- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktoár
addikt
Na jól van urak, tudtam hogy én vagyok a balfasz. Elfelejtettem bemásolni az updateket az instalált ALVR könyvtárba. Letöltöttem a v9-et (és a többit is) és a nagy izgatottságba rögtön próbáltam is indítani.
Szegény elindult de nem működött rendesen. Most viszont minden patent, köszönöm szépen a segítséget.
Üdv:Viktor
-
törölt tag
Miért van az, hogy bekapcsolom a vr-t, átvált a hang indexre és mindig 70% -on van!
Minden egyes bekapcsolásnál fel kell 100%ra állítanom!
Most a steam vr vagy a windows baszakszik velem?
Másnál is van ez? -
kiskuplung
őstag
Ha esetleg valaki nem látta még : Half-Life: Alyx teszt - a VR még sosem volt ilyen jó
Úgy tűnik, a GS írók is olvassák ezt a fórumot : "A kreatív elmék persze azonnal megpróbálták feszegetni a játék határait. Bár alapjáraton csak két hely van az inventory-nkban (a lőszer nem ide megy, de a gránátok, gyógyító dolgok és egyebek igen), ha mindent bepakolunk egy ládába vagy dobozba, akkor azt a hónunk alá csapva 10-12 gránátot is vihetünk magunkkal, ami hatalmas segítség egy szorult szituációban."
-
törölt tag
Lehetséges, hogy azért vették ki az Alyx -ból a futást, mert hibásak az index kontrollerei, és ha az indexel együtt jött volna ki terv szerint, nagy lett volna a zavargás?
Néha futnék benne. -
a2d2
addikt
válasz Viktoár #28351 üzenetére
Egy hibája van az ALVR-nek: ha hangot is streamelsz akkor az csúszik párszáz ms-ot!!!
Én ezért úgy használom hogy bekapcsolom a BT fülest és arra nyomom ki a PC hangját. Így tökéletes és a hangminőség is jobb mint a Quest beépítettje.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
tobias88888
őstag
válasz kiskuplung #28354 üzenetére
Én ezt próbáltam, mármint hogy vittem egy robbanó hordót de mentési pontnál elvette a játék
-
kiskuplung
őstag
válasz tobias88888 #28357 üzenetére
Az fura, én mindig vittem a gázpalackokat is, és reload után is ott volt, ahol hagytam.
-
Viktoár
addikt
Jó ötlet de nekem nincs BT fülesem. Egyelőre várom az 5ghz-es routert mert valóban csak kipróbálásra jó a 2.4Ghz-es. Aztán szépen lassan "kiépítem" a nekem megfelelő hardverkörnyezetet.
Csak úgy leírom mert négyszemközt vagyunk ( ) hogy jelenleg egy i5 2400 + Rx 460 -nal próbálom az ALVR-t. Ha minden jól megy holnap megjön a router de nagy előrelépést nem várok inkább csak azt érem el hogy nem a wifi lesz a gyenge pont. Aztán apránként a gépet is cserélem, első körben a vga-t hátha javul valamit. Aztán a többi ahogy a pénztárca (és az asszony) engedi.
Mindenesetre a gyerek így is elvan a rick and morty-val.
-
Raymond
félisten
válasz Viktoár #28359 üzenetére
Uhhh, ide azert egy tokosebb grafikus kartya fog kelleni mert maskepp nemigen fog menni a dolog. AMD-bol csak a legujabb 5700-as sorozatnak lenne ertelme igazan az encoder es a VR teljesitmeny miatt igy marad az NV, ott van azert eleg Pascal alapu 1060/1070 a hasznalt piacon.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Viktoár
addikt
válasz Raymond #28360 üzenetére
Hát ezt nem tudtam, én rx 580-ra gondoltam de ha az nvidia ajánlottabb vr felhasználásra akkor körülbelül az 1060 a megfelelője. Árban is hasonlóak úgyhogy akkor 1060 lesz a következő beruházás.
Prociból ryzen 5 2600-ot álmodtam meg, gondolom ez megfelelne az 1060 mellé is.
-
Raymond
félisten
válasz Viktoár #28361 üzenetére
Abbol a generaciobol (Polaris vs Pascal) es a rakovetkezobol (Vega vs Pascal) a Pascal a jobb VR-ban, az AMD a Navi-val zarkozott fel, ott mar Navi a Turing megfelelojenek a sebesseget hozza. Tehat ha az olcsosag a lenyeg akkot meg mindig a hasznalt Pascal a jobb. Procibol jo lehet az R5 1600AF is ami egy 1600-askent arult 2600-as joval olcsobban, ott is sporolhatsz valamit. Grafikabol ha talasz olcso hasznalt 1070-et akkor az lenne az igazi, de nem neztem mennyiert mennek most, de ha mas nincs akkor a 1060 is jo lesz.
-
Viktoár
addikt
-
a2d2
addikt
Kapott valaki itt tegnap/ma 10$ kupont Oculus appban?
Nem tudom mitől függ, haverom már a másodikat kapja valami miatt.
Az érdekes hogy 2 hónapja be sem kapcsolta a Questet, lehet pont ez miatt?
Én azért vásárolgatok rá havi szinten.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
zsolti_20
senior tag
Üdv emberek! Létezik olyasmi program amivel lehetséges NPC-t kreálni? Szeretnék csinálni pár karaktert ami látható VR-ban.
-
gulasoft
őstag
válasz zsolti_20 #28369 üzenetére
Milyen programban? Szerinted minden program ugyan úgy kezeli az objektumokat? Meg kéne oldani, hogy ne essen át a földön (talajon, és ne lebegjen a semmiben), ne menjen át a tárgyakon... ezek azért nem olyan egyszerű dolgok.
[ Szerkesztve ]
Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
a2d2
addikt
Pleas don't touch anything (crossbuy) 5 dollár: [link]
Valaki próbálta esetleg?[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Raymond
félisten
válasz zsolti_20 #28372 üzenetére
Ezt mindet az Unreal-ban csinalod, csak a megfelelo asset-eket kell megtalalnod hozza a store-ban ha kezzel nem megy. Meg mindig nem vilagos hogy most material kell rajuk, animacio vagy interakcio, mert minden mas es mas terulet. Lehet inkabb par Unreal tutorial-t nezz meg a YT-on es akkor tudod majd merre indulj.
-
Viktoár
addikt
Most nézegettem a használt piacot és látom hogy a gtx 1060-ból zömmel 3Gb-osok vannak. Az is jó lehet vr-hez vagy megéri a 6gb-os a +10-15k-t?
-
MlbMatic
tag
Van valakinek konkret osszehasonlitasi alapja ? Valve index VS Oculus S
- kenyelem
- fokusz kenyesseg poziciora
- kepelesseg
- Touche kezelhetoseg
- Tevesztes kezmozgas kovetesben
- Oculus stores jatekok mennek rajta ? vagy dobhatom a loginom a kukabaQuest et visszadtam, baromi kenyelmetlen, S jo szerettem, de beszart, es nem igazan beszerezheto
koszonom,, Csak szemelyes tapasztalati véleményt szeretnek,
[ Szerkesztve ]
(\ /) (O.o) (>< ) /_|_\
-
stfx
aktív tag
válasz MlbMatic #28378 üzenetére
Oculusos jatekok nem mennek indexen alapbol. A revive-al futtathatoak az oculusos jatekok de nem mind. Osszehasonlitasi alapom nincs, az index kenyelmes, nagyon kenyes arra hogy veszed fel, szeritem itt is volt aki azert kuldte vissza mert nem birta elviselni a glare-t, de akkor nem jol rakta fel. Tegnap azt hittem hogy meghalt a 2-bol az egyik basestationom, nem is vilagitott, a jobb kezem mindig leesett Alyxba, ekkor szembe alltam az 1 bastestationommel es ugy is tokeletes volt vegig a tarcking. Rift S-t szerintem hamarabb kapsz mint indexet, nezegetni kell az amazont meg a tobbieket. Amazon.de-n ma volt pl quest. A Rift S-ednek meg garisnak kellene lennie, meg nem jelent meg 1 eve, mi tortent vele?
-
MlbMatic
tag
Quest nem kell, az kenyelmetlen, még Vr coverlel, illetve nagyon erzekeny beallitásra hogy fokuszban legyen, illetve tul erosek a szinek, szoval nekem az egy csalodas, S jo, de egyenlore nincs sehol, amazonon kevesbe vennek, mert mindig elromlik 1 év körül, most a bal touche joy lett kontaktos, 3 db rift CV1 et meg a hangszoro szalagkabellal nyirtam ki, igen garos, de visszautaltak az arat, mert nem beszerezhető, esetleg váltanék, de kellene gyakorlati tapasztalat mert Valve indexet sehol nem tudom kiprobalni a kornyezetemben,, es a questet is sokan dicsertek, de nekem nagyon mas a velemenyem,,, elviselhetettlen orakig a fejemen,
[ Szerkesztve ]
(\ /) (O.o) (>< ) /_|_\
-
hedgehog86
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Tegnap megvettem az oculus store-ban az Asgard's Wrath-ot. El is kezdtem letölteni, erre ma mikor már lejött kiírta a store, hogy a vírusírtóm megakadályozta a telepítését. Ha újra rányomok az insall-ra nem történik semmi. Hiába tiltom le, illetve kapcsolom le a vírusírtót, az se segít rajta. Korábban ilyen nem fordult elő vele, nem ez az első játék, amit letöltöttem vele.
Nod32-őt használok jogtiszta kulccsal. (Gépem: i7 7700, gtx1080, 32 GB ddr4 ram, win10, Rift s)
Mi lehet a gond, valakivel előfordult már hasonló?
A netem nagyon lassú, így 1 nap korlátlan mobilnetet vettem telóra, hogy le tudja "gyorsan" tölteni azt a 80 GB-ot és nem olyan buli újból kezdeni.
Előre is köszi.[ Szerkesztve ]
-
Szpisti
addikt
válasz hedgehog86 #28381 üzenetére
Bocs, de Windows 10-hez minek még NOD is?
Van benne egy elég komoly (sokszor túlkomoly) beépített vírusvédelem... Már a 8-ban is benne volt, én azóta nem telepítek. -
6absbulldog
tag
válasz hedgehog86 #28381 üzenetére
Szia,
Nekem volt hasonló gondom pár napja épp ezzel a játékkal, nekem ez segített (bemásolom egy másik forumból):"I had this issue/error pop up with two different titles... Nobody seems to have a fix, but I found a fix that worked both times: Shift+Ctrl+Esc
Under background Processes click end task on these: Oculus Dash, OVR Redir, OVR Service Launcher, OVRServer_x64.exe(etcetcetc).
Restart Oculus software then try reinstalling the game you want.
NOTE: You will have to fully re-download the game you were interested in. This technique also hasn't been tested with paid products. Use at your own risk."
Ne lepődj meg, a mutatvány után újra le fogja tölteni a teljes játékot, de ezúttal telepíti is (legalábbis nálam ez történt). -
hedgehog86
csendes tag
válasz 6absbulldog #28383 üzenetére
Köszönöm szépen, kipróbálom.
-
NoSkill
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég jutott egy valve index géphez és szeretném megkérdezni hogy mennyire lehet hosszabítani a kábelt. Nézegettem ezt a kábelt a headset és az elosztója közé hogy így is működni fog minden vagy ez a megoldás felejtős?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv: BazsiRULE#32 Enjoy The Little Things
-
xXx--89
csendes tag
Sziasztok! Erősen nézzelődök egy Rift S-t vagy Quest-et, úgyhogy lenne pár kérdésem. Van érdemi különbség a kettő között? Nagy részt gépre dugva használnám, de tudom mellőzni a kábeltelenségi előnyt a questnél, ha a Rift S jóval jobb. A Quest-et ha gépre dugom, ugyanazt a képminőséget adja mint a Rift S, ha nem, akkor mivel mássabb? De látom, hogy itthon se árukeresőn, sehol nincs belőlük, egyedül az alza-n. A vírus tett be az iparnak ennyire? Amúgy ezeknek mennyi volt az "eredeti/normál" áruk itthon? Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
aerosmith
őstag
válasz tobias88888 #28357 üzenetére
nálam ugyanez volt, beraktam egy faládába 70 darab gránátot (volt egy bugos szekrény ami végtelen darabot adott) és vittem magammal.
Aztán az egyik mentési pont után ugyan ott volt a láda és látszottak benne a gránátok is, de már nem egyesével voltak ott hanem egy összefüggő textúraként, nem lehetett kivenni őket. -
liquidmoon
aktív tag
Sziasztok, Sehol sem találok Oculus Quest USB 3.1 link kábelt PC hez. Van ötletetek hol keressek, ami nem fél év múlva érkezik meg? Köszi előre is
-
gulasoft
őstag
válasz liquidmoon #28394 üzenetére
amazon.de, de hogy most hogy szállítanak azt nem tudom
https://www.amazon.de/dp/B01FQ88CHS/ref=pe_3044161_185740101_TE_item
és ez is kell hozzá
https://www.amazon.de/dp/B07213D35X/ref=pe_3044161_185740101_TE_item
ez első 10m-es de lehet ott 5 méterest is kapni. Csak a kettő együtt kell.Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
xXx--89
csendes tag
válasz liquidmoon #28394 üzenetére
https://hardverapro.hu/apro/oculus_quest_usb_3_1_link_kabel/hsz_1-50.html
-
Szanko
csendes tag
Sziasztok. Volna nekem egy Oculus Cv 1. Múlt héten váltottam pár szót az Oculus Supportal, és nem tudtak segíteni. A problémám a következő. Még Decemberben a fejesem fogta magát és nem kapcsolt be. Amikor bekapcsolnám, vagy nyomok egy restartot az Oculus saját programjával, akkor felvillan a fehér led, mint ami el akarná indítani a fejest, de pár felvillanása után visszadob a sárga villogó üzemmódba, és kiírja hogy nem találja a fejest, csatlakoztassam azt. Próbáltam mindent. HDMI-Usb Kábelt átdugdostam a Pc-n , HDMI-t kihúztam-bedugtam a fej csatlakozásnál, Alaplapot és processzort is cseréltem ergo újratelepítettem a gépet (többször is. Kipróbáltam win10 1903-1909-el), Képernyőt megpróbáltam megkettőzve és csak a Monitorra, eszközkezelő-Usb vezérlők-Energiagazdálkodás kikapcsolva, és semmi. Tud e valaki más megoldást, vagy hogy mi lehet a hiba. Volt e valaki hasonló cipőben. Előjele nem volt mint egy kábelszakadásnál, de nem is ezt jelzi a gép, a fejesre panaszkodik. Oculus programját simán feltelepítem, Minden Usb HDMI klappol, de mikor beállítaná a szenzorokat lefagy a program mert várja a fejes csatlakozását. Van valami mód factory resetre vagy másra, mint egy tabletnál vagy ezt felejtsem el.
Videó a fejes indításának sikertelenségére: https://www.youtube.com/watch?v=9Hbiiyw-nC0&feature=youtu.be
Előre is kösz ha valaki tud segíteni -
Szanko
csendes tag
válasz Raymond #28398 üzenetére
Mindenből a legfrissebb Driver van fent, Oculus programját eleve újra telepítettem, mert a többszöri Win10 telepítéshez szükséges, de magában is próbáltam újra telepíteni. Usb 3-ba (4van) mindegyikbe bedugdosva. Displayport-HDMI kábelből kihúzva, és sima hdmi-ben kipróbálva. Először egy Win frissítés körüli galibára gondoltam, ezért is próbáltam ki az 1903-at, mert azon ment. Most az 1909-en vagyok. 2 évig semmi gondom nem volt vele.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyingsoul
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
A topik témája: VR. Az Amazonos vásárlással kapcsolatban ide írjátok: Amazon topik
Ami nem a topikba tartozik: Hardveraprós hirdetések linkelése/kibeszélése, csomagszállítási információk, Amazonos rendelési problémák. Ha a hozzászólásod törlésre kerül, kérlek ne írd be újra![ Módosította: lugosi ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Hirdetés
- Motoros topic
- Suzuki topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung LCD és LED TV-k
- Minden ami hőszivattyú
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs