- Szélvészgyors SSD-kkel újít az MSI
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Házi hangfal építés
- Saját QLED tévét dob piacra az Amazon Európában
- Táp ventilátor csere
- Reagált a leégő GeForce-okra a Blizzard
- Kormányos topik
- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szinyák
őstag
Hali.
Jaja én is feltettem a Gaming X.-re a 4.50.-en ugyan ez : két opció : Asrock OC+AMD CBS.
Nagyon sok + opció belekerült az érkező új gen miatt . Ez már Pinnacle ridge agesa.
Úgy tudok kikerülni a ram beállításokat, hogy elsőnek Asrock OC módba megcsinálod a helyes ram beállításaidat XMP profil engedélyezed utána beállítod az órajelet+ amit kell időzítések, utána el mented re boot . És neki állsz AMD CBS módba beállítani a p-state beállításaid. És kész. AMD CBS.- módba nem aktív a ram beállítások el tüntetni ...de így ki tudod kerülni....
[ Szerkesztve ]
Szinyák
-
GFerr56
aktív tag
válasz
barni210 #21549 üzenetére
Hay!
Privátban nem tudok feltölteni képet a ventikről, majd itt.
+legalább a RAM feszeket bios-ból állítsd be a 3200-as frekivel, TridentZ (nekem is van ilyen) az egyik legjobb OC memória, szinte biztos, hogy menni fog a névleges max. beállításain (sőt szerintem majd felette is).Üdv
.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....
-
Sir Riccio
addikt
Sziasztok!
Ha prime95(Small FFTs) alatt 68.5 fok, PUBG alatt 59 fok a max akkor az rendben van nagyjából ugye? (Ryzen 5 1600 gyári hűtővel) Köszi!Deutsch Richárd Fotográfia - https://riccio.hu/ / VLOG: https://www.youtube.com/@deutschrichardfotografia
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Sir Riccio #21557 üzenetére
Igen, egyértelmű milyen feszt és órajelen sikerült kipréselni?
-
GFerr56
aktív tag
válasz
barni210 #21560 üzenetére
Hay!
Bios-ban a DDR voltage 1.35V legyen (1.2V kevés, ez a RAM is Samsung chipes, röhögve bírnia kell), a SoC feszt 1.15-re állítsd először, ha megy stabilan, akkor ezt csökkents fokozatosan, amíg stabil marad.
Üdv
.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Sir Riccio
addikt
válasz
SECTORnooB #21558 üzenetére
Teljesen alapon, auto-n van minden. Tuningnak még nem álltam neki és lehet, hogy a gyári hűtővel talán nem is kellene (plusz utoljára Athlon XP-t húztam, szóval sok fogalmam sincs róla).
[ Szerkesztve ]
Deutsch Richárd Fotográfia - https://riccio.hu/ / VLOG: https://www.youtube.com/@deutschrichardfotografia
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Sir Riccio #21563 üzenetére
Nyugodtan neki eshetsz.
-
speedernet
aktív tag
Üdv.
Urak szeretném meg kérdezni h corsair 3000 c15 öt ki használ is milyen lapban?
És mi a vége a ramokna?Mert az asus strixben 2133 fölé nem ment ahogy olvastam a fórumot.
Egyenlőre az MSI B350 TOMAHAWK rol tudom hogy hokuszpk nak 2800 ig sikerült el jutna.
Egész szimpatikus... -
Ma megjött a másik 8 gb ram is, így már 16-tal nyomom. Lassan jöhet az 1600, meg az rx 560...
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Atish19
senior tag
válasz
speedernet #21565 üzenetére
Én ilyet használok. 2x8gb kiszerelés. Gigabyte Ab350m Gaming 3 alaplapban 2933mhz-en ketyereg xmp profillal.
-
Vartanus
őstag
Ha majd kijön a RR annak várható külön topik, vagy ebbe a topikba lesz a helyük?
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
B@ldrick
aktív tag
válasz
3200Mhz 1.39V C6H-ban ment. (Ha rám keresel megtalálod.)
▌iPhone 12 • Huawei P20 Pro • OnePlus 3 • HTC One ▌F-Secure SAFE ▌Fedora • ArcoLinux • openSUSE ▌
-
GFerr56
aktív tag
válasz
barni210 #21568 üzenetére
Hay!
Először, ha nem stimmel valami, akkor már indításkor lecsipog, újra indul a gép, esetleg alapba visszaállítja magát. Érdemes a boot menu alatt az asus overclocking profile valamelyikébe menteni a stabil beállításokat (is). Ha eljut a win-ig, akkor még ott is lehet egyszer kékhalál (vagy kilép-bezár programot stb.), ez tipikusan memória "hiba", a másik a fekete képernyő, ami az alulfeszelés miatt történik (vagy, mert elfelejtetted bekapcsolni a monitort
). Aztán jöhetnek a stresz-tesztek, bár én pl. egyáltalán nem használok ilyeneket. Inkább hajtom játékkal pár órán át (van, hogy a különböző teszteken megfelel, játéknál mégis kiakad).
Üdv
-
MaxxDamage
nagyúr
válasz
barni210 #21560 üzenetére
Bios-ba D.O.C.P , majd Frequency 3066MHz (manual beállítod) és menni fog
Majd ha minden OK , akkor próbálhatod a 3200MHz-t is (B-die akkor elvileg mennie kell)MD
L◄►Clevo® X170SM-G *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super MXM 200W+*7TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►LG® V50 ThinQ 5G Dual Screen 6/128GB "Black"◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
speedernet
aktív tag
válasz
MaxxDamage #21573 üzenetére
Köszönöm urak..
Úgy látszik h teljesen random hogy megy van sem.Az a helyzet h már kezdem unni ezt az AMD mizériát....
Az első lap hibás volt, azzal szívtam egy hetet mire kiderült, amit másodjára vettem az most 1 hónap után meghalt...
Most vegyek még egyet hogy ne kelljen 1 hónapot várni mire vissza jön a lap.
Ha veszek 3. is akkor milyet? Mi a biztosíték h az jó lesz?
Ha meg várom h vissza küldjék az újat akkor kezdődik megint előről a ram szívás....
Valahol azt olvastam h a mostani giga lapok közt nagyon sok a rosz....
Váltsak vissza intelre? El tudom adi a mostani lap + proci kombót?...
Lehet hogy zavaros volt kicsit de mit tennétek a helyemben? :-D -
hokuszpk
veterán
válasz
speedernet #21574 üzenetére
eleg rossz karmad lehet, ha harmadszorra is hibas lapot fogsz ki.
esetleg apron nincs valami alaposan kitesztelt elado lap ?Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
pitiless
senior tag
válasz
Az ASUS PRIME X370 PRO-val semmi bajom sincs. Az elején volt (az én hibámból) egy kis memória gond, de egyébként teljesen stabil a lap. Viszonylag sűrű bios update (ez lehet jó és rossz is, de én inkább úgy tekintek rá, hogy törődnek a lappal). Gigát akartam venni, de sehol nem volt akkor készleten, de úgy látom, hogy jól tettem, hogy nem azt vettem.
-
barni210
csendes tag
-
MaxxDamage
nagyúr
válasz
ROG Strix B350-F Gaming lapod volt már?
Ha nem, akkor azt tudom ajánlani.MD
L◄►Clevo® X170SM-G *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super MXM 200W+*7TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►LG® V50 ThinQ 5G Dual Screen 6/128GB "Black"◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
barni210
csendes tag
válasz
MaxxDamage #21582 üzenetére
osztom a véleményt jó lap.
amúgy neked is világít rajta 1 kis piros led alul?
-
Pro!Petya
addikt
válasz
rsanya87 #21554 üzenetére
Az XFR-t lődd ki egyenlőre , legalább míg a ramokat belövöd, ha később cpu OC a cél akkor is.
Most a soc fesz rendben van , (az előző képeden 1,25 körül mutatott, az már pöppet több mint ami ehhez a szinthez kell) . Ramjaidnak hwinfo alapján 1.38 körül ad, ami szintén jó (lehet). Most DRAM feszbe ha 1,41-42 körül sem stabilizálódik, akkor ne erőltesd tovább lépj vissza az eddig működő frekire. Valszeg nálad is a bios a szűk keresztmetszett.
barni210
Nálad egyenlőre megkéne találni mi a hiba , utána állj neki kergetni a ramokat mert nem normális hogy 75 fokon lekapcsol. Én továbbra is megsasolnám azt a hűtőt mégegyszer hogy Teljesen felfekszik-e.
Milyen paszta van alatta?
Már az aida stress feltolta 10 perc alatt 70 fokra ami azért nem egy IBT VH vagy prime95 Small FFT.
Monitorozód alapján csak az (SVI2TFN) álltal olvasott "nyers" 1,216-236V feszt látom de a tényleges overshootolt az hiányzik .... lejjebb látok egy 1,275-ös értéket de az már üti azt amit az Ai suite mutat (vagy minuszban offset van állítva..) XFR az be van kapcsolva az látszik.
Ha az Ai suite -ra hagyakszom akkor az alapján 1,375-el van megküldve + az LLC is kérdéses. (ha ez így igaz akkor ez rettentő sok ehhez a frekihez)
A Soc az kevés hogy okozhasson ekkora melegedést. 0.79-0.85 ha jól láttam. (Ez amúgy simán kevés a ramoknak ha maxolni akarod majd azokat is. (1,1V -1,15V majd kell neki)
Most vagy a hűtőnél van a kutya elásva vagy ha jól sejtem erősen felvan feszelve a cpu. A HWinfonál pont a fontossabb rész nem látszódik!Egy olyan kép kéne ahol teszt közben van készítve a HWinfo alaplapi érzékelők alatti részről
,lehetőleg mindent mutasson.
Sry próbálom összarakni a dolgokat az eddigi feltöltött képeidből , de nem megyLG 65" C2 * Samsung Q935B * Nv Shield Pro * Edifier S360DB *
-
Jester01
veterán
válasz
Ott a lista az összefoglalóban, de nekem Asus X370-A, 3066MHz CL14.
Jester
-
Pro!Petya
addikt
válasz
barni210 #21586 üzenetére
Rendben.
De még van ami nem hagy nyugodni!!
Mert, jó tételezzük fel hogy tulvan feszelve vagy a hűtő nem fekszik fel, ezektől függetlenül miért is nem megy feljebb hőfokban? miért pont 75 fokon kapcsol le mikor még bő 20fok van a határig ahol ténylegesen le kéne.
Biosban meg lett esetleg adva a 75 fok safe temp-nek ahol lekapcsoljon?LG 65" C2 * Samsung Q935B * Nv Shield Pro * Edifier S360DB *
-
barni210
csendes tag
válasz
Pro!Petya #21587 üzenetére
hát tegnap már kikapcsolt 73 74 nél is biosba én nemallitottam semmit alapba van default értékek.
allsuitba van olyan xfanba hogy critical temperature 75fok de onnan ki vettem a pipat
de ahogy visszaallitottam a procit alapra utána már nemnkapcsolt ki és 70nel nem ment feljebb illetve én 3. 6ot adtam meg de tesztek alatt valamiért 3. 7en futott...[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Beretvás #21589 üzenetére
+1
(ha csak nem a fanXpert miatt használja) Különben csak a biosban legyen állítva minden az a tuti
Ez a win alól mokolni a biost elég merész. Lásd pár hete vki így offolta ki a lapját mert biost frissített win alól..[ Szerkesztve ]
LG 65" C2 * Samsung Q935B * Nv Shield Pro * Edifier S360DB *
-
barni210
csendes tag
na ezen iselgondolkodtam es lehet igazatok van hazaérek torlom is.
biost én is frissitettem de szigoruan biosbol pendrivval -
speedernet
aktív tag
válasz
MaxxDamage #21582 üzenetére
Jó pár hozzászólással előbb téma volt a b350 strix és az 5.20 as verziójú corsair ram 2133 rol nem volt hajlandó el mozdulni...
Bár azóta már lehet van új bios ami orvosolja.....Köszönöm az ajánlásokat, látom azért megyegetnek ezek a ramok is sokfajta lapban..
[ Szerkesztve ]
-
rsanya87
tag
Na sikerült stabilizálni, ne kérdezd miért telóval fotóztam prntscreen helyett
A biosban kiválasztottam az EZOC3200 beállítást, a DRAM Calc 3200mhz safe által adott timingeket beadtam neki, ramnak 1.38volt, az SOC-ra meg +0.060volt ment, így 3órás blend hiba nélkül lement.
Annyi van, ha újraindítom a gépet, akkor csipog a lap 3at, majd következőre indul. Gamek alatt se fagy.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
rsanya87 #21593 üzenetére
XFR-t csak nem kapcsoltad ki
Ha gamek alatt is stabil, akkor már meg is vagyunk!!
Az a 1,416-os max ne zavarjon a ramnál, azt akkor adja mikor már tényleg kell neki , az esetek 90%-ban a megadotton tartja , de ez látszik az átlag oszlopon is. Esetleg egy lépcsöt visszavehetsz feszbe mondjuk 1,395V-ot kapjon alapon hátha ugy is stabil ,LLC majd feljebb rúgja ha kell attól függ hanyason van.Nice!
Azt az 1,404-et ha egy lépcsövel lejjebb veszed akkor mennyit mutat?
[ Szerkesztve ]
LG 65" C2 * Samsung Q935B * Nv Shield Pro * Edifier S360DB *
-
MaxxDamage
nagyúr
válasz
barni210 #21583 üzenetére
Az inkább sárga, de igen. Az normális, hogy világít.
MD
-
rsanya87
tag
válasz
Pro!Petya #21595 üzenetére
Azt nem tudom állítani, csak egy monitoring a biosban. 1.39v-on van a ram, az LLC viszi annyira fel.
Sem a LoL, sem PubG nem dobta el, pedig a pubg tudjuk milyen
Egyelőre elég az alap CPU settings, azért nem kapcsoltam ki az XFR-t, ki kell tesztelni így a ramot, ha stabil akkor XFR ki, és mehet a cpu oc is.Az az érdekes, hogy ha 1.38voltra lőttem a ramot, akkor 2perc után eldobta a blend, újra beléptem biosba, az SOC-ra adtam egy +t még asszem 0.054 helyett 0.060ra és 1.39re a ramot, így lefutott minden
Esetleg a szükebb időzítéseket megpróbáljam? Vagy ne baszogassam, jó ez így
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- FIFA 23
- Gyúrósok ide!
- Szélvészgyors SSD-kkel újít az MSI
- Egy milliméterre a kávamentességtől
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Windows 10
- Linux kezdőknek
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest
Cég: pepris.de
Város: Budapest