- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Samsung LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jinxb1rd
addikt
Ingyenes VR játék
https://store.steampowered.com/app/835950/Transpose/We are only Stardust...
-
liquidmoon
aktív tag
Köszi, megoldódott ez a video alapján.
PowerShell alatt:
Mivel nem fogadta el uninstall esetén az eredeti filenak a nevét, így kellett megoldani:
PS C:\ALVR> .\adb install ALVRClient-GithubNormalOvr-release-v2.4.0-alpha5.apk
Performing Streamed Install
adb: failed to install ALVRClient-GithubNormalOvr-release-v2.4.0-alpha5.apk: Failure [INSTALL_FAILED_ALREADY_EXISTS: Attempt to re-install com.polygraphene.alvr without first uninstalling.]
PS C:\ALVR> .\adb uninstall com.polygraphene.alvr
Success[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
válasz Jinxb1rd #28501 üzenetére
Köszi, ez jópofa. Egy ingyen hétvége alatt pár pályát lenyomtam tavaly.
liquidmoon: te a sima alvr-t próbálod azt felejtsd el, töröld le és az összefoglalóban linkelt verziót használd! Írtam többször is beállítási útmutatót, keress rá a legújabbra.
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Solesz84
aktív tag
Sziasztok. Milyen hosszabbito kabelt ajanlanatok a Rift S-hez?
Asrock X570 Taichi, Ryzen 9 5900X , NZXT Kraken X72, Gskill TridentZ RGB 32GB DDR4 3600Mhz Cl16, Kfa2 RTX 4090SG, Samsung 860 EVO 1 TB, 850 EVO 500GB SSD, WD 3TB HDD, NZXT H710i, LG Oled C2 42" , MSI MPG A1000GW, Fanatec DD1, CS V3 Pedal, Fanatec V1.5 Shifter, Fanatec V1.5 Handbrake
-
veterán
Valaki raceroomozik innen? Technikai problémám van... van vagy 30 FPS-em de probléma a CPU frametime... ami kicsit vicces egy 9900K-val 5.2 Ghz-en...
-
Raymond
félisten
Tesztelgettem picit a VD-t ma es azt kell mondjam tevedtem a multkor, van olyan konfiguracio es beallitas amit nagyon alacsonyan kesleltetessel hozza a SteamVR-t. A laposon probaltam (i7-8750H es GF1070MQ) az 1.10.2 VD-vel. Rakotottem a lapost kabellel a switch/routerre es a Windowsban a Mobile Hotspot funkcioval csinaltam egyet az Intel AC 8265 wlan adapteren. Erre kapcsolodott a Quest. A kesleltetes pedig stabil 33ms fuggetlenul attol hogy a Desktop vagy a SteamVR van streamelve. A beallitas:
Video Frame Rate- High
Video Bitrate Limit - High
Sliced Encoding - On
Limit Frame Rate to 60 FPS - On
Preferred Codec - Auto (Desktop-nal igy HVEC es SteamVR-nal H264 amit hasznal)Meg se mozdul a latency a 33ms-rol igy.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Raymond
félisten
válasz Raymond #28508 üzenetére
Probaltam meg par beallitast, azt hiszem a 72FPS-n nem all olyan jol az nvenc-nek mint a 60, mert ha bekapcsolom a 72-ot akkor az alap latency ugyan lemegy 27ms-re, de SteamVR hasznalata kozben mozog 27-41ms kozott. Persze meg mindig sokkal jobb az a max 41ms mint az eddigi 55-70ms, de azert a stabil 33ms a 60FPS beallitassal erdekesebb.
A masik plusz feature ami a VD-nel van az Oculus streaming, tehat nem csak SteamVR-t tud. Itt jobban birja a 72FPS beallitast, probaltam a theBlu-t es a Dreamdeck-et es ott a kesleltetes csak 27-29ms kozott mozgott zomeben itt-ott kirohanva a 31-33ms regiokba.
Neztem az alapbeallitast is mit hasznal felbontasnak a VD es a SteamVR szerint 1824x2016 ami "egy lepessel" tobb mint a Link (1808x2000).
Igy mar egesz hasznalhato megoldas. Persze nem minden megy, de lista van [link] igy van mit javitani a keszitonek
-
veterán
válasz proci985 #28511 üzenetére
Probálok most refundolni(ami nincs ,már eleve vicc) mert használhatatlan full lowon 18ms CPU frametime 35 fps.... minden más fullosan meg..
Most velem szarul jártak mert elvben nincs refund de a Sector3 150 kilóméterre van tölem, akár le is megyek.. már csak azért is...
-
veterán
válasz -Solt- #28513 üzenetére
Megnéztem na nem, ugyan az 20+ ms CPU frametime.... 15-20% proci használat GPU 20-és 80% között ugrál egy fos ..
Automobilista2 elindít majdnem max grafika 200% steam VR-ben az SS (Reverbel) és atom 90fps 4ms CPU frametime...Valami komolyabb zűr van itt , biztos nem nálam mert minden hibátlanul fut. De majd csinálok egy shotot, a CPU frametime 20+ nade most néztem a GPU frame time 0.3 WTF? Menüen jó de ingame le esik szoval van itt problem..
[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
válasz Raymond #28510 üzenetére
Már régen foglalkoztam a specifikációkkal, de annyi rémlik hogy a Quest natív felbontása 2880x1600. Most akkor miért járatja a Steam VR 1824x2016-ben illetve a Link 1808x2000-ben? Nekem az rémlik hogy a Link visszaveszi a felbontást és nem natívon küldi hanem a Rift S felbontásán (2560x1440).
Ránéztem ALVR-re most, a 100%-os felbontás ott 2432x1344 (szerintem ez pedig az a felbontás amit a Quest használ a saját appjainál).
Szóval pár kérdés még felmerült bennem:
- Mi történik akkor ha a VD-t beállítod hogy a Quest natívon tolja? (2880x1600)
- 60Hz támogatás van az ALVR-ben is de soha nem próbáltam még, szerintem maradjunk a 72Hz-nél. De azért ránézek egyszer, így igazából tudok kis kakaót tolni még a látványra. Az mindenesetre fura hogy 72Hz-en lejjebb megy az alap késleltetés. Miért? Elvégre több képkockát kell átküldenie.
- Érzésre milyen? Ugye eddig csak az ALVR beépített totál késleltetését néztük. A VD-ben is kiírja? Kérdés hogy mindent összead-e.
- VD-nél késik-e a streamelt hang? (ALVR-nél több száz ms-ot késik a tapasztalatom szerint, ezért használok külön BT fülest).
Köszi!A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Raymond
félisten
Mert ugyanugy ahogy a Rift/Vive/stb. eseteben is a render resolution nem ugyanaz mint a display resolution. Csak amig a PCVR-nal az alap nagyobb mind a fizikai felbontas a mobil cuccoknal (Go es Quest) kisebb mert a GPU sokkal gyengebb. A Go-nal 1024x1024 szemenkent a Quest-nel pedig 1216x1344. A Link-nel a PC GPU-t hasznalja igy ott is feljebb toltak az alapot (kb. +25% a fizikai felbontashoz).
"Mi történik akkor ha a VD-t beállítod hogy a Quest natívon tolja? (2880x1600)"
Nincs ilyen, max ugy tudnam megkozeliteni hogy lejjebb veszem az alap 3648x2016 felbontast SteamVR-ban 100% ala vagy az Oculus Debug Tool-ban a PPD-t 1.0 ala, de sok ertelme nincs." Az mindenesetre fura hogy 72Hz-en lejjebb megy az alap késleltetés. Miért? Elvégre több képkockát kell átküldenie."
Mert a frame time kisebb lesz es amig sikerul tartani az FPS-t addig "hamarabb kesz a frame" (16.67ms vs 13.89ms)."Érzésre milyen? Ugye eddig csak az ALVR beépített totál késleltetését néztük. A VD-ben is kiírja? Kérdés hogy mindent összead-e."
Erzesre jo, sokkal jobb mint amikre a regebbi probalkozasokbol emlekszek. Az amit ott latni a VD-ben az a total latency a fejleszto eddigi irasaibol itelve. Nem ugy nez ki hogy a hang kesik, eszrevettem volna ha igy lenne, erre eleg erzekeny vagyok.Szerintem probald ki a Mobile Hotspot-ot ha van wifi a gepedben, ott is nyersz 4-5ms-t a transfer-en. Volt diskura arrol a reddit-en a fejlesztovel hogy realis-e az a 27ms amit egyesek ott latnak es azt mondja igen [link] A Pascal/Turing tudsz 5-6ms encoding-ot igy az segit, a hotspot segit abban hogy nyersz 3-4-5ms-t a transfer-en plusz ott van a sliced encoding, azzal is nyersz a frametime-bol 1/3-ot (2-5ms).
-
Raymond
félisten
válasz Raymond #28520 üzenetére
Ja meg annyit hogy ha megvan a hotspot akkor azert nezd meg a Quest-ben mennyi a link speed mert nalam is pl. csak 173Mbit igy a max data rate 86Mbit lehetne. Nem tudom most mennyi az Insane beallitas, de a High-on azt hiszem 41 vagy 46Mbit VR-nal. A keslelteteshez pedig a H264 jobb mint a H265, en mondjuk nem vettem eszre problemakat a kepminosegel a Link-hez kepest, biztos van, de nem olyasmi ami nagyon szembeotlo.
-
a2d2
addikt
válasz Raymond #28520 üzenetére
Ja hogy ebben van már sliced encoding?!!
Mert ALVR-ben csak Sliced FFR van, ami nagyon sokat javított a késleltetésen, de akkor ha jól értem a Virtual Desktopban mindkettő benne van. Akkor ezért tudja hozni ezeket az értékeket.
Mobil hotspottal futottam már pár hónapja egy kört. Van is egy intel wifi+BT chip a gépemben, de egyszerűen a Windows 10 valamilyen törvényi korlátozások miatt letiltotta az 5Ghz-es mobil hotspotot. Vettem direkt egy AC-s USB-s adaptert is, de ugyanaz a helyzet
Te milyen oprendszeren tudtad beállítani ezt?
Olvastam itt nemrég hogy van SkyrimVR-hez magyarítás, rákeresek mindjárt és akkor lehet megveszem ezt a VD-t és nézegetem kicsit mit tud.[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
Ami "le lett tiltva" az a Wifi Hotspot, vagyis nem lett letiltva hanem ki lett szedve a meghajtokbol a lehetoseg. En is azt hittem sokaig hogy nem megy a dolog mert az internetes leirasok alapjan neztem es azt dobta ki a netsh wlan show drivers hogy "Hosted network supported : No". Aztan kiderult hogy ott van a funkcionalitas ami kell, de a Mobile Hostpot Settings-et kell megnyitni. Ott be tudtam kapcsolni es mivel az adapter dual-band igy meg azt is ki tudtam valasztani hogy 5GHz legyen csak. Ott a piros warning alul hogy a 2.4Ghz-es eszkozok nem latjak majd igy a halozatot
-
Márton
nagyúr
CV1-en a 4k feletti 360 videók nagyon akadoznak.
Van 6k, 8k, 2D, 3D...
Mivel kéne lejátszanom? A Skybox-ot próbáltam. Van más, ami jobb?
(i7-2600,1660Ti)Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
gulasoft
őstag
Irtatok itt alvr v9-et de az alvr-ből én a 2.4.0-át látom, Rossz helyen keresem? Tudtok egy linket mondani?
Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
Gigi01
őstag
válasz Gigi01 #28523 üzenetére
Nálam a Raceroom,most nagyon bejön.ETS2-t újraraktam,de most is gáz.Alapból v-sync on.Menübe bemegyek,átállítok valamit,újraindul,vagy mi,de semmi,tehát kilép.Újraindít,ugyanúgy alap beállítás,jó kurvaszép,(hallod Solt)de 20 perc után kilép.
Dirt 2.0 is bírja,nem fagy ki,akármeddig tolom.
A lényeg,Raceroom nagyon nem rossz így,és arra nekem most panaszom nincs.Ha azt nézzük,jobb címeket nem is próbáltam,Alyx na,medium,ugyanúgy,mint cv1,lefostam a bokám,szó szerint.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Sziszifeca #28530 üzenetére
Megéri azt az 1000ft-ot!
-
a2d2
addikt
válasz Raymond #28525 üzenetére
Eddig én is eljutottam, de ha 5Ghz-et választok akkor látszólag létrejön, ott a piros figyelmeztetés, de a telóm sem látja (pedig tudja az 5Ghz-et). Ha átváltom 2.4-re akkor egyből látja a telóm és tud csatlakozni.
Szóval valamilyen számomra láthatatlan korlát ott van sajnos.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Márton
nagyúr
válasz #15779328 #28532 üzenetére
Mi tud amit traytool/debugtool nem jelenít meg?
Vagy Steam alá/nem Oculus HMD-hez ajánlott igazán?
CV1 esetén nincs nagy előnye a másik 2 ingyeneshez képest?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
a2d2
addikt
válasz Raymond #28535 üzenetére
Mert telón gyorsabb megnézni hogy működik-e. Amúgy természetesen Quest sem látja próbáltam.
Nekem is ezt írja: Hosted network supported : No
És hiába jön létre nem látja semmi.
Egy ilyen virtuális adapterként jön létre, de a 2.4Ghz-nél is ugyanilyen adapter jön létre amire csatlakozni is tudok.[ Szerkesztve ]
-
Gigi01
őstag
Bétára állítsam azt is?
-
veterán
Itt a problémám RR lényegében lowon AA nélkül stb. Első részben destop terheli a GPU-t és a procit, RR VR-ben sem a procit nem terheli sem a GPU-t , GPU annyira áll hoy nem melegszik fel ennyi a hőfok ha a desktopot vagyok.... A AM2 meg emeltgrafon 4x AA-val.......
https://www.youtube.com/watch?v=mDq-czcBioc&feature=youtu.be
-
Raymond
félisten
Akkor nem tudom, ugyanilyen nalam is az AC8265-el. Hosted network support nincs de ugyanott ahol te csinalok egy halozatot ami 5Ghz, csinal egy virtualis adaptert es arra tudok a Quest-el csatlakozni. A Windows mondjuk eleg hamar deaktivalja ha nincs semmi eszkoz ami racsatlakozott, eloszor en is azt hittem nem mukodik mert eltartott picit amig eloszedtem es bekapcsoltam a Quest-et de aztan neztem a kepernyon hogy kikapcsolta a Win a hotspot-ot. Ujbol bekapcsolva aztan ment. Annyi limitacioval hogy csak 173Mb-vel csatlakozik amit eleg keves a max 867-et figyelembe veve, tudtommal a MIMO mukodik a Quest-el.
[ Szerkesztve ]
-
Jinxb1rd
addikt
Miért kell, hogy beállítsd? Mármint ha látom, hogy ghostingol a kezem, akkor tudom, hogy nincs meg a max fps és lentebb veszem. Nem?
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
a2d2
addikt
-
Raymond
félisten
Az elmeletileg mindegy, a 8260 es a 8265 is ugyanugy "No" meg egy rakat masik is es mar nagyon regota. Window 8.1 drivereket kell felrakni hogy a funkcionalitas ott legyen. De ez mndegy, a Mobile Hostpot mukodik enelkul is. A lapos meg Windows 1809 a wlan AC8265 5Ghz es megy. Az asztali Windows 1903-as gepen is megy de ott csak egy 2.4Ghz-es Atheros AR9287 van igy ez lenyegtelen. Nem hiszem hogy a Windows verzio lenne a problema, regi ugy ez mar a W10-el.
-
a2d2
addikt
válasz Raymond #28542 üzenetére
Közben megint elkezdtem végigbogarászni a beállításokat de feladom. Már csak azt tudom elképzelni magyarázatnak hogy a laposod 5Ghz-es wifin csatlakozik az internetre és nem kábellel, mert ebben az esetben bizonyos csatornák használatával elvileg engedélyezve van hogy 5Ghz-es hotspotot hozzon létre.
-
a2d2
addikt
-
a2d2
addikt
válasz s7evcsenko #28546 üzenetére
pár hónapja rászántam már 2 napot, vettem egy Edimax AC-s USB adapter is hogy ne az Intel legyen, de nem tudtam beüzemelni az 5Ghz-es mobil hotspotot sehogy. Ráfogtam tényleg erre a törvényi korlátozásra.
Csak most felbosszantott a dolog hogy másnak meg egy nagyon hasonló kártyával, windows 10 alatt simán működik.[ Szerkesztve ]
-
gulasoft
őstag
Leszedteme ezt a 10-es ALVR-t it már drivereket sem kellet telepíteni, mert megtalálta hol vannak, és instalálta is őket, apk-t feldobtam a questre, össze is konnektáltak, viszont a s zobaelrendező egy istennek nemindilt el, láttama steam vr, hegyeket, de hiába próbáltama szobaelrendezőt indítani nem csinált semmit, de legalább latta egymást a gép és a quest és a steam is muttata a headsetet és a két vezérlőt, tehát jónak tűnt minden.
Ötlet erre s zobaelrendező hibára?Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
Sziszifeca
őstag
válasz Jinxb1rd #28540 üzenetére
Én azt szoktam beállítani, hogy lássam mi az a maximum felbontás, amivel megvan a stabil FPS. Szimulátorban lejjebb van véve, Half Life pl feljebb.
De átlagban 2804x2748-ban elmegy minden, de 60hz, 60fps.
Az ACC-ben pl 2508x2456-tól nagyobbra nem tudom venni, mert nem bírja.>>Youtube/Sziszifeca<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyingsoul
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
A topik témája: VR. Az Amazonos vásárlással kapcsolatban ide írjátok: Amazon topik
Ami nem a topikba tartozik: Hardveraprós hirdetések linkelése/kibeszélése, csomagszállítási információk, Amazonos rendelési problémák. Ha a hozzászólásod törlésre kerül, kérlek ne írd be újra![ Módosította: lugosi ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- DIGI kábel TV
- Elektromos autók - motorok
- Formula-1
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Samsung LCD és LED TV-k
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest