- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Panzika
tag
-
-
Laja333
őstag
válasz Skynet258 #4347 üzenetére
Furmark-ot szerintem felejtsd el.
Ne várd, hogy Furmarkban max órajelen menjen, hamarabb eléri a TDP limitet, mint egy normál terhelésű programban. Ahogy láthatod is, már 1235-41 MHz-en TDP limitbe ütközik, és fűti is a kártyát rendesen. Ezzel nem tudsz OC-t tesztelni, mert soha nem fog azon az órajelen működni.
Nálam a 290x Tri-x se tudott gyári órajelen működni Furmark alatt, csak ha adtam neki +20% Power limitet. Játéknál erre nem volt szükség.
Ha OC-t tesztelnéd, próbáld vagy játékkal, vagy 3DMark Stress testtel, vagy hagyd futni Heaven-t. Azok nagyjából valós terhelést adnak a kártyának.
Nálam egyébként eddig a Witcher 3 fűt a legjobban, tökéletes tesztelésre.[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz Skynet258 #4350 üzenetére
Furmark elősen ALU intenzív bench, nos az RX 480 a pozicionálásához képest éppen ebben van eleresztve [2304 ALU] -> enne mint a disznó, ha Nano óta nem finomodott volna annyit az órajelkezelés, hogy igyekezzen ilyenkor is TDP limiten belül tartani a kártyát. Emiatt vesz vissza komolyabban ilyen terhelésnél.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz Coolmat #4358 üzenetére
volt már MSI-m is, Nitro-ból is (na meg még pár gyártóé) , ég és föld a kettő, természetesen az MSI javára.
A Nitro-t se mondanám rossznak hangilag, de az én ingerküszöbömet sajnos átlépte
legtrógerebb amúgy a Giga WF-je (főleg a 2 ventisek) , de pl. az EVGA se szerepel a másik oldalon olyan csodásan, ellenben az ő dobozuk tartalma az, amelyikre csettintettem egyet (prémium csomagolás, matricák, poszterek és na nem mintha használnám őket, de legalább nem csak egy becsomagolt kártya meg egy CD bukkan elő a dobozból)
-
Ochocinco46
aktív tag
Üdv,
Amennyiben szeptember végére egy kicsit normalizálódnak az árak, én is veszek egy 470-et.
EZ milyen ajánlatnak tűnik? Visszaolvasgatva és körülnézve, 71k-ért egész kedvezően hangzik.+kérdés: jelenleg egy 270x dual-x-em van, ezt nem mondanám halknak, de fülessel játszom mindig, szóval egyáltalán nem zavar. Ehhez képest a nitro+-os 470 hangja mennyire vészes?
-
Skynet258
veterán
Na jól van srácok, látszik mennyit bench-ezek, akkor Furmark kilőve. Nálam ennyi a max amit tud a kártya úgy néz ki, a memóriát ugyebár fentebb nem lehet húzni a WattMan-ban (de nem is hiszem, hogy sok lenne még benne).
És ami fontos: konkrétan alig van hangja. A gép itt van mellettem az asztalon, de egyáltalán nem vészes. Előtte egy Gigabyte X380-as kártyám volt, na az porszívó. De ez... Elégedett vagyok! -
törölt tag
válasz Ochocinco46 #4361 üzenetére
Az egy jó ajánlat ha megkapod
Az OCUK árak jelenleg ehhez tudsz viszonyítani
188.99 Font 470 Sapphire Nitro+OC 4Gb van
209.99Font 480 Sapphire Nitro + 4GbXFX 480: Black editiont írja 276 Fontra pre order az XXX edition meg szeptember 2.ára jön nekik 266 Fontért.
(B)Skynet258 : 1435 Mhz ? wow wow wow Na ezzel lássunk egy Firestrike Benchmarkot...(/B)
[ Szerkesztve ]
-
olymind1
senior tag
válasz Ochocinco46 #4361 üzenetére
[link] jobbnak tűnik 3 év garival: "(Várható érkezés 8 db, Szept. 1)"
-
Ren Hoek
veterán
válasz M@trixfan #4349 üzenetére
Teljes egyetértek. A STALKER-től (főleg a SOC), mai napig kiráz egy borzongató hangulat, ami 100x maradandóbb volt, mint bármely mai alkotás kb. Illetve a Bioshock 1, vagy a Fallout 3 is ilyen volt.
Sajnos ott szembesültem a problémával, amikor a Fallout 3 nem indult el Win 8(10) alatt, mások is jelezték, hogy az eredeti lemezes játékuk nem indult már el... ezért vagy win 7 install, mint nálam - vagy kénytelen az emberfia let..rrentezni a GOTY verziót. Nem is attól félek, hogy nem lesz elég kraft a régi játékokkal, az új GCN alatt, hanem, hogy el se indul a játék, vagy crash-el össze-vissza. (és nem virágbolti verziókról beszélek!). Főleg az új driverekre vonatkozhat ez... Lassan már tényleg nosztalgia gépet kell összerakni, DX9/10-es játékoknak.
Úgyhogy, ha valaki ezen korabeli örök alkotásokkal játszik Polaris alatt kérem jelezze minden rendben van-e. Nagyon hálásak lennénk, mi öreg motorosok
[ Szerkesztve ]
-
olymind1
senior tag
válasz Ochocinco46 #4366 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Krisz1441
tag
Egy Hexa +400-as táp ugye elég lehet az RX 470-nek??? Elvégre 110W~120W körüli TDP-vel rendelkezik.......
A mostani GTX 960-al semmi gond nincs, maximumra 128 wattot vesz fel.[ Szerkesztve ]
-
Z10N
veterán
válasz Skynet258 #4347 üzenetére
Beszeltuk, hogy savszel limites, ezert reagal jol a mem oc-ra. Trixx/Afterburner-rel probalkozott mar valaki?
Ui: Meg mindig varom a "kisujjbol kirazom" 1400-s orajeleket. Ami alapnak kene, hogy legyen. 1450 a jobbaknak es 1500 a ritka peldanyoknal. Sebaj, majd a 485.
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
olymind1
senior tag
PowerColor Red Devil RX 470 Overclocking Review - HARDOCP
Németeknél az egyik legolcsóbb 470.Bár fogyasztanak rendesen
-
Skynet258
veterán
válasz #Morcosmedve #4364 üzenetére
A RAM szerintem oké, DDR3 ugyan, de 2600Mhz-en elketyeg az is (2400 az alap). Sokat játékban az már nem dobna... De proci az igen, az lehetne valami erősebb. De most egy időre szerintem le vagyok tiltva a vásárolgatástól...
-
AtHoS
nagyúr
Hátha érdekel valakit némi "szárazanyag"
Tegnap este nyomtam tesztnek egy kevés Diablo3-at a Sapphire RX470-el.
Mondjuk bele is futottam szürke képernyős indulási anomáliába rögtön, amire a megoldás az volt, hogy a korábbi Driverből - black screen hibát javítandó - D3 mappába berakott két .dll fájlt ki kellett törölniGPU-Z-vel logoltattam az adatokat, így kb. 40 percnyi adatból tudok csemegézni/átlagolni
D3-ban 1920x1200 letter box-al (DELL U2410) volt a képernyőméret illetőleg video menüben mindent felraktam maxra, AA bekapcsolva. Hangoknál egyelőre "csak" a középső szint (64) volt választva.
kb. 20 percet vsync-off módban, majd második kb. 20 percet vsync-on módban játszottam
A játék nagyon simán futott, nem tapasztaltam akadást még a legnagyobb csetepatéban sem, szóval a játékélmény teljesen rendben volt.A log-ban 1 másodperc 60 bejegyzéssel szerepel, tehát 1 sor az 1/60 másodperc
GPU clock maximuma 1206 MHz, míg a memória 2000 MHz-en működött
A 40 perc alatt egyetlen alkalommal (logban 1 sor mindössze) ért el a kártya 63 fokot, 120 sorban olvasható 62 fok 492 sor 61 fok, 573 sor 60 fok (összesen 2400 környéki sor van a logban)
A venti max 15% - 660 rpm forgott, ergo kussban tette a dolgát, semmit nem hallottam belőle
30-50W között 2193 sorban található érték, tehát jellemzően itt fogyaszthatott a kártya, ami magyarázza a relatíve alacsony hőfokot játék alatt (62 fok), mivel tesztekben 75 fok környékét mértek vele jellemzően.
164W volt legnagyobb GPU only Power, de mindössze 3 sor erejéig volt 160+. 150-160W közötti érték nincs rögzítve, 140-150W közötti érték 9 sorban található, 130-140W között 16 sor, 120-13W között 86 sor, 110-120W között 112 sor, 100-110W között 105 sor .......
1 GB-tól alig kért többet a D3, a memória maximuma (dedikált) 1080 MB volt.
A VDDC 1 sor erejéig volt 1.1187V, ehhez 107.4W GPU fogyasztás olvasható mellette. Amúgy jellemzően 1.0625V magasságában tetőzött és itt 30W...50W közötti fogyasztási értékeket lehet látni a logban.
A GPU Load kb 10%-ban volt 90% vagy fölötte (270 sor), további kb. 10%-ban 40...90% között tanáyzott (255 sor), kevesebb, mint 10%-ot volt 10...40% között terhelve a GPU (196 sor) és jellemzően 10% alatti terheltséget mutat a log 1600+ sora. Ami érdekes, hogy kb. 1300 sorban 0% terheltség látható
Itt mondjuk gondolom benne van a ki/be taboláskori (logolás indítás, leállítás) időszak isA memória vezérlő sem volt intenzíven leterhelve: 50% fölött 16 sor erejéig volt, 10...50% között 577 sorban található érték és 1400+ sor esetén látható itt is 0% a logban.
Bocs a sok baromságért, de hátha van közte olyan infó, ami jól jöhet másnak is
read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
válasz kisza25 #4383 üzenetére
Fogalmam nincs, mert ugye azt nem logol, nem is mutat GPU-Z
Elvileg van /fps kapcsolószerűség D3-ban, utánanézek, aztán meglátom mit tudok belőle érdemben kihámozni
Szerk.
Érintőleges infó, de az még egyébként feltűnt, hogy a proci a VGA cserét követően D3 alatt kb. 10 fokkal hűvösebben üzemel (HD6950 -> RX470)
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
DonLaca@
senior tag
válasz olymind1 #4379 üzenetére
Az szép hogy az RX470 húzva hajszálnyival gyorsabb mint a nagy tesó alapon. Szimpatikus kártya. Csak a dx12 játékokban az a 5-14 minimum fps azért elgondolkodtat. Grafikon alapján jó párszor volt ilyen nagy fps drops pont a dx12 alatt pedig elméletileg ott jobb a hatékonysága a radeonnak.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz Skynet258 #4362 üzenetére
Az a +100 Watt, azt a k***a!
Megnézted vagy meg fogod nézni a kártyát Silent BIOS-al is?
Más:
Elkezdtek szállingózni a custom HIS 470-esek. Már fél tucat német shop-ban is van raktáron.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
and1ao
őstag
Off trollt köszönjük itt nem szivesen látjuk.
ON: (#4362) Skynet258: na ez igen ez már szépen szalad a stabil 1400 már korrekt grat hozzá.
Szőrösfánokot meg ahogy előttem is írtam inkább nem mert csak arra jó hogyha fázol befűt másra nem nagyon.[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
-
huskydog17
addikt
válasz huskydog17 #4390 üzenetére
Kiegészítés, a HIS frissítette a hivatalos oldalát fent van mindegyik custom RX kártyájuk.
Érdekes, hogy a legendás kínai gyártó nem készített 4 GB-os változatot a 480-ból, illetve fordítva is igaz, vagyis a 470-esből nincs 8 GB-os változatuk, viszont a 460-ből van 2 és 4 GB-os is. Ki érti ezt?!
Annyit már tudunk, hogy a 4 GB-os 470-es IceQ Turbo ára 220 euró jelenleg (a sima OC verzió elvileg kicsit olcsóbb lesz). Várjuk a teszteket!
[ Szerkesztve ]
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
and1ao
őstag
válasz huskydog17 #4395 üzenetére
Szerintem csak azért mert ők így speciel jobban eltudják különíteni az adott katot.
Ami nekem teljesen logikus főleg hogy nem igazán itthonra gyártanak kicsi kínainak meg egyértelműen kell a pofájába rakni hogy ez ennyi és ennyit a másik meg azért annyi és annyit tud.Olcsóságuk miatt népszerűek lesznek nem itthon, de máshol lehet.
Nem lennének ezek rosszak de még mindig bazárinak hat.hol van már a jó kis icooler V 5870 szerettem azt a kártyát
Most nézem Televan koma meg topikgazdi lett a csudába akkor visszakell majd magam fogni
[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
-
Televan74
nagyúr
válasz huskydog17 #4395 üzenetére
Ahogy a HIS csinálta úgy kellett volna eredetileg az AMD -nek.Én a helyükben a 460(2/4GB),a 470(4GB) és a 480(8GB) csináltam volna,élesen elkülönítve őket az árazással is.
(#4396) and1ao Nem leszek én oly szigorú!
[ Szerkesztve ]
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
törölt tag
Szerimtem is így logikus ahogy mondjátok 8 4 2 , de még rá s tett hogy a Sapphirenek megadta az engedélyt a 8000 memria órajlere. Sokan össze is kavarodnak tőle, de így a legkisebb a gyengébb minőségből származó termelési veszteség.
" topikgazdi lett a csudába"
Most csomóan elkezdtek gondolkozni rajta hol lehet az a "csuda" szoba
Nagyon ideje volt hogy egy kártya gazda legyen az sok sikert neki... kérdezd meg Gborsot hány ősz hajszála lett tőle[ Szerkesztve ]
-
Laja333
őstag
válasz Bugfix1984 #4399 üzenetére
Asus-t ennyiért? Azért ennyire már bírjatok magatokkal.
Akkor már inkább az MSI [link]
Ahogy látom tényleg ez lett a legjobb AIB-s megoldás. Elgondolkodtam egy cserén.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Elite: Dangerous
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Napelem
- Szólánc.
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- BestBuy topik
- Óra topik
- További aktív témák...
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest