Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#201) fenergie84 válasza MZsoltee (#200) üzenetére

fenergie84
(őstag)
LOGOUT blog

Értem én, csak harmadik olvasatra is ez jött le belőle, de spongyát rá!
Engem csak az háborít fel, hogy beharangozzák 160 dolláros áron, itthon meg már 250 dollár felett van az ára...ebből nekem az jön le, hogy a kereskedők marha módon kiélik a kapzsiságukat...

[ Szerkesztve ]

Dell U2311H :)

(#202) cowboy_bebop válasza fenergie84 (#186) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

Ez az 5770 47K, az 5850 meg 68K, ez 21K differencia. Hol itt a probléma?

(#203) FragMaster válasza cowboy_bebop (#202) üzenetére

FragMaster
(senior tag)

Az a gond, hogy 47k, az nem hogy nem az ajánlott $159, de még csak nem is 159€. 40k és alatta viszont már kezdene korrekt lenni, a (például az iponban legolcsóbb) 37k-s 4870 1gb helyett is akár, persze amíg az kapható még.

[ Szerkesztve ]

(#204) fenergie84 válasza cowboy_bebop (#202) üzenetére

fenergie84
(őstag)
LOGOUT blog

FragMaster megválaszolta...

Dell U2311H :)

(#205) vhunor

vhunor
(senior tag)
LOGOUT blog

A tesztek átböngészése után egyértelművé vált számomra, hogy a GTX 275 OC-t nem erre fogom lecserélni, hiába izgultam rá az alacsony fogyasztásra. Full HD-ben nagyon inkonzisztens a teljesítménye a 128-bites busz miatt, hol gyorsabb mint a 4870, hol meg épphogy karcolja a 4850 teljesítményét, mindezt Magyarországon jelenleg 47 bruttó kisker áron... A tuning is elég lutrinak tűnik, volt ahol csak a PH!-s tulajok eredményeinek a közelébe se jutottak, máshol meg 6 GHz-es ram órajelet értek el (és itt szvsz ez számít, úgy kell neki a plusz sávszél mint egy falat kenyér). Túl random egyelőre, miben hogy teljesít.

(#206) cowboy_bebop válasza FragMaster (#203) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

Tuti h. fog lejjebb menni az ára az elkövetkező pár hétben, aztán Karácsony környékén majd visszaáll erre a szintre, aztán januártól várható a rendes árcsökkenés.

Bazárban ma 82.5K-ért kapod meg azt az 5870-et, amit 2 hete még 110K-ért hirdetett a zsugoribb fajta kereskedő.

(#207) FragMaster válasza vhunor (#205) üzenetére

FragMaster
(senior tag)

Hát gtx275 helyett ezt hiába vártad :) Onnan már eddig is tudható volt, hogy 5850 az irány legalább.

[ Szerkesztve ]

(#208) Serg1966 válasza FragMaster (#207) üzenetére

Serg1966
(kvázi-tag)

Ez nyilvánvaló,de nefelejtsétek el hogy kéne egy normális driver is és dx 11 ben a gtx275 meg sehol sem lesz:D
A tuningról hogy a Catalistban elérhetőt simán futja úgy látszik jó sorozatot fogtunk ki a Gigabyte-tal süni nélkül még teszt erejéig sem húzom tovább a többit meg meglátjuk

[ Szerkesztve ]

Serg

(#209) Ricco_hun válasza cowboy_bebop (#202) üzenetére

Ricco_hun
(senior tag)

Sehol, csak ennek a 21k diff-nek úgy kéne kijönnie, hogy a HD5770 37k (de még ennyit sem ér), a HD5850 meg 58k.

[ Szerkesztve ]

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#210) cowboy_bebop válasza Ricco_hun (#209) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

60K-ért volt már 5850, az 5770-ből pedig sokkal több van (csak max. ma még nem árazták be a nagykerek), úgyh. reális várni a 37K-s 5770-et. Szvsz. legfeljebb egy hét.

(#211) FragMaster válasza cowboy_bebop (#210) üzenetére

FragMaster
(senior tag)

Úgy legyen.

(#212) rocket válasza FragMaster (#203) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Egyelore magasak az arak europaban a HD5770-nel, egyik legnagyobb nemet kiskernel 160euro mind a 3 fele HD5770 ami van raktaron.

Nem csak nalunk jellemzo, hogy az ujdonsag varazsa miatt felarral probaljak eladni a termekeket, ezen kivul gondolom nem roskadoznak a polcok a kartyak alatt a nagy mennyisegtol amit kaptak.

Varni kell 1 hetet addigra elmulik az ujdonsag varazsa, es lehetetlen lesz eladni a kartyakat ennyiert, ha lesz megfelelo mennyisegu kartya ami sok helyre eljut.
Nemeteknel sok helyen mar most 130-135euro lehet rendelni, erkezest jovohetre igerik.

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#213) stamy válasza Serg1966 (#208) üzenetére

stamy
(lelkes újonc)

Egy komolyabb DX11-es cuccban az 5770 sem lesz a ranglista tetején ezt ne feledjük el...
Ez nem egy felső-középkategóriás kártya ezért nem hiszem hogy majd DX11-ben egy nagyobb számításigényű helyen, olyan nagyon nagy FPS értékeket fog produkálni.
És az a +15-20%-os gyorsulás amit elvileg hoz a DX11 az el fog menni más effektekre, meg a 128bit élsimítással elég szűkös tud lenni.
(mielőtt kapom a szebbnél szebb megjegyzéseket, nem mondom hogy ez az 5770 egy sz*r lenne, sőt ha lemegy az ára best buy lesz ilyen fogyasztással és GTX260 közeli/meghaladó teljesítménnyel, csak egy kicsit nagyobb a füstje mint a lángja egyenlőre, szerintem)

[ Szerkesztve ]

(#214) gyiku válasza gyiku (#181) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

mar el is fogyott :DDD

(#215) vhunor válasza Serg1966 (#208) üzenetére

vhunor
(senior tag)
LOGOUT blog

A DX11 pont semennyire nem befolyásol, ha vásárlásról van szó. Az elkövetkező fél-egy évben pontosan egy DX11-es játék érdekel az amúgy is kevés cím közül, ez az AvP 2. Talán jövő ilyenkor (jó esetben) már vásárlásra ösztönző érv lesz a DX11. Én csak azért vártam a kártyát az előzetes tesztek alapján, mert kis fogyasztás mellett 4870 szintű teljesítményt reméltem, ami hoz is, meg nem is, és ez a bajom vele. Ha egy kártyától nem tudom, hogy melyik program alatt mit várhatok, az nálam nem jöhet szóba.

(#216) Serg1966 válasza stamy (#213) üzenetére

Serg1966
(kvázi-tag)

:D ezt senki nem is állította,hiszen akkor senki nem venné a 5850-70(X2) kártyákat mert minek:D

Serg

(#217) kelzsoca

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Csalódást okoznak az új Radeonok

A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!

(#218) rocket válasza kelzsoca (#217) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Akinek csalodast okozott az csak magara vethet.
14SIMD egyseggel lehetett volna a HD4890 kozeleben ameddig birta volna a memoria savszelesseg, de a 14SIMD pletyka jo ideje kidolt a sorbol (aki PH-t olvassa, es nem Fudzillat es tarsait jo ideje tudhatta ;) ), onnantol kezdve meg eleg tiszta volt a kep arrol, hogy mi varhato.

[ Szerkesztve ]

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#219) FragMaster válasza rocket (#218) üzenetére

FragMaster
(senior tag)

Így is fojtja a ramsávszél, nem is lett volna sok értelme 14 simd-nek.

(#220) babicsbalu

babicsbalu
(őstag)

5770 hozza 4890 szintjét? vagy inkább érdemesebb 5850et venni ? :F

Szerintem ...

(#221) FragMaster válasza babicsbalu (#220) üzenetére

FragMaster
(senior tag)

Elég változó miben mit megy. 5850-et mindenképp érdemesebb venni, de ugye többe is kerül nem kevéssel.

(#222) kelzsoca válasza rocket (#218) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sajnos sokan többet vártak a kártyáktól, mint amennyit tudnak, én csak mutattam egy hírt, de pontosan tudom mit tud a kártya, és hogy mennyit is ér valójában, én is akartam venni itt apróban egy Gigabyte 5770-et de közbejött valami, és nem jött össze :)

A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!

(#223) Vikthor

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Tervezek vásárolni egy 5xxx szériás VGA-t a közeljövőben, de előtte szeretnék tájékozódni, hogy milyenek a tapasztalatok a HDMI terén? Tökéletesen küldi a 24p-s képet és a DTS hangot is az erősítő felé? Van valakinek véleménye erről? Játékra is venném, tehát egy 5770-nél nem nagyon mennék lejjebb. Előre is köszi!

Üdv,
Vik

~ Arcana ~

(#224) gbors válasza FragMaster (#219) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

DirectX9-ben nem olyan sok (+15-20% talán), de a SIMD-ekből csak a textúrázók fogyasztják a sávszélességet, úgyhogy a tesszelációhoz igencsak jól jött volna.

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#225) FragMaster válasza gbors (#224) üzenetére

FragMaster
(senior tag)

Azt hittem a tesszelláció órajelfüggő :F

(#226) Kicsimix válasza gyiku (#181) üzenetére

Kicsimix
(fanatikus tag)

Fuuu de jo ,hogy megvettem 40ér : ) :C

...Kockázat nélkül nincs vereség... : ------------)

(#227) p_adam

p_adam
(őstag)

Az eddigi 'legszigorúbb' teszt (value 4/10)

[Bit-tech.net ASUS EAH5770]

Vikthor: a Tom's Hardware szerint a HD5770-en már problémamentesen megy ez a funkció, az 5850/5870-nél még nem működött, de gondolom az újabb driverekkel már ott is fog.

Lavry DA11 -> STAX SRM-717 + SR-X Mk3 Pro / Sennheiser HD250 Linear II Eladó: http://tinyurl.com/43fx7as

(#228) p_adam válasza Kicsimix (#226) üzenetére

p_adam
(őstag)

Én is :) a 5850 jobb de az egyelőre fennnálló 30e különbség nagyon tetemes (lényegesen több mint a külföldieknél)

(Hmmm most a prohardver rettentő instabil...)

Lavry DA11 -> STAX SRM-717 + SR-X Mk3 Pro / Sennheiser HD250 Linear II Eladó: http://tinyurl.com/43fx7as

(#230) kelzsoca válasza KDavid17 (#229) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

képfeltöltés helyett feltöltenéd a képeket máshová is?

Mert nem hozza be :(((

(#231) KDavid17 válasza kelzsoca (#230) üzenetére

KDavid17
(fanatikus tag)

(#232) tejeskifly

tejeskifly
(tag)

Na a 4850-em árát holnap kapom vissza (42e) szal kezdhetem keresni ilyen árban az 5770-et :)
én valami ilyesmit szeretnék: SAPPHIRE HD5770 1GB GDDR5 FULL PCIE (dirt 2 bundle :D)

http://team-magnetik.hu || Megbízhatóságom a kivel érdemes üzletelni topikokban ellenőrizheted :)

(#233) KDavid17

KDavid17
(fanatikus tag)

Amúgy idleben 37 fokos kb 35%-os ventivel ami nagyon halk.
100%-on olyan hangos kb mint a 4870 50%-on.

[ Szerkesztve ]

(#234) kelzsoca válasza KDavid17 (#231) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Köszi, hogy feltöltötted :R

tejeskifly

4850-em árát holnap kapom vissza (42e)

Ez nem elírás?

[ Szerkesztve ]

(#235) KDavid17 válasza kelzsoca (#234) üzenetére

KDavid17
(fanatikus tag)

Milyen teszteket szeretnétek?

(#236) kelzsoca válasza KDavid17 (#235) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nyomj egy 3dmark05-öt is, ha nem gond :)

Kíváncsi vagyok mennyi pontot hozhat :)

(#237) KDavid17 válasza kelzsoca (#236) üzenetére

KDavid17
(fanatikus tag)

Azt csak később tudok, előbb meg kell "szerezni" :D

(#238) gbors válasza FragMaster (#225) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

maga a tesszeláció igen, viszont utána azt a k***a sok háromszöget textúrázni kell, meg kell világítani, stb., stb.

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#239) stamy válasza KDavid17 (#237) üzenetére

stamy
(lelkes újonc)

egy vantage érdekelne mivel a 3dmark06 eléggé függ a procitól

(#240) FragMaster válasza gbors (#238) üzenetére

FragMaster
(senior tag)

Értem.

(#241) Serg1966

Serg1966
(kvázi-tag)

Memória süniből melyiket ajánljátok a hátuljára?

Serg

(#242) FragMaster válasza Serg1966 (#241) üzenetére

FragMaster
(senior tag)

Amelyiket kapod.

(#243) tejeskifly válasza kelzsoca (#234) üzenetére

tejeskifly
(tag)

nem, annyiért vettem a 4850 toxicot anno :)
minig így járok amúgy, akkor kerül sor alkatrészvásárlásra mikor megjelenik valami, és olyankor kicsit többe kerül mint amennyit ér, ez akkor azért volt annyi mert ez volt az első nonref hűtővel (2 éve szeptemberben) és nem akartam ref-et venni meg hűtőt cserélni, am szerintem megérte mert így ingyé váltok jobbra :D

http://team-magnetik.hu || Megbízhatóságom a kivel érdemes üzletelni topikokban ellenőrizheted :)

(#244) KDavid17 válasza stamy (#239) üzenetére

KDavid17
(fanatikus tag)

(#245) tejeskifly

tejeskifly
(tag)

olcsón ramsüni: ITT

[ Szerkesztve ]

(#246) rocket válasza Serg1966 (#241) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

En ezt raktam ra.

(#247) tejeskifly válasza rocket (#246) üzenetére

tejeskifly
(tag)

ez nagyobb meg olcsóbb ;)
de ha már megvan akk jó kis cucc :)

(#248) rocket

rocket
(PH! kedvence)

Kiprobaltam az MSI Afterburnert, a GPU feszultseget nem lehet allitani.

GPU orajelet meg a CCC max. (960/1445) fole nem engedte allitani, mondjuk megy a CCC valoszinuleg ez a progi nem tudja felulbiralni mint pl. az AMD GPU Tool.

Akkor marad a hardveres voltmod, vagy az ASUS bios es a Voltage Tweak progijuk :)

[ Szerkesztve ]

(#249) p_adam

p_adam
(őstag)

Radeon HD5770 / 5750 sold out in Europe

(#250) gyiku válasza gyiku (#181) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

ha a 160$os 5770-ert 47k-t kernek, akkor hogy lehet, hogy a 150$os wdtv live ugyanott 30k alatt van? [link]
Az újdonság a mai naptól kezdve érhető el kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára 150 dollár magasságában helyezkedik el. A készülék már webshopunkban is feltűnt, ahol 30000 forint alatti áron lehet hozzájutni.
tehat 10$ = 17k huf :DDD

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.