- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
daveoff
veterán
-
TTomax
félisten
-
maximilian4
addikt
Adott cpu: c2d e6750 ,4giga ram, win ssd-n fut, 500 wattos chieftec táp. Szerintetek melyik videókari lenne a legjobb választás, ami még nem lesz cpu stb. limites?
Jöhet régebbi típus/új típus. Most egy xfx 4830 van benne, de sok esetben kevésnek tartom már. Lassú, kevés gpu memória..Szerk.:
Ált.-ban fullhd-n nyomom a game-eket.[ Szerkesztve ]
Maxi
-
veterán
Legyen akkor a BF4 a gyakorlati példa:
Mindkét kártyán High presetet beállítva gyakorlatilag stabil 60fps-ed lesz.
Ultra preset esetén, mindkét kártya be fog nézni 40-45fps környékére, tehát nem lesz az igazi.
Ami extrát nyújt a 7970 az az, hogy a High preseten felül a textúrákat beállíthatod High helyett Ultrára, sebességveszteség nélkül. Ez szerintem nem egy jelentős extra a 7970 javára, főleg ha megnézed a High és Ultra textúrák közti különbséget. Hasonló a helyzet sok más játéknál is.A lassan 3 éves csúcskártyák már csak a középkategóriában versenyeznek, szerintem teljesen jogos az összevetésük az aktuális középkategóriával.
Ahogy már gbors is írta, 550$ volt a nyitóára a 7970-nek, mert amíg nem jött a 680, addig a lassabb 500$-os 580-al versenyzett.
[ Szerkesztve ]
-
FLATRONW
őstag
Ez így van. Jó példa erre a Far Cry 4. High és Ultra textura között nincs látható minőségbeli különbség.
Médiumnál kezd látható lenni a minőségvesztés.
high vs. ultra[ Szerkesztve ]
-
daneeeeee
aktív tag
A progi nem mutatja pontosan a Vram használatot ez már többször ki lett tárgyalva, abu is leírta a linkelt képed így nem bizonyít semmit.
A BF4-hez különben millió egy javítás kijött ami többek között a sebességen is javított (ehhez hozzájárultak még a driver-ek is persze) így szerintem ha elő is fordult ilyen hiba azt nagy valószínűséggel kijavíthatták. Persze a legtisztább az lenne ha a GK 104 topic-ban kérdezősködnénk ez ügyben.A tesztre visszakanyarodva nyilván jogod van megkérdőjelezni azt, de a legjobb az lenne ha mutatnál valamit ami alátámasztja a véleményedet.
-
HSM
félisten
Nem gondolom, hogy 40FPS környéke lenne egy 7970-el. Nálam a 900Mhz-re alulórajelezett 290-el volt 70-90FPS Ultra+4X-es MSAA-val, márpedig egy 7970 közelsem fele olyan gyors. Az a 40-45FPS minimális tuninggal jó lesz 60 környékének Ultrán, 4X-es MSAA-val.
Őszintén szólva, erősen játék és jelenet függő, milyen beállításon milyenek a textúrák. Számomra egyértelműen komoly hátrány lenne ez a kompromisszum, mivel nekem fontosak az éles textúrák. De persze ha valakit nem zavar, azt is el tudom fogadni.
Szerintem felesleges a 7970 nyitóárával jönni, nyilván adhatták drágábban, amíg nem volt versenytársa.
(#2956) FLATRONW: Ennél a jelenetnél nem látszik különbség. Valahol meg akkora a difi, hogy csak lesnél.
De hogy ne csak a levegőbe beszéljek, watch dogs, Ultra vs. High textúrák: [link]. High-on kifejezetten gusztustalanok a feliratok a gépeken, vagy pl. a föld a játékos alatt, valamint a növények is. Itt a médium már karistolja a nézhetetlent. [link].
Márpedig ennél a játéknál is 3GB kell minimum az Ultra textúrákhoz, az Nv sem ajánl mást: [link].(#2957) daneeeeee: Nem, ez egy friss infó, tavaly decemberi. Ha akkor kevés volt neki, ma is az. A GK104 topikban felesleges erről kérdezni, ott mindenki meg van győződve róla, hogy a 2GB-os kártyája elég mindenre.
Voltak komoly viták olyan fél éve a GK104 topikban a 2GB vram-ról elég-e, sok kedvem nincs megkeresni, nem látom értelmét. Aki használt nagyobb kártyát, az tudja, hogy kevés, páran próbálták is beírni, és mindig az lett a vége, hogy le lett oltva az illető, hogy de így nem kevés, meg úgy nem, és itt az a review, meg az. Jópárat végigolvastam.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz daneeeeee #2957 üzenetére
No, egy konkrét tapasztalatot találtam is: [link].
Ezért marha nehéz "mérni" ezeket az elfogyásokat, és ezért nem nagyon látszik a review-okban. De élőben brutálisan rontja az élményt, a mai napig emlékszem, hogy az 512MB-os HD4850-em után milyen jó volt a mindenki által feleslegesnek és néphülyítésnek ítélt 1GB-os verzió, aminél a maxra húzott Crysis 1 nem laggolt be minden egyes hirtelen fordulatra, vagy távcsőbe nézéskor.[ Szerkesztve ]
-
-
daneeeeee
aktív tag
Az ARMA 3 példa több sebből is vérzik. Egyrészt ez azon kevés játékok egyike ahol a visibility állítása lehetséges és annak felsrófolása rendkívül rossz hatással van a teljesítményre (főleg az object feltolása). Maxon minden VGA elvérzik alatta teljesen mindegy mennyi VRAM-mal rendelkezik.
Szóval a példád egy rendkívül speciális eset, arról nem is beszélve hogy Ricsi a bejegyzést májusban tette a teljesen kész játék viszont csak szeptemberben jelent meg így ő valószínűleg a beta változattal játszott.
Már pedig egy játék beta változatának rossz teljesítményét felhozni érvként mely különben a megjelenése óta több boost-ot is kapott, hát...
(Sőtt most néztem utána ő még az alfa változatával játszott link)"Ezért marha nehéz "mérni" ezeket az elfogyásokat, és ezért nem nagyon látszik a review-okban."
A fent linkelt tesztben az FPS mellet ott a frame time mérés, a kettővel kiszűrhető. Esetleg egy BF4-es tapasztalás is van (ha már ebből indultunk ki)?
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz daneeeeee #2961 üzenetére
Szerintem elég egyértelműen odaírta, hogy 3 és 4GB-os kártyákkal nem tapasztalta. Innentől mindegy szerintem, béta volt-e vagy sem. Másfelől a 4850-el is ugyanez a memóriaelfogyásos jelenség állt fenn, mikor a full végleges, hónapok óta végleges formában megjelent Crysis-el toltam rajta.
A frametime mérés elvileg jó amúgy, gyakorlatban nem mindig mutatja, mi a pálya. Amúgy a linkelt teszt videóját most nézem, ugyan csak az első 20 másodpercet, de remekül látszik, hogy az ÖSSZES kártya FPS-e be-beesik pillanatokra, egyedül a 280 nem. [link] Pont erről beszéltem, no comment. Az FPS-eken meg nem látszik szinte semmi.
Én BF4-et csak a 290-esen játszottam, szóval saját tapasztalatom nincs, és aki próbálta 7970-el, 2GB-os 770-el, és 290-el, ő nem publikálta a tapasztalatait itt PH-n, csak priviben beszéltünk. Gondolom, marhára nem hiányzott neki az ellenszél, hogy "FHD-re 2GB elég mindenre".
[ Szerkesztve ]
-
FLATRONW
őstag
válasz gainwardgs #2963 üzenetére
AMD oldalról még nincs optimalizált profil hozzá, szerintem 1-2 napon belül biztos jön egy driver frissítés.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Malibutomi #2965 üzenetére
Mert egy olyan játék, amelyhez ~5 GHz-re húzott Sandy kell, hogy egyáltalán 30 fps-t adjon a külső területeken, és a magaslatokon nagyon rossz üzenetet közvetít a PC-s játékpiacról. Ehhez az AMD és az Intel semmilyen formában nem akarja adni a nevét. Ez nem az a jövő, amit ezek a cégek elképzeltek. Innentől kezdve az egész egy elvi kérdés. A Dying Light esetében a kártya mindegy. A külső területeken 20-30 fps között sorakozik mindegyik, mert procilimit van. Ezért teszteltek belső területen, de az meg nem ad képet a játékról.
(#2964) FLATRONW: A profil csak a belső területeken ér majd valamit. A külső területeken CPU-limit van.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
daveoff
veterán
Tényleg nagyon gáz a játék, nekem a 4,7GHz-es 3770K külső területken folyamatosan 100%-on teker. De nekem legalább nem esik be 40FPS alá soha. Ez nagyon szar így, tudnak ezen valamit javítani, vagy van valami beállítás, amivel ezt ki lehet küszöbölni?
videóLG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
Habugi
addikt
válasz daveoff #2967 üzenetére
Kösz a videó/OSD-t, ez állati jóóó!
C3 WTTJ után úgy nézem új CPU tunning tesztjáték érkezett!
3770K@4.7Ghz-en 100% közeli terhelés.. , nem győzöm kivárni hogy lássam nálam mennyit bír.
Ugye HT On volt?
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz daveoff #2967 üzenetére
Mivel a probléma a DX11 többletterhelésével van, így itt lehet sebességet nyerni. Ha csökkented a rajzolási parancsok számát a látótávolság csökkentésével, akkor sokat gyorsul a program. Úgy 50% környékére nyugodtan le lehet venni és lényeges lesz az előrelépés, miközben a játék nagy részében nem nagyon fogod látni a különbséget.
Ha program oldali javításra gondolsz, akkor a DX11-en belül nem igazán lehetséges. Low-level API kell hozzá. A Chrome 6 struktúrája egyébként ennek biztosan megfelel, mert konzolokon alacsony szintű az elérés. Ezért nagy a látótávolság ott.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
daveoff
veterán
Igen a program oldali javításra gondoltam, és szinte kézen fekvő volt, hogy a DX11 a ludas az egészben. Tényleg nagyon kell már az áttörés ezen a területen, remélem hamarosan érezhetünk mi is ebből valamit.
(#2970) Habugi: De, az 1. mag terhelését mutatja, sajnos AB nem tudja a total CPU usage-t mutatni, ahhoz HWinfo kellene, de azzal nincs most kedvem szórakozni. Annyit tudok csinálni, hogy kiíratom vele az összes magot.
[ Szerkesztve ]
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
Habugi
addikt
válasz daveoff #2973 üzenetére
Ah, érzékelem. Tudom hülyén hangzik de ezesetben kár, azt hittem felülmúlja a C3 WTTJ terhelését. Az Abu által is említett procilimit azért látható amikor a 100%-os "főszál" mellett lefittyen a GPU egy-két pillanatra 60-70%-ra.
Remélem a szálhasználata azért egy középsz@r szintet megüt (>=4), mert ha nem akkor komoly gondban leszek az FX-el.HWInfot "naprakész" állapotba tenni az AB mellé egyébként nem egy nagy kaland, ha csináltad már legalább egyszer akkor fél perc.
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
veterán
Fölösleges a 290-ed teljesítményéből tippelgetned a 7970 BF4 teljesítményére, amikor friss mérések állnak rendelkezésre.
be fog nézni 40-45fps környékére nálam kb. minimum fps-t jelent.erősen játék és jelenet függő, milyen beállításon milyenek a textúrák.
Ez pontosan így van, de a maximális és az egyel kisebb textúra beállítás között általában minimális a látható különbség, a 7970 és a 680 esetében pedig kompromisszumokat kell kötni már is sok játéknál egyébként is.Hogy egyértelmű legyen, nem azt mondom, hogy 2GB elég mindenre, hanem azt, hogy minimális kompromisszummal 2GB VRAM nem komoly hátrány egy középkategóriás teljesítményű kártyán jelenleg, és a 3GB VRAM sem elég már minden játéknak maximális textúra beállításokhoz.
7970 nyitóárán lehetett kb. venni a 4GB-os 680 -at, a többség azért a 2GB-osat vett, mert az összes akkori teszt semmilyen előnyt nem mutatott ki a 4GB-os előnyére.
-
HSM
félisten
Történetesen volt ismerős, aki 7970-el BF4-ezett, tőle van jópár infóm, mellesleg nekem is volt 7970-em, és 280X-em is, szóval pontosan tudom, hogy viszonyul az erejük a 290-hez.
de a maximális és az egyel kisebb textúra beállítás között általában minimális a látható különbség
Ez rohadtul játékfüggő. Pl. Watch Dogs: [link].
Ez nem pici különbség, és ez van a 2GB-os és 3GB-os kártyához ajánlott beállítás között.BF4-ben is egy húzott 7970-el sokkal jobb játékélményt lehetett elérni, mint akár egy GTX770 2GB-al.
Azt pedig végképp nem értem, miért a nyitóárával jössz, amikor megjelent a 680, hasonló áron megkaptad a 7970-et is. Mármint a 2GB-os 680-hoz hasonló áron. Az itthoni piacon a 4GB-os verziók viszont horror áron mentek, erre tisztán emlékszem. Lásd, 130K vs 160K:[link] [link]. Ez elég durva difi.
Ugyanekkor 110K körül volt a 7970, szintén Asus: [link].
Szóval alig másfélszer annyiba került a 4GB-os 680. De még a sima 2GB-os 680 is jóval drágább volt, cserébe ma használhatsz rajta minimum egy klasszissal gyengébb beállítást egy rakat játékban. Well done, Nv.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Fölösleges az ismerősöket kérdezgetni, amikor van friss BF4-es teszt is szép grafikonokkal.
Elővetted az egyik legextrémebb esetet, de nem nevezném ezt akkor sem jelentős különbségnek, bár kétség kívül látható, de nem ez az általános, de ha már említetted, nézzük meg hogyan megy a Watch_Dogs Ultrán.
Ezért nem jó, ha nem a $-os árat hasonlítod össze.
2012 végétől elég sokáig 132k volt pl. a Palit Jetstream GTX 680 4GB
Kb. 20k-val volt drágább mint a sima 7970, amin "csak" 3GB memória van.Amíg ezt az állításod: "El is avultak végül a 7970 vetélytársuk mögül a 680-ak" nem támasztod alá kellő mértékben (linkekkel ), addig a vita részemről lezárva.
letepem: Szerinted nem kell kompromisszumokat kötni a mai játékoknál a 7970-el?
-
Habugi
addikt
Marha szívesen fogadnék a topicban 680/770en tulajokat, akikkel lehetne gyorsulósat játszani.
Egy ideje pakolom belefele a topicba az eredményeket amikor a többiek az egyel nagyobb kategóriás vadakat küldik szorítóba.
Marhára érdekelne mit megy egy tunningos darab, mert a húzott Tahitim nem egy játékban/szintetikus tesztben ott csücsül az alapórajeles 290ek nyakán.
Elég jó a fantáziám, de valamiért nem hiszem hogy erre a 680/770 képes lenne, de tévedni emberi dolog.., lássunk valakit tunningos kártyával.Kompromisszumokról annyit, hogy nincsenek , legalábbis egyelőre, 1200/1700on hajtom a sajátomat FHD-ben. Még a Reduxokat is SSAA-val toltam ki, nemhogy az elődöket.
[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz balint107 #2985 üzenetére
Köszönöm!
A saját méréseim: [link]
Illetve a képeken látható 2-4X SSAA mérések mozgásban mint nálad: [link]
Tudnál Te is SSAA-s mérések tolni majd esetleg?[ Szerkesztve ]
-
ricshard444
veterán
Volt nyáron GK104-s kártyám és 280X/7970-m is elötte/utána (GK104 is szintén) és a néhol limitáló 2GB-n kívül sebességben még mindig nem tapasztaltam, hogy a zöld lassabb lenne. BF4-ben jobban ment a 280X kicsivel, de máshol...még mindig hol az egyik, hol a másik volt kicsivel jobb.
Szó nincs még mindig gyakorlatban az elavulásról, így több év távlatában sem, így kár ezen vitázni. Aki 4GB-sat vett, az pedig egyáltalán nem maradt ki semmiből, hogy nem a 7900-t vette.
Vannak dolgok...
-
HSM
félisten
Hiába jössz ezekkel, a 7970-el remekül elvolt, míg utána a 2GB-s 770-et úgy dobta ki a gépéből 1-2 hét után, hogy kevés a 2GB, hogy csak porzott. Gondolod, nem vette észre, hogy mennyivel nem rosszabb? Mellesleg inkább Nv párti az illető.
Most belinkelted a békás kártyát, amit mellesleg 2013-ban megvenni sem lehetett, a 130-es ár ugyanis végig piros vonal, nem volt készleten. 2012.10.28.-án még 154 000 forint volt, és egy hónapra rá már nem is lehetett kapni, ez csak valami készletsöprő villámakció volt, semmi több. Én olyan kártyákat linkeltem direkt, amiket kapni is lehetett, nemcsak egy bennragadt ár volt megvásárolható termék nélkül.
Én úgy gondolom, hoztam linkeket, érveket eleget, arról nem tehetek, ha nem vagy hajlandó elfogadni őket.
-
TTomax
félisten
Milyen jó tesztet találtam... Assassin s Creed (2008) Retro teszt.
Egyébként ezt hiányolom az itteni tesztekből.Régebbi játékokból is kellene belerakni,részint mert ugye sokan előveszik a régebbi játékokat,részint már ezekhez nem jön patch,vagy driver optimalizáció így sokkal jobb képet kapnanák a felhasználok az aktuális helyzetről.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Malibutomi
nagyúr
Szerintem sok értelme nem lenne, főleg ilyen 2008 és előtte készült játékokkal, nem mindegy hogy 100 vagy 200 fps-el megy? Legalábbis ha én előveszek egy ilyen régi játékot, akkor minden maxra és kész.
Amúgy érdekes teszt...2560-ban nem működik a CF de 3840-ben igen (295X2).
-
TTomax
félisten
válasz Malibutomi #2990 üzenetére
Most,hogy egyre többen gondolkodnak 4K-s monitorban nem mindegy.Vagy fogalmazzunk másként,ha új kártyát veszel akkor a régebbi játékokat élő sem veszed?Egyébként pedig pontosan érdekes teszt,hogy 1440pben nem ment a cf...
Én speciel a mai napig játszok DX8!-as játékot...az nem érdekel hogy most 200 vagy 300 fpsem van,de az igen hogy elindul-e vagy sem.
Annak a játéknak még mai szemmel nézve sem rossza grafikája,és elég sokk ilyen játék van.Lehet le is szedem kicsit játszani...[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Malibutomi
nagyúr
Az egyre többen is nagyon-nagyon kevés szerintem, ennek egy kisebb része akik régi játékokkal akarnak játszani, és ezeknek elenyésző része lehet az akinek nem csúcskártyája van ami a régi játékokat elviszi elég jól még 4K-ban is.
Szóval nem győztél meg, nem túl releváns továbbra sem szerintem.Az elindul vagy sem-hez meg nem kell ilyen teszt, csak egy felsorolás beikszelve két oszlopban hogy megy vagy sem.
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
válasz Malibutomi #2993 üzenetére
Szerinted,viszont engem egyre többen keresnek meg és nem mindenki csak az új címekkel játszik,továbbra is fenntartom a véleményem,hogy a teljes képhez bizony kellenek a régebbi játékok.Tessék egy másik teszt ahol 1600pben egy 780Ti se tudja a 60fpst tartani... [link]
De vehetnénk még elő ilyen játékokat...pl Witcher2....(#2992) HSM
Miért,és az nem elég????[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
...és akkor mi lenne? Megnéznék a tesztet, és egyből 980SLI-t vennének, csak hogy játszhassanak régebbi játékokkal? Nem hinném.
Lehet téged egyre többen keresnek meg, készséggel elhiszem. De rátenném a kalapom, hogy csak itt a ph-n legalább tízszer annyian vannak, akik csak most fognak FHD monitort venni mint ahányan 4K-t vennének. -
TTomax
félisten
válasz Malibutomi #2995 üzenetére
Akik csak most vesznek FHD monitort azok biztosan nem a legújabb címekkel játszanak,és biztosan nem 980al és talán éppen azon hezitálnak hogy a 8800GTS-t mire is cseréljék...tehát nekik speciel nagyon jó lenne egy ilyen teszt...
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
Akik csak most vesznek FHD monitort azok biztosan nem a legújabb címekkel játszanak,és biztosan nem 980al és talán éppen azon hezitálnak hogy a 8800GTS-t mire is cseréljék...tehát nekik speciel
nagyon jó lenne egy ilyen teszt...mindegy egy ilyen teszt, hisz bármelyik alsó-középkategóriás kártya is hatalmas előrelépés, és FHD-ben elvisz minden régi játékot a régihez képest sokkal szebben és gyorsabban.Más a nézőpontunk, úgyhogy győzködhetjük itt egymást napestig. Szemforgatós smileykat meg légyszives hanyagold.
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
válasz Malibutomi #2998 üzenetére
Szerintem te meg a hozzászólásaimat hanyagold!Én is ezt fogom tenni a tieiddel,előre is köszönöm!
Szerk:
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- ASUS ROG GTX 1660 Ti
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest