- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skynet258
veterán
válasz dragon1993 #6101 üzenetére
Azért ingok az Epic és a Hero között mert utóbbira azt mondják akkor jön ki az előnye ha nagyobb darab vagy. Én meg tök átlag vagyok szerintem (182cm, 80kg) és lehet az nagy lenne. Nem tom. Jó lenne kipróbálni valahol.
-
Misogi
aktív tag
IKEA Markus-t mivel takarítsam meg? Textil.
-
scott_free
senior tag
Köszönöm a jótanácsot, sikerült nekem is beszereznem egy szinte hibátlan állapotú Steelcase Think v1-et 40e forintért a jófogásról.
(az egyetlen "hibája", hogy a baloldali karfa kb. fél centivel lejjebb áll, de pl. a hátsó mesh szöveten még kopás sem látszik)Nagyon masszív, nagyon minőségi, viszont eddig valahogy nem sikerült tökéletesen beállítanom. (170cm/60kg)
Vagy legalábbis átszoknom a régi székemről. Azt kb. 20 éve használom/használtam, ergonomikus forgószék, ami azért az idők során szépen lassan tönkre ment. Az utóbbi pár évben már szinte semmit sem lehetett állítani rajta: az ülőlap magassága a legalacsonyabb állásban volt (kb. 2-3 centivel lejjebb, mint a Think alsó állása), a hátlapja is legalul állt meg, egész picit hátrafelé dőlve, de azért kellő támaszt biztosítva.A legnagyobb különbség az ülőlap formája: a régi székemen ilyen kényelmes bemélyedés volt a fenék részen (hasonlóan ehhez és ehhez), pont ideális méretben.
A Thinknél ez nincs, és - talán - emiatt egy idő után kényelmetlenné válik és nyomni kezdi a fenekemet. (Ha pedig előrehúzom az ülőlapot, akkor meg a combom alját.)Ezen kívül a Think jobban "előrenyom", vagyis egyenes ülőtartásra "kényszerít". (Sajnos a hátlap dőlésszögét, vagy feszességét nem lehet állítani.) Ettől pedig jobban elfáradok ülés közben (mintha állandóan ellen kellene tartani).
A kérdésem az lenne, hogy ez csak az új szék miatti szokatlanságból ered és elmúlik majd pár hét múlva, amint hozzászokik a testem az új ülés formához?
Vagy kezdjek más széket nézni? -
I02S3F
addikt
válasz scott_free #6106 üzenetére
"ez csak az új szék miatti szokatlanságból ered és elmúlik majd pár hét múlva, amint hozzászokik a testem az új ülés formához?" - Szerintem igen!
-
Rekro
aktív tag
Sziasztok!
Egy hét használat után írok egy kis összefoglalót Ergochair 2-ről hátha jól jön majd az infó pár embernek!
Hivatalos oldalról vettem 420euró lett a vége(érdemes keresni egy működő promo kódot 30euró kezdvezményt ad a legtöbb yt videó leírásában van egy promó kód is). 7-8 nap után jött meg a szék, összeszerelés viszonylag egyszerű volt.
Nagyrészt műanyag a szék, de egyáltalán nincs "gagyi" feelingje ez a része szerintem rendben van.(persze ez teljesen szubjektív, ha egy 500k-s székből ültem volna át lehet más lenne a véleményem)Nagyon sok minden állítható és egyszerűen is kezelhetőek a különböző funkciók.
Az ülőrésze kényelmes, számomra nem kemény(80kg súlynál)
1-2 napot szokni kellett a markus után, de "láthatóan" jó tartásban ül benne az ember és 5-6 óra munka után sem volt kényelmetlen.Kartámasszal viszont nekem akadtak problémáim egyrészt az anyaga elég kemény műanyag én asztal meghosszabításként használom és 1 hét után se sikerült megszokni még mindig keménynek érzem.
A másik dolok amit sok helyen negatívumként olvastam, hogy vízszintes irányokba ugye nincs rögzített állása a kartámasznak hanem mindenfelé szabadon mozgatható. Ez amikor dolgozok/játszok nem volt zavaró mert nem igen mozdul el , de amikor mocorog/leül az ember akkor el-el fog mozdulni. Ami még kicsit zavaró lehet, hogy az oldalmozgásnál(sima előre-hátra mozgásnál nem) nyekereg egy kicsit a kartámasz(és ugye ez egy full gyárilag összerelve kapott elem tehát nem az van, hogy nincs meghúzva valami)
Összeségében elégedett vagyok a székkel, közel sem hibátlan, de tényleg jó benne ülni és "minden" elég jól beállítható.
-
asdasdasd
tag
Szintén Ergochair. A kartámasz vályú széle nekem nyomja karomat ha nem pont előre áll a karom. Majd szerelek rá valami párnázott bőrt. Amúgy kényelmes, elején nem tetszett de szokni kell. Valszeg egészségesebb egész napra mint egy gamer szék, bár az talán kényelmesebb elsőre. Mondjuk 4-5 évnél többet nem adok neki. A fejtámla hálója 1 hónap után már sokat puhult, pedig nem sokat használom.
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Immáron két hete nyúzok egy ArenaRacer Supreme Sötétszürke széket. Gondoltam leírom a tapasztalatokat.
Elöljáróban tudni kell, hogy egy közel 8 éves Jysk székből ültem át ebbe.
Kezdve az elején.
Amikor a futár meghozta a dobozt, amibe a szék volt, azt hittem ott maradok, olyan batár nehéz volt! Irgalmatlan súlya van! Mondjuk az is igaz, hogy a doboz nagyságából adódóan rossz fogással rendelkezik.
A doboz tartalma, a csomagolás pazar. Szépen minden becsomagolva. Külön öröm, hogy van szép nagy és jó érthető magyar nyelvű összeszerelési útmutató, egy pár fehér kesztyű + két imbuszkulcs a csavaroknak. (Ja volt benne plusz csavar! Nem, nem maradt ki semmi, ez direkt így van!)
Az összeszerelés viszonylag könnyen ment. Azonban az ülőrésznem nagyon nagy súlya van! Akkor jött az igazi meglepetés, amikor a háttámla is fel volt szerelve és ezt a kettőt együtt a gázrugóra akartam tenni. Egyedül nagyon izzadós volt. Soha többet ilyet!
A szék hatalmas, a másikhoz képest pláne. Összesezerlés után érződik, hogy új szaga van. Új szagot írtam, mert nem kellemes, de pár nap múlva elmúlik.
Az első napokban a szék nagyon keménynek tűnt. Tudni kell, hogy a régi székemben volt egy plusz párna, mert a szivacsot annyira kiültem és már megszoktam. Eleinte az ülőrész nagyon keménynek tűnt. Most vagy kezdem megszokni, vagy már kicsit puhul. Ja, elfelejtettem, hogy 174cm, 72kg vagyok, hogyha ez fontos valakinek!
A széket nagyon sokféle módon lehet állítani. A karfa 4D irányban (le-fel, balra-jobbra, előre-hátra, szögben) állítható. Nagyon jó. A régebbi székemből ez hiányzott a legjobban.
A hintafunkció nekem nagyon tetszik. Az különösen, hogy bármilyen "hintaszögben" lehet rögzíteni a széket.
Nagyon jó ötlet a beépített deréktámasz. Tényleg nagyon hasznos.
Bár eltelt már két hét, de még előfordul, hogy a nyakam megfájdul. Erről nem a szék tehet, valószínűleg nem ülők jól a székben. Van nyakpárna, fel is van téve, de nem minden esetben használom.
Összességében elégedett vagyok a székkel. Nekem nagyon jó. Azt azért tudni kell, hogyha van egy korábbi rossz szokás (rosszul ültél a székben), ezt nem fogja egy csapásra helyrehozni.[ Szerkesztve ]
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
s4hu|SyD^
addikt
Sziasztok!
Pár napja vagy hete is nézegetem, hogy milyen széket vegyek PC-hez. Nem vagyok home office-on és jelenleg hétköznap kb 2 óra játék/netezés stb van naponta, hétvégén kicsit több talán az 5-6 óra is belemegy. Ahogy nézem mindenhol az irodai székeket ajánlják a gaming székekkel szemben. Mondván a gaming székeknél a külsőért fizetsz, az irodai székek meg sokkal kényelmesebbek. Engem nem |rdekel, hogy hogy néz ki. Legyen kényelmes, sok funkcióval, lumbar, fejtámla, kicsit dönthető és mesh szerintem, hogy szellőzzek.
Valaki tud ajánlani valamit 200-250 euro környékén, ami úgy 5 évig bírná? 170 cm 72 kg vagyok.
"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"
-
Misogi
aktív tag
válasz s4hu|SyD^ #6115 üzenetére
Ez is tökéletes, meg igazából bármilyen szék ami neked belefér árban és funkciókban, kényelemben.
Azért írtam Ikea Markus-t, mert megvan nekem is lassan 1 éve és előtte mindig fájt a derekam és a hátam. Mióta Markus-t használok semmi bajom, nagyon kényelmes.
Funkcionalitás szempontjából nem a legjobb, viszont nagyon kényelmes, nagy, és nagyon sokáig igénybe vehető garancia jár hozzá.
-
s4hu|SyD^
addikt
Köszi. Igen árban nagyon baráti és akkor már rendelném többi IKEA-s cuccal. Kényelem fontos meg hogy nagy legyen, és sokat mocorgok és váltok pozíciót, keresztbe tett láb meg hasonló. Nekem az olcsó 50 euros széktől sem fáj a derekam meg a hátam, de még extra párnával is borzasztó kényelmetlen. Garancia 10 év ahogy láttam.
-
Hegyirabló
veterán
Nézd meg egy feljebbi képemet a műbőrről (+s4hu|SyD^ is). Könnyen megtalálhatod, februári.
[ Szerkesztve ]
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Skynet258
veterán
Ikea Markus bőr van nálam, bő egy évvel később kezdett el foszlani a fejtámla mögötti rész. Az ülőrész amúgy érdekes módon azóta sem (nem tudom már hány éve van meg ez a szék).
Maga a szék ennyiért okés, asszonynak vettünk nemrég egyet - de neki inkább már a szövet verziót. -
scott_free
senior tag
válasz Hegyirabló #6121 üzenetére
-
Hegyirabló
veterán
válasz scott_free #6123 üzenetére
Ikeás. Egy-két év után elkezdett már kopni. Aztán pár év után, amikor már nem volt minek kopnia, akkor nem kúrta tele az egész lakást a fekete szarral. De a szék tizenöt évig bírta, mechanikusan nincs is baja, lehet, hogy jobban jártam volna, ha varratok rá egy huzatot.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
s4hu|SyD^
addikt
válasz Hegyirabló #6124 üzenetére
Pont ezért nem akarok +70 euro-ért bőrt. Inkább akkort ki lesz tisztítva a kárpit vagy mi az anyaga. Fejhallgató volt ez a műbőr bevonat, szerencsére már lekopott, de utáltam, hogy cafatokban jött le.
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
válasz s4hu|SyD^ #6125 üzenetére
Attól tartok a textil sem sokkal jobb. Egy idő után nem fogod tudni tisztává tenni, házilag biztosan nem. Persze függ a színétől is, sötétnél kevésbé tűnik fel.
-
Misogi
aktív tag
Haveromnak textil Markus van kb. 7 éve és semmi baja.
-
rTECH
csendes tag
Üdv!
Kissé off topik, de szék kartámlájához keresnék felcsatolható memóriahab párnákat, valami olyasmit mint [ez]. Sajnos a jobb gyártóknál eddig nem találtam, úgyhogy mielőtt egy nonmame-et rendelnék az e-bayről, gondoltam megkérdezném, hátha tud bárki ajánlani valamit.
Secretlab Titan székem van, a kartámla 27x10 cm, ha ez segít. Ráhúzósat pont azért nem szeretnék, mert a kartámlába épített mechanikához nem tudok majd hozzáférni. -
Skynet258
veterán
Meg is jött ma a Noble Epic székem, Ikea Markus-ból ültem át. Ez utóbbi már jó pár éves volt, ki is ültem valószínűleg mert már nem volt túlzottan kényelmes.
Ez az Epic bár keménynek mondható, érdekes módon abszolút nem zavar. Nem habos babos de nem kellemetlenül kemény, érezni a feszességet. majd az elkövetkező napokban kiderül mennyire kényelmes órákon keresztüli használat esetében, de nem várok meglepetést, szerintem jó lesz. -
burriebonz
tag
Sziasztok! Antares 7201Asyn Ufo-val van valakinek tapasztalata? Ezt néztem ki, de ha esetleg valaki tud a kategóriában jobbat akkor ne tartsa vissza magát! Ui.: Ilyen gamer csodák nem nagyon érdekelnek, meg a műbőrök is felejtősek mert azzal csak szívtam eddig!
-
s4hu|SyD^
addikt
Lassan már nem is lehet kapni semmilyen irodai meg ergo széket. Markus sincs a közelben. Sőt ki sem szállítják...
-
Vaze
őstag
válasz burriebonz #6137 üzenetére
[link]
Igy konnyebb mindenkinek.MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
moma
őstag
Sziasztok. Anyukámnak kellene egy jó szék munkára. Munkahelyén sajna nem tudják ezt megoldani, szóval mondtan neki vegyünk egyet és vigye be mert egészségügyi gondjai vannak már ebből.
Budapesten milyen helyet ajánlanátok, ahol ki tud próbálni székeket?
Vagy ha esetleg van valami best buy persze az is jöhet tippnekwe all deserve a bit of luck.
-
AssAssynn
őstag
Sziasztok!
Tudom nem pont ez a téma, de nem tudom hol tehetném fel a kérdésem.
Ülőpárnát keresek a székre, mert ez a sok ülés mostanában már teljesen kikészít.... Neten van sok belőle, több formájú, alakú, vastagságú, és persze vannak meglehetősen borsos árúak is. A kérdésem, hogy ti milyet használtok? Vannak rossz, jó tapasztalatok?
Gondoltam olyanra, aminek a közepén egy lyuk van, mert az gondolom, hogy védi valamelyest a prosztatát, de persze kitudja mennyire lenne kényelmes."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
hhgygy
senior tag
válasz AssAssynn #6145 üzenetére
Erre sajnos tudok válaszolni: én az aranyerem miatt évek óta ilyen középen lyukas párnán ülök, meg lehet szokni. Kicsit jobban nyomja a combot, de muszáj csökkenteni a terhelést alul. Most éppen az ArenaRacer Premiumban ülök egy ilyenen.
Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3
-
kecso2009
tag
Sziasztok!
Széket szeretnék vásárolni, az alábbi feltételekkel:
Ár: maximum 80 ezer forint a keret
Méretek: jó lenne ha egy 125 kg-os 183 cm-s embert elbírna.Köszönöm előre is!
-
moma
őstag
válasz burriebonz #6144 üzenetére
Köszönöm! Megnéztem a honlapjukat és írnak boltokat van amelyik közel is van neki!
Azért ha van valakinek még ötlete más jöhet!
we all deserve a bit of luck.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest