Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Alpi.

    addikt

    válasz Pro!Petya #13590 üzenetére

    Én is nagyon örülök és ha nem is az a pár %, ami igazán gyönyörködtet, hanem az, hogy végre értelmes módon működik a procim. Jó nézni !
    Nekem azóta még sokkal gyanúsabb, hogy ez nem csak egy véletlen "bug" !
    3600X, 3800X és 3900X-ekre van hatással és több gyártó lapjaiban is, hogy-hogynem pont úgy működik ez a kis mittoménmicske. :) Valójában úgy tűnik, mintha ezekre a magasabb 4.4 - 4.6 ghz -es procikra érkezett volna egy más pbo algoritmus.
    Kíváncsi vagyok én is, mit csinál egy nem X-es proci erre a beállításra. Nem lepődnék meg ha ott akár rossz irányba mozdítana akár. Kb. olyan lehet itt is az algoritmus, mint Nv kártáyknál a boost. Ott is a meredeksége a függvénynek, ami meghatározza leginkább a dolgot. De van még egy sötét ló alkotó-elem is ! Hiába munkálod ki tökéletesre a fesz / órajel tengelyeket, nem mindig van "hajlandósága" feljebb lépni. Van, hogy lehet sejteni, miért, de olyan is, hogy "micsoda fos !" kijelentéssel kell konstatálni, hogy ennek itt a vége. :)
    Valami ehhez hasonló X alkotóelemet sejtek itt is, ami gyakorlatilag nem köti annyira szorosan vcore értékhez a magasabbra boostolást, mint eddig, így az eddigi értékekkel, egyből magasabbra jut. Sőt a -offset sem teszi tönkre annyira ! A kemény az, hogy még így is, hogy gyakoraltilag töredékére csökkent a fesztől való függés az órajelnél, még mindig atom stabil ! :) Ha kell, visszavesz, ahol kell, amennyit, sosem fagyott itt sem, bármennyit offsetelek lefele ! Hihetetlen ez a proci ! Még mindig képes meglepni, mennyire profi cucc !

    @propetya85 : "Emlékeztek mikor azon ment a sírás hogy még a single core-nál sem éri el a gyári boost órajelet?!
    Most meg gyakorlatilag All core-on használható az egymagos boost! :D"

    Mindezt úgy, hogy a cpu pont ugyan olyan, viszont a világ körülötte egész sokat ügyesedik ! :))

    [ Szerkesztve ]

    https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg

Új hozzászólás Aktív témák