- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
ozzy711
őstag
A tv-n nyomsz egy "OK" gombot, akkor kiírja az aktuális felbontást.
A 901-es hsz.-ben a screen az tulajdonképpen 3D-s módban történő lejátszásról készült, csak a pc így játszotta le. A csalafintaság a tv 3D-s "TAB" gombjában volt.
Ennek így az MPC-HC -vel az LG tv-n működnie kell. Figyelni kell az optimális beállításra, pl ablakhoz nyújtás, ablak érintése kívülről - belülről. A helytelen képarány eltorzíthatja a lejátszást és azért csúszik egybe a két félkép.
A screen-nél például az ablakhoz nyújtás opcióval lett jó. Próbálkozni kell, máshogy nem megy.
Jut eszembe a címkézésnél a "PC" módnál a 60 Hz-es beállításnál kb. 10 %-al megemelkedett a fényerő a 24 és az 50-hez képest, így maradt a "Blu Ray" címke. X akta.Videó: ez már inkább másodpercben mint ms.-ban mérhető késés nem?
Nálam tuti gyorsabb. Nem lehet, hogy a win belső beállításainál ( egér mutató sebessége vagy valami hasonló ) állítódott el valami ? -
Romvr
őstag
"Videó: ez már inkább másodpercben mint ms.-ban mérhető késés nem?
Nálam tuti gyorsabb. Nem lehet, hogy a win belső beállításainál ( egér mutató sebessége vagy valami hasonló ) állítódott el valami ?"Nem állítódott el semmi. Ha átrakom a TV-t MOZI módba akkor az egér késik mint az állat. Ha átrakom JÁTÉKGÉP-re akkor sokat javul a dolog, legalábbis windows alatt. Játéknál már az van amit láttál és nem csak ott, hanem a jelenleg feltelepített mind a 3 játéknál ez van. Jah és nem csak az egér késik hanem a billentyűzet is. Csak az kevésbé látványos.
Így marad az a kérdésem hogy ez a nem éppen olcsó TV, egyáltalán nem jó játékra? Vagy van esetleg valami mód hogy jól működjön? Mert nehéz lenne elhinnem hogy a 4500-assal minden jó akkor a nagytesóját így elrontották.
Próbáltam átrakni másik HDMI portba, eddig az 1-esben volt amihez odírták még hogy (ARC) amiről fogalmam sincs mit jelent. Aztán megnéztem az RGB-t, azzal már nem volt ilyen szintű késés játék esetében sem. Aztán egy DVI-HDMI kábellel kötöttem össze és szintén jött a késés. Szóval úgy néz ki hogy a HDMI-n nem játékra szánták. Ami egy ilyen árkategóriájú TV-nél szerintem hiba.
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
benvolio
őstag
Az "X aktával" kapcsolatban én úgy vettem észre, hogy külön, egymástól függetlenül lehet a kép paramétereit állítani 60Hz-en és 24Hz-en. Nálam a laptop "PC" módban van és "Mozi" képbeállítással. Ha elindítom az XBMC programot az még 60Hz-en megy, de a filmnél átvált 24Hz-re és olyat is lehet állítani amit 60-nál nem. Képekkel: 60 vs. 24, 60 vs. 24.
-
ozzy711
őstag
Értem. A "mozi" mód az a hdmi címkét jelenti ugye?
Feldobok egy játékot és meglesem, de nem hiszem, hogy gond lenne, mert nálad az egérmutató már eleve késik.
Nem hiszem, hogy a tv a gond. A 3D demójában is benne van egy lövöldözős játék. 3D-ben is tökéletesen működött, direkt megnéztem szemüvegben.
Nem válaszoltál a konfigos kérdésre! -
repvez
addikt
A kérdésem az lenne azokhoz akik egy kicsit jobban értenek a témához.
Hogy milyen passziv szemüveget kell vennem és hol tudom külön megvenni ha nem +d-s tévén akarom 3D-be nézni a filmeket?Mert van egy stereo player nevű program ami át tudja alakitani a filmeket váltottsoros 3d formátumba igy hagyományos tévén is elő tudna állitani +d-s képet.
Márcsak egy passziv szemüveg kellene hogy tezstelni is tudjam a dolgot
Lehetöleg a legolcsobb szemüveg kellene,de olyan amit rendes szemüveg fölé is fel lehet venni .Köszi
-
-
benvolio
őstag
Nem 3D-s TV-n csak anaglyph 3D-ben tudsz filmet nézni. Ez lehet a piros-kék, magenta-zöld vagy borostyán-kék szemüveggel beállítástól függően. A passzív 3D-s TV-n "a képernyő képpontsorait felváltva ellentétes irányba polarizáló szűrő fedi, azaz váltakoznak a bal illetve jobb szemnek szánt képet mutató sorok"! És mivel a sima LCD-n ilyen polarizáló szűrő réteg nincs csak az anaglyph marad 3D-s élvezetre.
-
hans242
csendes tag
Sziasztok nekem egy lg 42LW4500 tv-m van és következetesen semmilyen 3d-s cuccot nem játszik le. Már vettem 10.2 es hdmi kábelt usb-t mindenre érvénytelen fájlt ír ki ez a ..... 20 filmből 1 indult el
-
repvez
addikt
Hát ahogy elnézem a programot akkor ha csak 3D-s paneles kijelzökkel müködne akkor nem lehetne különböző megjelenitési formákat választani.
Külön lehet állitani hogy sor vagy oszlop interlace monoon tolja el a képeket és a két szemet is fel lehet cserélni.
Pluszba tudja az anaglif és a keresztszemes megoldásokat is.Tehát lényegében szoftveresen teszi amit a tv-k hardveresen.[link]
Ha valakinek van othon passziv szemüvege az kiprobálhatná, hogy müködik-e sima kijelzön is és a video bármilyen formátumú lehet vagy csak már eleve 3D-snek kell lenie. -
bodva
aktív tag
Nem fog működni, mivel a TV kijelzője egy speciális anyaggal is be van vonva aminek köszönhetően működik a polarizáció.
Épp ezért kell vigyázni nagyon a kijelző takarításánál, mert könnyen megsérülhet ez az anyag. Alkoholt tartalmazó tisztítócuccokat teljes mértékben el lehet felejteni, mert az úgy feloldja, hogy öröm lesz nézni
---------------
Amúgy nekem egy Lg659S van és semmi gondoom játékok közben sem. Semmi késés vagy ilyesmi. A HDMI kábeltől sem függ ha sima (akár full SBS) filmet is nézel ha nem HD hangot akarsz kitolni mellé, akkor elég lesz a sima HDMI kábel is.Amúgy nálad a késést okozhatja az, hogy nem elég combos a géped. Milyen VGA van benne? Milyen procival? 3D-s játékok alatt még az én 6850CF-em is izzad, pedig azért nem egy gyenge konfiguráció és mindkét VGA-n 2GB ram van, ami sokat számít mivel majdnem duplán kell számolnia így dupla annyi memória is fogy.
[ Szerkesztve ]
-
Romvr
őstag
Rádugtam Clone-ba a régi monitorom és ahhoz képest is van késés a TV-n. Kész ez egy ilyen TV, játékra nem alkalmas. Max csak verekedősre, ahol nem baj ennyi késés.
Viszont most felmerült egy érdekes probléma. Hálózaton keresztül játszok filmeket és az ilyen 15gigás 3D-s MKV-knál gyakran beszaggat a lejátszó. Mármint a TV-jé. Ha sok mozgó elem van a képernyőn akkor akad, szaggat, sőt volt hogy le is fagyott fél percre a képlejátszás, a hang ment tovább. A switch amin van a TV és a média szerverkét funkcionáló mini-pc, 10/100-as, aminek a gyakorlatban lévő átviteli sebessége 10-12Mbájt/s. Nos ha osztok-szorzok akkor a film elvileg 2-3Mbájt/s -al megy, így bőven bírnia kellene szerintem. Furcsa, hogy ha PC-n játszom le (ami a TV-re van kötve) PowerDVD12-vel akkor is néha-néha beszaggat (szintén hálón át), de ritkábban és csak a nagyon-extrém mennyiségű "részecske" jelenlétében. Van ötlet hogy mi lehet a gond?
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
bodva
aktív tag
Vagy kábel hiba lesz, vagy csak szimplán nem elég nagy az átviteli sebesség. Ugyan te kiszámolhatod, hogy nagyjából mennyi az átviteli sebesség, de azt is számold hozzá, hogy ha más eszközök is vannak csatlakozva a routerre, akkor azok is fogják a sávszélességet.
Amúgy nem hiszem, hogy normális az a késés.
Másik probléma lehet, hogy a VGA-d nem tudja rendesen kihajtani a filmet és játékokat.
Kérdeztük már párszor, hogy milyen géped van, ha leírnád az sokat segítene...
[ Szerkesztve ]
-
ozzy711
őstag
Azt olvastam valahol, hogy a hálózati átvitelhez illik legalább egy 150-es de inkább 300-as sávszélességű eszköz ( bár ilyet nem használok a gyakorlatban ). Simán van ugyanis 15-20 Mbps -os bitrátájú jó néhány HD film, nézd meg a média infóknál a minimun-maximum bitrátát.
Itt egy extrém példa:
Sajnos nem lehet képet beilleszteni:
Film: The Smurfs
Média info: ( video )
Bitráta: Variable
Bitráta: 9794 Kbps
Maximum bitráta: 50 Mbps!Az egér beállításoknál ( win7 ) a mutatók fülnél van a séma. Ott nálam valami aero volt beállítva. Miután beállítottam, hogy séma nincs, pontosabb lett az egér mutató!
[ Szerkesztve ]
-
Romvr
őstag
Akkor leírom, mert az tényleg sokat segíthet a probléma megoldásában:
Két gép van amivel próbáltam eddig:
1.) AMD Phenom II X4 945 3ghz / Sapphire Radeon HD6870 1Gb / 4Gb DDR3 1333Mhz
2.) AMD Fusion E-350 / HD6310 / 2gb DDR3Mind a kettőn ugyanolyan OS, ugyanolyan lejátszó(PowerDVD 12) van. Az elsővel 90%-ban jó minőségben játszódik le a film 3D-ben, a másodikkal még nem tudtam 3D-t játszani, de a sima HD-val(1080p, nem 3D-s) jól boldogul, csak 1-2 pillanatnyi akadás volt. Sima HD-val az első zökkenés mentesen birkózik.
A TV sima HD-val szintén jól boldogul, 3D HD-nak viszont kb a 70%-át viszi jól, a többi esetben akadozik, meg-megáll.Játékok esetében meg csak az 1-es gép jöhet szóba, de azzal látható a bemeneti késés a videón. Clone-ba kötve a régi Monitorral, a monitoron valós időben megy a történés, a Tv-n meg késéssel. Ezeket a párosításokat próbáltam:
Monitor - TV
VGA - HDMI
HDMI - HDMI
DVI - HDMI
HDMI - VGA
DVI-VGA
(értelem szerűen 1-2 esetben átalakítóval DVI-ről, HDMI-ről, DisplayPort-ról)Minden esetben a TV -n volt késés, a monitoron nem. Ebből gyanakszom hogy vagy a TV beállításával van valami (ami nincs kizárva, bár átzongoráztam szinten minden menüt), vagy csak ennyit tud.
Amit észrevettem hogy VGA-val kiküldve kisebb az elcsúszás a monitorhoz képest. Illetve ha a képbeállításoknál "mozi/normál/hideg..." helyett "Játékgép"-et állítok be akkor szintén csökken a késés. Azt azonban sehogy nem tudtam elérni hogy a TV pont olyan válaszidővel rendelkezzen mint a monitorom.
A Routerre csak a TV és a két gép van rádugva, az átviteli sebességet teszteltem és mindig 10-12Mb/s-re jött ki az eredmény. Ha futott valami netet igénylő program vagy esetleg youtube-on HD-t stream-eltem, akkor is minimum 8Mb/s sebességet mértem (megabájt) a két gép között. A felállás az hogy a 2-es számú gép az igazából tök szűz, csak médiaszerverként funkcionál, éppen azért csupán a lejátszó, meg valami szerver program van rajta, amit a TV ajánlott hogy tudjon gépről lejátszani hálózaton keresztül (hazamentem megnézem, valami Flax, felx, fulx....dolog ha jól rémlik). De majd megnézem a hálózati forgalmat is filmlejátszás közben a két gép között. Bár ideális az volna ha a TV-n tudnék zökkenőmentesen lejátszani a médiaszerverről.
"Vagy kábel hiba lesz"
3 féle HDMI-vel 2 féle VGA-val is próbltam. Az egyik HDMI-t pár hete vettem 8000-ért, aranyozott csatlakozós."50 Mbps"
Mega"bit"/s, az azt jelenti hogy 6,25Mega"bájt"/s-os az anyag. Tehát a 10mega"bájt" valós átvitelen majdnem 2x is átfér.[ Szerkesztve ]
-
bodva
aktív tag
Na ez így valóban segít.
Az biztos, hogy a 2. gépeden te nem fogsz nézni 3D-s filmeket, mert gyenge alá a vas. Örülj neki ha a sima nem szét rippelt és agyonbutított HD filmeket viszi.
A másik géped viszont korrekt erre a célra. Én TotalMedia Theatre-t használok nem PowerDVD-t. Esetleg nézd meg, hogy be van-e kapcsolva, hogy a GPU számoljon ne a proci.
Ezen kívül kipróbálhatod még a Splash Pro-t is, ami szintén elég jó (de itt a sztereo 3D-s filmeket nem fogod tudni lejátszani, legalábbis nekem nem jött össze). Tehát a Splash-el vagy a TAB-os filmeket tudod, vagy az SBS-eseket. Szintén állítsd be, hogy menjen a GPU dekódolás.
Játékokra nem tudom, hogy mivel próbálkoztál de a 6870 nem igazán elég pláne nem fullHD-ben. A monitorodnak mekkora a felbontása?
Mindenesetre gondolom a legújabb CCC-van fent így ott nézd meg, hogy milyen Hz értéket rendelt alapból a TV-hez. (Ha itt nem megy, akkor jobb egérgomb az asztalon, Képernyőfelbontás/Speciális beállítások/monitor és ott lődd be. Esetleg játssz vele, hogy mit ad 50Hz-en mit 60-on és így tovább.-------
Amúgy a hangnak is beleveszed a sebességét a számolásodba? mert nálam csak a HD hang elvisz 3-4megát egy jobb filmnél és még képet akkor nem vittem.[ Szerkesztve ]
-
Romvr
őstag
Kifutottam a szerkesztési időből:
"Az egér beállításoknál..."
Nem az egér késik, csak az egérrel tudtam a leglátványosabban perezentálni a késést. Minden később jelenik meg. A felbukkanó ablakok a leütött karakterek...stb. Tehát úgy ahogy van a kép késik. Ez persze az egér "elkallódásához" vezet, ami pöttyet frusztráló tud lenni némi idő után."(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
bodva
aktív tag
Amúgy tuti, hogy valamelyik eszközöddel van gond, mert nekem volt 8ms-es monitorom is és az sem csinált ilyet.
Mivel a VGA kábelen jobb a helyzet én még mindig a HDMI gyengeségére gyanakszom. Attól, hogy 8000Ft volt és aranyozott (ami amúgy csak a korrodálás ellen véd, mert az arany nem a legjobb vezető) nem jelenti azt, hogy jó is. A kábelre vannak adatok írva? Azokat betudnád írni majd?
Vagy lehet hibás a TV-ben lévő egység is!
Filmeknél a hang és a kép nem csúszik egymáshoz képest? A hangot a tv-n játszod le vagy a gépen keresztül?
Esetleg véletlenül nincs bekapcsolva a lipsync a tv-ben? Az okozhat ilyet!
[ Szerkesztve ]
-
Romvr
őstag
Az nem gond, ha a kettesen nem megy, csak a "hecc kedvéért" néztem meg. Amúgy simán viszi a 6-8 gigás fullHD filmeket is MPHC-val. A PowerDVD is lejátsza a 3DHD-t, csak anaglyph-be akarta, nem szetereo-ba, de nem foglalkoztam még a problémával.
A lejátszókat majd kipróbálom, köszönöm a tippeket
A HD6870-esem eddig minden játékkal max beállításokon futott amit próbáltam. Crysis2 van most fent Ultrán viszi 1080p-ben DX11-el. Persze az a játék egy bughalmaz, de mégis nem lassul be érezhetően, max néha néha megdöccen.
Batman Archam City is fut, DX11 fícsörökkel élvezhető sebességgel...stb. Nem rossz kártya az, bár tény hogy nem egy mostani 100 ezres csúcskategóriás. De én elvből nem veszek 50 fölött PC alkatrészt.
A monitorom is FullHD, amúgy. A legújabb CCC telepítve, a monitor és a TV is 60Hz-en fut 1080p-n, bár a TV-t -re azt írja hogy 70Hz-re is képes, noha még nem próbáltam meg azon futtatni. (érdekes hogy a TV leírásába ilyen 600Hz-kkel riogatják a népet. Az mit takarhat?)----
Nem néztem, de gondolom van összefüggés a kép tartalma és az akadozás között. Mivel mint írtam ha sok a mozgó "pixel" akkor akadozik. Ha csak párbeszéd, meg ilyenek vannak akkor minden rendben. Bár biztosan a hang is számít, majd utánanézek ezeknek a dolgoknak.(#973) bodva:
Értem hogy a HDMI gyenge, de hogy mind a 3 kábel? Illetve a VGA-n csak jobb a helyzet, de nem jó. Úgy is van késés, nem kevés, csak érezhetően kevesebb. A TV-n amúgy nem csúszik a hang/kép teljesen jól megy a lejátszás, csak mintha az információ a géptől a tv-ig nem közel-fénysebességgel közlekedne, hanem csak szépen ráérősen.Ezt a lipsync dolgot majd megnézem, bár igyekeztem minden fícsört kikapcsolni, ami a képpel volt összefüggésben. Aztán bekapcsolni, de a sebességben változást nem tapasztaltam. Annyi hogy ha TrueMotion-t "Magas" értékre állítom, akkor sokkal folyamatosabb a kép a filmeknél, ám a késés ettől függetlenül ott van.
A Hang a HDMI-n megy ki a TV-re. Mikor VGA-val próbáltam akkor természetesen hangkártya ment a TV-be.
Ha hibás a TV-ben lévő egység, azt hogy lehet kiszűrni? Csak mert még benne lenne a 3 napos cserébe. Akkor egyértelmű volna ha VGA-val valós időben menne minden, HDMI-n meg nem. De VGA-val csak kicsit gyorsabb... Ma rádugok egy laptopot is majd este HDMI-n/VGA-n és megnézem úgy mi a helyzet. Ha azon is ott a késés akkor nem a gép a ludas. (Bár most is 2 gép van rákötve és mind a kettőnél ott a késés, de 3-ból már referenciacsoportnak számít. )
-
tag
Sziasztok! Vettem egy Lg Lw4500-as tv-t és HSBS filmeknél,a belső media lejátszót használva a jobb felső sarok gyakran ( de nem mindig) szellemképes... Kérdésem az volna,h ez az sbs filmek vagy a tv hibája lehet?? Pl xbox 360-nál 3d-s játékokban nem tapasztalom ezt a szellemképet! Eléggé idegesít a dolog,mert csak a 3d miatt vettem a tv-t és van mikor nagyon zavaró az elmosódás.... A válaszokat előre is köszönöm!
-
bodva
aktív tag
A rosszabb minőségű 3D-s filmeknél nálam is szokott szellemkép lenni. Főleg a fekete háttereknél lehet észrevenni. Függ amúgy attól is, hogy honnan nézed. Ha nagyon alulról nézel fel a tv-re akkor szintén szellemképesedik. Függ a távolságtól is.
Nálam a jó minőségű 3D-s filmek 30-40gigánál kezdődnek, azoknál nem találkoztam hibával.
Javaslom még, hogy a fényerőt is állítgasd mert engem néha vakított.
-
synar
őstag
Talán bennetek is felmerült az igény, hogy miként készíthetünk srt fájlokból 3D-s feliratokat, side by side és over under tartalmakhoz, amit pl. az XBMC, vagy a VLC is tud kezelni.
Íme -
f1alonso
aktív tag
Sziasztok!
Nos, van egy 3D tv-m LG passzív , és mindig úgy szoktam nézni a filmeket ,hogy rákötöm gépet a dvi-vga kábellel és mikor milyet töltök sbs , half ou azokat letöltöm beállítom a tv-t és 3D.
De , most töltöttem le előszőr BD25-ös 3D-t ami ügye nem sbs meg nem half ou ott hol tudom beállítani a 3D-t? Letöltöttem a power dvd 12-őt azt javasolták , de ahogy betöltöm neki a filmet egyből elkezdi a filmet , nem ad be semmi menüt. Szóval az a kérdésem hogy hol lehet ezt beállítani , illetve vmi lejátszót ajánlani esetleg. -
bodva
aktív tag
Természetesen sikerült
TotalMediaTheatre-nek a play meg hasonló gombjai mellett van egy 3D gomb. Na arra kell rákattintani és gond nélkül átteszi 3D-be.
Kicsit lassan reagál amúgy, gondolom a fájlok mérete miatt, de működik. A lényeg, hogy full képernyőn menjen a film és utána nyomjátok meg a gombot. Akkor jó, ha az addig síkban látható 3D felirat átmegy térbelibe.
Én ezt a verziót használom: Arcsoft TotalMedia Theatre 5.0.1.114
-
bodola
csendes tag
Sziasztok! Sürgős segítség kellene.
Jövő héten, egy-két nap alatt kellene lehetőleg teljes funkcionalitásában tesztelnem ezt: LG DM2350D-PZ Monitor
Kéz alól, ismerőstől veszem, szinte új. Egy notebookkal használnám (IntelCorei5-2430M/4GB/Nvidia GT540 1GB), de nyilván önállóan is meg fog történni.
Járatlan vagyok a 3D-ben, pár órája benneteket olvasgatlak. Szóval, hálás lennék, ha összefoglalnátok, távirati stílusban is jó lesz, hogy mire vizsgáljak rá - tv-ként, és külső monitorként. Milyen beállításokkal, fájllokkal, csatlakozásokkal (laptopon HDMI) ilyesmi, hogy gyorsan kiderüljön OK-e? Bizonyára másnak is hasznos lesz egy ilyen sillabusz. Köszönöm előre is! -
ozzy711
őstag
Szia!
Az adatlapomon szereplő konfiggal ( innen következik, hogy az általad használt notebookkal is ) simán mennek a half sbs, tab filmek. A full sbs és tab-hoz már kicsit erősebb proci kellene, de még elmegy a 901-es hsz. alapján. Nagyon fontos a Dxva- támogatásos videokártya, az az alap. Kb. a GT210-től felfelé ( lentebb is néhány ) már ok!
A sztereoszkopikus 3D-rői ( eredeti blu ray 3D ) is írtunk fentebb. Elviekben a Pdvd 12 és a TMT5 meg tudja jeleníteni.
A többi 3D-s formával szerintem ne is foglalkozz, mert elavultak.
Kimenet: az 1.4-es hdmi javasolt, de csak akkor igazán fontos, ha azon megy a digitális hang, mivel ehhez már nagyobb sávszélesség kell. Ha hang nem megy rajta, szerintem elég az 1.3 is.
Ja és figyelj a 951-es hsz.-ben szereplő anomáliára, mert az valószínűleg típus hiba, nehogy belefuss te is egy ilyenbe.
Az sbs és a tab lejátszáshoz elég pl. egy MPC-HC ( ingyenes és nagyon jól konfigurálható ) vagy egy Xbmc ( nekem annyira nem tetszik, de sokan favorizálják, tehát biztos, hogy jó ).
Elindítod a lejátszást és a formátumnak ( egymás melletti vagy alatti ) megfelelően állítod a tv-n a 3D-t és Go!
Még egy fontos dolog: a frekvencia szinkronizációra ( pl. 24p-24Hz ) mindig figyelj, különben szaggatni fog a film és élvezhetetlen lesz![ Szerkesztve ]
-
lajszer
tag
Sziasztok!
Panasonic TX-P42UT30E TV-vel szeretnék 3D-s mkv-ket nézni? Mi lenne a legegyszerűbb megoldás? Sajnos a TV nem ismeri fel USB-ről ezeket a filmeket és a Blu-ray lejátszom se (persze nem 3d-s a lejátszó). Mi lenne a megoldás? 3D-s Blu-ray lejátszó visszi 3d-s mkv-kat? Vagy van olyan multimétia-lejátszó, ami igen?
-
kaneda
csendes tag
sziasztok,
A gond: van egy 3d-s tévém, külső vinyóról a letöltött 3d-s mkv filmek egy része szépen fut rajta, egy része nem. Nem támogatott fájl azt írja. 5 filmből 2 megy rajta de nem sikerült rájönnöm mi a különbség a fájlok között. Az infók alapján azonosan vannak kódolva. Ez lenne a kisebb baj mivel össze van kötve HDMI-n a gépemmel egyszerűen nézhetném szoftverrel, viszont bármit kipróbáltam, szellemképes az összes. Nem értek, hozzá, a lényeg, hogy sokkal jobban szét van csúszva a 2 "réteg". Így élvezhetetlen. Power DVD-től Totalmedián át mindennel próbáltam, ugyanaz az eredmény. Elindítom a filmet, tévét átkapcsolom 3d-be és vacak. A tévé ugye jó, mivel külső vinyóról szépen megy ugyanaz a film. Persze nézhetném mindet külső vinyoról, de mint mondtam onnan csak egy részét nyalja be a filmeknek. A gépről meg minden elindul. Valami ötlet?
köszi előre is.
-
ozzy711
őstag
Szia!
Hogy viszi-e az Mkv-t azt könnyen megtudhatod a támogatott formátumok résznél. Usb csatlakozója szerintem minden Blu ray lejátszónak van. Innentől kezdve marad a termékleírás.
Viszont, ha főleg "fájlokat" nézel, akkor célszerű lenne egy HTPC-be beruháznod és megoldódna minden gondod.
Persze biztos vannak jó multimédia lejátszók is, de azokhoz nem tudok hozzá szólni. -
kaneda
csendes tag
szia,
egy új orion PIF 32 3d TV. 5 filmből 2 megy rajta, de ez a legkevesebb, a számítógépen kéne megoldani inkább a lejátszást. Azon az összes mkv elindul. A gép amúgy egy erős asztali gép, full Hd videókat vágok vele. A TV a monitor egyben. Ffdshow, matroska splitter fent van. Elindítom a filmet, bármilyen szoftverrel, átállítom a tévét 3dbe, és látható, hogy nem csak kis elmosódás van, hanem teljesen távol van egymástól a két réteg. Így a szemüvegben nem lesz tiszta a térhatás. Ugyanaz a film külső vinyóról meg tökéletes. Gondolom vmi alap beállítás lehet rossz. A képernyő felbontás 1920x1080ra van állítva.
-
ozzy711
őstag
A tv-s lejátszáshoz: 934-es hsz.t-t nézd meg, hátha segít.
A Pc-s lejátszást meg már fentebb kiveséztük, ahhoz nem igazán tudok mit hozzátenni...
Ha pl. a 901-es hsz.-ben szereplő két félkép jelenik meg a lejátszón ott a "tab" kiválasztásával menni kell a 3D-nek!
Odáig eljutsz, hogy akadás mentesen megy pl. egy sbs film ( nem 3D-ben csak egymás melletti két félképben) ?
Ha igen, tegyél fel egy screent légy szíves az MPC-HC-vel való lejátszásnál, ( lejátszás közben nyomj egy ctrl-j -t ) hátha látunk valamit benne![ Szerkesztve ]
-
bodola
csendes tag
Szia! Nagyon köszönöm!
A 901-esben játékról van szó - világos hogy enyhén szólva is bosszantó, de csak játékban jelentkezik, és nem minden készülékben? Szerencse kérdése?
Azt írod: "a frekvencia szinkronizációra ( pl. 24p-24Hz ) mindig figyelj, különben szaggatni fog a film és élvezhetetlen lesz!" Ezt hol, miként?
Ja, még valami: mi történik, mire számítsak USB-ről (pendrive) történő lejátszás esetén? Úgy is rendesen működnie kell? Üdv! -
bodola
csendes tag
Sziasztok! Az alábbiak között csak a TV funkció a különbség? Elsősorban monitor kellene, de nem lenne rossz a 3D.
Vagy megéri a különbséget a TV-s? Pl. persze a TV-n kívül: több beállítási lehetőség, "jobb" 3D. Kösz!
LG D2342P 23" Cinema 3D LED Monitor
LG DM2350D-PZ 3D LED -
kaneda
csendes tag
a tévés gondom akkor megpróbálom azzal a progival.
szóval a két félképben (ezeke szerint sbs) mindegyik megy.
itt a print scr :
http://www.kepfeltoltes.hu/view/120610/prntscr_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
és itt egy fotó arról mi lesz belőle amikor átkapcsolom a tévét 3d-be. hulla szellemképes. ennyit nem mozog ki a szemüveg tehát nem lesz tiszta a kép szemüvegben.
http://www.kepfeltoltes.hu/view/120610/3dbug_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
ugyanez a film külső vinyóról tökéletes....
-
ozzy711
őstag
Nem értem milyen "játékra" gondolsz? A frekvenciát a catalyst-ban vagy az nvidia vezérlőpultban tudod állítani, ha nem támogatja a tv a 24p-t akkor reménytelen a dolog!
A 901-es hsz.-ben a "frame rate" és a "refresh rate" az érdekes. A kettőnek meg kell egyezni, legalább tizedes szintig ( itt most ezredre pontos volt ).
-
ozzy711
őstag
Megnéztem. Valószínűleg a judder jelenség miatt nem tudja összerakni a tv a két félképet.
Javaslom a következőt: az MPC-HC-ben a jobb gombos menüben a beállítások/lejátszás/teljes képernyő fülön itt állítsd be:
A 60 helyett ( ez a gépen nem támogatja a 24p-t azért van minden alapértelmezetten )
értelemszerűen állítsd át 23-24-25-59-60-50-59-60 ra, így automatikusan teljes képernyőre váltáskor átállítja a tv-t a megfelelő frekire.
Ezután már elvileg jónak kell lennie. A ctrl+j nél már két egyenes (piros-zöld ) vonalnak kell jönni.[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- lejátszóprogramok aktiválása azok megvásárlása nélkül
- Tőzsde és gazdaság
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Öregszem
- Futás, futópályák
- Hálózati / IP kamera
- Ukrajnai háború
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest