Hirdetés

Begyorsulva várja a Locust hordákat az új Radeon Software

A 19.9.1-es szoftvercsomag új Vulkan implementációt is tartalmaz.

Az AMD elérhetővé tette a 19.9.1-es verziószámú Radeon Software kiadását, amely biztosítja a megfelelő profilt a Gears 5 című játékhoz. Ezzel akár 8%-kal is gyorsabban futhat a program egy Radeon RX 5700 XT VGA-n, méghozzá az előző eszközillesztőhöz viszonyítva. Persze más grafikus vezérlőn is várható gyorsulás, de ezt az AMD nem mérte ki.

Frissült a Vulkan implementáció is, amelyben beépítésre került a VK_EXT_calibrated_timestamps, a VK_EXT_line_rasterization, a VK_EXT_shader_demote_to_helper_invocation és a VK_AMD_device_coherent_memory kiterjesztés. Az első három gyártófüggetlen megoldás, míg az utolsó már gyártóspecifikus, és két új memóriatípust vezet be: device coherent és device uncached. Ezek lassabbak a non-device coherent memóriatípusnál, tehát végleges kódban nem érdemes használni őket, ugyanakkor a kiterjesztés jelentősen megkönnyíti a Vulkan alkalmazások debugolását, ami a fejlesztők számára kritikus szempont.

Az új eszközillesztő egy hibajavítást is hozott, konkrétan a Radeon RX 5700 sorozatú VGA-kkal szerelt rendszerek nem futnak majd különböző anomáliákba, ha a felhasználó elindítja a Gigabyte RGB Fusion 2.0 programját.

A 19.9.1-es verziójú, frissített Adrenalin 2019 családba sorolt drivercsomag a 64 bites Windows 10 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, 600, Vega, VII, Pro Duo, 5700, illetve Pro WX szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető, illetve támogatja még a Ryzen, az Athlon, az A-szériás, illetve a régebben megjelent, GCN architektúrára épülő IGP-vel rendelkező egyéb APU-kat is. A notebookokhoz az AMD általános terméktámogatást kínál, vagyis a csomag telepíthető a megfelelő hardverekkel rendelkező mobil gépekre, de az egyedi, specifikus funkciókért nem felelnek, ezekhez továbbra is külön terméktámogatás szükséges az adott rendszer gyártójától. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált, továbbá bizonyos újabb hardverek vagy konfigurációk esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 19.9.1-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés