokok egy menet alatt: [link].
Melegnek se mondanám, pláne, amikor némelyik 970 ilyen 100 fokos VRM-ekkel szaladgál...Nem minden AMD. Tisztában vagyok vele, hogy voltak időszakok, amikor csapnivaló volt bizonyos szériák drivere, de azokat én messze elkerültem akkor. A 6900-asok driverei se voltak túl jók az elején, a 7970 és GCN driverek is betegeskedtek az első évben, ugyanakkor mindkét széria alatt egy 5850-em volt, ami erőben bőven elég volt, driveresen pedig teljesen jó. Mire 7900-asom lett bő másfél éve, már nyoma sem volt driveres gondoknak. Előtte pedig 4890-em volt, ami szintén szépen vitt mindent, egy GTX260-at cseréltem rá, éppen a csapnivaló, számomra használhatatlan, instabil driverei miatt, egy hét után távozott tőlem, pedig remek kártya volt a drivereit leszámítva.
Az Advance Warfare nincs meg, nem játszottam vele, szval nem tudom, hogy ment volna.
(#2446) hpeter10: Megtérés legfeljebb az lenne, ha újra Nv-t vennék. Ez inkább most egy átmeneti mellékvágány, ami a játékos karierem illeti.
(#2448) daveoff: Ez tény és való, nálam is sokáig felejtős volt a Mantle, mert nálam az i5 és win7 alatt olyan giga-laggok voltak, hogy teljesen játszhatatlan volt, win8-ra meg nem volt időm áttérni.
Viszont nem pár hónapja jött egy patch, amivel bár pici laggok maradtak, de már játszható, nem túlzottan zavaró mértékben, no, akkor tértem át.
Amikor leírom, mi a legvalószínűbb magyarázat, hogy Nv alá miért elég gyengébb proci DX alá (3 vs 5 képkocka prerenderer) akkor mindig le vagyok oltva, szóval az utolsó kérdésedre nem válaszolok.Nálam a gyengébb proci sem nagyon játszott, 4,4Ghz-en az i5 4690K és alatta *4GB 2133Mhz CL11 ram azért igencsak harapós cucc.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Lejárt a szerkesztési idő... 4*4GB ram, természetesen. A procit nem is nagyon láttam 100%-on, a maximum 90% körül volt, az átlag 80 körül, 64 fős pályákon, mindig megsasoltam a HWiNFO-t a játék végén.
Ez pl. egy BF4 alatti mérés a CPU-ra, a diagrammon a legeslegvége kivételével éles játék van: [link]
Felül látszik a GPU-usage-nél, meddig.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- ASUS ROG GTX 1660 Ti
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest