Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • b.

    félisten

    válasz keIdor #47127 üzenetére

    Én azt gondolom pedig, hogy Nvidia most alászaladhat egy pofonnak. Épp jött ma pletyka , hogy az Ampere alig 10 % kal gyorsabb órajeleket képes csak elérni , mint a Turing. Az pedig nem sok, már ha igaz, messze van a szintén pletykált 2,3-2,5 GHz-tól.
    Lehet nem kellene játszani 8 nm rel hanem egyből 7 re és minél előbb 5 re ugrálni, és minél előbb kitapasztalni a gyártástechnológiát kidobni rá több generációt.
    Ha ezek az órajelek igazak akkor bizony a 3080 vagy 3080 ti nem fogja hozni az ígért 50-( max annyi)meg 90 % előrelepést, maximum RT terén tud nagyobbat dobni, a nagy Navi meg könnyen odaléphet akár a 3080 Ti szintjére,de az biztos, hogy a felső házba az Amperehez nézve is, ami ennyi év után elég nagy dolog.

    Azért persze mindent úgy kell nézni, hogy pletykákról van szó,de ebben a topikban erre kell alapozni a témát.
    szóval igen itt ha Nvidia nem is alszik be, de a mohósága miatt, hogy pénzt akar spórolni de közben nem nyúl az elérhető legjobb gyártástechnológiához és a kártyáit drágán adja mainstream gaming vonalon, megszívhatja.
    és ez hosszabb távon is ront a cég megítélésén ami most hogy nem tekintik magukat gamer VGA gyártó cégnek bizony szarul sülhet el. Már megy a tőszdei elemzés hogy elérheti az 500 dolláros részvény árfolyamot, hivatalosan többet ér mint az Intel a tőzsdén a zöld cég, egy ilyen fiaskó bizony nem fog jól esni nekik részvényekben sem...

    [ Szerkesztve ]

    "A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

Új hozzászólás Aktív témák