Hirdetés

A nácik rémálma lesz az új Radeon Software

A 19.7.3-as szoftvercsomag számus új Vulkan kiterjesztést is kapott.

Az AMD elérhetővé tette a 19.7.3-as verziószámú Radeon Software kiadást, amely biztosítja a megfelelő profilt a Wolfenstein: Youngblood című játékhoz, ezzel pedig akár 13 százalékos gyorsulásra lehet számítani az előző Radeon Software meghajtóhoz viszonyítva.

Hirdetés

A vállalat frissített a Vulkan implementáción is, így számos új, szabványos kiterjesztés támogatása biztosított; konkrétan a VK_EXT_display_surface_counter, a VK_KHR_imageless_framebuffer, a VK_KHR_variable_pointers, valamint a VK_EXT_subgroup_size_control került beépítésre. Utóbbi lényegéről a napokban írtunk, és ezt speciel már használja is az előbbi bekezdésben említett játék, ezért is került be a meghajtóba ennyire gyorsan. Ezek mellett a gyártóspecifikus VK_AMD_pipeline_compiler_control és VK_AMD_shader_core_properties2 is megérkezett.

Frissült a Radeon GPU Profilerhez kapcsolódó támogatás, így immáron a Radeon RX 5700-as sorozat is használható profilozásra a megfelelő komponensek mellett, illetve ezekre a hardverekre megérkezett a Microsoft PIX támogatás is.

Az új eszközillesztő hibajavításokat is hozott, többek között a Windows Mixed Reality működőképes lesz aktív Radeon Image Sharpening mellett, Radeon ReLive VR használatakor a hang nem csúszik el a videó képéhez viszonyítva, a Radeon Overlay előhívása nem fog többet képi hibákat eredményezni a Vulkan API-n futó játékokban, ha a Radeon Image Sharpening be van kapcsolva, a Radeon WattMan megfelelő energiafelhasználási értéket jelez majd vissza Radeon VII VGA-val , valamint az Adobe Premier Pro 2019 egyes képi hibái is megszűnnek, emellett az AMD Log Utility Driver biztosan települni fog Windows 7-re. A Radeon RX 5700-as sorozatú hardverekkel kapcsolatos javítás még, hogy nem fognak összeomlani a DirectX 9-es játékok, ha a felhasználó express telepítést választott a Radeon Software frissítésénél, a League of Legends is megfelelően indul majd a Windows 7 operációs rendszeren, valamint a Fortnite sem kezd majd akadozni pár perces játék után. Mindezek mellett a Radeon Anti-Lag sem fog teljesítményvesztést okozni aktiválás után. Ezt sokan a tesztekben normális jelenségnek vélték, de valójában nem az, pusztán optimalizálni kellett még a rendszer működésén.

A 19.7.3-as verziójú, frissített Adrenalin 2019 családba sorolt drivercsomag a 64 bites Windows 10 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, Vega, VII, Pro Duo, 5700, illetve Pro WX szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető, illetve támogatja még a Ryzen, az Athlon, az A-szériás, illetve a régebben megjelent, GCN architektúrára épülő IGP-vel rendelkező egyéb APU-kat is. A notebookokhoz az AMD általános terméktámogatást kínál, vagyis a csomag telepíthető a megfelelő hardverekkel rendelkező mobil gépekre, de az egyedi, specifikus funkciókért nem felelnek, ezekhez továbbra is külön terméktámogatás szükséges az adott rendszer gyártójától. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált, továbbá bizonyos újabb hardverek vagy konfigurációk esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 19.7.3-as szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés