Hirdetés

PlayReady 3.0-t kínál az RDNA-s VGA-khoz az új Radeon Software

A 19.8.1-es szoftvercsomag hibajavításokat is tartalmaz, illetve egy fontos Windows frissítésre is felhívta a figyelmet a cég.

Az AMD elérhetővé tette a 19.8.1-es verziószámú Radeon Software kiadást, amely támogatja a Microsoft PlayReady 3.0-t az RDNA architektúrára épülő, Radeon RX 5700 sorozatú VGA-kon.

Hirdetés

A meghajtó pár hibajavítást is kínál, többek között a Radeon RX 5700-as VGA-kkal nem fog többet elsötétülni a képernyő a meghajtó, Windows 7 operációs rendszerről való törlésénél, illetve az automatikus memóriatuning során, ha a háttérben alkalmazás vagy játék fut. A Radeon Chill beállításai is biztosan szinkronizálni fognak a futtatott játék profiljával, amikor a felhasználó a Radeon Overlay felületen módosítja őket, valamint a Radeon ReLive klipfelvétel nem eredményez üres klippeket Radeon RX 5700-as VGA-kkal, Windows 7 operációs rendszeren. Mindezek mellett a Radeon Anti-Lag nem fog teljesítményvesztést okozni bizonyos játékokban.

Fontos még kiemelni, hogy a May 2019-es Windows 10 frissítés óta a Radeon Software telepítése után színmegjelenítésre vonatkozó hibák is előfordulhatnak, amelyet ugyan nem a meghajtó okoz, de valós problémáról van szó, és a KB4505903-as besorolású Microsoft Windows frissítés telepítése orvosolja is.

A 19.8.1-es verziójú, frissített Adrenalin 2019 családba sorolt drivercsomag a 64 bites Windows 10 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, 600, Vega, VII, Pro Duo, 5700, illetve Pro WX szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető, illetve támogatja még a Ryzen, az Athlon, az A-szériás, illetve a régebben megjelent, GCN architektúrára épülő IGP-vel rendelkező egyéb APU-kat is. A notebookokhoz az AMD általános terméktámogatást kínál, vagyis a csomag telepíthető a megfelelő hardverekkel rendelkező mobil gépekre, de az egyedi, specifikus funkciókért nem felelnek, ezekhez továbbra is külön terméktámogatás szükséges az adott rendszer gyártójától. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált, továbbá bizonyos újabb hardverek vagy konfigurációk esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 19.8.1-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés