Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz BeZol #6132 üzenetére

    A HT ugyanúgy kellemetlenkedik Intelen, csak azt senki nem veri valamiért nagy dobra. :U
    Nálam is ki van kapcsolva. Ezért jó a fizikai hatmagos, nem fáj annyira, ha lekapcsolod a HT-t, és úgy jó minimum FPS-ek mellett, döcögős mellékhatások nélkül is tud komoly erőt kipréselni magából.
    Pl. BF4 is csak 5 magot/szálat terhel intenzíven, pont jó neki, DX11 alatt 6-ot.

    Ami a 144Hz-et illeti... Nem hiszem, hogy itt jobban leragadna a Ryzen, mint bárhol máshol. Nem logikus. Minez csaka számítási kapacitáson múlik. Viszont tény, hogy ha 144Hz-et 144FPS-el meg szeretnél hajtani, oda jó motor vagy nagyon egyszerű kell, egyszerűen azért, mert hamar el kell készülni a munkával, különben nem lesz elég FPS.

    Annyiból sem feltétlen szerencsés egy i5-höz hasonlítani, mert nyers erőben nagyon nem egy szint. Egy szénné húzott i5-ből, gyors memóriával kijön Cinebench R15-ben talán 800 pont. Szénné húzva. Egy hatmagos Ryzennel kényelmesen, gyári hűtővel kihozol 1250 körül. Enyni a különbség köztük, ha rendesen használva vannak a szálak. Igen, vannak játékok, amik jobban preferálják az i5 tuningtól függően 10-30%-al erősebb egyszálas teljesítményét, de azért eléggé elgondolkoztató, hogy melyiket érdemes választani, jobb motorokban potenciálisan akár +60%-ot, vagy a gyengébb motorokban -10-20-at.

    (#6138) juliensorel: Pont ez a baj, 13 éves, képes 2db szálat használni ezen modern processzorokban megtalálható 16 helyett. Azaz a proci 12%-át képes kihasználni. Ha csaka fizikai magokat nézem, akkor is csaka negyedét. Ez a nevetséges. Pedig négymagos középkategóriás processzorok már 6-7 éve vannak.

    Ryzen alá egyébként pont játékokhoz jön igazán jól a gyors, 2933-as vagy 3200-as ram. Sokat profitál belőle.
    Egyébként nekem is sokat profitált az i5 4690K-m is 1600Mhz helyett 2133Mhz ramokkal, pedig jóval gyengébb proci, mint akár egy hatmagos Ryzen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák