Hirdetés
- Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
- Milyen SSD-t vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Bluetooth hangszórók
- ASUS notebook topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Megbombázta a Dolphin Emulator steames elérhetőségét a Nintendo
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro!Petya
addikt
válasz
hokuszpk #21451 üzenetére
Nem az extreme -re nyomtál rá? Mert nekem akkor dob ilyen feszes timingot.
Igazából, reális amiket számol csak nem mindegy melyik kalkuláció.
Nálam SAFE 3200-re dob cl14 14-14-35-48 és azt szorítottam még jocskán meg.. (fentebb linkeltem).
Ugyanígy 3466 SAFE adatokkal azokat is tudtam még feszíteni.
2933-ra is megnéztem mit dob a Safe : cl13 13-13-31-43
Holnap ha lesz időm ráprobálok de sanszos h menni fog és tuti lehet még ezt is feszíteni.Maga a kalkulátor működik, ezt a lapom topikjába is meg lehet nézni (ajánlják) , meg itt is páran használjuk.
Egy probléma van ,a BIOS...
(ahol régebbi, ott a userek nem tudnak feljebb menni bizonyos frekvencián, nálunk nemrég frissült de a stable verziok mellett csöpögtetnek beta-kat is és ahogy tesztelnek a többiek úgy jönnek a magasabb ram frekik is.
Eddig mindenki az IMC-re fogta ,(persze az is lehet) de ha friss biossal megy feljebb akkor az már kivan zárva.
hackeeeee
Auto beállításokbol hogy tudott kalkulálni?
A thaipoon ezért van hogy kiolvassa az SPD-t, ha anélkül csinálod nem ér semmit mert kimondottan a ram gyári adatait számolja át.[ Szerkesztve ]
LG 65" C2 * Samsung Q935B * Nv Shield Pro * Edifier S360DB *
-
barni210
csendes tag
hali nem jutok dülöre ezzel az 1600x el meg egy cm master airral
alapba 40 50 fok játék 70 75
aida stressz 3 perc után 75 fok gép kikapcs
a lap az stabil 30 fok bármit csinálok
ötlet?[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz
hackeeeee #21455 üzenetére
Jó helyen jársz. Report gomb , legörgetsz a legaljára és rányomnysz hogy mutassa a nanosec-et. És így Export ott mentés complete HTML-be.
Ezt tudod majd be illeszteni a calc.-babarni210
Így első klikkre a hűtőt mondanám... idle-ben rengeteg az a 40-50fok
Biztos felfekszik rendesen? (lehet egy ujra install megoldaná)[ Szerkesztve ]
-
barni210
csendes tag
válasz
SECTORnooB #21458 üzenetére
köszönöm a válaszotokat nem tudom a váaszokat nem én raktam össze képet szivesen küldök ha megmondod miröl pntosan nem nagyon vagyok szaki ezért kértem a ti segitségeteket
-
hokuszpk
veterán
válasz
Pro!Petya #21453 üzenetére
na bootlop megszunt, stabil allapot visszaallitva, tulelte a ram is.
ujrakalkulaltam, nem az extremere nyomtam, arra cl 13 11-11-13-20-33 -at oszt le.
lehet valami uberqrvajo ram ez a corsair, csak valamiert haragszik ram.[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Pro!Petya #21457 üzenetére
Noh, siker.
Viszont, Nekem ebben vannak olyan pontok, ami Nekem a bios-ban nincs, vagyis Én nem találtam.. A cad bus pl. az valahogy nem kerek Nekem, és abból csak 3 van a bios-ban, Nálam.
És amúgy érdekes ez az egész, mert pl. a bios valami 384-es trfc-t ír. Bár akkor az valszeg csak az SPD. Vagy nem tudom, mert ugye a HWinfo-ban is spd adatokat látok.
Ezt generálja Fast-ra:
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Pro!Petya
addikt
válasz
hackeeeee #21461 üzenetére
Mostmár csak ryzen timing checker-el össze kellene vetni, hogy lássuk hol mit hozna.
Esetleg javaslom a Safe kalkulációt , mert azt szépen lehet még feszíteni.
(nálam az összes fast mode-ban engednem kellet kicsit a sub-okon.)hokuszpk neked is jelzem hogy a Power supply system alatt megtaláljátok az adott kalkulációra az ajánlott beállításokat. Anélkül nem fog menni.
-
Savanya
addikt
Urak !
Használ valaki 3000-es HyperX Predatorokat Ryzenben ?
Mobilszámom: 70-516-8068
-
speedernet
aktív tag
-
bandika0626
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy MSI lapokban ha bekapcsolom az energiagazdálkodást akkor csak 2700-ig engedi a procit menni a beállított 3600 helyett. Erre van valami megoldás vagy majd ha jön egy friss BIOS az majd javítja. Nekem szeptemberi a legutolsó.AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
Beretvás
addikt
válasz
bandika0626 #21473 üzenetére
ez ilyen, de már legalább 50x nekifutottunk hogy semmit nem ér a c&q mert valami nevetséges amivel többet fogyaszt nélküle.
-
bandika0626
senior tag
válasz
Beretvás #21475 üzenetére
Azt én is tudom, hogy fogyasztásban semmi különbség közte. Látom a fogyasztásmérőn. Csak érdekelt a dolog. Mondjuk ha 3200 állítottam be neki akkor visszavette.
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
Gemil
tag
Megint kipróbáltam a kalkulátort, 4 sémát csináltam vele, egyikkel sem bootol be, valakinek működik 1600x prime x370 pro kombóval???
Minden PC Gamer PC, csak nem mindegy, hogy a pásziánsszal játszol rajta vagy a Crysis 3-mal!! - iPhone 5S
-
Savanya
addikt
válasz
SECTORnooB #21477 üzenetére
2933-on még megy ,de fölötte nem akar . 2133 HyperX Fury kittem meg szintén 2933-on megy Aorus lapban 16-18-18-on 1.245V-on .
Mobilszámom: 70-516-8068
-
Pro!Petya
addikt
válasz
hackeeeee #21471 üzenetére
Sajnos onnan pedig van egy kettő opció ami igen fontos lenne (nem az összes persze), DE azok hiánya okozhatja simán, hogy miért nem működik sokaknál.
pl: VDDSOC LL-CC- Phase C , DRAM Current Capability, DRAM Power Phase Control, DRAM Switching Freq. ....LG 65" C2 * Samsung Q935B * Nv Shield Pro * Edifier S360DB *
-
Beretvás
addikt
válasz
bandika0626 #21476 üzenetére
3600 vagy 3700 ig visszaveszi.
-
pipo112
senior tag
válasz
ez sajnos az új bios bugja, emeljük javítják
lehet szórakoztak hogy berakják a c&q -be a vcore visszavételt csak nem jött össze
de azt hogy ofsét voltage-et tegyenek a biosba az már nem megy msi-nél .
mit mondjak az msi bios cpu oc-ban nagyon fapados mondhatni igen buta és sajnos ez igaz a közép felső kategóriára , és azért elvárnám egy 50k-s laptól hogy oc beállításokban kicsit többet nyújtson.
a bios támogatás meg katasztrofális semmi fejlődés 1.8-ig és eddig stabil a szeptemberi meg mindennek nevezhető csak nem egy ép kéz láb bios-nakAzt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
hokuszpk
veterán
válasz
Pro!Petya #21465 üzenetére
reszemrol nem matekolok vele tovabb, egy probat megert, de mar igy is eleg idot pazaroltam ra, hogy megkozelitsem a modulokra irt 3000 -et. megy 2800, a teljesitmeny boven jo, majd ha cserelek gepet, akkor tesztelek meg bencsmarkolok ujra.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
bandika0626
senior tag
válasz
pipo112 #21482 üzenetére
Én eddig meg vagyok elégedve. Az előző lapon B350 Prime plus a 3600-at 1.264v vitte. Ez meg 1.208-al.
Sőt a 3800-at 1.35v-tal próbáltam és vitte IBT standardt-on lement míg az asus-al már nem is boot-olt csak 3700@1.41v.Bios-t frissítettem és egy kattintással vitte a rákot 3200-on.
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Beretvás #21484 üzenetére
Tegnap pont benéztem overclock.net forumon a pro carbon lap topikjába.
Kb senki se elégedett a jelenlegi bios állapotokkal, sokan kínjukban már az instabil bétákat probálgatják.. nem sok sikerrel.
Azért abban egyetértek pipo112-vel hogy egy 50k-s lapnak azért legyen már jelentősebb oc beállíthatósága bios szinten. Nincs egy éves ciklusa a lapnak és 4 hónapja nem jött rá frissebb bios.[ Szerkesztve ]
-
pipo112
senior tag
válasz
Beretvás #21484 üzenetére
a kockámnak semmi baja 3,8at megy 1.35-s Vcore-ral a ram is megy stabilan 2933-on de ami fapados az fapados a 10 esel olcsóbb anus x370pro többet tud
az 1.9 es bios meg egy rakás sz@rral se ér fel
na ez itt a baj kérem
és mint írtam az 1.8 stabil de eddig is az volt fejlődés nulla ennyiAzt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Beretvás #21488 üzenetére
Ahh sooo
Nah igen ,sajnos nem javallott egy roszabb termék miatt az egész gyártót lehúzni.
Bele lehet futni jobb/roszabb példányokba. Azt is megértem aki a rövidebbet húzta és keserédes hangulatba van.Más:
Napokban nézegettem az Asus forumokat az AI suite kapcsán....
Valami elképesztő hogy milyenek az emberek.
Az Intel - Windows update esetig mindenki megelégedve használta a fenti programot akár több éve.
Most a frissités óta nem müxik normálisan az Ai suite és az emberek átmentek az Asus sarazásába.. WTF
Véletlen sem az Intelt vagy a Windowst húzzák le emiatt, hanem azt aki kb semmit sem tehet az egészről..Sry ez csak a "sarazás"-ról jutott eszembe
Simi37
Szép szép , akkor nálad is hozott ram frekibe a béta bios!!
Kellenek ezek , hogy lássák mások hogy rengeteg mulik a biosokon. Nem csak a szegény IMC tehet mindenrőlEz gondolom a nyers stabil, az időzítések végett. Próbáltad feszíteni?
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar_
addikt
válasz
Lehet, hogy hiba, ASUSnál ha be van kapcsolva az energiagazdálkodás akkor még az XFR is működik, 3700-ra boostol csak idleben (ha auton van a szorzó) alulfeszeli a procit, meg visszaveszi az órajeleket, de fogyasztásban elvileg valahol ugyanott marad a proci valóban. (25-30W körül)
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
SECTORnooB
addikt
válasz
pipo112 #21490 üzenetére
Nekem minden stabil és minden jó a ramok is futnak 3066mhzn, de a termék támogatás egy nagy nulla, és megértem azokat a usereket akik közel 100 ezret kiadnak és úgy is le vannak szarva pedig ha másra egyenlőre nem is de a Flagship termékekre igazán jöhetett volna új BIOS.
-
speedernet
aktív tag
Üdv
Használ közületek valaki Asus ROG B350-F STRIX lapban corsair 3000 cl15 ös ramokat?
Hogy mennek?
Köszönöm -
SECTORnooB
addikt
válasz
speedernet #21495 üzenetére
Hanyagolós a CL15 ös Korszar.
-
stratova
veterán
válasz
SECTORnooB #21498 üzenetére
G.Skillből az Aegis hanyagolandó? Konfigösszeállításnál ez volt a legolcsób 5 év garos 3000 MHz-es.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- DIGI Mobil
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Vicces képek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Itt az áttörés: a Model Y a legkelendőbb személyautó
- Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
- Milyen SSD-t vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: pepris.de
Város: Budapest