No, végül én is kaptam egyet, az eredeti 35k-s ár helyett 39k-ért de miután jól kidühöngtem magam rajta (remélem csuklanak majd eleget), úgy döntöttem átveszem ennyiért is, főleg a kíváncsiság miatt. Tapasztalatok:
1. Kicsi. Végre nem egy óriási kártya, normálisan elfér bármilyen házban (nem mintha ha enyém kicsi lenne, de akinek az van, annak bizony nagy előny).
2. Halk. Nem kell szórakozni egyedi profillal, az eddigi rövid teszt alapján megfelelő a gyári vezérlés. A kis fogyasztásnak köszönhetően a házat kevésbé fűti fel, a NYÁK-on végre nem lehet fémet olvasztani.
3. Jól húzható. Ezt persze kártyája válogatja. A netes tesztekben általában XFX-et, HIS-t, Sapphire-t használtak, amik sokszor csak úgy ahogy voltak tuningolhatók. A PH!-s tapasztalatokból viszont én azt szűrtem le, hogy a Gigabyte-ok igen jól mennek, és szerencsére az enyém sem kivétel - első próbára 950/1445-öt adtam neki (alap órajelek 850/1200), és minden gond nélkül ment. Ezekkel az órajelekkel nekem Far Cry 2 alatt, Ultra High quality, 4xAA mellett 43 fps-t ment (min. fps 33), nem húzva pedig 38.5 körül. Összehasonlítási alapnak álljon itt: egy alap órajeles HD4890 ugyanilyen beállításokkal ugyanebben a gépben 42-43 fps-t hozott, 900/975-ön 45.5 fps, 950/1000-en 47.5 fps.
Ahogy időm engedi, próbálgatom majd élesben a kártyát, és mindjárt nézek egy Unigine Heavent, kíváncsi vagyok a tesszelésönre
.
[ Szerkesztve ]