Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Winner_hun

    félisten

    Nem értem. Feltettem a legfrissebb biost, a biosban az addig 40 fokos procit 80-nak mutatja. Ez a kisebb probléma, windowsban a kijelzett hőmérsékletek nem változtak.
    A hűtőventilátor finomhangolása nem működik rendesen, gyakorlatilag csak 1 csatlakozásnál sikerült saját profilt megadni neki (régi és legújabb biosszal is).
    Ami viszont zavar: nem tudom, de erősen gyanítom hogy mennyi a proci hőmérséklete. Itt a CPU 36 fok, az AMD Ryzen 5 1600X alatti Temperatures pedig 37 fok. Ez utóbbi mi a nyavaja? Mert hogy nem a processzor hőmérséklete az 100%. Ha ez eléri a 75 fokot akkor az alatta lévő powers elkezd csökkenni, egy idő után a proci sebessége is csökken és 100%-on se dolgozik. Ha leállítom a prime95-öt, akkor mp-enként akár 2 fokot is hűl ez az érték, míg a feljebb lévő CPU hőmérséklete lassabban csökken.

    Mielőtt valaki azt mondaná hogy ez az utóbbi lenne a processzor hőmérséklete azt azért nem tudom elfogadni, mert a biosban beállított egyedi ventilátorsebességek a fenti CPU hőmérsékletküszöb elérésekor változnak.

    Továbbra is szükségem lenne olyan programra ami megbízhatóan mondja, hogy mely hőmérsékleti értékeket mely szenzorokból szerzi (proci, alaplap, vrm, stb...)

    ► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

Új hozzászólás Aktív témák