Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#51) Kicsimix válasza FragMaster (#48) üzenetére

Kicsimix
(fanatikus tag)

Csak az a gondom, hogy valaki lefordította a játékot és nálam így néz ki a menü :

Az orosz verzióban pedig az utolsó elötti menüponthoz írják a dx10-et. Így most nemtudom az utolsó mit jelent illetve ,hogy melyik lehet az angolban.. (Ha nem fordították félre)..

...Kockázat nélkül nincs vereség... : ------------)

(#52) FragMaster válasza Kicsimix (#51) üzenetére

FragMaster
(senior tag)

Szvsz sorban van ugyan úgy, mint oroszul.

[ Szerkesztve ]

(#53) Kicsimix válasza FragMaster (#52) üzenetére

Kicsimix
(fanatikus tag)

Nem nem.. Nézd meg az orosz verzióban a zárójeles dx10 es az utolsó elötti menüpont :)

(#54) FragMaster válasza Kicsimix (#53) üzenetére

FragMaster
(senior tag)

Írd be a google fordítóba és ráismersz az angolosított verzióban melyik-melyik.
Ha meg jól megnézed az általad belinkelt részletben már 6db "címszó" van. Ebből az első 5 a részletességi állítás (melyik dx legyen stb), a 6. meg valami leírás csak ahogy a fordítóval kivettem.

(#55) Kicsimix válasza FragMaster (#54) üzenetére

Kicsimix
(fanatikus tag)

Ahh igazadvan ,az utcsót benéztem.. : )

Akkor viszont nemtudom DX10-hez mérni mivel magától DX11-ben futtatja... Ha jól értem a többi már DX10 alatti..

(#56) FragMaster válasza Kicsimix (#55) üzenetére

FragMaster
(senior tag)

Nagyon úgy tűnik, de elég sántán hat :F Egyik tesztben sem írtak róla, vagy mutattak képet beállításokból? Tesszellátor működést vagy szóródó árnyékokat nézz, ahogy korábban írtam.

(#57) Kicsimix válasza FragMaster (#56) üzenetére

Kicsimix
(fanatikus tag)

Csak mivel az időjárás változik perpill most sehol egy nyamvadt fény :D már vagy 20x elindítottam ...

(#58) FragMaster válasza Kicsimix (#57) üzenetére

FragMaster
(senior tag)

Nah, eszerint a fórum szerint egyelőre valamelyik user fileból kapcsolható be a dx11 és a tesszelláció. [link]
Gondolom lesz egy "bekapcsoló peccs" amint kijön hivatalosan a w7.

(#59) oliba válasza rocket (#28) üzenetére

oliba
(senior tag)
LOGOUT blog

Jólvan, akkor inkább teszek rá egy procihűtőt. Ahhoz nem kell ennyit barkácsolni ;]

(#60) Serg1966 válasza oliba (#59) üzenetére

Serg1966
(kvázi-tag)

Zalman Fatal1ty FC-ZV9 ez jó lehet

Serg

(#61) gyiku

gyiku
(PH! kedvence)

(#62) carrot válasza gyiku (#61) üzenetére

carrot
(fanatikus tag)

Full Hd-ban nagyon jó eredmények, azt hiszem ez lesz a befutó nekem, idővel, vagy már a jövő héten? Ha lenne Nv Gt214, 215 verseny melléjük, az meg még jobb lenne, hogy teljes legyen a kép ebben a kategóriában.

Happy challenge based learning to me!

(#63) 8nemesis8

8nemesis8
(PH! addikt)

5750 mikor várható, hogy érkezik és vajon milyen áron?

(#64) FragMaster válasza 8nemesis8 (#63) üzenetére

FragMaster
(senior tag)

Kedden jár le az nda, remélhetőleg nem sokkal utána várható és 40k alatt, ennyi biztos :)

(#65) Ricco_hun válasza 8nemesis8 (#63) üzenetére

Ricco_hun
(senior tag)

Ugye nem az adatlapodon szereplő xfx HD4850 xxx-et váltanád le HD5750-re? Értelme nem sok lenne, hacsak a dx11 nem ér meg neked 30-35k-t (ami szvsz rettenet sok egy ilyen kaliberű kártyáért).

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#66) 8nemesis8 válasza FragMaster (#64) üzenetére

8nemesis8
(PH! addikt)

Mi az az nda?

(#67) 8nemesis8 válasza Ricco_hun (#65) üzenetére

8nemesis8
(PH! addikt)

Hát ez a kártya szar, majd megy vissza gariba.
28 000ftért vettem, tehát majd ha le tudom vásárolni és 5750 olyan 33-35kölr kerülne, akkor keveset kellene ráfizetnem, bár akkor már lehet,hogy 5870el jobban járnék.
Egyenlőre csak érdeklődöm. :R

(#68) Ricco_hun válasza 8nemesis8 (#67) üzenetére

Ricco_hun
(senior tag)

A HD5870 100 ezer forint, arra nem keveset kéne ráfizetned, bár az igaz, hogy jobban járnál vele. :D

nda - Non-disclosure agreement - nem-felfedés megállapodás, azaz az AMD kijelölt egy időpontot, ami előtt elvileg semmilyen információt nem közölhetnek a termékéről.

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#69) 8nemesis8 válasza Ricco_hun (#68) üzenetére

8nemesis8
(PH! addikt)

Bocs elírtam. :U
4870 akart lenni. Szerintem lassan ezeknek is megy majd még lentebb az ára, hogy 57xx széria is megjelenik teljesen már.

(#70) FragMaster válasza 8nemesis8 (#66) üzenetére

FragMaster
(senior tag)

[link]
Hogy is mondjam egyszerűen, egyfajta hírzárlat.

(#71) rocket válasza gyiku (#61) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Ezek az AMD sajat mereseibol osszealititott tablazat amin a HD5750/5770 egyutt szerepel :)

[ Szerkesztve ]

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#72) 8nemesis8 válasza FragMaster (#70) üzenetére

8nemesis8
(PH! addikt)

Köszi, már fentebb megkaptam a választ.
Akkor elvileg utána már szivároghat kifelé a hírek és a kártya is, kb. a megjelenéséig várok előző VGA-m szervizelésével és akkor majd látni, hogy mennyit kell ráfizetni és megéri e majd vajon.

(#73) rocket válasza carrot (#62) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

GT214 nincsen, a GT215 meg nem fogja megvaltani a vilagot full HD-ben, foleg mivel az 1GB-os verzio GDDR3 memoriaval jon.

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#74) Komplikato válasza rocket (#71) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

Azért a 3840x1024-ben az a 30FPS fölötti állandó érték nem piskóta. Ennyit azért nem néztem ki ebből a vasból. :Y

Rocket, gondolom szokásosan szolid szénné húzott 4 magos procival, talán még csak nem is AMD-vel tesztelték. ;)

[ Szerkesztve ]

Close the World ..... Open the Next!

(#75) lsc

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tulajok írhattom rövid összefoglalót ide.

Az élet kegyetlen .

(#76) 8nemesis8 válasza lsc (#75) üzenetére

8nemesis8
(PH! addikt)

Jó 5let, mint eddig is a 48xxas szériánál, hasznos. :C

(#77) tejeskifly

tejeskifly
(tag)

hát én eléggé elgondolkoztam most hogy melyiket kéne venem:

HD5770 vagy HD4890

Érvek:
HD5770 szerintem olcsóbb lesz mint 4890, dx11-et támogat (azt írtátok hogy ez jelenthet 20-30%-ot is), elég jól teljesít, a még közel sem kiforott driverral, keveset eszik, gondolom nem is melegszik annyira.

HD4890 lehet hogy drágább, de nem sokkal. Specifikációban kb ugyanaz mint 5770, de memoria bus 256bit, (bár 5770 memoriája jól tuningolható), egyenlőre úgy néz ki hogy gyorsabb.

szerintetek melyik? (az ártól eltekintve)
Én inkább az 5770 felé hajlok, de valaki még mondjon véleményt :)

http://team-magnetik.hu || Megbízhatóságom a kivel érdemes üzletelni topikokban ellenőrizheted :)

(#78) gyiku válasza tejeskifly (#77) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

ebben a topikban senki sem fogja azt mondani, hogy 4890 :N

(#79) FragMaster válasza tejeskifly (#77) üzenetére

FragMaster
(senior tag)

Ez kb mintha azt kérdeznéd 4870 vagy 4890-et vegyél. Ha kell a többletkraft a valamennyivel több pénzért, akkor 4890. Ha fontos a dx11, a kicsi fogyasztás és nem baj ha valamivel lassabb akkor 5770.
Szvsz érdemes már megvárni a keddet a tesztekkel és a hivatalso bevezető árakat (amik remélem nem lesznek az eddig látottaknál több).

[ Szerkesztve ]

(#80) Serg1966 válasza FragMaster (#79) üzenetére

Serg1966
(kvázi-tag)

Ha a dollár vagy az euro elszáll akkor drágább lesz ,ha a forint beerősödik akkor olcsóbb,per pillanat a 40k huf az az ajánlott ár és a mostani árfolyamon 150 euro
4890vs 5770 témához csak annyit hogy nekem inkább fontosabb a fogyasztás és a csend és a dx11

[ Szerkesztve ]

Serg

(#81) tejeskifly

tejeskifly
(tag)

Hát én pont ezért nemtudom eldönteni a dolgot, 4890 teljesítménye játékok alatt mennyi pluszt jelenthet? Azt is hozzá teszem hogy én 1920x1080-ban játszok! Szóval a nagyobb memoriabus előny. Ha viszont a dx11-re és a fogyasztásra gondolok egyértelmű hogy 5770.
Az is érdekes hogy ezzel a driverrel is olyan gyors mint 4870, szal még gyorsulnia kell. Na mindegy, annyi időm még van a döntésig, ameddig boltban is lehet kapni, meg addig úgyis lesz még teszt mire megveszem :)
Azért köszi mindenkinek!

http://team-magnetik.hu || Megbízhatóságom a kivel érdemes üzletelni topikokban ellenőrizheted :)

(#82) oliba válasza tejeskifly (#81) üzenetére

oliba
(senior tag)
LOGOUT blog

Ezek a kártyák nem FullHD-ba lettek kitalálva, azért is a neve az, hogy középkategória. Mellesleg tuti 5770-est vennék a 4890 ellenében, ha tényleg 4870 szinten van a teljesítménye

[ Szerkesztve ]

(#83) tejeskifly válasza oliba (#82) üzenetére

tejeskifly
(tag)

azért az előző kategória 1gpu-s csúcskártyái (4870, 4890) fullhd-hez lettek kitalálva, ha ez ugyanannyit tud ennek is jónak kell lennie, az 5-ös sorozat csucskártyái a fullhd-nál nagyobb felbontásra lettek kitalálva (töbmonitoros rendszerek, ugye ezzel is reklámozták), felsőkategóriának nem a fullhd számít már.

(#84) bolcsodal válasza tejeskifly (#77) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Milyen kártyád/konfigod van most? Ha FullHD-ban játszol, akkor a jelenlegi VGA sem lehet piskóta.

A memsávszél pedig, amiről beszélsz két komponensből tevődik össze: Membus*Memfreki.

Az 5770 középre pozícionált kártya lesz. A 4890 pedig csúcskategóriás hardver. Az már csak az AMD-n múlott, hogy jelenleg középkategóriás teljesítményt nyújt.

Én még megvárnám az 5850-es felhozatalt is! :U

A fincsi kártya a HD5750 lesz......

[ Szerkesztve ]

They drew first blood....

(#85) oliba válasza tejeskifly (#83) üzenetére

oliba
(senior tag)
LOGOUT blog

Bocs, helyesbítek. FullHD max közeli grafikán ;)

(#86) tejeskifly válasza bolcsodal (#84) üzenetére

tejeskifly
(tag)

Most vettem új monitort, és eddig egy 4850-el játszottam, csak épp meghalt szegény :(
Azzal sem volt gond far cry 2-be minden maxon 1920x1080-ba ment folyamat 35fps, section 8 meg-meg akadt néhe, de ott már szerintem gondja volt, mert sok vpu recover is volt :(
Igazából autoszimekkel játszok (lfs, race 07 stb) meg counter strike source, far cry 2, néha prototype. meg azért szeretem kipróbálni az újabb játékokat is.

Juteszembe, akik vettek 5770-et, kaptak dirt2 kupont?

[ Szerkesztve ]

(#87) Komplikato válasza tejeskifly (#86) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

"section 8 meg-meg akadt néhe,"
Akkor sokat javult demo óta, mert akkor még ilyen feket kép volt néha felvillant a fegyver képe, azt ennyi járt az ATI kártya tulajoknak. :P
Jól "optimalizált" NVidia logós játék, meg rémlik PhysX-et használ, magyarán sz*rrá terheli a procit.

(#88) Komplikato válasza bolcsodal (#84) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

A magyarban középketagóriának nevezünk bizonyos kártyákat, csakhogy ez három fokozatot feltételez, holott a gyártók mindig 4 fokozatban számoltak. Tehát van a legalsó réteg, utána azok amiken "megy" a játék, amit itt középnek nevezünk az az ahol már élvezeti értéke is van a játéknak. Ezt csak azért írtam, mert a HD 48xx széria sosem volt csúcs vagy felső kategóriás és soha nem is tervezte annak az AMD. Cserébe baromi olcsó volt, vagy más nem emlékszik az előtte való GF8-9 árakra?

(#89) zuchy válasza Kicsimix (#47) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

A játék fórumában van a megoldás, hogy hogyan lehet előhozni a DX11-et a teszelálással együtt. [link]

PC-STYLE.hu

(#90) Kicsimix válasza Kicsimix (#36) üzenetére

Kicsimix
(fanatikus tag)

5770 Alap órajel.

Far Cry 2 DirectX 10 Very High 4xAA 1680x1050

Eredmények ITT

Far Cry 2 DirectX 10 Very High 4xAA 1920x1080 HD

Eredmények ITT

Első tesztben volt egy kis megtorpanás jól látszik de nem kell vele foglalkozni én hibám.

[ Szerkesztve ]

(#91) tejeskifly válasza Kicsimix (#90) üzenetére

tejeskifly
(tag)

Kicsimix: kaptál a kártyához dirt 2 steam kupont?

(#92) Kicsimix válasza zuchy (#89) üzenetére

Kicsimix
(fanatikus tag)

Ennél több mindent kell beállítani és a gsc game world forumán sem tudták bekapcsolni.

Nem lehet előszedni a DX11-et egész nap ezzel foglalkoztam mert a játék r3 opciókkal indul ha átírod akkor is. xrRender_R3.dll-t futtatja R4 helyett.

:(

(#93) zuchy válasza Kicsimix (#92) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Ja, én csak belinkeltem, nincs DX11-es cuccosom, nem is tudtam kipróbálni. :)
Valami hack csak lesz hozzá, ha egyáltalán benne van ebben az orosz változatban a DX11.
De az a fura, hogy a 10.1 sincsen benne.

PC-STYLE.hu

(#94) Kicsimix válasza tejeskifly (#91) üzenetére

Kicsimix
(fanatikus tag)

Nem kaptam de sztem az nem a gigabyte hoz jár... hmm..

Zuchy :

Naja az sem megy benne.. Hátha majd valami patch-el oldják meg ha a kártya oldalról is és a microsoft részéről is fixálódott és elérhetővé vált a DX11 hivatalosan ..

[ Szerkesztve ]

(#95) rocket

rocket
(PH! kedvence)

Sapphire HD5750

(#96) vhunor válasza Kicsimix (#90) üzenetére

vhunor
(senior tag)
LOGOUT blog

Alap órajelen? Az Anandtech 5850 tesztjéhez készült grafikonok szerint 1920x1200-ban (ami még magasabb felbontás is kicsit mint az általad mért 1080 soros), ultra high quality, 4x AA mellett a HD4890 és a GTX 275 ment 44 fps körül. Néztem, hogy nálad minden opció very high-ra volt állítva a tesztnél, ez összességében az ultra high opciót adja? Mert ha igen, akkor HD4890/GTX 275 teljesítményt mutat a "kis" ATI, fele annyi fogyasztás és dx11 támogatás mellett.

A hőfokok és a hangja hogyan alakulnak nálad?

[ Szerkesztve ]

(#97) zuchy válasza rocket (#95) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Na ez már jobban néz ki a ref-hez képest.

PC-STYLE.hu

(#98) bolcsodal válasza Komplikato (#88) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A HD4890 az AMD egyGPU-s termékpaletta csúcsa volt. Függetlenül attól, hogy a Geforce kártyákhoz képest hol volt a teljesítménye. De igazad van, ez kb a felső középkategóriához volt elég.

A baromi olcsó azért relatív fogalom. Az én ingerküszöböm kb 25K-nál kezdődik. Ennél drágább kártyát nem vagyok hajlandó megvenni... :(

Az AMD nagy dobása a kb 100dollárért 1 TFlops számítási teljesítmény!! Ami a HD5750-nél remélem bekövetkezik. :K

(#95) rocket: Kíváncsi leszek a fösvény magyar árakra! :DDD A külcsínnyel nincs baj...kár hogy kapott extra tápcsatit! :(

[ Szerkesztve ]

They drew first blood....

(#99) Kicsimix

Kicsimix
(fanatikus tag)

Resident Evil 5 DX10 4xAA 16xAF 1920x1080 HD

(#100) Kicsimix válasza vhunor (#96) üzenetére

Kicsimix
(fanatikus tag)

Az Ultra High opció az a legmagasabb opció. A Very High az egyel alatta lévő.

Tessék az Ultra High eredmények : ITT

A 4870 et ahogy nézem itt már elveri.. ha még húzom is akkor a 4890 szintjére kerül : )

Persze ott 1920x1200 ban teszteltek : )

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.