Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#751) fsb1000 válasza hajbel (#750) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

Szerintem a mostani 5750 példányokon nincs fesz állítási és kiolvasási lehetőség.

AZ én dobozom már olyan hogy a gyártó (utólag) ráragasztotta a matricát, hogy lehet, de mégsem müxik...

Elinditottam egy auto OC-t és 830/1230-ig felment. A furmark tesztje kb 8-10%-val ment feljebb. De visszaraktam.. úgysem játszom sokat.

World of Tanks petició: 15 perc töltési időt az önjáró lövegeknek!

(#752) fsb1000 válasza fsb1000 (#751) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

A legnagyobb gond a hűtés modinggal, hogy az 5750 kártyán nincsenek furatok a RAM körül. Csak a GPU 4 szokásos furata.

Azt már kitaláltam hogy lehetne a GPU léghűtést hűtést 30mm-vel elemelni a gpu oldali ramoktól, tehát beférne egy vastag rézlemez, de nem tudom rögzíteni.

Van valakinek ötlete?
A gap pad kevés.... egy nehéz bordához.

World of Tanks petició: 15 perc töltési időt az önjáró lövegeknek!

(#753) dorkababa

dorkababa
(fanatikus tag)

Jelentem meghozta a futár a hardverkeres giga 5770et :DDD
lecsekkolom,de lehet cserélem 4850/4830/4770/4870re,ha valakit érdekel sok jópínzé pluszba vihetö :C

(#754) gyiku válasza dorkababa (#753) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

mennyi volt futarral?

(#755) dorkababa válasza gyiku (#754) üzenetére

dorkababa
(fanatikus tag)

a kiirt ár+1400

(#756) FPSTunker válasza dorkababa (#753) üzenetére

FPSTunker
(fanatikus tag)

Miért cseréled :F

(#757) dorkababa válasza FPSTunker (#756) üzenetére

dorkababa
(fanatikus tag)

nem mindenáron cserélem,csak ha "jól" ki tudok belöle szállni,szal ha vannak emberek,akik kellően meg vannak zavarodva érte,még nálam is jobban. :))
erre mondják,hogy minden eladó,de nem minden áron. ;)

(#758) vhunor

vhunor
(senior tag)
LOGOUT blog

No, végül én is kaptam egyet, az eredeti 35k-s ár helyett 39k-ért de miután jól kidühöngtem magam rajta (remélem csuklanak majd eleget), úgy döntöttem átveszem ennyiért is, főleg a kíváncsiság miatt. Tapasztalatok:

1. Kicsi. Végre nem egy óriási kártya, normálisan elfér bármilyen házban (nem mintha ha enyém kicsi lenne, de akinek az van, annak bizony nagy előny).

2. Halk. Nem kell szórakozni egyedi profillal, az eddigi rövid teszt alapján megfelelő a gyári vezérlés. A kis fogyasztásnak köszönhetően a házat kevésbé fűti fel, a NYÁK-on végre nem lehet fémet olvasztani.

3. Jól húzható. Ezt persze kártyája válogatja. A netes tesztekben általában XFX-et, HIS-t, Sapphire-t használtak, amik sokszor csak úgy ahogy voltak tuningolhatók. A PH!-s tapasztalatokból viszont én azt szűrtem le, hogy a Gigabyte-ok igen jól mennek, és szerencsére az enyém sem kivétel - első próbára 950/1445-öt adtam neki (alap órajelek 850/1200), és minden gond nélkül ment. Ezekkel az órajelekkel nekem Far Cry 2 alatt, Ultra High quality, 4xAA mellett 43 fps-t ment (min. fps 33), nem húzva pedig 38.5 körül. Összehasonlítási alapnak álljon itt: egy alap órajeles HD4890 ugyanilyen beállításokkal ugyanebben a gépben 42-43 fps-t hozott, 900/975-ön 45.5 fps, 950/1000-en 47.5 fps.

Ahogy időm engedi, próbálgatom majd élesben a kártyát, és mindjárt nézek egy Unigine Heavent, kíváncsi vagyok a tesszelésönre :) .

[ Szerkesztve ]

(#759) dorkababa válasza vhunor (#758) üzenetére

dorkababa
(fanatikus tag)

nekem egyenlőre holnap rendszerujrainstall lesz,addig érdemben nemigen tudok nyilatkozni,mert win7 64 nv7900gsröl upgradelem a rencert.

(#760) Quan-Chi

Quan-Chi
(őstag)

üdv mindenkinek!
jövő7 szerdán lesz meg az XFX 5770-em :C valakinek valami tapasztalat? 4870/4890-el szemben mennyire jó? hűtő csendes halk? és gtx 260-at megveri?

[ Szerkesztve ]

kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00

(#761) Pubszon válasza Quan-Chi (#760) üzenetére

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem is ilyen van, és halk. :D
Nemtom ezen kártyákkal szembe hogy áll pontosan, de nézz teszteket, a guru3d.com-on van fasza teszt.

http://goo.gl/OVbJz Google - Motorola Atrix 4G @ 4.0.3 ICS CyanogenMOD 9 + 16GB SDHC & Huawei Ideos S7 Slim @ 2.2.2 Rooted + 8GB SDHC / XBOX Gamertag: Puby23

(#762) boeing válasza Quan-Chi (#760) üzenetére

boeing
(senior tag)

A 5770 kikap a 4870/4890,de nem is elenük kell majd jól szerepelniük.

[ Szerkesztve ]

(#763) vhunor válasza boeing (#762) üzenetére

vhunor
(senior tag)
LOGOUT blog

Ezt így nem lehet egyértelműen kijelenteni. Szerintem kb. pariban van a 4870-nel, van ahol gyorsabb, van ahol lassabb, de nagyjából kiegyenlítődik. A GTX 260-nál én alap órajelen is gyorsabbnak érzem egy picit (persze nem Resident Evil meg Crysis és egyéb TWIMTBP AAA-s címek alatt). Viszont jóval halkabb, normális energiamenedzsmentje van, keveset fogyaszt, és szerencsés esetben nagyon meg lehet küldeni. A 950 MHz-es GPU egy dolog, 40 nanón nem esek annyira hasra tőle, bár feszültség emelés nélkül azért tiszteletre méltó. Ami durva, az az 1445 MHz-en futkozó GDDR5. Itt már minimális sávszélességbeli hátránya van a 4870-eshez képest.

* további pozitív tapasztalat: a tápból (Corsair HX450) távozó levegő alig langyos terhelés alatt is, 4870/4890/GTX 275 esetében sokkal melegebb volt.

[ Szerkesztve ]

(#764) Quan-Chi

Quan-Chi
(őstag)

kösz mindenkinek! :R majd szerdán írok mit éltem át az első saját teszten :C van gtx 260-am , meglátjuk mit hoznak ki!

(#765) boeing válasza vhunor (#763) üzenetére

boeing
(senior tag)

Sokban igazad van,én inkább a 5850 ajálom,tudom drágább,de hosszú távra jobb választás :C

[ Szerkesztve ]

(#766) FragMaster válasza Quan-Chi (#764) üzenetére

FragMaster
(senior tag)

gtx260-at kár lecserélni rá szerintem, hacsak nem mocorgat nagyon a dx11

(#767) vhunor válasza boeing (#765) üzenetére

vhunor
(senior tag)
LOGOUT blog

Persze, hogy jobb, de 25 ezerrel drágább is, és a szokásos szarul megírt vagy vga-killer játékokon kívül (Crysis, Stalker CS, meg izé, van más? :) ) minden más esetben csak annyival érek el többet plusz 25k kiadásával, hogy nem 60 fps-sel megy a stuff, hanem 80-nal. Hurrá. :)

(#768) gyiku

gyiku
(PH! kedvence)

(#769) Thom! válasza gyiku (#768) üzenetére

Thom!
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hm..
kiderült h behúzták a kéziféket, mert nincs konkurencia? :F

(#770) gyiku válasza Thom! (#769) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

ha igy veri a 4870 1gb-t, akkor mi lesz, ha raadjak a kakaot? :DDD kozben hardverkerben is felment szepen 39k-ra, de meg mindig olcsobb, mint ipon. mondjuk nem 24 ora alatt szallitanak :N mondjuk csak az arfolyamot kovettek le kb.

[ Szerkesztve ]

(#771) Thom! válasza gyiku (#770) üzenetére

Thom!
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Full tesszalációnál még cypress is izzadni fog adják csak a kakaót...

(#772) GuB3Ra válasza gyiku (#768) üzenetére

GuB3Ra
(senior tag)

Sztem kamu :))

MiNiMaL+TeChNo^ Ati FTW! BC2_NaMe: M0ZiLLA+ Lg Optimus+Android<3

(#773) FragMaster válasza GuB3Ra (#772) üzenetére

FragMaster
(senior tag)

Inkább csak rossz következtetés abból, hogy az 57xx szériát nem támogatja a 9.11 még. Az eddigiek nem ezt mutatták, de még akár valami lehet is belőle.

(#774) cintula187

cintula187
(senior tag)

Sziasztok!

A jelenlegi VGA-mat cserélném le. Eddig 4870 1gb körül járt az agyam, de az 1gb sapphire 5750 is megtetszett ma. Ő tudásban (tudom a shader itt 5-ös meg a tesszelálás is van neki) melyik 4xxx-es szériával egyenlő kb? Fontos lenne hogy tudjak rárakni ramsüniket. A mosataninál azok kezdenek elcsesződni.

You say Lady Gaga, I say Dash Berlin You say Hannah Montana, I say Chicane You say Owl City, I say Above & Beyond You say Jonas Brothers I say Markus Schulz You say Justin Bieber, I say Armin Van Buuren

(#775) FragMaster válasza cintula187 (#774) üzenetére

FragMaster
(senior tag)

Az 5750 az 4850 szint. 4870 1gb szinten az 5770 van.

(#776) cintula187 válasza FragMaster (#775) üzenetére

cintula187
(senior tag)

Köszi. És akkor RAM hütésre itt is lehetne extra ramsüniket ragasztani rájuk gondolom.

You say Lady Gaga, I say Dash Berlin You say Hannah Montana, I say Chicane You say Owl City, I say Above & Beyond You say Jonas Brothers I say Markus Schulz You say Justin Bieber, I say Armin Van Buuren

(#777) hajbel válasza cintula187 (#774) üzenetére

hajbel
(senior tag)

Az 5750-es már most veri az 1 gigás 4850-et. A 4870 messze van tőle, de az 5770-et is veri 4870. Valószínűleg tuninggal + DX11-el már hasonló teljesítménye lehetne az 5750-nek, de DX11-es játékokból egyelőre kevés van, és a közeljövőben nem is lesz túl sok. Ha fontos a teljesítmény, akkor a 4870-et vedd, ha viszont az számít, hogy keveset fogyaszt, DX11 (amely 20% gyorsulást is jelenthet a DX11-es játékokban majd...), akkor az olcsóbb 5750-et.

Against mod€rn football

(#778) FragMaster válasza cintula187 (#776) üzenetére

FragMaster
(senior tag)

Felül az egész kártyát beburkolja a hűtés és jól is végzi a dolgát, szükségtelen. Alul viszont mivel nem fedi semmi a ramokat lehet rá rakni és szerintem ajánlott is.
Bár azt ne várd, hogy minden "meztelen" ram meg fog halni idővel attól mert a régi kártyáddal pont ez történt.

(#779) FragMaster válasza hajbel (#777) üzenetére

FragMaster
(senior tag)

Hozzáteszem ez a 20% gyorsulás olyan is lehet, hogy 12fps 20%-a 2,4 fps... Ahol lassú lesz a kártya ott nem a dx11 fogja kihúzni a kakából. A 4870 és az 5770 ára közel van egymáshoz, kb egyforma, ezáltal mindenképp 5770-et érdemes már venni.
Aki meg fullhd-n akar jó áron játszani az meg vegyen 4890-et és ne 70-essel rágja a kákát.

(#780) cintula187 válasza hajbel (#777) üzenetére

cintula187
(senior tag)

Az a helyzet, hogy 4830-am jelenlegi teljesítményével sincs bajom csak lehet ,hogy haldoklóban van.A szervíz majd kideríti.

Ami kéne az az 1gb RAM. 5750 tetszetős de csak Sapphire ban találtam eddig itthon.

(#781) FragMaster válasza cintula187 (#780) üzenetére

FragMaster
(senior tag)

Hogy ha elég neked a 4830 teljesítménye, akkor bátran ajánlom az 5750-et is. Gyorsabb is meg modernebb. Sapphire meg tökéletes.

(#782) cintula187 válasza cintula187 (#780) üzenetére

cintula187
(senior tag)

Full -HD ban toltam eddig is.

pl. GRID, NFS Shift el most se volt baj. 4*AA, 4*AF volt többnyire. Nem volt 80 fps, de ami volt az tökéletes volt nekem.

Persze nem hiszem hogy minden kártyában meghal a RAM,de ha van rá mód akkor kipróbálom a sünöket. Pedig nem is húztam őket soha :(

(#783) Quan-Chi válasza FragMaster (#766) üzenetére

Quan-Chi
(őstag)

igazából nem érdekel a DX11, még a DX10se terjedt el igazán ... nem tudom hova ez a nagy sietség :F nem, félreértés ne essék a GTX260 az egy másik gépben van! egy 8800GS-t szándékszik lecserélni az 5770! bár még mindig gondolkozok rajta ... lehet maradni kéne az Nvidiánál! mondjon bárki bármit, szerintem a GT200-as teljesen jó , megjelenésekor kicsit drága volt, de most már teljesen korrekt!

(#784) dorkababa

dorkababa
(fanatikus tag)

ugy néz ki én befaragtam a karival,2 konfiggal,uj win7 64bit és win xp installok után is játékokban 3d alatt kis idő után kifehéredik vagy kifeketedik a kép,szal ugy néz ki megy vissza garba.

(#785) cintula187 válasza FragMaster (#778) üzenetére

cintula187
(senior tag)

Felül az egész kártyát beburkolja a hűtés és jól is végzi a dolgát, szükségtelen.

Hogy érted hogy felül? :U

http://www.overclockersclub.com/reviews/sapphire_hd5770_hd5750/images/34.htm

(#786) FragMaster válasza cintula187 (#785) üzenetére

FragMaster
(senior tag)

Értelemszerűen a gpu oldalán.
Szerk.: a linken az 5750-ről van kép, ez nem teljes burkolatos, mint az 5770. De akkor most már magad is láthatod mire van lehetőséged.

[ Szerkesztve ]

(#787) cintula187 válasza FragMaster (#786) üzenetére

cintula187
(senior tag)

Elegendő lenne nekem az 5750 is. Akkor arra még külön ramsünik felférnek?

Ja hogy úgy értetted a felső oldalt bocsi. Nem is tudtam, hogy mindkét oldalán vannak ramok.

[ Szerkesztve ]

(#788) Cruncher

Cruncher
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Úgy döntöttem egy HD5770 kártyát veszek, de a gyártóval gondban vagyok, ebben kérek segítséget.
A lehető legjobb, legmegbízhatóbb, leghalkabb kellene:)

És a HDTV támogatás mennyire lényeges?

trefarepa.blog.hu

(#789) lsc válasza Cruncher (#788) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Egyelőre mindegyik egyforma, a hozzáadott dolgokban /programok, kuponok, garancia/ lehet eltérés, és a matrica más a hűtőn .

Az élet kegyetlen .

(#790) dorkababa válasza dorkababa (#784) üzenetére

dorkababa
(fanatikus tag)

megoldódni látszik a problémám,tippeljetek mi volt a gond :DDD

(#791) vhunor válasza dorkababa (#790) üzenetére

vhunor
(senior tag)
LOGOUT blog

Biztos user error :) .

(#792) cintula187 válasza dorkababa (#790) üzenetére

cintula187
(senior tag)

táp? kontakthiba?

(#793) dorkababa válasza vhunor (#791) üzenetére

dorkababa
(fanatikus tag)

keddig nyomozás alatt van a hiba,de benne van a táp,és az user is. :C
egyenlőre kibombáztam mindent a házból,most muxik. :DDD

(#794) Quan-Chi válasza Cruncher (#788) üzenetére

Quan-Chi
(őstag)

XFX magasan a legolcsóbb, kapsz hozzá játék kupont is ... én is ilyet veszek ! 5 akár 10K-val is olcsóbb lehet egy Asusnál! :C

(#795) Pubszon válasza Quan-Chi (#794) üzenetére

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én több mint egy hete vettem az XFX 5770-et 38K-ért, eladtam a játékot 3K-ért. :D
Teljes mértékben meg vagyok elégedve vele, remélem ez nem is fog változni. :K

http://goo.gl/OVbJz Google - Motorola Atrix 4G @ 4.0.3 ICS CyanogenMOD 9 + 16GB SDHC & Huawei Ideos S7 Slim @ 2.2.2 Rooted + 8GB SDHC / XBOX Gamertag: Puby23

(#796) syler

syler
(fanatikus tag)

Nos en is jobban belemelyedtem a temaba. Azt irjak, hogy aki nem rendelkezik 4xxx kartyaval akkor annak az 5770 a jo vetel a 4870-el szemben. De volt itt egy hsz ami kisse elkeseritett. Irtam hogy engem a modern warfare 2 az egyetlen ami erdekelni fog, azt viszont szeretnem jo minosegben elvezni /1980x1080/ Termeszetesen a multi erdekel leginkabb. De ha ez a kartya arra nem alkalmas akkor milyen kartyaban gondolkozzak 35k-ig? Ejj akinek nincs penze 60k+-os kartyara az mar nem is tudja elvezni a multit? En meg egy jatek miatt nem fizetek 25k-val tobbet.

Nem a fájdalom öli meg az embert, hanem a remény amiben csalódott!

(#797) gyiku válasza syler (#796) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

miert ne lenne alkalmas?

(#798) syler válasza gyiku (#797) üzenetére

syler
(fanatikus tag)

Azt a valaszt kaptam, hogy a multiban min 60 fps kell es hat ugye ez a kartya biztos nem fogja ezt tudni full hd-ben az mw2-vel:)

(#799) gyiku válasza syler (#798) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

miert ne tudna? max nem very highon jatszol, hanem highon. amugy amig meg nem jelenik a jatek, es vki ki nem probalja, addig nem kell elhinni semmit.

(#800) syler válasza gyiku (#799) üzenetére

syler
(fanatikus tag)

Ok gyorsan vegetvetek ennek a dilemmanak. Te melyiket venned? 4870 1GB vagy ez? :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.