Hirdetés

HDCP 2.3-at hozott az RDNA-s VGA-khoz az új Radeon Software

A 19.8.2-es szoftvercsomag hibajavításokat is tartalmaz, illetve friss profilt kapott a Control és a Man of Medan.

Az AMD elérhetővé tette a 19.8.2-es verziószámú Radeon Software kiadást, amely a Control című játékhoz kínál egy frissített profilt, így az DirectX 11-es módban akár 10%-kal is gyorsabban futnatk az előző eszközillesztőhöz viszonyítva. Mindemellett új profilt kapott a Man of Medan című horrorjáték, továbbá a Radeon RX 5700-as sorozatú VGA-rak vonatkozóan bevezetésre kerül a HDCP 2.3 támogatása.

Hirdetés

A meghajtó pár hibajavítást is kínál, így taszkváltásnál a Rocket League többet nem fagyhat le, míg a League of Legends nem lassulhat ettől a művelettől. További korrekció, hogy a Fortnite futtatásának első perceiben apróbb akadásokat lehetett korábban megfigyelni, amelyek ugyan gyorsan elmúltak, de mostantól elő sem fognak jönni, emellett a Radeon RX 5700-as sorozatú VGA-kon, egy alkalmazás futtatása közben végrehajtott memóriatuning nem okozhat többet szoftverből eredő instabilitást.

A 19.8.2-es verziójú, frissített Adrenalin 2019 családba sorolt drivercsomag a 64 bites Windows 10 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, 600, Vega, VII, Pro Duo, 5700, illetve Pro WX szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető, illetve támogatja még a Ryzen, az Athlon, az A-szériás, illetve a régebben megjelent, GCN architektúrára épülő IGP-vel rendelkező egyéb APU-kat is. A notebookokhoz az AMD általános terméktámogatást kínál, vagyis a csomag telepíthető a megfelelő hardverekkel rendelkező mobil gépekre, de az egyedi, specifikus funkciókért nem felelnek, ezekhez továbbra is külön terméktámogatás szükséges az adott rendszer gyártójától. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált, továbbá bizonyos újabb hardverek vagy konfigurációk esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 19.8.2-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés