- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Apple asztali gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
myckey
veterán
válasz #45185024 #4829 üzenetére
Na majd holnap kiderül ,hogy miféle lesz az XFX RX 480 GTR BLACK ED.
Azt írják holnap megkapom a terméket. nyugtával a napot, emberek!Őszintén szólva, én nagyon a mag órajelet nem akarom feszegetni Inkább a vramot akarom megpiszkálni, amennyire lehet. Az mintha többet dobna.
Elég nekem az 1340Mhz is, amit ez a blek edisön gpu tud. de majd meglátomFeszültséget akarom még csökkenteni.
A hőmérsékletet olyan 70 fokra akarom belőni, target ügyileg. Az nekem megteszi.
Persze ha esetleg van lentebb, há nem leszek ellenére. Majd meglátom, miféle sugárhajtómű hangeffektet produkál.Annyi kérdésem lenne még, hogy miként lehet szert tenni ilyen bencsmárkos adathalmazra?
Mint a videóban is van, illetve játékokban, dettó ugyan ez.
Ami akad 1-2 game, ott nem szeretnék Z-s progikkal tökölni közben, jó lenne ha ilyen frankón ki monitorozná nekem oda fentre, kis ügyesen.
Megoldható?"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
anderledani
őstag
aprón már van 58-ért sapphire 470.
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
Yutani
nagyúr
válasz anderledani #4852 üzenetére
Igen, a 480 ref hűtőre hajazó hűtéssel. Én nem vennék olyat.
#tarcsad
-
and1ao
őstag
-
fogtunder
nagyúr
válasz anderledani #4852 üzenetére
Ja, csak nem a NITRO+, hanem a ref hűtéses.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
anderledani
őstag
válasz #45185024 #4857 üzenetére
nekem (470) fps-t kiírja, de hőmérsékletet GPU-ra nem.
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
myckey
veterán
válasz anderledani #4858 üzenetére
Ebben az esetben ,nincs jobb, amivel ki lehetne váltani emesi programját?
Persze ugyan úgy lenne továbbra is a monitorozás. Játékban."Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
Habugi
addikt
válasz #45185024 #4857 üzenetére
Akkor sincsen semmi probléma ha nem ismeri fel a kártyát és ezen és/vagy egyéb okból egy-két szenzor adatot nem tud kiolvasni az RTSS, példának okáért a GPU hőmérsékletet, mivel össze lehet kapcsolni a HWInfo64-el.
Magánvélemény de szerintem milliószor jobb, az MSI AB/RTSS saját OSD kezeléséből nem is használok mást csak a framerate / frametime kijelzést, minden mást a HWInfo64 szenzoraitól kérek le OSD-re, így lehet beállítani/"összekapcsolni" őket: [link]
Úgy alakítja az ember az OSD-t ahogyan csak akarja, ráadásul ~30x több/egyéb adat kiiratható mint magában MSIAB-vel/RTSS-el, ugye gyakorlatilag a cirka ~200 szenzoradat közül bármelyik.
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Krisz1441
tag
válasz Apucy01 #4862 üzenetére
Teszteket bogarászva sikerült magamnak felállítani egy sorrendet, a csend és a hűvösség fontos számomra.
1. MSI RX 470 Gaming X 4G
2. XFX RX 470 Black Edition 4GBtalán még Gigabyte G1 Gaming-re lennék kíváncsi egy jó árral, a többi versenyző jelenleg nem jöhet szóba nálam, úgy hogy ezek közül lesz a befutó. Kérlek cáfoljatok meg ha nem jól látom....
Délután 85ért láttam 470 Gaming X 8GB-ot pcx-en, de rá fél órára már el is tűnt. Ez még mindíg sok volt érte igaz? Mondjuk 8GB-os verziót nem is terveztem.
[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
válasz Krisz1441 #4863 üzenetére
Amennyiben 8Gb os rx 470, úgy akkor a Sapphire kell, mivel ott a memória egyedüliként magasabb frekin jár.
Egyébként meg sok az a 85 ezer.
Nagyjából 85-90 körül kellene lennie az RX 480 8GB kártyáknak.
RX 480 4gb 75-80 .
RX 470 8gb 70 -75 ezer kb.
RX 470 4GB 60-65 ezer.Valahogy így lenne elfogadható.
De ha tudsz szerezni 65-70 körül RX 470 4gb -os darabot, az is vállalható.Persze ezeknek az áraknak még nem sok köze van a valósághoz, bár itt ott már közelít.
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
Laja333
őstag
Tényleg, G1 RX 480-ról nincs még hír? Nagyon csöndesek.
-
Apucy01
őstag
válasz Krisz1441 #4863 üzenetére
Őszintén??
ha még nagyon sokáig tart ez a huzavona az árakkal és ez a gpu hiány bár ez mintha kezdene megszünni.
el tudom képzeleni hogy nem veszek semmit a vega ig és akkor egy totál uj config..
470 et nem vennék a helyedben rámuzdulnák egy 480 ra lehetőleg xfx vagy msi legyen
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
Krisz1441
tag
Köszi
Attól tartok nem kevés idő szükséges ahhoz, hogy ilyen árakkal találjuk szemben magunkat. Mikor még a GTX 960 alja is 60k.
A kérdés, hogy meddig tudok várni, elég halovány a világ az IGP-vel
70-72körül simán bevállalnám az RX 470 4GB-ot, persze nem az Asus-t.....
Mondjuk megakadt a szemem a 85k-s 1060on isApucy01
Megfontolandó, de a pénz nagy úr sajna + táp csere is kéne sztem
[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
válasz Krisz1441 #4870 üzenetére
Vannak már 70 körül RX 470 kártyák, figyelni kell.
Bestmárkon 71 ezer pár száz asszem az rx 470 4gb sapphire. Igaz, hogy 2 év garival.
Amúgy Asus is rendben van, itt is van ám fórumtárs, aki szépen belőtte az egész szerkezetet, elégedett vele.Kicsit olvass vissza.Várni, én vártam jún 29 óta, azt most berendeltem egy XFX RX 480 edésünt 106 pézért, helybehozatallal.
Ennyit a várakozásról, részemről.
Már most a ,megvételkor tuti 10 ezer körül bukok rajta, de ennyi bajom legyen az életben.[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
törölt tag
válasz Krisz1441 #4872 üzenetére
Ilyen rendőrsapis képpel ne menj oda hogy van e fél áfás cucc mert nem fogsz kapni iccse úccse
Most mi van ha megrendeled max nem lesz és felhívnak és annyit beszélj hogy kifoggyanak a pénzükbőlilyet vegyél !!!
MSI RX 480 GAMING X 4G RX480 4GB GDDR5 PCIE 92 693 Ft[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
válasz Laja333 #4874 üzenetére
Egyék meg a fázisaikat, el leszek én az órajelekkel, csak ne fűtse be a házat és ne kelljen zajfogó falat felhúzni.
(#4875) Dexar007
Így is lehet.
[ Szerkesztve ]
-
-
myckey
veterán
válasz Laja333 #4879 üzenetére
Nem a gépházra értve, kollega!
A kuckó az fel van vértezve ventivel bőven, oda fűthet, azt kiverik gyorsba.
Van hogy oldala is le van véve.Ha más nem majd én fújom belőle a levegőt
[ Szerkesztve ]
-
BudaiZoli
tag
válasz NandoXXL #4667 üzenetére
Sziasztok!
Garit megpróbálom mindenképpen, de nem megyek Dunának, ha így marad nálam.. Csak elsőre az ember mocskos csalódott lesz, hogy pont vele történik ez..
Nyaralásból visszatérvén végleg összepattant ma a gépezet, ha közel hajolsz és figyeled akkor hallani. Mivel tudok erről a hibáról, persze hallom, mert akaratlanul is odafigyel az agyam(még)..
Egyébként a bnőm pl. egyáltalán nem hallotta, majdhogynem a ventik hangosabbak.
NandoXXL: nem úgy van a gép eldugva, nagyon látható helyen van. Kva jól is néz ki
-
törölt tag
Hát ha belemegyünk ilyen késő esti filozofálgatásba akkor szerintem tulajdonképpen egy GPUt csináltak és azzal lefednek egy óriási területet 68-109 ezerig. És ezen belül mindenki annál marad ami még pont nem sok neki.
Így a legolcsóbb 470 es is úgy érezheti hogy jó üzletet csinált mert csak kis teljesítményvesztésért fizet elég olcsó összeget, aki kintről veszi az árbajnok csak kockázattal, és aki az ugymond prémium 105 ezreset választja az meg nem akar kompromiszumot hővel és hanggal.
Tehát nincsenek rossz döntések...
mindenki a maga által felálított értékrend legjobb döntését hozza.[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
Sziasztok!
Én is nagyon szemezek az Sapphire RX 480 NITRO+ 8GB kártyával. (Bestmarkt-nál már 90e alatt is rendelhető).
A kérdés hogy érdemes-e várni még a vásárlással?
Csökkenek-e az árak, illetve tényleg Battlefield 1 lesz csatolva promócióban hozzá?
Köszi.Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
myckey
veterán
válasz #45185024 #4884 üzenetére
Így van.
(#4885) Zanik
Olyan helyről vedd, ahol ténylegesen van 3 év garancia, mer annyi jár már a kártyákhoz.
Valamint a Sapphire jó lehet, ha nem akarod egekig húzni, amit nem is tartok jó dolognak. Arra az órajelre amire be van állítva, arra bőven jó a hűtése.
Memóriát lehet inkább, vagy érdemesebb megpiszkálni.Amennyiben 90 ezernél megáll az ára, esetleg 1-2 ezressel alatta, úgy teljesen jó választás a Sapphire rx 480 8gb Nitro +
BF 1 re ne alapozz.
Várni, kérdésre már megválaszoltam, ha olyan áron van, mint amit írtam, az már vállalható, ott már nem érdemes tovább "garasoskodni" ( idővel minden olcsóbb lesz, így is úgy is bukik rajta az ember )
[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
Akkor mit szóljak én a 104k árhoz(meg te is,mert neked is kb ennyi volt). De én imádom is az MSI kártyámat. 2500fps(Witcher3 menü) és nincs tücsi a gépembe.
1-2 hónap és jobb lesz az ára,főleg ha csökken majd az érdeklődés.
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
myckey
veterán
válasz Televan74 #4887 üzenetére
Ohohó, mi ne szóljunk semmit.
Én egyébként is ájemdí bérenc vagyok, meg rá vagyok az xfx blek edésünre izgulva.
Nekem is annyi mint neked, csak + 1500 a poóóstás bácsi a Csehektől
De már Alsónémediben van a VGA
Hónap itt lesz.Biztos hogy olcsóbb lesz , de már rászámoltam hogy 10-15 ezret simán bukok az áron. Rövid időn belül.
Amúgy a lófact nem érdekli, egyelőre.ON:
Nem várok hatalmas dolgot, 70 temp.target-ne süvítsen- kis alulfeszkó-vram OC-gpu OC nem izgat- stabil legyen- azt kész.az fps értékek meg ezek a bencsmárkos fasságok meg már csak parasztvakítás, nekem. így is úgy is tud egy bizonyos értéket minden rx 480, ha tetszik, ha nem, ez van.
Ja és az XFX logo az ám fehéren világíccson, de úgy ám, azt elvárom még. az fontos![ Szerkesztve ]
-
macman507
aktív tag
Biztos, hogy az MSI rx470-nek van a legjobb hűtése?
http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_radeon_rx_470_gaming_x_8gb_review,7.html
Több rx470 tesztnél is vannak ilyen nagyon forró 80-90 körüli fokok bizonyos részein a kártyának, VRAM-nál, ha jól értem.
Ha ezt ők légkondis szobában tesztelték, ahol mondjuk 21-25 fok van, akkor akinél ennél melegebb van, az máris 100 fokon járatja a kártyát, legalábbis bizonyos részei a kártyának 100 fokosak lesznek. Aztán még ott van, amikor nem jó a levegőáramlás valami miatt, ki tudja meddig bírja ezt a kártya.Jelenleg 4850-es kártyám van, ez a kártya nem a leghűvösebbek közül való, 50 körüli kezdő aztán 85 fok a max. kb. De ez az rx470-es hőfok így engem kicsit megrémít, hogy mindegyik rx470-nél, amiket eddig láttam tesztelve ez a helyzet.
[ Szerkesztve ]
1hs,.2HS,.3HS, yay! ;)
-
Zanik
addikt
Köszi a tanácsot.
A BF1-ről le tudok mondani. Sőt, egy bizonyos szinten belül az ár se olyan hű de nagy visszatartó ok. Viszont a Sapphire kártyát sehol se találtam 3év garival. Csak az Aqua-nál jár 3év az Asus Strix-re. És hiába van most egy Asus kártyám, az RX 480-asból a Sapphire megoldása a legszimpatikusabb nekem (nem olyan hosszú, van backplate).
Ha valaki tud valahol 8GB-os RX 480 NITRO+ kártyát 3év garival, az ne habozzon jelezni![ Szerkesztve ]
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
törölt tag
Amíg tűkön ülve várjuk szökkenő kártyáját egy kis teszt,
(3szor mérte és átlagolta a játékokat ez a 4 mérés)
XFX 480 rs 1080p max beálítás tesztvideó[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
válasz #45185024 #4897 üzenetére
Ez "csak" RS.
(#4894) Zanik
ALZ.hu -n van, Sapphire Nitro rx 480 8gb.
36 hónap garanciával.Innen rendeltem az XFX példányomat.
Ellenben ne vegyél, mert drága, nem kicsit drága. ( 108 péz )
Nem éri meg.
Bár ha neked mindegy, akkor egyébként nyugodtan megrendelheted. Van magyar ügyfélszolgálata is, nem ma kezdték a shoppingolást.(#4897) Pepeeeee
Annyira rá vagyunk már feszülve erre a "szaros" vga-ra , hogy mire ide ér, elmegy a kedvem az egésztől.[ Szerkesztve ]
-
füles_
őstag
válasz macman507 #4890 üzenetére
A VRM moduloknak állítólag még a 120 fok sem árt,szóval nem kell aggódni.Hamarabb mennek tönkre a durva hőmérséklet ingadozástól,mint egy 100 fokos üzemi hőmérséklettől.Nagyon sok olyan kártya van amelyen izzik a VRM
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Apple asztali gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Milyen monitort vegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest