- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- ZIDOO médialejátszók
- Apple MacBook
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
Nem állítom magamról,. hogy minden Meteor Lake pletyka ismerője vagyok, de...
Szerintem az Intel sajnos küzdeni fog az Intel4 gyártástechnológiával is. Nem annyi ideig mint az Intel7-tel, de szerintem a Meteor Lake rajtjáig még csak annyira lesz jó a yield, hogy mobil méretű (és teljesítményű) CPU-kat gyártsanak rajta és csak néhány negyedév után fog tudni a yield és a teljesítmény eljutni oda, hogy a remélt 8P+32E méretet is le tudják dobni.
Persze ez tök jó, mert várakozásaim szerint a Zen4-gyel szemben épp a mobil piacon lesznek nagy lemaradásban. Tehát ha mondjuk 2023Q2-ben kiadják a Meteor Lake mobil változatát, akkor azzal zárhatják az ollót.Az eddig látott Meteor Lake fotók és más infók ezt a narratívát támasztják alá.
Az Intel által részletezett design [link] nekem 6P+8E magosnak tűnik. Szerintem ha képesek lennének ennek a desktopra szánt 8P+32E magos designra, akkor azt már valamiylen formában láttuk volna, vagy hamarosan láthatjuk.A dologban számomra a legérdekesebb kérdés az, hogy hogy fogja az intel összerakni ezeket a magokat. Volt nekik egy 10 magos Comet Lake. ahol ring bust használtak. Aztán volt egy 8P+2x4E Alder Lake, ahol elvileg szintén 10 mag állomás van a ringbuson. már ha az még ringbus. Már a Raptor Lake is érdekes, hogy hogyan fogják a +2x4E magot felfűzni, nemhogy még 4db E-clustert. Azt gondolnám, hogy a 8P+32E mag esetén már talán praktikus volna ezeket külön gyártani. DE majd meglátjuk
Új hozzászólás Aktív témák
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Kerékpársportok
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Hálózatokról alaposan
- PlayStation 5
- Windows 11
- Filmvilág
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Erő és sebesség? Most az Öné lehet! Ráadásul kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest