- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yutani
nagyúr
válasz BudaiZoli #5649 üzenetére
Én hosszas vívódás után egy Gigabyte GTX 1060 6GB kártyát vettem. Amikor dönteni kellett, két dolog nyomott sokat a latba: az 1060 120W fogyasztása és az, hogy ebben a topikban folyamatos problémák merülnek fel. Sajnos már nincs időm problémaelhárításon dolgozni, így lett 1060. Pedig Isten látja lelkemet, nagyon akartam egy RX 480-at...
Nekem i3 van a gépemben, és összehasonlításként itt egy FS eredmény:
#tarcsad
-
titán
-
titán
válasz olymind1 #5643 üzenetére
A cleaner + újrateleptés megoldotta a venti és a feszültségproblémát. Generált viszont egy újabbat: Nem tud elindulni az AMD settings utility, mert windows indulásnál egy csomó dll hiányára panaszkodik. Mondjuk ez a legkisebb gondom, úgysem akartam ott piszkálni semmit, de akkor is. Ne mondja nekem senki még egyszer, hogy az amd driverei nem bugosak.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Macka
veterán
Nem bug, hanem feature...
Nekem a 480 GTR Black ventije megy 75%-on, ha kell, ha nem. Ehhez WOT alatt 1338 Mhz-n, amit minden esetben sziklaszilárdan tart is, kb 74 fok társul. Meguntam, MSI AB, egyedi profil. Most 60% max-ra van lőve a venti, ahol elviselhető a hangja, és 80 fok alatt tartja még a kártyát. Esetleg később húzok egy újt win10-et, ha lesz feles időm.
-
Televan74
nagyúr
Nekem egy bug volt/van a ventilátor fordulatszámával,de beállítottam manuálisan a wattmanba,azóta csend van,viszonylag hűvös.De tény hogy egy kártya megjelenése után,ne keljen váni hónapokat egy normális driverre. Ideális az lenne,kártya berak,driver telepít,és játszik.
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
RI/OS
őstag
válasz atiska007 #5655 üzenetére
Nekem pl. a windows-ig no signal.
Ahogy betöltött a Win, már van kép.
De pl. biosba nem tudok belépni meg semmi ilyesmi, mert míg az ati driver nem tölt be, addig no signal-ozik a monitor.
Szóval vannak dolgok
Ha esetleg valakinek van ötlete ne kíméljen.
[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
-
RI/OS
őstag
HDMI kábel volt?
Egyébként az integrált-al tökéletesen működik, ezzel a kábellel, ezért nem gondolom, hogy ez a gond, de még megnézem akkor
5662: azt értem, de pl. ha belépek a biosba (látatlanban, del-t nyomva) és ott áll a gép, akkor sincs kép.
bios reset volt, pci gen-t már állítgattam, elsődleges gpu-t is, Másik slotban is ugyanez, nem tudom mi lehet..
[ Szerkesztve ]
-
atiska007
senior tag
válasz Televan74 #5662 üzenetére
én DVI-al, de ugyan az a kábel + RX480 az x16 slotban nem működik.
Mpndjuk ezt megpróbálom én is, mert a window indításig el sem mentem, a BIOS-ba próbáltam csak belépni és ott nem volt kép.
Na nem offolom szét a totyikot, megyek megkérdezem az alaplaposokat, hátha van valami ötletük.
De ez akkor is fura, mert a próbákból az jön le, hogy az alaplap és a kártya is jó, de az x16-ban nem akarnak együtt működni
Mittudomain!
-
cdm12
tag
Van itt vkinek XFX RX-470P4SFD5? Kíváncsi lennék, hogy az 1 ventis Triple X teljesítménye menniyvel marad el a 2 ventistől , vagy a black editiontől ? Illetve szerintetek jobb választás e egy alap Sapphire 11256-00-20G , mert ez a kettő jelenleg a legolcsóbb a piacon.
http://www.argep.hu/product_2459961.html
http://www.argep.hu/product_2459959.html
http://www.argep.hu/product_2459996.html
-
xatos3
senior tag
válasz atiska007 #5663 üzenetére
a betáp mellett van a bios switch, próbáld meg átkapcsolni hogy akkor mi történik
egy nagyon nagyon apró jobbra ballra csúszka a nyák szélén(kikapcsolva állítsad mindig )
[ Szerkesztve ]
[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
titán
válasz sakal83 #5665 üzenetére
Nincs ebben semmi meglepő, a 470 kb 5%-kal gyorsabb, mint a 290.
Kicsit hangoltam még a beálltásokon, így 50mV alulfesszel, +20% TDP-vel, 1330/1750-en 12750 lett. [link] Érdekes módon, ha a ramot akartam tuningolni, rosszabb eredményt kaptam, mint alapon.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
kisza25
félisten
megjött a kártya: platinum rx 470, minimál doboz, épp hogy belefér, tápkábelt nem adtak hozzá, HDMI DVI-D átalakító van hozzá, 1 HDMI 3 DP port
alapon van egy kis motorhangja, én hallom, majd este megmondom mennyire zavar, mert most elég nagy az alapzaj
Elég masszív maga a kártya, a netről leszedett driver valamiért nem volt jó, lemezről raktam fel hozzá, tesztek későbbJa hőfokot mivel nézzek, mert GPU-Z nem írja (aida meg lejárt )
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
xatos3
senior tag
válasz atiska007 #5669 üzenetére
én gondoltam arra is hogy ahogy bedugtad a tápot és ott matattál lehet meglökted a bios kapcsolót és félig elcsúszott állásban volt
a másik ami benne lehet a pakliban hogy amikor berakod a lapba egy lehelletnyit szorulós a síne, és meg kell nyomni hogy a fül bekattanjon a pcie sín jobb szélén
illetve bios bug is lehet, akkor is érdemes átkapcsolni
bár nekem pöccre indult a hero vii lapban (z97 chipset)
és nekem is xfx rx 480 8gb p8dfa6 kártya van atitól (most kedden vettem)
a 8 tűs pci-e csatin van kék led az világít? meg úgy érdemes bedugni hogy ballra bedugod a +2 tápot utána rátolod a 6os csatit
[ Szerkesztve ]
[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
kisza25
félisten
válasz BudaiZoli #5674 üzenetére
ok köszi idle 40 fok 18% venti hangtalan, kicsi motor hang
terhelve 79 fokon tartja, ennek megfelelően változtatja a ventifordulatot, aki hangtalan kártyát akar ne ezt válassza.
53%-ig szélzaj, nem vészes,
58% itt már van hangja, de főleg szélzaj
61% itt már kezd laptophűtős hangja lenni, motorhang+ szélzaj
nálam egy nagyon kicsi, zárt házban van, majd megnézem levett oldallappal is, meg este tesztelem hosszabban, csak most még melózokja bf4 ultra 100-130 FPS 64fős pályán, nem tapasztaltam mikrolagot 120 körül volt jellemzően az FPS silkroad-on
[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
sirdenis
tag
Az mièrt van iponnál , h az xfx BE ami magasabb órajeles mint a sima , olcsóbb a kistesojánál? Xfx hűtèse mennyire ajánlott egyèbkènt?
-
Laja333
őstag
válasz sirdenis #5676 üzenetére
Különböző nagykerből szerzik be gondolom.
Új driver, 16.9.1
Van pár érdekes fixed issue:
"GPU utilization may remain high when idle after running SteamVR performance benchmark."
"Some Radeon RX 400 series graphics products may experience high GPU usage when resuming from sleep."Na hátha
[ Szerkesztve ]
-
johnnyhu
csendes tag
Sziasztok arról szeretnék érdeklődni hogy van itt valakinek XFX RX 470 4GB DDR5 Black Edition mik a tapasztalatok ezzel a kártyával kapcsolatban? Milyen a hűtése nem dobálja az órajelét játék közben ?
-
Yutani
nagyúr
-
notika77
senior tag
Megpróbáltam telepíteni ezt az új hotfixet, erre újraindul a gép telepítés közben és a windows nem tud betölteni egy xxxamd.dll-t és így el sem indul. Ugyanez van Safe módban, alacsony felbontású módban és az összes többiben is. Természetesen a driver telepítő nem csinál helyreállítási pontot, igy az sem működik.
Ötlet?ui.: miközben ezt írtam a telefonon párszor újraindítottam a gépet és már csak fekete képernyő van, amin megy körbe-körbe a töltést jelző pontkukac, ezért nem tudom beírni fent az xxx helyére a dll pontos nevét
ui. 2: telepítés előtt az órajeleket visszaállítottam az alapra, de háttérben ment a Trixx és hdmi audión keresztül ment egy yt videó, amit elfelejtettem leállítani
[ Szerkesztve ]
-
johnnyhu
csendes tag
Sziasztok
Ezt a videót találtam [link] amiben egy xfx rx 470 black edition van és itt láthatóan nagyon ingadozik a GPU órajele valóban ennyire nem jól sikerült az XFX vagy ez egyedi eset ?
Szeretnék vásárolni egy ilyen kártyát csak ez a videó nagyon elbizonytalanított. -
xatos3
senior tag
válasz johnnyhu #5687 üzenetére
az ilyenek mindig thermal throttling-ra szoktak utalni, megnézném mégis mennyire jól szellőző házban futott a kártya
-
notika77
senior tag
Az rx 470 és 480 ilyen szar, mert az amd megint hazudott a termékeiről és nem tudják máshogy tartani a tdp-t, amit már egyébként is megemeltek az utolsó percben. Tunningolni kell a kártyákat és a power limitet még meg kell emelni, igy a fogyasztás még nagyobb lesz, de ha a hűtés jó, akkor tartja az órajelet.
-
Zeratul
addikt
Q : Why this video so stuttery? is this real rx 470?
A : Yes, im appologize for the quality. this is from my RAM issue and maybe my OBS setting is just bad. "but" the FPS doesn't lie to you. when you are not recording its 5-10 fps more!Xatos, notika77: a fent idézett video commentben elmagyarázza miért volt ingadozás.
[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
válasz notika77 #5689 üzenetére
Akkor neked a mindig gáláns NV marad, mint megoldás. Szia!
(#5683) Ciccuka: Ajánlom, olvass utána (pl. Iponnál van egy vásárló értékelése a 3 GB verzióról), hogy milyen is az az egy ventis hűtés. Most meg próbálom elképzelni a kb. 10%-kal erősebb 6 GB verzió alatt. Bárki is veszi, minden jót kívánok neki.
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
Sziasztok,
Mindig is Asus párti voltam, most is egy Asus R280X Matrix Platinum van a gépembe, már a megjelenése óta. A kártya teljesítményével nincs is gondom, csak 2 natív HDMI kéne nekem, egy a FHD 27" IPS monitorhoz, egy a 4K 55" UHD tévéhez, ezen a kártyámon egy sincsen, a monitor DVI-D -> HDMI gyári adapterrel megy, a TV viszont utólag vásárolt DP - > HDMI adapterről, meg aktív kábellel, és hát rengeteg a probléma, föleg 4K felbontáson 10 ből egyszer ad képet, FHD-n mondjuk 10-ből 5x. A jó akkor minden jó, 4K és FHD 60hz, ha rossza akkor minden elmászik, képszélek, felbontás, ikonok, néha még a monitor sem ébred fel alvásból a TV kb soha stb...Gondoltam váltok a 2 natív HDMI port miatt. Asus STRIX 480X nem nyerte el a tetszésemet, és egy külföldi webshopban most olcsóbb a RX 480 8G Nitro+ mint a 470 Nitro+
[link] olyan 90e környéke átszámolva, még az Asus ~ 115. Útóljára a 9600 XT-m volt Sapphire, de most szerintem megint azt veszek. Jobban átgondoltnak tűnik a csomag amit adnak.
Szívesen fogadok véleményeket, észrevételeket, de nekem úgy tűnik hogy ez az RX 480 8G Nitro+ most verhetetlen ajánlat. a 4 G-s pedig ~73 e
-
myckey
veterán
Alapon, gyári beállítás.
Ezt a profilt állandó használatra lőttem be. Hasraütésre.
Ez pedig ilyen hudasokpontomvankiafaszagyerek beállítás.
Persze csak idéző jelben értve.Ide is eljutottam.
Kissé korábbra terveztem, de jobb később, mint soha.
Lesz még in game bench is, ha össze jön.Processzor i5 6600K 4,5Ghz -re lett beállítva. Memória 3000Mhz 16gb G.skill Ripjaw
Bár ezek is ki vannak listázva.
Igazából a képekről szerintem minden lényegi dolog lejön. Le lehet olvasni.A kártya tulajdonságait már kiveséztem múltkor.
Annyi még, hogy elég jól skálázható, tehát akinek éppen mániája a síri csend, az bőven engedheti fentebb a hőmérsékletet, cserébe lentebb vesz a fordulatból. De lehet ezt még ellentétében is fokozni, tud hűvösebb is lenni, csak ahhoz nem árt valami jó kis csendes kuckó. Nekem ide van "dobva" az arcomba, oldallapok nélkül.[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
BReal
addikt
válasz FeRRaR1 #5693 üzenetére
MSI Gaming X RX480 8GB, megint 87000 Ft-ért.
-
myckey
veterán
Kiegészítés. Aki nem tudná, hogy melyik kártya is pontosan, valamint nem nézné meg a cuccost, adatlapon.
XFX RX 480 GTR BLACK EDITION 8GB.
Továbbá WIN10 Enterprise a rendszer, maga.
A tesztek 16.7.3 WHQL driverrel készültek. Valamint MSI Afterburner 4.3. 0. Beta 14 is segítségemre volt.
CPU-Z, GPU-Z, HWinfo64, Ezeket használtam. Na meg persze párszor a DDU-t, hogy fényesre pucoljam a meghajtót, mikor már a frász kerülgetett.
Jelenleg feltelepítettem a 16.9.1. -es beta drivert, ugyan mit tudhat?
Lehet nemsokára megy vissza a hitelesített.Akik segítségemre voltak, nekik köszönöm !
Látom lassan átmegyünk vs topicba, most épp a fogyasztás.
Nálam egész moderált értékek jöttek ki fogyasztás terén, még OCOC mod ban is.
Persze ez csak sensor, meg GPU only , de akkor is.(#5700) BReal
Igen, írtam fentebb, hogy csinálni akarok , MSi afterburner. progival már belőttem , hogy pár adatot ki listázzon a képernyőre.
De eléggé be vagyok határolva, idő szempontjából.
Ember tervez, Isten végez.
[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest