Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petykemano

veterán

válasz carl18 #7762 üzenetére

Nem állítom magamról,. hogy minden Meteor Lake pletyka ismerője vagyok, de...

Szerintem az Intel sajnos küzdeni fog az Intel4 gyártástechnológiával is. Nem annyi ideig mint az Intel7-tel, de szerintem a Meteor Lake rajtjáig még csak annyira lesz jó a yield, hogy mobil méretű (és teljesítményű) CPU-kat gyártsanak rajta és csak néhány negyedév után fog tudni a yield és a teljesítmény eljutni oda, hogy a remélt 8P+32E méretet is le tudják dobni.
    Persze ez tök jó, mert várakozásaim szerint a Zen4-gyel szemben épp a mobil piacon lesznek nagy lemaradásban. Tehát ha mondjuk 2023Q2-ben kiadják a Meteor Lake mobil változatát, akkor azzal zárhatják az ollót.

Az eddig látott Meteor Lake fotók és más infók ezt a narratívát támasztják alá.
    Az Intel által részletezett design [link] nekem 6P+8E magosnak tűnik. Szerintem ha képesek lennének ennek a desktopra szánt 8P+32E magos designra, akkor azt már valamiylen formában láttuk volna, vagy hamarosan láthatjuk.

A dologban számomra a legérdekesebb kérdés az, hogy hogy fogja az intel összerakni ezeket a magokat. Volt nekik egy 10 magos Comet Lake. ahol ring bust használtak. Aztán volt egy 8P+2x4E Alder Lake, ahol elvileg szintén 10 mag állomás van a ringbuson. már ha az még ringbus. Már a Raptor Lake is érdekes, hogy hogyan fogják a +2x4E magot felfűzni, nemhogy még 4db E-clustert. Azt gondolnám, hogy a 8P+32E mag esetén már talán praktikus volna ezeket külön gyártani. DE majd meglátjuk

Új hozzászólás Aktív témák