Hirdetés

Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz DEW3yl #5023 üzenetére

    Természetesen semmi sem kötelező (mint ahogy a bejártás sem), de ezt a gyártók maguk is javasolják és a panel karakterisztikáját a későbbiekben befolyásolja az első párszáz órai járatás, ugyanúgy, ahogy az autóknál sem mindegy (még ma sem), hogy az első pár ezer kilométeren hogyan járatod.
    Ez nem azt jelenti, hogy ha nem tartod be, akkor nem fog működni, pusztán annyit, hogy nem lesz olyan, mint az elvárható. Ezt lehet, hogy nem veszed észre, de szeritem érdemes kímélni eleinte.
    Félreértettél, én is rögtön úgy állítottam be, ahogy a kalibráló-lemez kiadta a dolgot és azóta is úgy van, más kérdés, hogy alapvetően olyan értékeket hozott ki optimálisnak, amik feles-közeliek, tehát bőven a javasolt maximális bejáratási értékek alatt van. Ezért is mondtam, hogy nem is értem, aki eleve maximum-közeli értékeken használja a TV-t, az ugyanis nem csak az első pár száz órában káros, de később sem köszöni meg a készülék.

    A HDMI-s dologra meg azt tudom mondani, hogy lehet az akármilyen hot-swapable, de én nem egy olyan TV-t láttam, aminek attól szállt el az interfésze, hogy az újdonsült tulaj végigpróbálta a HDMI-csatlakozókat, hogy melyik ad jobb képet, mindezt úgy, hogy nem kapcsolta ki közben sem a kiszolgáló készüléket, sem a TV-t. Szerintem azt a minimális fáradtságot, hogy kikapcsolod a készüléket meg lehet tenni annak érdekében, hogy ne nyírd ki rögtön első nap a 200-300 eFt-os készülékedet, később meg úgyse dugdosod, elvégre nem a barátnőd a készülék. Ha valakinek ez probléma, az meg is érdemli, hogy elpukkanjon a TV-je. Csinálja mindenki úgy, ahogy jónak látja, én szóltam.

    Get Moded!

Aktív témák