Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gamepad
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Fapados Lexar SSD indul a PCI Express 4.0-s vágányról
- Apple notebookok
- Radeon RX 7600: nyolc giga elég lesz?
- Milyen videókártyát?
- Bemutatta a GeForce RTX 4060-as VGA-kat az NVIDIA
- Asztrofotózás
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johni5
őstag
válasz
solfilo #20940 üzenetére
Csináltam egy reg fájlt win10 x64 re.Automatikus driver update off.Autodriverupdateoff.reg
-
Ragnar_
addikt
Igen, gondoltam, de idleben is vannak 1.5V-ok akkor viszont totál fölösleges lenne. Ryzen balanceden olyan 2.6-3GHz-re veszi vissza a frekiket, Power saverrel meg 2.1-re, így most azt csinálom, hogy játékok előtt átrakom Ryzen balancedre, amúgy powersaveren megy.
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
Ragnar_
addikt
válasz
Beretvás #20953 üzenetére
Hát lehet, hogy gyakorlatilag nincs értelme, de ugye powersaveren állandó 0.8V-on 2.1 GHzen megy a proci idle, Ryzen balanceddel meg ugrál a freki is, meg a fesz is.. power saverrel alacsonyabb lesz az Avg Vcore mint Ryzen balanceden, és böngészéshez, filmnézéshez nekem totál fölösleges az XFR, meg 3.7 GHz, ezeket elég, ha játéknál bekapcsolom..
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
Johni5
őstag
Kezdem azt érezni,hogy ezek a biosban található opciók--Amiről fingja nincs senkinek mi a szerepe--olyan,mintha vennél egy alaplap cpu párost és kapnál mellé egy marék ellenállást és jumpert.Aztán rakd össze magadnak az áramkört.
Már annyi opcióra kerestem rá,hogy a gugli lassan mindenre azt fogja mondani,hogy szabadság miatt erre a kérésre nem tudunk válaszolni.Még kétopciót kipróbálok,aztán bootnál az lesz kiírva hogy i7 8700k.
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
félisten
A Gigabyte alaplap a szervizben működött, az általam észlelt hiba nincs. Hurrá.. lehet tényleg bele kellett volna rakni másik procit, hátha úgy helyre áll a lelki békéje
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Lukitomi
aktív tag
válasz
rsanya87 #20947 üzenetére
Nincs 4200MHz boostod, csak neked is ugrál a bckl és ennek illetve a szorzónak a szorzata a processzor frekvencia!
Amikor kb. 1-2 másospercig rossz érzéket mutat vagy mér valami oknál fogva, akkor, ha éppen működött az xfr, akkor a 100MHz helyett éppen 102.9MHz-et mért, mutatott, ebből lett neked 4220MHz boost! -
Enter65
senior tag
válasz
Winner_hun #20959 üzenetére
Hát ez ici -picit rossz hír...
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Winner_hun #20959 üzenetére
Hali!
Nah igen, asszem anno ez volt az első kérdésem a lap problémádhoz..
így viszont ez akkor nem jó hír
rsanya87 Mielőtt neki kezdesz a cpu Oc-nak azelőtt mindenképp teszteld a ramjaidat oda vissza hogy egy stabil pont meglegyen!! Az aida-t felejtsd el , max monitorozz vele de másra nem jó!!
Ramokra elsősorban Memtest64 v 86. Prime95 Blend. (Fussanak minnél tovább , memtest64 min 60-90 perc Prime blend 60 perc már kezdésnek elég.) Ez azért kell hogy ha mondjuk kidob az IBT v small FFT akkor tudjál merre indulni.Johni5 Amiket kikerestél és össze is írtad azokat az bios opciókat akkor szerintem mehetne is bele az összefoglalóba ha már nem kevés energiád és időd ráment! Sokakat érdekelhet!!!
#20905 Szerintem a ha parkoltatod a magokat akkor az XFR - nem mükszik ezért nem boostol fel... (vagy ha netán működne is akkor meg nem mindegy melyik magok vannak tiltva és engedélyezve.
monguz Az R7 1700-nak kicsit erősebb kéne lenni egymagon is az i5-4460- nál :
1700 (155CB), 4460 (132cb) Egyenlőre csak R15 szinten néztem utána de ez eléggé mérvadó.
Ott inkább az a bizonyos grafikai opció lesz a ludas (mint írtad), amit most be kapcsoltál mivel Max-on megy előtte meg ugye nem így használtad az i5-el.LG 65" C2 * Samsung Q935B * Nv Shield Pro * Edifier S360DB *
-
rsanya87
tag
Egy off kérdés.
A régi gépem egy fx 8350 procival szerelt gép, vettünk bele egy asus saberthoot 990fx gen3 lapot, és az tűnt fel, hogy mindenféle tuning nélkül alap 4100mhz-en fut (nem láttam még nagyon 4000-en) terhelés alatt simán elpörgeti 4400mhz-ig. Ennyire op ez az alaplap? -
Pro!Petya
addikt
válasz
rsanya87 #20965 üzenetére
Szia! Akár egész éjjelre otthagyhatod az a biztos , de kezdésnek elegek azok az intervallumok is amiket megadtam! Ha azok lefutottak már biztosan, onnan nagy baj nem lehet de ha te ugy érzed és atombiztosra szeretnél menni akkor mehet neki az egész estés
Nekem is van egy 8350-es, saber lapban de az a 4,4ghz valami más lesz , mivel az alap 4ghz és turbo 4,2
A lap az OP de magától nem tolja fel 4,4ig.
Biztos minden alapon van a biosban?
Eléggé sok a gyári fesz amit kap azzal el is szoktak húzni 4.3 - 4.4-ig .
Az alap ha OC van akkor offoljuk a turbot, így hát nekem egyik FX-em sem élt meg 2 max 3 bios indítást turbovalGyere át ide : FX topik
Majd a többiek megmondják a tutitnekem ryzen óta a pincében pihen a régi konfi
LG 65" C2 * Samsung Q935B * Nv Shield Pro * Edifier S360DB *
-
MaxxDamage
nagyúr
válasz
rsanya87 #20969 üzenetére
Éjjel aludni kell, vagy gyereket csinálni!
MD
L◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super MXM 200W+*8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►LG® V50 ThinQ 5G Dual Screen 6/128GB "Black"◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
ScomComputer
veterán
válasz
MaxxDamage #20970 üzenetére
-
wassabi11
aktív tag
Bocsi az offért, feltettem már az oda illő topikba csak nem vákaszolnak.
Adott egy Western Digital 1TB 32MB 7200rpm SATA 3 WD10JPLX és néha olyan hangot adna ki mintha áthúzna valahol az áram "csattan" egyet, ma szét szereltem a gépet és letisztogattam a vinyot és amikor le húztam róla a táp kábelt ez fogadott Vissza küdjem gariba vagy erre nem érvényes a gari?
[ Szerkesztve ]
-
Enter65
senior tag
válasz
MaxxDamage #20970 üzenetére
az elso az micsoda??
-
wassabi11
aktív tag
válasz
SECTORnooB #20975 üzenetére
Hát jó kérdés... nem tűnik vmi erős műanyagnak vagy miből van a rész... és még erősen se húztam le a dúgot, de ezek szerint sikerült valahogy elbaszarintanom..
-
kispori
csendes tag
Sziasztok!
Néhány hete megjöttek az alkatrészek és összeraktam életem első asztali gépét.
Tökéletesen működik!
Most ugrott csak be, hogy elfelejtettem írni ide és kifejezni a hálámat. Köszönöm szépen Nektek a sok segítséget, és hogy összehozhattam egy remek ár-érték arányú gépet! -
Lukitomi
aktív tag
Ismét egy érdekesség!
Bóklásztam a bios-ban és a pstate-nél ezt találtam:
Kíváncsiságból auto-ról enable-ra állítottam,íme az eredmény bekapcsolt állapotnál:
illetve auto-n vagy disable:
Látható a számítási teljesítmény növekedése a teljesítmény felvétel egyenesen arányos növekedésével egyetemben!
Több progival is teszteltem mindkét állapotban (unigine valley, unigine heaven, superposition, sky diver, fire strike, hwbot, realbench, furmark, illetve fluidmark), de számottevő különbséget nem találtam csak az ibt-vel!
Mivel csak 1050Ti kártyám van lehet ez az oka, így nem tudom, hogy hatással van-e nagyobb (1070, 1080) videókártyákra ez a teljesítmény növekedés, vagy csak az ibt alatt jön elő a fölény.
Ha valaki érez késztetést és 1070-es vagy 1080-as kártyával és x370-es lappal rendelkezik, kipróbálhatná és megoszthatná a csapattal a tapasztalatait!
Szép estét!
Szivesen Enter65 és wassabi11[ Szerkesztve ]
-
-
Bossp
addikt
válasz
SECTORnooB #20659 üzenetére
1736pgs! Ez nem tudom mennyire szamit jo "evjaratnak!".
Holnap osszerakom vegre me kaptam meg a procit meg a 2db 1070-et!
Az nem gaz hogy kiszedtem a gyari hutot es hutopaszta nincs bevonva semmivel kulon? Csak ugy szabadon az alo tarto muanyagon? +Szennyezett is. Par kissebb fekete pont es egy nagyon pici szorszal. Ennek igy kell lennie? Vagy valami kulon sapkanak kellett volna lenni a pasztas resz felett?!
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: KIFÜ
Város: Budapest
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Debrecen