Hirdetés

Mókás lövöldözésre való az új Radeon Software

A 19.9.2-es szoftvercsomag a Radeon Image Sharpening szolgáltatást is bővíti.

Az AMD elérhetővé tette a 19.9.2-es verziószámú Radeon Software kiadását, amely biztosítja a megfelelő profilt a Borderlands 3 című játékhoz. Ezzel akár 16%-kal is gyorsabban futhat a program egy Radeon RX 5700-as VGA-n, méghozzá az előző eszközillesztőhöz viszonyítva. Persze más grafikus vezérlőn is várható gyorsulás, de ezt az AMD nem mérte ki.

Az új meghajtó kiterjeszti a Radeon Image Sharpening szolgáltatást is, amely mostantól elérhető Radeon RX 590, 580, 570, 480 és 470 típusú VGA-kon, méghozzá a DirectX 12 és a Vulkan API-n futó alkalmazások esetében. Később ez tovább bővülhet, de még aktív tesztelés zajlik a többi hardverre és az eltérő API-kat használó alkalmazásokra.

Az új eszközillesztő hibajavítást is hozott, konkrétan a Radeon RX 5700 sorozatú VGA-kal szerelt rendszerek nem futnak majd különböző stabilitási problémákba az Enhanced Sync aktiválásakor, illetve bizonyos, említett VGA-kkal rendelkező konfigurációk esetében nem kell többet stabilitási problémákkal számolni a webböngészőn keresztüli online videózáskor, illetve a Radeon vezérlőpult is meg tudja majd jeleníteni a magórajelet. Ezeken túlmenően a vertikális szinkron a 75 Hz-es kijelzőkön nem fogja többé 30 képkocka/másodpercre korlátozni a sebességet, valamint a Radeon ReLive-val felvett tartalmak hangsávja sem lesz feltétlenül problémás aktív asztali rögzítés mellett.

A 19.9.2-es verziójú, frissített Adrenalin 2019 családba sorolt drivercsomag a 64 bites Windows 10 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, 600, Vega, VII, Pro Duo, 5700, illetve Pro WX szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető, illetve támogatja még a Ryzen, az Athlon, az A-szériás, illetve a régebben megjelent, GCN architektúrára épülő IGP-vel rendelkező egyéb APU-kat is. A notebookokhoz az AMD általános terméktámogatást kínál, vagyis a csomag telepíthető a megfelelő hardverekkel rendelkező mobil gépekre, de az egyedi, specifikus funkciókért nem felelnek, ezekhez továbbra is külön terméktámogatás szükséges az adott rendszer gyártójától. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált, továbbá bizonyos újabb hardverek vagy konfigurációk esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 19.9.2-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés