- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- E-book olvasók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- OLED TV topic
- DUNE médialejátszók topicja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robika=)
csendes tag
Sziasztok!
Hátha kapok gyors választ Tőlletek!
Nos, nemrégiben vettem egy egyszerü 3D tv-t a tecsoban! a márkája hyundai .. ebben a nagy akcióban gondoltam..
Na tehát a tv 3D-s, de nem ad le midnent ugye 3d-be mint ezek az ujak csak az mkv-s dolgokat meg stb.. na a papir azt irja usb-n leadja az mkv.. na ez az ötlet nekem nem nyert, mivel valamiért lefagy a tv-m ha bármiféle háttértárat dugok a tv-re amin van MKV file.. fingom sincs miért..Jó akkor akövetkezö ötletem támadt.. van egy gépem és a videókártya (ati hd 5450) elvileg tudja a 3d-t van rajta hdmi is. Jó eddig semmi probléma.. ma ujra ellátogattam ebbe a tuti kis hipermárketbe, ahol találtam is hdmi kábelt ( nem mertem megvenni).. mivel.. az egyik PLUG-PLUG a másik meg CONNECTOR-CONNECTOR kén votl feltüntetve.. már az elsö probléma ott kezdödik.. hogy nemtudom mit jelent..
nekem egy olyasmi segitség kéne, picit részletesebben, hogy a GÉPEM és a 3D-tvm között hogy hozzak létre 3d-s kapcsolatot.. tehát hogyha megnyomom a 3d gombot a távirányiton ne azt irja ki hogy "3D nem támogatott" hanem áttegye 3d-re !!!Előőre is köszönök mindent!!
ui.: a szmeüvegröl anyit irnak hogy körkörös fényáteresztős cuccos
[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
válasz Robika=) #1301 üzenetére
Plug-plug vagy connector-connector... az ugyanaz.
3D-hez ilyet keress: "High Speed HDMI Cable".
Az esetleg nem mindegy, hogy a videokártyán milyen HDMI aljzat van ("szabványos" méretű vagy a kisebb méretű vagy a mini USB-re hasonlító, stb. - Type A, B, C,...)A tévék beépített lejátszója nem valami nagy durranás. Talán a Samu meg az LG tévékben a legjobb, de azok sem tudnak mindent. Pl. a FullHD felbontású 3D filmeket egyik sem kezeli. Ugyanígy a high@level4.1 fölötti MKV-kkal is sok tévének gondja van.
A videokártyáról meg annyit, hogy épp előtted írták, hogy a HD6000 szériából képesek a 3D-re - ezt sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudom. Egy néhány évvel ezelőtti kisebb kitérőt (X1950) leszámítva mindig is GF kártyáim voltak, de már jó ideje nem fejlesztettem a gépemet, amiben még egy GF8800GT van.
Viszont ezt a "körkörös fényáteresztős cuccos" szemüveget nem értem - ez valami gugli fordítós baromság lehet, biztos nem ez az igazi neve.
Jelenleg kétféle 3D szemüveg létezik:
- aktív shutteres az aktív 3D megoldású tévékhez
- polarizált a passzív 3D tévékhez[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
Antony83
csendes tag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni, mert látom sokan vannak, akik értenek is a 3D TV-hez és a 3D-s filmek lejátszásához.
Van egy Samsung 3D-s TV-m, amihez most szedtem le egy jó kis 3D-s filmet.
ISO formátumban volt, amit Daemon Tools-al beolvastam, majd megpróbáltam lejátszani Splash Pro-val, de nem is látja.
A film megnevezése a következő: The.Avengers.2012.1080p.3D.CEE.Blu-ray.AVC.DTS-HD.MA.7.1
Próbáltam az All Share Play-hez is hozzáadani, de az sem látja a virtuális meghajtót. A film 42GB, így a külső meghajtóval nem próbálkoztam még.Az igazsághoz hozzátartozik, hogy lemaradtam egy kicsit a technikával, így valószínűleg a hiba az én agyamban van, de sokat segítenétek egy kis update-el.
Előre is köszönöm mindenkinek!
Előre is bocsánat a buta kérdésekért, kezdő vagyok! :-)
-
ozzy711
őstag
válasz Antony83 #1303 üzenetére
A Blu-ray struktúrát csak nagyon kevés progi játsza le, a 3D Blu-ray-t még kevesebb.
Az egyik a TMT5 ( fentebb írtam róla, de kell hozzá min. egy Gt 430 kategóriás kari ) a másik a Power DVD 12 ( ezt mások írták, én nem próbáltam).
Egyéb programokról nem tudok, ami alkalmas lenne 3D Blu-ray-re![ Szerkesztve ]
-
Antony83
csendes tag
Köszönöm mindenkinek, megpróbálom mindkét verziót, hátha sikerül.
Előre is bocsánat a buta kérdésekért, kezdő vagyok! :-)
-
TakiMakiki
csendes tag
Sziasztok.
Nem tudom hogy másnak volt e ilyen problémája vagy sem sokat próbáltam utánna olvasni de sosem találtam még hasonlót sem.
Tehát a Tvm egy LG 55LW659S.
A gondom az hogy PC vel össze kötöm egy HDMi kábellel és a tv nem rakja össze a 3D képet kihívtam az LG szerelőjét ő hozott egy mobil winyót azzal lejátszva tökéletesen működött én viszont Pc ről kb ugy tudnám leirni a jelenséget mintka az egyik sbs képernyőt visszintesen a másikat függőlegesen rakná össze illetve a két oldalán kb 5 - 5 cm be csak minden 2. pixel menne vízszintesen vagyis mintha a képet a két szélen nem rakná össze.
Segítsetel PLS senki nem tudja hogy ez mert van már minden után utánna olvastam de semmi nem segitett Új lejátszó másik HDMI kábel más Codec.Segítsetek pls
Előre is köszi!Taki
-
TakiMakiki
csendes tag
Sziasztok.
Nem tudom hogy másnak volt e ilyen problémája vagy sem sokat próbáltam utánna olvasni de sosem találtam még hasonlót sem.
Tehát a Tvm egy LG 55LW659S.
A gondom az hogy PC vel össze kötöm egy HDMi kábellel és a tv nem rakja össze a 3D képet kihívtam az LG szerelőjét ő hozott egy mobil winyót azzal lejátszva tökéletesen működött én viszont Pc ről kb ugy tudnám leirni a jelenséget mintka az egyik sbs képernyőt visszintesen a másikat függőlegesen rakná össze illetve a két oldalán kb 5 - 5 cm be csak minden 2. pixel menne vízszintesen vagyis mintha a képet a két szélen nem rakná össze.
Segítsetel PLS senki nem tudja hogy ez mert van már minden után utánna olvastam de semmi nem segitett Új lejátszó másik HDMI kábel más Codec.Segítsetek pls
Előre is köszi!Taki
-
bodva
aktív tag
válasz TakiMakiki #1311 üzenetére
Szerintem használj BD filmeket. Pláne ezen a méreten már azt illik.
Milyen lejátszóval próbálkozol egyébként?
-
TakiMakiki
csendes tag
Média Player Classic Bs Win mediap Splash PRO EX v1.13.0 - Portable VLC
Ami érdekes az egészbe hogy eddig ez a probléma nem volt minden formátumot hiba nélkül lejátszott pc ről...
Illetve még 1 olyan probléma jelentkezik hogy a TV néha becsikozódik mintha VGA hiba lenne... de ezt kizárom mert már 4 videó kártyával kipróbáltam illetve 3 PCn eddig remek volt most mindegyikbe hiba van illetve külső vinyórol működik,,,
Nem értem mi lehet vele a baj.Ja és a HDMI hibát is kizárom 2 fajta kábellel probálkoztam már...
[ Szerkesztve ]
Taki
-
bodva
aktív tag
válasz TakiMakiki #1313 üzenetére
Próbáld ki VGA kábellel, bár sanszos, hogy a kijelzővel lesz valami!
A szoftverek közül egyik sem igazán alkalmas 3D lejátszására (persze ez alatt nem az SBS és TAB filmeket értem), de az biztos, hogy nem fog automatikusan átváltani 3D-re ezekkel a lejátszókkal. (Tudom, mert nekem is ugyanez a modellem van, csak nekem 42es).
-
TakiMakiki
csendes tag
Én eddig sbst néztem milyet kell nézni BD?Az átvált egyböl inditásnál?
Milyen progival kell lejátszani?
Szerintem is a kijelző a hibás... kösz hogy megnyugtattál.
Hála istennek 5 év gari van rá bár ebböl még 1 sem telt el remélem cserélik.
Olyat csinaál még hogy T home Boxon meg PCn is egyaránt kamera mozgásnál szaggat vagy laggol a TV tehát szerintem ott nem megfelelő sebességgel frissit
te tapasztaltad már ezt a jelenséget?Taki
-
bodva
aktív tag
válasz TakiMakiki #1315 üzenetére
Nem, nálam minden tökéletesen működött.Esetleg még próbáld meg, hogy VGA csatival csatlakozol rá. Ha akkor is csíkoz akkor szinte 100%, hogy a kijelző csinálja.
BD3D filmeket kell keresni. Ezek olyan 20-25 giga környékén vannak.
Lejátszónak pedig TotalMediaTheatre-t használok.T-Home-os boxnál az sincs kizárva, hogy szerencsétlenkedik a szolgáltató és az a gond. Ott még nem biztos, hogy a TV a hibás.
-
bodva
aktív tag
válasz TakiMakiki #1317 üzenetére
Ezzel a gép felől és a TV-ben lévő fogadó egység hibáját is kitudod zárni.
Amikor először állítgattam nekem is majd kifolyt a szemem, szerintem kell pár óra bemelegedés az elektronikának, mert az első 2 nap után már nagyon jó volt és most is jó.
Elvileg lehet minőség romlás, de a hiba kiküszöbölésére meg kell tenni. Így viszont 3D-re szerintem tuti, hogy nem vált át magától. -
TakiMakiki
csendes tag
-
bodva
aktív tag
válasz TakiMakiki #1319 üzenetére
És mindig csinálja vagy csak random?
Ha a kábelt megmozgatod, akkor nem tűnik el a csíkozódás? Driverben nincs valami elállítva?Esetleg majd egy képet csinálj róla ha lehet és akkor látni fogjuk.
-
TakiMakiki
csendes tag
RANDOM sajnos
van egy Samsung tv monitorom azzal nem csinálja (azt hiszem mert random)
Drivert minden esetbe mindegyik VGA nál uninstalláltam gyári lemezröl fel.
Úgy sem szünt ,meg a probléma.
Sajnos...
Ha esetleg analoggal működne akkor mi a hiba?
PCt azért zárom ki mert ennyi VGA nem lehet rossz...és mondjuk 3d mark alatt és mondjuk játék alatt (tehát terhelés alatt) nem jellemző bios betöltés akkor win betöltés néha filmeknél 1-2 hiba.[ Szerkesztve ]
Taki
-
gyulank
addikt
3D filmeket lehet 3D-be nézni bármilyen monitoron? Vagy csak a 2 színű szemüvegekkel? A 2 színű szemüveg teljesen kiszűri a másik képet, vagy lehet látni szellemképként? Vagyis, ha én látom valamennyire mindkét szememmel mindkét képet, akkor a szemüvegem rossz, vagy ez mindegyik szemüvegnél ilyen?
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
bodva
aktív tag
válasz TakiMakiki #1324 üzenetére
Codecet semmilyet!
Lejátszót kell, de sajnos én nem tudok ilyet (illetve tudok, csak nem jut eszembe a neve :S)
-
addikt
Sziasztok, nem tudom pontosan hol kéne megkérdezni ezért itt teszem ezt meg.
Most Rendeltem egy 3d-s tv-t, (aktív 3d) és olyan kérdésem lenne hogy ezzel milyen filmeket tudok 3d-ben nézni, mert ugye van 3d ami keresztbe van felezve, és van ami hosszában van ketté osztva, az egyik ugye sbs (side by side) a másikat nem tudom, szóval ez érdekelne hogy milyen típusú 3d filmeket keressek, amit le tudok majd játszani a saját beépített médialejátszójával?
A nyugat a szakadék szélén, de mi egy lépéssel mindig előtte járunk.
-
bodva
aktív tag
válasz gyuribácsi88 #1327 üzenetére
Ez azért függ a készüléktől is. Mi a pontos típusa? Amúgy SBS és TAB filmeket lefogsz tudni vele játszani jó eséllyel.
Bár én a helyedben megnéznék egy BD3D-t és onnantól nem akarsz másmilyent nézni Hidd el!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Pontosan, Samsung UE40EH6030.
Oké hogy BD-t nézzek rajta, de a beépített médialejátszója ezeknek nem viszi az m2ts-t, csak az mkv-t, ha külső médialejátszóval játszom le a BD-t akkor is 3d lesz? Mert a külső médiaplayer nem támogatja a 3d lejátszását.
A nyugat a szakadék szélén, de mi egy lépéssel mindig előtte járunk.
-
galaxy_ace
csendes tag
válasz Antony83 #1303 üzenetére
Mivel én is az elmúlt hetekben megküzdöttem a problémával, így a köv ajánlom:
- 3D TV (ez ugyebár adott )
- PowerDVD vagy Total Media Theatre 5
- 3D képes videókari (nekem ati van, HD7750, 66xx felett van 3D támogatás)
- HDMI 1.4 kábelISO fájl mountol - lejársztó progi indit - 3D beállítások: source: auto, display: HDMi 1.4 bla bla bla - play.
A TV-n nem kell 3D gombbal váltani, csak bekapcs a szemüveg és enjoy
-
tigipuf
senior tag
válasz gyuribácsi88 #1329 üzenetére
Nem fogja vinni ,pc-ről TMTvagy power dvd.
Mondjuk ahogy a TMT árát nézem egyszerűen nevetséges100 dolcsi(annyiért már komplett oprendszert is adnak),akkor veszel egy realtek 1186D chipsetes lejátszót 25 körül és visz mindent."Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
tigipuf
senior tag
válasz galaxy_ace #1330 üzenetére
Ez mind igaz az 1.4-es HDMI kábel mitoszán kivűl,úgy tudom ilyen szabvány nincs is,nekem a 2 éves 5 méteres noname vaterás gagyi kábelen simán átkúszik a 3D
"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
addikt
-
GLOCK34
aktív tag
(#1332) tigipuf
Neked átmegy az 1.3 kábelen a Blu-ray 3d? Nekem nem jött össze az asztali 3d lejátszónál.gyuribácsi88
Ha gépről akarsz 3d nézni csodát ne várj,akármilyen kártyád legyen. (A beépített lejátszó felejtős 3d-re!)
Ha van rá lehetőséged nézd meg ugyanazt a filmet pc-ről és egy minőségi asztali lejátszóról is,és a különbség alapján eldöntöd,hogy neked megéri-e a többlet költséget vagy sem.
Tesztfilmnek ajánlom a Sammy nagy kalandja c. filmet.[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
Senki se nézett még filmet piros-kék szemüvegben?
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
artiny
őstag
Ha azt akarom,hogy PC .t osszekotoma tv.vel (LG 42LW659S)es a pc.rol inditom majd a filmet akkor milyen progival jatszam le a filmet?
-
kisgyerek85
senior tag
válasz GLOCK34 #1334 üzenetére
Tesztfilmnek ajánlom a Sammy nagy kalandja c. filmet.
Igen ezzel valóban jó demózni. Meg lehet találni a neten LG, Samsunk 3D anyagokat 5-10 perc hosszúsággal amik nagyon jók. Nekem eddig tetszik a 3D. Animációs film és demó anyagok. Tegnap néztem az immortals-t 3D-be, aztán 30 perc tájékában inkább átkapcsoltam 2D-re. Talán a vége még jó lett volna, de nem volt kedvem vacakolni az állítgatással
-
yankoo
tag
Üdv! Adot egy tv samsung PS51D550
lejátszó: pc+power dvd 12 + HDMI
Ha jól tudom a tv megtud jeleníteni 24p-t azaz 23.976fps-t.
Kérdés az lenne, hogy a megjelenítő beállításoknál milyen HZen használjam a tv-t, hogy 72hzen menjen a film (3x24)?Pontosítva milyen beállításokat használjak, hogy ne 60hzen menjen a film akadozva hanem meglegyen a 3x24 hz feltéve hogy az ati mobility radeon 5650 tud ilyen beállításokat alkalmazni?
[ Szerkesztve ]
-
patrik023
csendes tag
válasz Coyote2000 #1 üzenetére
Nemrég vettem egy LG 42lm620s-típúsú 3D-s Led tv-t, a gépemmel öszekötöttem egy 1.4-es HDMI kábellel,és valahogy nem tudom lejátszani 3D Blu-ray filmeket.
Videókártyám: ATI HD 5770 1Gb-os
Procim: Core i5-ös.Amilyen lejátszókat használtam:
-CyberLink PowerDVD 12
-Corel WinDVD Pro 11
-TotalMedia Theatre 5Olvasgattam már más fórumokat és kiderült így utólag hogy a CyberLink PowerDVD és a Corel WinDVD Pro nem támogatja a videókártyámat, dee a TotalMedia Theatre 5
Pedig igen, áthúztam a monitorrol a kéept a tv-re, mivel kiterjesztettem Catalyst contor centerbe, kitettem teljes képernyőre, benyomtam a 3D-t a progiba de nemtörtént semmi.
3d beállításoknál ez a két fül jelenik meg:
http://kepfeltoltes.hu/view/120916/DSC04137_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/120916/DSC04142_www.kepfeltoltes.hu_.jpgDe egyikre se lehet rámenni,alapértelmezetként ez van bejelölve, és nem enged rámenni másra.
Várom a segítségeteket, mit lehetne ilyenkor csinálni??
Előre is kösziii
-
bodva
aktív tag
válasz patrik023 #1345 üzenetére
Ez így soha nem is fog működni.
Nem fogod tudni át tenni úgy a képernyőt, hogy az egyik sima 2D a másik 3D. Valakinek volt ilyen problémája nem régen. Olvass vissza kicsit.
Szerintem a legegyszerűbb ha elsődleges kijelzőnek állítod a TV-t, a monitort meg addig kikapcsolod. Úgy kellene mennie.
-
gaborh
aktív tag
Sziasztok. Kérdésem a következő lenne. Samsung tv felismeri a külső hdd-t?
Gábor
-
patrik023
csendes tag
Úgyse jó, nemtom milehet a gond már mindent próbáltam komolyan, megvan minden ami kell hogy letudjak játszani egy bluray filmet, és nemjön össze.
Most frissítettem a tv-m szoftverjét is. de így se működik.
Ha bekapcsolom a 3D-t a progiban tehát a TotalMedia Theatre 5-ben, akk olyan lenne mintha ilyen piros kékre átváltana, vagyis valamire átvált, de az nekem nemjó, mert Passzív tv-m van.
és a proginál alapértelmezettként ez van: Left/Right
de mégis Anaglyph-re váltott át :/Vagy akkor az is lehet hogy amit akarok lesni Végső állomás 5-öt 3D Bluraybe azt csak így Anaglyph-ba lehet? szóval nincs ilyen kettéosztási lehetőség? ami támogatja az én Tv-met is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- lejátszóprogramok aktiválása azok megvásárlása nélkül
- Háztartási gépek
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Mikrotik routerek
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Futás, futópályák
- Óra topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest