Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#2001) cintula187 válasza zuchy (#2000) üzenetére

cintula187
(senior tag)

Így néz ki az XFX 5770 hátulja.

You say Lady Gaga, I say Dash Berlin You say Hannah Montana, I say Chicane You say Owl City, I say Above & Beyond You say Jonas Brothers I say Markus Schulz You say Justin Bieber, I say Armin Van Buuren

(#2002) rocket válasza O_L_I (#1998) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Meg1 verzio, igy mar nem lehet nem eszre venni a kulonbsegeket :)

Mihez kellene ezeknel a kartyaknal az Ati Tray Tools?

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#2003) zuchy válasza cintula187 (#2001) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Akkor meg is van, ott az a chip lesz az. :K

(#2002) rocket: Sokkal jobban néz ki teszelálva. :K
Kéne csinálni egy képet pl egy tájról a játékban ugyanígy gifbe a DX10vs DX11 különbségekről.
Mondjuk úgy, hogy a kép szélén lenne egy fa az árnyékával együtt. Most már kíváncsi vagyok a különbségekre. :D
De ha nem csinálod meg, az se baj. :B

[ Szerkesztve ]

PC-STYLE.hu

(#2004) amdkiller

amdkiller
(fanatikus tag)

OC_1680_High_DX10_1_AA2x

OC_1920_High_DX10_1_AA2x

Garázs Kecskeméten a Csongrádi u. 45.-ben eladó!!!!

(#2005) cintula187 válasza rocket (#2002) üzenetére

cintula187
(senior tag)

Felfúvódott a bácsi a válla tájékán főleg :D

You say Lady Gaga, I say Dash Berlin You say Hannah Montana, I say Chicane You say Owl City, I say Above & Beyond You say Jonas Brothers I say Markus Schulz You say Justin Bieber, I say Armin Van Buuren

(#2006) rumkola válasza rocket (#2002) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

szenzációs :D
mennyit esik ettől a teljesítmény?

http://youtu.be/uu2IBhf9F4k

(#2007) O_L_I válasza rocket (#2002) üzenetére

O_L_I
(senior tag)
LOGOUT blog

Na jó meggyőztél :)
Nekem már nagyon a szívemhez nőt a tray tools az auto overclock miatt meg azért mert nem olyan nagy és lomha mint a CCC.

CAPS LOCK - Unleash the Fury!!!

(#2008) amdkiller

amdkiller
(fanatikus tag)

5let miért nincs nekem DX11 választási lehetőségem?

(#2009) bzs73 válasza amdkiller (#2008) üzenetére

bzs73
(őstag)

Most neked ezen a képen nincs dx11 mint nekem?

(#2010) Pubszon válasza bzs73 (#1994) üzenetére

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nemtom, de amiatt a kép miatt raktam oda is.

http://goo.gl/OVbJz Google - Motorola Atrix 4G @ 4.0.3 ICS CyanogenMOD 9 + 16GB SDHC & Huawei Ideos S7 Slim @ 2.2.2 Rooted + 8GB SDHC / XBOX Gamertag: Puby23

(#2011) amdkiller válasza bzs73 (#2009) üzenetére

amdkiller
(fanatikus tag)

:(

(#2012) bzs73 válasza Pubszon (#2010) üzenetére

bzs73
(őstag)

igen jó tetted szerintem is.Majd rakok én is oda.Biztos hogy jót tesz neki. :K

(#2013) bzs73 válasza amdkiller (#2011) üzenetére

bzs73
(őstag)

De alapból nekem is dx10 de lehet választani.

(#2014) amdkiller válasza bzs73 (#2013) üzenetére

amdkiller
(fanatikus tag)

:DDD
köszi a bizalmat

(#2015) rocket válasza amdkiller (#2014) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

DirectX updatet probaltad?

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#2016) Pug

Pug
(őstag)

1680x1050
preset: ultra
rendering: DX11
MSAA: 4x
SSAO mode: HDAO
SSAO quality: Ultra (cs version)
Tessellation: on
contact hardening shadows: on
clocks: 950/1400

[ Szerkesztve ]

"aki régóta foglalkozik számítógép karbantartással, az pontosan tudja, hogy az első számú szabály: a user hazudik. (az eseménynapló meg nem.)" by moonman

(#2017) amdkiller válasza rocket (#2015) üzenetére

amdkiller
(fanatikus tag)

:W Ez az ügye?

(#2018) Pug válasza amdkiller (#2017) üzenetére

Pug
(őstag)

hát ennél elvileg van frissebb is, de nekm a benchmark telepítője kérte és fel is ajánlotta egyből a dx updte-t :U

"aki régóta foglalkozik számítógép karbantartással, az pontosan tudja, hogy az első számú szabály: a user hazudik. (az eseménynapló meg nem.)" by moonman

(#2019) amdkiller válasza Pug (#2018) üzenetére

amdkiller
(fanatikus tag)

Nekem is és telepítette is...

(#2020) amdkiller válasza amdkiller (#2019) üzenetére

amdkiller
(fanatikus tag)

Leszedtem ezt a Heaven genyót, ott van DX11 és be is pipálom a tessellaciot, de az F3-ra semmi nem változik és olyanok a lépcsők mint a lejtők szóval valami nagyon nem jó...

Az, h ultimate-m van az nem lehet gond ügye?

Megpróbálom a catalistot újra rakni...

(#2021) Pug válasza amdkiller (#2019) üzenetére

Pug
(őstag)

És annak ellenére nincsen fent dx11-es fül? Hát akkor szed le a benchmarkot, dx update, utána benchmark reinstall, hátha :U

(#2022) amdkiller válasza Pug (#2021) üzenetére

amdkiller
(fanatikus tag)

Az már megvolt!

De most már túl vok a catalyst újratelepítésén és láss csodát ott figyel a DX11...

(#2023) bzs73 válasza amdkiller (#2022) üzenetére

bzs73
(őstag)

na akkor van már dx11 neked is.

[ Szerkesztve ]

(#2024) Pubszon válasza cintula187 (#1989) üzenetére

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha uj bordákat veszel, természetesen van rajtuk kétoldalú ragasztó.
Én azért vettem külön, mert a bordákat azért nem fogom eldobni mert nem ragad már jól vagy épp mert piszkos lett.

http://goo.gl/OVbJz Google - Motorola Atrix 4G @ 4.0.3 ICS CyanogenMOD 9 + 16GB SDHC & Huawei Ideos S7 Slim @ 2.2.2 Rooted + 8GB SDHC / XBOX Gamertag: Puby23

(#2025) amdkiller

amdkiller
(fanatikus tag)

OC_1920_High_DX10__AA2x

OC_1920_High_DX11_DX10__AA2x_TESS_off

OC_1920_High_DX11_DX10__AA2x_TESS_on

Azt hiszem ez sok kérdésre megadja a választ!

csak érdekesség képpen:
OC_1680_High_DX11_DX10_1_AA2x_TESS_off

(#2026) 04ahgy válasza fsb1000 (#1984) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

OMG.

A VRM hűtés az, ami engem izgat. Csak a VRM ugyebár PWM működésű, csak nem úgy hívják. Én meg csodálkozok, hogy senki nem érti a kérdést.

Szóval a PWM-et kell-e hűteni, és mennyire, vízhűtésnél...

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#2027) rumkola válasza 04ahgy (#2026) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

megint sikerált elbaxnod :DDD

http://youtu.be/uu2IBhf9F4k

(#2028) Pug válasza 04ahgy (#2026) üzenetére

Pug
(őstag)

Az 100%, hogy neki is kell hűtés, nincs olyan blok ami a VRM-et is hűtené? :F
Mert ha nincs akkor gondolom valami borda kellene minimum rá.. :U

(#2029) 04ahgy válasza Pug (#2028) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem veszek kártyaspecifikus blokkot, mert 3 havonta cserélek kártyát. Tehát csak sima GPU blokkom van.

Anno a referencianyákos HD4850-em VRM-jét sem hűtöttem külön, 120°C-ig kúszott. De a FET-ek Tj(max) értéke 175°C, amiket ott alkalmaznak. Bírta.

A ref. (6+8 tűs PCIe 12V) HD4890-em pedig a 4 fázis ellenére sem bírta a nem hűtött VRM-mel, ara visszatettem a gyári hűtést.

Ezen a HD5770-en 3 fázisú a VRM. Mennyi a mag feszültsége? Mert attól függ a FET-ek árama, és a melegedés. Semmi borda rajtuk, de ráfúj a gyári ventilátor, tehát a NYÁK általi hűtés, valamint a forszírozott lég elegendő neki.

rumkola: Ne röhögj. Most is háromszor PWM-et írtam VRM helyett. :DDD

HGyu

[ Szerkesztve ]

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#2030) Pug válasza 04ahgy (#2029) üzenetére

Pug
(őstag)

Alapon 1.125V :)

Szerk
nem tudok írni :W

[ Szerkesztve ]

(#2031) fsb1000 válasza 04ahgy (#2026) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

hehe... ja igy már értem.

Akkor valami nagyobbacska chipset hütő, amit 2 oldalas hővezetővel odavarázsol az ember, de mégjobb lenne direktbe rászoírtani.
Esetleg enzotech-nek van direk mosfetre gyártott pici bordája, de én valami nagyobbat forsziroznék, ha már....
[link] - ebben szerintem több a marketing mint a "hűtés".

Az a baj, hogy a VRM-ek körül nincs furat 5770-en, igy csak ragasztani lehet rá valamit, az meg nem mindig oké.
Én is 3 fázisúnak nézem, de több FET szerű valami is van ott.
A kártya hátulján nem érzem, hogy melegednének nagyon.
Olyat kéne megkérdezni akinek nem ref hűtője van és meg tudja "tapintani" vagy mérni a FET-ek hőfokát.

A REV/2 hűtésnél se sok lég mehet rájuk.... lehet nem is kéne rátenned ++bordát.

World of Tanks petició: 15 perc töltési időt az önjáró lövegeknek!

(#2032) Gaboman válasza banderasz77 (#1966) üzenetére

Gaboman
(PH! nagyúr)

Játszhatatlan?
Nézted a felbontást és a AAt?
Csodálkozol hogy nem megy jól?
Még egy 5850 is megfeküdne ez alatt!

AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL

(#2033) gbors

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

5770 CrossFire vs 5870 teszt - végre elkészült :)

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#2034) Gaboman válasza gbors (#2033) üzenetére

Gaboman
(PH! nagyúr)

Nagyon jó teszt gratulálok hozzá!

Más:
Nekem sem jeleníti meg a DX11 funkciót a STALKER,és a telepítésnél van egy olyan menüpont hogy DirectX update,nálam azt nem lehet kipipálni.
A legfrissebb DirectX van fent,mi lehet a gond miért nem engedi rákapcsolni?

[ Szerkesztve ]

AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL

(#2035) bzs73 válasza gbors (#2033) üzenetére

bzs73
(őstag)

Jó kis teszt.Köszönjük. :R

(#2036) Pug

Pug
(őstag)

Mi lehet az oka, ha fogom és a win alatti frekvenciát beállítom 850/1200-ra, tehát gyári értékekre, akkor egy csíkhalmaz lesz a kép és kifagy :F :F :F Hibás a kártya? :O

(#2037) gyiku válasza gbors (#2033) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

:R

(#2038) DigitXT válasza Pug (#2036) üzenetére

DigitXT
(PH! kedvence)

Az ok, hogy 2D és 3D módban nem ugyanazt a feszültséget
kapja a kártya: ami az energiatakarékos 2D órajelekhez elég,
az nyilván nem elég a 3D órajelekhez... De azokra amúgy 2D
esetén nincs is semmi szükség, ezért lehet "takarékoskodni".

***** Ha személyi edzőt keresel, tudok ajánlani egy jót: http://rigokati.eu :-) *****

(#2039) Pug válasza DigitXT (#2038) üzenetére

Pug
(őstag)

a power play miat szarakodhatott eddig is, ezért akartam ezt kilőni a profile file-ban, amúgy a feszkókat is átállítottam gyári értékre 2D-ben is :U

[ Szerkesztve ]

(#2040) DigitXT válasza Pug (#2039) üzenetére

DigitXT
(PH! kedvence)

A mellékelt ábra szerint az átállítás nem sikerült...:U
(Szerk: de ahogy visszaolvastam, már ezen buhera
előtt is voltak hasonló gondjaid: lehet hibás a kari.)

[ Szerkesztve ]

***** Ha személyi edzőt keresel, tudok ajánlani egy jót: http://rigokati.eu :-) *****

(#2041) Pug válasza DigitXT (#2040) üzenetére

Pug
(őstag)

maga az átállítás sikerült, mer egyszerűen átírtam az xml file-ban 850/1200 1.125V-ra, csak egyszerűen win felületen ettől megfekszik :F akkor lehet, hogy mégis csak hibás, bááááá, agyf@sz :(((

(#2042) 04ahgy válasza fsb1000 (#2031) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem lesz vízhűtés rajta. Ennek a nyamvadtnak nem szabványos a furattávolsága, nem megy rá a GPU blokkom. :(

HGyu

(#2043) rocket

rocket
(PH! kedvence)

Win7 alatt sokkal gyorsabb a NFS:Shift mint XP alatt, es a minimum fps-ek is joval magasabbak :)

Ellenfelek nelkul: XP vs Win7
Ellenfelekkel: XP vs Win7

(#2044) rocket

rocket
(PH! kedvence)

Frames: 3852 - Time: 87785ms - Avg: 43.880 - Min: 25 - Max: 74

London River palya 15 ellenfellel, XP alatt ezen a palyan amig elore vergodtem az elso helyre volt 20 fps az atlag 15 fps minumum mellett, most 25 ala nem esett, ugyhogy tenyleg sokkal gyorsabb Win7 alatt :)

(#2045) fsb1000 válasza 04ahgy (#2042) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

Tody56 már tett rá blokkot, de szerintem egy szerény zern GPU WAK is megfelelne.
Széttuningolt Q6600-at hűtöttem vele.

World of Tanks petició: 15 perc töltési időt az önjáró lövegeknek!

(#2046) szasanyi válasza gbors (#2033) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Jó lett teszt, gratula! :K Eddig még sosem tetszett meg igazán a 2 kártyás megoldás, de most nem tartom kizártnak, hogy kipróbálom. Eldönteni persze csak akkor lehet, ha majd meglátjuk a valós, játékok alatt nyújtott teljesítményt és az árak akkori helyzetét.
Minden esetre a teszt mindenképpen segítség.

(#2047) rocket válasza gbors (#2033) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Jo lett a teszt, ott lohol a nagy teso nyomaban a ket kis teso :)

(#2048) FragMaster

FragMaster
(senior tag)

Hm, ha valaki nem utólag akar még egy 5770-et az tényleg jobban jár egy 5870-el. Kisebb a load fogyasztás és amennyivel drágább annyi pénzt elvinne egy rendesebb cf lap is, valamint nem kell egy kártyával görcsölni, hogy most akkor hol megy rendesen a cf hol nem.

(#2049) k.t.a.

k.t.a.
(senior tag)

Hali!

Tudnátok ajánlani egy hűtőt referencia 5770-re. Még nem igazán írják ki a gyártók a bordákhoz, hogy támogatják a karit, de biztos felmegy rá valamelyik. Olyan kellene, ami Windows alatt passzívan is elviszi, és nagy ventit lehet rá rakni (12cm), hogy halk legyen terhelve is. Vagy ha azt mondjátok hogy rá megy minden ami a pl 48xx-es sorozatra, nekem az is jó.

Már találtam párat, csak éppen rosszat néztem az előbb. Azért még ajánlhattok valamit.

[ Szerkesztve ]

(#2050) gbors

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

all: köszi! :R

attól függetlenül, hogy az 5870 jött ki győztesnek, most vagyok először úgy, hogy látom értelmét az "egy kártya most, + egy kártya később" megoldásnak. persze ehhez kellett a PCI-E 2.0 8x teszt is :K

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.