Hirdetés

Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz spiritex #19885 üzenetére

    Már a 2008-as plazmákra is nyugodtan rá lehetett kötni a PC-t HDMI-n keresztül, sőt, így volt ajánlott, hiszen a digitális interfészen jobb képminőség érhető el, mint az analógon. A D-Sub alapvetően egy idejétmúlt csatlakozótípus, ezért nem teszik már rá, csak a felső kategóriás modellekre, de valójában szerintem igen kevesen használják ma már.
    Természetesen kerülni kell az extrém dolgokat a HDMI-nél, így a működés közbeni kábel ki/be dugdosást, ez akkor is és ma is igaz volt, hiába, hogy a HDMI-csatlakozó hot-pluggable. Ha ezt betartod, akkor elméletben semmi kárt nem okozhat a PC rákötése, hacsak nem produkál furcsaságokat a PC-d (pl. gyors, hektikus felbontás és frissítésváltások, túlfeszültség küldés, stb., de ezek egy jól működő PC esetében nem jellemzőek). Sajnos a bemenetek eléggé érzékeny pontjuk az elektronikai készülékeknek, hiszen a csatlakoztatások mindig veszéllyel járnak, nem kell ahhoz PC, hogy kinyírj egy HDMI-bemenetet, egy sima DVD vagy konzolcsatlakoztatástól is el tud az szállni bármikor, ha nincs szerencséd.

    A TV-adás képe csak javult a 2008-as modellek óta, ne abból indulj ki, amit egy üzletben láttál, ki tudja, hogy milyen minőségű, hány felé osztott jelet küldenek a TV-kre. Ha a 2008-as képminőség tetszett, akkor a maiakban pláne nem fogsz csalódni.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Aktív témák