Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#651) fenergie84 válasza lsc (#650) üzenetére

fenergie84
(őstag)
LOGOUT blog

Az is béta driver (szerintem, de már ma hallottam annyi félét, hogy már semmiben nem vagyok biztos)
Azért várom a rendes verziót, mert van egy problémám, és driver win7 párosra gyanakszom.
Ha a másikkal is ezt csinálja, akkor keresgélhetek másfelé... :R

Dell U2311H :)

(#652) rocket válasza fenergie84 (#651) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Ami fent az AMD oldalan a HD5700 sorozathoz Win7 beta driver ujabb mint ami a lemezen van.

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#653) fenergie84 válasza rocket (#652) üzenetére

fenergie84
(őstag)
LOGOUT blog

Tom :R
Most az van fent, de azzal is előjött a hiba...

(#654) FragMaster válasza fenergie84 (#653) üzenetére

FragMaster
(senior tag)

Akkor jó várást november végéig, hogy megtudd más a hiba oka :DDD

(#655) fenergie84 válasza FragMaster (#654) üzenetére

fenergie84
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi!
Most délután megint találkoztam a hibával:
(ez a hibaüzenet szövege)

Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7100.2.0.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038

További információk a problémáról:
BCCode: f7
BCP1: FFFFF8800766E681
BCP2: 0000F8800127801E
BCP3: FFFF077FFED87FE1
BCP4: 0000000000000000
OS Version: 6_1_7100
Service Pack: 0_0
Product: 256_1

Tom nem ide íllik, de a win7 topikba sz@...k a fejemre :O
Valaki meg tudja ezt magyarázni?

(#656) Tody56

Tody56
(senior tag)

Sziasztok!

Megjött végre a kártyám (giga5770)
Msi Afterbuner-rel próbálom rángatni. Egyenlőre csak a gpu-t tesztelem.
Alapfeszen 960-on járok, tökéltesen megy a szőrösfánk és a 3dmark is.
Viszont... Valamiért hiába állítom a gpu-t 960 fölé és engedéjezem, nem állítja át. Visszaírja 960-ra. Ez normális? (bocs ha már volt kérdés de nem találtam rá választ)
:R

www.pcvizhutes.hu

(#657) rocket válasza Tody56 (#656) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Szia!
Gratula, jatekokkal teszteld a tuningot mert nalam is ment szepen alapfeszen 960mhz-en Furmark es 3DMark alatt, de NFS:Shift alatt mar dobalta a VPU recovert.

Normalis, nem engedi CCC limit fole huzni, AMD GPU Clock Tool kell ha 960mhz fole akarod huzni a GPU orajelet.

[ Szerkesztve ]

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#658) Tody56 válasza rocket (#657) üzenetére

Tody56
(senior tag)

:R

www.pcvizhutes.hu

(#659) Pubszon válasza Tody56 (#658) üzenetére

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Víz van már rajta? :D
Nekem 960-nál a driver resetelődik. :F
Adtam neki mondjuk egy kis plusz feszt, de megpróbálok majd még többet adni. :K

http://goo.gl/OVbJz Google - Motorola Atrix 4G @ 4.0.3 ICS CyanogenMOD 9 + 16GB SDHC & Huawei Ideos S7 Slim @ 2.2.2 Rooted + 8GB SDHC / XBOX Gamertag: Puby23

(#660) hajbel válasza fenergie84 (#641) üzenetére

hajbel
(senior tag)

Haveromnak volt hasonló problémája, de nem emlékszem pontosan, hogy mi, azt hiszem ugyanez, csak blue screen of death-el (a hibarjelentésben nálad is ezt írja). Neki a ram ment tönkre a gépben. Lefuttatott egy tesztprogramot (kifejezetten ram tesztprogram volt), ami megállapította, hogy element a ram. Tehát próbáld ki Te is ezt. Holnap megkérdem tőle a program nevét.

[ Szerkesztve ]

Against mod€rn football

(#661) dorkababa

dorkababa
(fanatikus tag)

hardverker giga5770 35k-s foglalásomra pénteki beérkezést mailezett vissza,kiváncsi leszek....

(#662) fenergie84 válasza hajbel (#660) üzenetére

fenergie84
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi :R
Úgy néz ki, hogy alaplapi drivereket nem raktam fel (mivel nem sípolt a win7, hogy kellene neki) és összevesztek valamik a gépben.
Ezt állapítottuk/tam meg egy PH-s kollégával tegnap este több órás fórum olvasás után...
Felraktam a gyári alaplapi drivereket, oszt meglátjuk mi lesz.

(#663) Tody56 válasza Pubszon (#659) üzenetére

Tody56
(senior tag)

:DDD Amint lesz időm, az lesz rajta ;]
A hátamon felál a szőr mikor 50fok feletti értékeket látok.
A hangról nem is beszélve :DDD

egyébként játék alatt nekem is néha behibázott 960-on alapfeszen.
Majd vizzel tovább próblákozom. Az a tapasztalatom, hogy vizzel tovább szokott menni ...

www.pcvizhutes.hu

(#664) Pubszon válasza Tody56 (#663) üzenetére

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:DDD Elhiszem, én meg vagyok elégedve a gyári hűtővel, csak mondjuk csinálok egy jobb ventivezérléses profilt.
Neked is 1.15v az alapfesz? (ha jól emléxem ennyi)
Meddig lehet ezzel felmenni? 1.3V adható bátran?
Ha jó CF-ös lapom lenne, sztem vennék idővel egy párját. :D

http://goo.gl/OVbJz Google - Motorola Atrix 4G @ 4.0.3 ICS CyanogenMOD 9 + 16GB SDHC & Huawei Ideos S7 Slim @ 2.2.2 Rooted + 8GB SDHC / XBOX Gamertag: Puby23

(#665) FragMaster válasza fenergie84 (#662) üzenetére

FragMaster
(senior tag)

Ramot ellenőrizz azért. Memtest86-ot süss ki cd-re és bootolj róla, futtasd le, az megmondja, hogy jó-e a ram.

(#666) fenergie84 válasza FragMaster (#665) üzenetére

fenergie84
(őstag)
LOGOUT blog

Okés! :R
Köszi!

(#667) Tody56 válasza Pubszon (#664) üzenetére

Tody56
(senior tag)

Az alapfesz 1.125 úgy emlékszem, de megnézem majd este.
Sajnos nem tudom mennyi a max. Még nem játszottam a fesszel.
A cf nem rossz dolog. Anno 2900pro majd 4850-nel próbálkoztam cf-fel és nagyon elégedett voltam vele. Ritkán jászok és ezért építettem le mindegyiket.

www.pcvizhutes.hu

(#668) Pubszon válasza Tody56 (#667) üzenetére

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na majd a fesznek utána nézek. :K
Én kíváncsiságból szeretnék CF-t, meg ahogy néztem teszteket nagyon jól skálázódik, van ahol 90-95%-os a gyorsulás, de a legrosszabb esetben is elég jó.

(#669) Tody56 válasza Pubszon (#668) üzenetére

Tody56
(senior tag)

Én is ezt tapsztalatm anno. Ahol nem volt cpu limit ott duplázódott. (Nyilván nagy felbontáson)

www.pcvizhutes.hu

(#670) Pubszon válasza Tody56 (#669) üzenetére

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ahogy nézegetem, nekem 1680*1050-es a monitorom felbontása és ezen is nagyon jól skálázódik. :K

(#671) CROKER21

CROKER21
(kvázi-tag)

Hali!
Nos én is szemezgetek egy giga 5770es lappal.

Hogy teljesít a deszka?

Messziről jött ember, azt mond amit akar....

(#672) fenergie84 válasza CROKER21 (#671) üzenetére

fenergie84
(őstag)
LOGOUT blog

Lappal? Deszka?
Ez kari :D Te!

(#673) CROKER21

CROKER21
(kvázi-tag)

Nos azt veszem ki a rövidke kis válaszodból, hogy megéri az árát :DD

Csak, mert van különbség shappire, MSI, Giga, vagy más lapok között? Megbízhatóság meg minden téren. Mert az oké, hogy egyik gyári a másik speci ventit rak rá de "deszka" és "deszka" között nincs nagy eltérő különbség?

[ Szerkesztve ]

(#674) fenergie84 válasza CROKER21 (#673) üzenetére

fenergie84
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem egy Sapphire 4870-em volt 512mb-al.
Most meg egy MSI 5770-em van 1gb-al, olvasgattam sok tesztet, és mivel nem vagyok tehetős, így emellett döntöttem. Van ahol hozza a 4870 szintjét, van ahol túl tesz, de van ahol alatta marad.
De ha most fontolgatod a vga beruházást, inkább vegyél dx11karit, ha nem akarsz sűrűn karit cserélgetni...
Hozzáteszem ez a személyes véleményem, egyszóval jó kis kari, nekem bejött! :D

mod: ebben az esetben, mivel referencia kariról van szó, megkockáztatom egy gyárban is készültek, csak a matrica más rajtuk, így nincs különbség köztük...

[ Szerkesztve ]

(#675) Tody56 válasza CROKER21 (#673) üzenetére

Tody56
(senior tag)

Egyenlőre az összes referencia kártya, tehát a cégek csak a saját matricájukat teszik rá.
Talán novemberben már várhatók az egyedi hűtések és tuningok.

www.pcvizhutes.hu

(#676) CROKER21

CROKER21
(kvázi-tag)

Köszönöm a gyors válaszokat. Mindenféleképpen H5XXX szériába gondolkoztam, s mivel 1680X1050en játszanék vele egy samu 20" monitoron, talán bőven elég is lesz 2 évig :D
Hisz mire utolérik a játék fejlesztők a Dx11 et addigra eltelik 1 év.

Igen, ki felejtettem: a megfizethető ár kategóriában. Annak idején 38 ért vettem a 9800prot is. Tökéletesen meg voltam vele elégedve. Nem szeretnék 40 ropinál többet költeni egy VGA-ra. Főleg ekkora monitorhoz meg minek is.

[ Szerkesztve ]

(#677) fenergie84 válasza CROKER21 (#676) üzenetére

fenergie84
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem ez is elég neked.
Ha meg még is nagyobban gondolkozol/döntesz, akkor meg várd meg a januárt, februárt, mert a nagyoknak biztos esni fognak az áraik...

(#678) FragMaster válasza fenergie84 (#674) üzenetére

FragMaster
(senior tag)

512-es 4870 helyett mindenképp érdemes 5770-et venni, mert kalapálja. Amit írtál az az 1gb-os változatra igaz.

(#679) fenergie84 válasza FragMaster (#678) üzenetére

fenergie84
(őstag)
LOGOUT blog

Persze..:R
Csak nekem az 512mb-hoz volt viszonyítási alapom.

(#680) Haart válasza FragMaster (#678) üzenetére

Haart
(PH! addikt)

1G-nek nem csak nagy felbontásban van értelme? Meg full AA és AF esetén.

(#681) FragMaster válasza Haart (#680) üzenetére

FragMaster
(senior tag)

1680-tól már jól jön, aa meg af azért meg nem árt, főleg ha már a felbontás kicsi :K

(#682) Haart válasza FragMaster (#681) üzenetére

Haart
(PH! addikt)

Nemtudom eddig nemkorlátozott semmi a full hd-s játékoknál. És 512-es csak a karim :D Úgyhogy max eztán fog érződni az újabb gamékban.

(#683) FragMaster válasza Haart (#682) üzenetére

FragMaster
(senior tag)

Valamit csak jelent, ha összesítettben már lenyomja az 5770 az 512-es 4870-et :) És akkor még nem szóltunk a gta4-ről :D

(#684) Haart válasza FragMaster (#683) üzenetére

Haart
(PH! addikt)

5770-ről nem tudok nyilatkozni, de ez nekem még bőven elég :D 1G nélkül is. Még cseresznye :C

(#685) Romvr

Romvr
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Én is gondolkodom egy ilyen kártya vételén. Jelenleg egy 8800GT 512 megás változata duruzsol a gépemben. Most csináltam egy Uniengine Heaven Benchmark-ot[link]
Azt szeretném megtudni hogy hasonló paraméterekkel a HD5770 hozza e ezt a szintet DX11-ben tesszellációval. Szóval valaki meg tudná nézni? Hálás lennék

Csak mert nem akarok a jelenleginél gyengébb kártyát venni, hiába tudja a DX11-et. Vagy hozza ezt a szintet, vagy legyen jobb.

Előre is köszönöm a válaszokat! :R

"Pont azért mert olyan világos kerül sok időbe hogy felfogd. Ha hamarabb tudtad volna hogy a gyertya lángja tűz, már kész lenne az étel." Oma Desala

(#686) fenergie84 válasza Romvr (#685) üzenetére

fenergie84
(őstag)
LOGOUT blog

Az 5770-en erősebb a 8800Gt-nél, szóval biztos nem vennél gyengébb karit...

(#687) Romvr válasza fenergie84 (#686) üzenetére

Romvr
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát nem tudom:
HD5770 vs 8800GT
Mert e szerint a teszt szerint ugyanazon a felbontáson, ugyanazon beállításokkal csak DX11-ben tesszellációval gyengébb a 8800GT-nél... :(

"Pont azért mert olyan világos kerül sok időbe hogy felfogd. Ha hamarabb tudtad volna hogy a gyertya lángja tűz, már kész lenne az étel." Oma Desala

(#688) fenergie84 válasza Romvr (#687) üzenetére

fenergie84
(őstag)
LOGOUT blog

Igen, de a 8800Gt-d tudja a dx11-et?
Nem.
Ha átlagban hozza a 4870-en közeli eredményeket az 5770-en, akkor igen is jobb mint a 8800gt.
Nekem volt mind kettő, tudom mi a különbség, érezhető volt a 4870 előnye crysisben például...

(#689) Romvr válasza fenergie84 (#688) üzenetére

Romvr
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez igaz. De a különbségre akkor is kiváncsi vagyok, ilyen beállításokkal: Heaven Benchmark - 1680x1050 - 8xAA - 16xAF
Mert félek tőle hogy a 128 bites memória busz magas felbontásnál elvérzik. És én hamarosan beruházok egy 1920x1080-as monitorra. Szóval... ha valaki tudna lőni egy Heaven Benchmarkot csak DX11-ben Tesszellációval... :U

(#690) fenergie84 válasza Romvr (#689) üzenetére

fenergie84
(őstag)
LOGOUT blog

Hát igen...a magas felbontáshoz lehet kevés lesz az a 128bit.
Szerintem inkább 5850-ben kellene gondolkodnod, én azért vettem ezt mert nem volt több pénzem, illetve én moncsim csak 17colos, szóval nekem ezen doszt elég kép firkálás céljából...

(#691) Romvr válasza fenergie84 (#690) üzenetére

Romvr
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát igen HD5850... kár hogy az 70 környékén van. 50-55-ért nem gondolkodnék sokat rajta. Csak az a +30 ezer zavar a HD5770-hez képest. :( Lehet várok vele míg az nV ki nem adja a sajátját és akkor talán lejjebb mennek az árak. Vagy hogy az ATI kiadjon egy 50 környéki 256 bites karit :DDD

(#692) fenergie84 válasza Romvr (#691) üzenetére

fenergie84
(őstag)
LOGOUT blog

Amúgy igen!
Itt a csalás a dologban, hisz 50e körül kellene lennie az 5830-nak, ami igen jó lenne, ha lenne.
Direkt így alakítják a piacot, hogy a régebbi modellekből meglévő raktárkészletet kisöpörjék.
Én tuti 5830-at vettem volna, ha kijön időben...meg persze ha jó árban van...

(#693) Romvr válasza fenergie84 (#692) üzenetére

Romvr
(senior tag)
LOGOUT blog

Ebben viszont az a marhaság hogy aki kimondottan DX11-et akar az nem fog venni 4000-es szériát juszt se. Középkategória meg most ugye nincs is. Vagy veszel alsó kategóriát olcsón, 128 bites memóriabusszal (ami 2010 hajnalán nevetséges szerintem), vagy veszel csúcs kategóriát drágán... És mivel 128-bites vackot nem veszek ha rosszabb magas felbontáson mint más (Valaki! Tesztet! Emberek!). Viszont a fájdalomküszöböm exponenciálisan növekszik 50 ezer forint fölötti kiadásnál. Ergó amíg nem lesz valami 50k körül addig a HD58xx ki van húzva 70-110 ezer forint közötti árcédulával. Max ha nyerek a lottón... igaz nem játszom, de kb ugyanannyi az esélyem nyerni mintha játszanék :DDD

(#694) hajbel válasza Romvr (#693) üzenetére

hajbel
(senior tag)

Bakker! Az ember úton-útfélen talál a neten 5750/5770 tesztet. íme egy csokor a külföldi tesztekből pl. Hagyd az Uniengine Heaven Benchmark féle marhaságokat, és nézz inkább normális játékteszteket.

Against mod€rn football

(#695) Romvr válasza hajbel (#694) üzenetére

Romvr
(senior tag)
LOGOUT blog

Néztem, csak mivel az általában tesztelt játékok egyike sincs meg, ezért inkább választottam egy 127 megás benchmark programot amit kb 10 perc alatt letölt az ember és másik 2 perc alatt telepíti. Jah és e mellett ingyenes és könnyen beszerezhető.

(#696) hajbel válasza Romvr (#695) üzenetére

hajbel
(senior tag)

Viszont semmire sem jó... Azért a tesztekből könnyen kikövetkeztethető a kártyák teljesítménye.

Against mod€rn football

(#697) Pubszon válasza Romvr (#689) üzenetére

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De ne tesztprogrammal mérd már össze. :W
Nekem 8800GT 512mb-os volt és jóval gyengébb volt mint az 5770 1gb.
Még a vantege-ban is jelentős (50%+) előnye volt az 5770-nek, játékokról meg nem is beszélve...

(#698) hajbel válasza Pubszon (#697) üzenetére

hajbel
(senior tag)

Igen. Bizonyos játékok is jobban kedvezenk (néha abnormálisan) egyes kártyáknak, vagy gyártókank. Ezért egy "virtuális játék" teszteredményei alapján nem szabad megítélni egy VGA-t.

Against mod€rn football

(#699) joshua7 válasza Romvr (#689) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Ha FullHD lesz, akkor inkább gyűjtögess még és vegyél egy hd5850-et.

Semper Fi

(#700) Pubszon válasza hajbel (#698) üzenetére

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A tesztprogram csak hülyéskedésre való, semmi másra...
CoD2-be nem volt fix 333fps-em 88gt-vel, az 5770-el pedig megvan.
De még észre vettem gyorsulást a GRID, CoD4, Street Fighter IV, Saint Row játékokban.
Na meg ha tesztprogram, a 3DMark06 SM2 és 3 pontja is igen meglódult, bár procilimitbe ütköztem.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.