Hirdetés
- Notebook hibák
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bambu Lab X1 és P1P tulajok
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
wassabi11
aktív tag
Mi ez a sok eladó ryzen konfig?
-
MaxxDamage
nagyúr
Asus alaplapban R7 CPU-t használok nagy részénél akik 3000 feletti RAM-ot hasznalnak, megy is gond nélkül az felett? (3200 vagy 3400+) ?
MD
L◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super MXM 200W+*8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►LG® V50 ThinQ 5G Dual Screen 6/128GB "Black"◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Pro!Petya
addikt
válasz
MaxxDamage #21357 üzenetére
IMC-től függ, + a lap biosától.
R5 1600X vette alapból a 3200as ramokat. 3466-on megy stabilan mondhatni szoros timinggal.
3600-hoz már 1,4 felett kér feszből szval azt nem erőltetem..
Az se mindegy milyen a 3k feletti ram. G Skill Flare-X -ről nem olvastam eddig rosszat és hozza a 3200at szinte mindenkinél. 3466 és 3600 is benne van csak fesz kell neki meg 1,15-ös soc[ Szerkesztve ]
LG 65" C2 * Samsung Q935B * Nv Shield Pro * Edifier S360DB *
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
MaxxDamage
nagyúr
válasz
Pro!Petya #21360 üzenetére
Jahm, Flare-X az más mint pl. egy G.Skill vagy Corsair, vagy Kingston..stb..
MD
L◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super MXM 200W+*8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►LG® V50 ThinQ 5G Dual Screen 6/128GB "Black"◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
barni210
csendes tag
válasz
SzutyokMatyi #21338 üzenetére
Sajnos ott már nem elvileg lesz biosfrissités ott esélyes
-
Pro!Petya
addikt
Felnyitották a jelenlegi biosban lévő (még alvó) XFR 2.0-t.
Valszeg csak a refresh után akarják v akarták a gyártók aktiválniLG 65" C2 * Samsung Q935B * Nv Shield Pro * Edifier S360DB *
-
pipo112
senior tag
válasz
SECTORnooB #21369 üzenetére
msi-nél nagyon le vannak maradva egy lapjukra se adnak ki új biost még bétát se
pedig a legutolsó bios ami kijött használhatatlan szvsz még 1.06b-és agesa -t se lehet felrakni nem hogy a legújabbal és ez már lassan dühítő
azt hogy ez mért van így passzolom ,de remélem nem azért mert az x470 érkezésével lesz@rják az a jelenlegi lapokat azt innentől kezdve minimál támogatásAzt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
válasz
pipo112 #21371 üzenetére
MSI-ről annyit, hogy nekem tőlük pl A78M-E45 lapom van Kaveri (FM2+) alá, ha Godavarit (FM2+) akarnék bele, nem menne, A78M-E45 V2 lapra kéne cserélnem, ami már méltóztatja támogatni. Rajtuk kívül minden gyártó meg tudta oldani, hogy bios frissítés után menjen a Godavari, MSI valamiért nem csinálta meg.
bizonyíték:
A78M-E45 cpu support (Trinity-Richland-Kaveri)
A78M-E45 V2 cpu support (Trinity-Richland-Kaveri-Godavari-Carrizo)[ Szerkesztve ]
solfilo
-
pipo112
senior tag
válasz
SECTORnooB #21373 üzenetére
remélem hamarosan jön az új agesa kóddal és végre rendesen használható lesz
,
meg az is jó lenne ha javulna a memoria tuning bár most se rossz mer 2933 megy simán de jó lenne a 3200Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
válasz
SECTORnooB #21373 üzenetére
AM4 esetében nem hinném, hogy meg mernék lépni, túl sok a user ehhez, nagy lenne a patália.
B450 is jön az X470-el együtt? Jó lenne.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
válasz
SECTORnooB #21376 üzenetére
Ó, nekem most ez lenne a beugró, egy Raven, alá B450, csak a RAM árak...
solfilo
-
Televan74
nagyúr
válasz
pipo112 #21371 üzenetére
Nekem olyan érzésem van mintha az MSI mostanában nem sokat tenne az AMD sikeréért.Lapomhoz a legfrissebb bios 09.27. dátummal van,ami nem is annyira stabil,új bétát nem látok hozzá.A Vegához nem készít custom hűtést.Anno a RX480és a RX580 -as kártyáimnál nem volt rendben a ventilátor vezérlés,bár lehet hogy csak én fogtam ki rosszat. Nem tudom hogy lesz e hozzá az új processzorokat támogató bios, Egyébként amit itt olvastam a R5 2600 processzorról,az +200Mhz nagyon kevés,talán tényleg nem éri majd meg 1600 -ról váltani.Ha ezzel is megy minden rendben.Mert én most egy processzor kedvéért lapot cserélni tuti nem fogok.De az is biztos hogy a jövőben más márkák felé kacsingatok,nem leszek hűséges az MSI -hez.
Ki rúgta tökön a nyuszit, hogy piros mind két tojása....!
-
Ragnar_
addikt
Lenne egy kérdésem. HW info méri a CPU package powert, az elvileg a proci fogyasztás, és ugye, ha OC van akkor nem veszi vissza sem a feszt, sem az órajelet a Q&C, de mégis kisebb fogyasztást mér HWinfó, mint terhelés alatt. Mondjuk 25W idle vs 90W load. Akkor az most miért van tulajdonképpen ? (Terheléskor az áramerősség növekszik meg ezért növekszik a fogyasztás vagy hogy ? Akkor mi értelme van alulfeszelésnek, meg downclocknak, ha mondjuk idleben 3.8GHzen 1.28V-on is 25 W a fogyasztás, meg 0.8V-on 2.1 GHz-en is 25W a fogyasztás.
(És az is kiderült, hogy rossz fesz értékeket néztem Vcorenak HWinfo 64-ben, az nem a VCore, csak nagyságrendileg hasonló. így már kb. ugyanzt méri a CPUZ, az AISuite3, az AIDA64 és a HWinfo64 (ott van jó sok érték a sensor menüpontban).. és nincsenek 1.5V-os Vcore spikeok sem, egyik fórumon azt írták, nem érdemes amiatt aggódni
)
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
pipo112
senior tag
válasz
Televan74 #21378 üzenetére
néha nekem is van ilyen érzésem ,akkor nem vagyok ezzel egyedül .
én direkt ki akartam próbálni az msi-t tetszetek a lapjaik meg jókat is írtak róluk na meg a ventilátor kezelésük nagyon tetszik.
az x370 tavasszal azért vettem ,hogy majd a refress jó lesz bele de ha tényleg csak 200Mhz+ lesz akkor tuti én is maradok az 1600-on ha meg az msi nem fogja megoldani a támogatást úgy repül a lap ,hogy öröm lesz nézni bár nem leszek happy de akkor vagy egy asrock lesz vagy újra asus jön a házhoz
az msi-t meg szét trollkodom a fórumjainAzt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
hokuszpk
veterán
válasz
SECTORnooB #21369 üzenetére
szerintem az MSInel most eppen vert izzadnak a mernokok, mar egyszer volt rola szo, hogy valamiert nem mukodnek az msi biosok az uj 1.0.7 agesa koddal + megkaptak a nyakukba az intel frissiteseket is... raadasul utobbit hamarosan kezdik ujra.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
veterán
válasz
hackeeeee #21361 üzenetére
hasznald egeszseggel
remeljuk megfelel a kezdeskor megfogalmazott igenyeknek, vegulis a ram nem 2133 -on ketyeg, hanem picit feljebb, a cpu az mas kerdes, majd ha erosebb huto lesz ra, akkor szvsz szanj ra meg par percet, talan 1.3V folott picivel mar mennifog a 3.7.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Televan74 #21378 üzenetére
+ 200 a base clock és ha lehet alapozni a fentebb linkelt mérésre (Zen+ 3.4Ghzn többet megy mint a jelenlegi 3.7Ghzn) és még arra jön pár száz megahertz akkor már jók is vagyunk.Bizakodó vagyok, az AMD-nek ez a refresh nagy lehetőség, hogy megmutassák igen is tudnak igazán versenyképesek lenni és azokat a potenciális vásárlókat és befektetőket is meggyőzni akiknek tetszik a jelenlegi generáció, de kételkednek a jövőt illetően.
-
Vartanus
őstag
válasz
hokuszpk #21381 üzenetére
Az a nagy helyzet, hogy nekem FM2+on a csúgy Asus A88X - PRO deszkám volt, azért vettem MSi helyett, hogy huu de jó support havonta/ kéthavonta új BIOS...csak hát nem véletlen a folyamatos improved system stability bios gyártás...az utolsó 3 BIOS nem béta volt mégis igencsak érdekes dolgokat csinált...ugrált az egér a feszkó kijelzés egy káosz volt az instant flash meg kb használhatatlan lett, és ez csak néhány a legutolsó bios hibáiból......
Én úgy vagyok vele, inkább szenvedjen az MSI 2-3 héttel tovább egy BIOS updaten, ha utána normális lesz az új kiadás és legyen inkább csak évi 2-4 de igen kiforrott BIOS, mint 25 bugos vacak...
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hokuszpk #21382 üzenetére
Köszi!
Szerintem igen.
Youtube 4K is megy.. Ramoknál ennyi a max, megpróbáltam 3000 fölé vinni őket, de sajnos nem mennek. De így is jobban mennek, mint amire számítottam. Persze, Prime-mal nem teszteltem, de elsőre Nekem ez is elég, Haa valami nem lesz jó, úgyis fagy, vagy bsod, vagy valami lesz, erre fel vagyok készülve.
Ha megjön a beépítőkeret AM4-re, és ráteszem a SilverArrow-t majd, akkor felmászok vele 1.3V fölé, szerintem, és akkor megnézem, hol a vége.
Meddig lehet elmenni feszben? 1.4V?
Kicsit még finomhangoltam, LLC Mode 5, így 1.25V/1V lett a jó, kicsit reálisabbnak tűnik.
A CPU és a CPU Core voltage között mi a különbség? Mások az értékek.
Véleményem szubjektív...
-
hokuszpk
veterán
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hokuszpk #21388 üzenetére
Az a baj, hogy nincs viszonyítási alapom.
Előkerestem a régi 8320-as eredményeimet, kíváncsiságból, az 4900-on csinált 95-100 Gflops körül, 5ghz-n, ha lefutott, akkor 110 körül. Szintén a piledriver fix-el együtt használt ibt-vel.
Számomra az tűnik nagyon kellemesnek, hogy ezt a szintet hozza így ebben a formában, mindezt ~80W fogyasztással.
Véleményem szubjektív...
-
Ragnar_
addikt
válasz
hackeeeee #21386 üzenetére
"A CPU és a CPU Core voltage között mi a különbség? Mások az értékek."
Pontosan nem tudom, mert ugye kb. 3db 1.xx V körüli érték van HW infóban, de annyit sikerült eddig kideríteni, hogy az első CPU blokkban a VID értékek magonként az nem a Vcore, a másik kettő pedig (az egyik amit a második CPUblokkban ír CPU Core voltage és amit az alaplapnál Vcore-nak ír) eléggé hasonló, csak néhány 0.01 V eltérés van..
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
nkmedve
senior tag
válasz
Ragnar_ #21379 üzenetére
Természetesen terhelés alatt sokkal többet fogyaszt mint terheletlenül, ha minden más állandó is, az áramerősség változik a terhelés függvényében.
"Akkor mi értelme van alulfeszelésnek, meg downclocknak, ha mondjuk idleben 3.8GHzen 1.28V-on is 25 W a fogyasztás, meg 0.8V-on 2.1 GHz-en is 25W a fogyasztás."
Manapság 14nm-en már nincs sok értelme ezekkel vesződni, nagyon keveset lehet így nyerni (én kemény 7W különbséget mértem konnektorból terheletlenül a 3.8GHz 1.35V és 1.5GHz 0.8V között).
Régebb a 45-90nm-es prociknál számított a Cool&Quiet és az alulfeszelés, mivel azok szivárogtak rendesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: KIFÜ
Város: Budapest