Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#1001) gyiku válasza gyiku (#973) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

8 fele 5750 :U az 5770ek mind referenciak. ezek netto nagyker arak. ;)

(#1002) Pubszon válasza zodo (#1000) üzenetére

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Húzd meg azt a procit, mert még a 3600Mhz-es Q6600-al is kicsi procilimit volt. :D
Letet már a 4140Mhz-es E8400-al kielégült, de lehet még lenne benne. :K
Q6600 vs E8400

Elnézve Tody56 eredményét, még az SM2-be van egy kis plusz.

[ Szerkesztve ]

http://goo.gl/OVbJz Google - Motorola Atrix 4G @ 4.0.3 ICS CyanogenMOD 9 + 16GB SDHC & Huawei Ideos S7 Slim @ 2.2.2 Rooted + 8GB SDHC / XBOX Gamertag: Puby23

(#1003) zodo válasza Pubszon (#1002) üzenetére

zodo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ja, direkt nem húztam a procit, mert nem volt viszonyítási alapom csak ha így alapon járatom, de este ráteszek egy kicsit. :)

(#1004) banderasz77

banderasz77
(PH! addikt)

Egy 4850-hez képest hol helyezkednek el a 5750/70 karik? Most tervezek venni egy HIS IceQ4-es 1 gigás 4850-et 29,9-ért, de ha meggyőztök, akkor legyen DX11 inkább, ha ár/értékben jobban jön ki. Tuning lenne. :K :R

(#1005) szasanyi válasza banderasz77 (#1004) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Valamivel jobb mint a 4850... sztem a 450 és 4870 között van teljesítményben. HD5770 előny:
- alacsony fogyasztás (a load is jó, de az idle kiemelkedő)
- alacsony zajszint (persze egy átlagos 4850 hűtőhöz viszonyítva, mert az IceQ4 igen jó)
- a driverek egyre jobban 5xxx sorozathoz optimalizált lesz (jobb teljesítmény és feature kihasználás) kvázi a 48xxkártyákkal lehetnek problémák
- korszerűbb és időtállóbb a feature lista miatt (DX11-tesselacion, ATI Eyefinity)
- nekem úgy tűnik (4850,4870, GTS250 után) javult a képminőség is

Hátránya a - jelenleg - magas ára, bár én 2 napja vettem új, MSI R5770 1GB verziót 37.5k-ért, ami még éppen elfogadható. De úgy látom emelkedtek az árak... :(((

(#1006) rocket válasza banderasz77 (#1004) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Az eddig megjelent egyszem beta driverrel a HD4850 512MB-os verzional 5-7%-kal gyorsabb a HD5750 1GB, es 28-30%-kal gyorsabb a HD5770 1GB.

A tobbi pozitivumot mar felsoroltak az elozo hozzaszolasban :)

[ Szerkesztve ]

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#1007) banderasz77 válasza rocket (#1006) üzenetére

banderasz77
(PH! addikt)

Na akkor rágyúrok egy 5770-re, de megvárom, hogy kissé visszaessen az ára. Thx a helpet.

(#1008) hajbel válasza banderasz77 (#1007) üzenetére

hajbel
(senior tag)

Azt várhatod kb. februárig.

Against mod€rn football

(#1009) banderasz77 válasza hajbel (#1008) üzenetére

banderasz77
(PH! addikt)

Nem baj, addig elleszek a mostanival...

(#1010) bzs73

bzs73
(őstag)

Üdv.
Most készülök venni 5770-t.
Melyi lenne a jobb?
A giga vagy a sapphire?

A gigánál azt írja van hdtv támogatás,a másiknál azt írja nincs.Ez számít valamit.
Én lcd tv-n használom a gépet.

[ Szerkesztve ]

(#1011) Romvr válasza hajbel (#1008) üzenetére

Romvr
(senior tag)
LOGOUT blog

Én is februárig várok. Addigra lesz pénzem, lesz DX11-játék és remélhetőleg áresés is. Meg ha minden jól megy nV GT300 széria ami talán lenyomja az árakat még egy kicsit. Ja meg persze lesznek egyedi hűtésű ATI-k és elméletileg majd jön még néhány HD5xxx-es is (ha jól olvastam az egyik külföldi oldalon).

"Pont azért mert olyan világos kerül sok időbe hogy felfogd. Ha hamarabb tudtad volna hogy a gyertya lángja tűz, már kész lenne az étel." Oma Desala

(#1012) FPSTunker válasza bzs73 (#1010) üzenetére

FPSTunker
(fanatikus tag)

Nincs köztük különbség mivel ref. kártyák csak a matricában különböznek. :K

(#1013) bzs73 válasza FPSTunker (#1012) üzenetére

bzs73
(őstag)

Ok köszi,és a hdtv támogatás,amit írtam?Mert én pont azon használom.

(#1014) FPSTunker válasza bzs73 (#1013) üzenetére

FPSTunker
(fanatikus tag)

Iponosok elírták, ennyi. Nyugodtan megveheted. :K

(#1015) bzs73 válasza FPSTunker (#1014) üzenetére

bzs73
(őstag)

Köszi. :R

(#1016) zodo válasza Pubszon (#1002) üzenetére

zodo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kicsit tesztelgettem, ahogy igértem, de speciel az Fsb érték növelésével, kimerül a tudásom. :B

Alap órajeles: 2,8Ghz Gpu 850 / 1200mhz => 11087

3.36Ghz # Gpu 850 / 1200mhz => 11987
3,5Ghz # Gpu 850 / 1200mhz => 12174

3,5Ghz-es proci és vga órajelek emelése melett:

900 / 1300mhz => 12575
940 / 1320mhz => 12743
950 / 1340mhz => 12773
960 / 1360mhz => 12830

(#1017) Pubszon válasza zodo (#1016) üzenetére

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Meglódul azért, de mint mondtam a 3DMark06 igen csak proci limites már ennél a VGA-nál még a Q6600 3.6Ghz-el is. :U
De játékoknál elég a tied is, ha képjavítókkal játszol legalább 1280-ban. :K

http://goo.gl/OVbJz Google - Motorola Atrix 4G @ 4.0.3 ICS CyanogenMOD 9 + 16GB SDHC & Huawei Ideos S7 Slim @ 2.2.2 Rooted + 8GB SDHC / XBOX Gamertag: Puby23

(#1018) zodo válasza Pubszon (#1017) üzenetére

zodo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát igen, de nem mertem tovább húzni. :B Megálltam a +25%-os tunungnál, de nem szokásom húzni semmit. Mondjuk már a kártya megköveteli, ezért átnézek majd a procis vagy tuning topik(ok)ba, mit is bír az én cpu-m. ;)

Közben lefutattam innen a Tropics Benchmark-ot a Heaven Benchmark helyett :B , mert ebben van csak directx11.

Mindegy, azé közzé teszem a directx10-es eredményemet. Beállítások a képen ill. a vga alapon és win 7 32bit-es rendszeren. Fps 25,9 Score 653

(#1019) zodo válasza zodo (#1018) üzenetére

zodo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Leszedtem a Heaven Benchmark v1.0-t, de nem akar elíndulni.
Valamit frissítenem kellene vagy ?

Akármilyen beállatást választok, betölt a Benchmark felírat és megáll. :F

(#1020) Pubszon válasza zodo (#1018) üzenetére

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na majd holnap lesz rá időm és letesztelem én is, mondjuk nekem az E8400 jelenleg 3.6-on fut.

(#1021) Fluor

Fluor
(újonc)

Üdv! Egy 5750-es kártya vásárlását tervezem. Olyan kérdésem lenne hogy, honnan tudom azt meg hogy "elég-e" hozzá egy intel C2D E4400 as (3 GHz re húzva)? Köszi.

(#1022) zodo

zodo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jaaa, most esik csak le. Nem kaptam Dirt 2 kupont :((( vagy a Magyarországi csomagolásba már nem jutott. :F
Hétfőn, 10:00-kor megejtek egy hívást, Ipon írányába. :D

Szerk: Most olvasom, hogy Amd szerint jár, de nem lesz minden dobozba. :W

[ Szerkesztve ]

(#1023) FPSTunker válasza zodo (#1022) üzenetére

FPSTunker
(fanatikus tag)

Én kaptam ! :D

(#1024) zodo válasza FPSTunker (#1023) üzenetére

zodo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Gratulálok a nyertesnek! :C
Felezzünk? :U :))

(#1025) rocket válasza zodo (#1022) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Opcionalis a DIRT2 kupon, nem jar minden kartya melle.

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#1026) FPSTunker válasza zodo (#1024) üzenetére

FPSTunker
(fanatikus tag)

Kérdezd meg az iPonosokat, mert az én dobozomon rajta volt a matrica de a kupon nem volt benne, mert a gyártó elfelejtette belerakni ! :D :W
Pénteken hívtak, hogy hétfőn hozza a futár ! :)
Kérdezz rá hátha te is kapsz.

[ Szerkesztve ]

(#1027) rocket válasza FPSTunker (#1026) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Inkabb kivettek belole valahol szandekosan, hatha nem tunik fel a felhasznalonak, ha megis akkor meg valami fake indokkal majd utolag kikuldik.

(#1028) FPSTunker válasza rocket (#1027) üzenetére

FPSTunker
(fanatikus tag)

Biztos nem az iponosok voltak, én inkább a nagykerre gyanakszom.
De mind1, megreklamáltam és lényeg hogy pótolják.

(#1029) zodo válasza rocket (#1025) üzenetére

zodo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen tudom. Írtam a szerk-ben.

(#1026) FPSTunker

Az jófejségről tanuskodik a bolt részéről. :K
Az én dobozomon, sajna nincs feltüntetve. Mindegy, nem halok bele, ha nincs. :N

(#1027) rocket

Én se hinném, hogy kivették volna.
Két fajta csomagolás létezik, mint általában. Kisebb vs. Nagyobb

Csak azt nem értem, hogy én miért mindig a kis csomagolásúakból kapok. :O

Más:

Ídőközben (még épp ídőben) rájöttem, hogy én a telepítő cd-n lévő 9.9-es drivert használtam. :Y Kerítettem egy 9.10-t és láss csodát.

3DMark06, hardverek alapon 9.9 alatt 11087 pont, 9.10 alatt 12098 pont :D
Különbség: +1012 pont, azért ez már jobban tetszik. :K

[ Szerkesztve ]

(#1030) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Tudja valaki mikor jön már az 5670/5650? :F Vagy hagyjam a fenébe, ha még az idén kell.

New world...old thinking...IBM T60;)

(#1031) Bluegene válasza Chaser (#1030) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jövőre ha egyáltalán lesz ilyen

én inkább egy 5730-ast várnék

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#1032) szasanyi válasza FPSTunker (#1026) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Én is MSI-t vettem, rajta a Dirt 2 matrica, és a kupon is benne volt. De hogyan lehet majd felhasználni? :B

MOD: lenne még egy kérdés... milyen kodeket kell/érdemes feltenni a VGA-hoz Win7 32bit alá, hogy a HD filmek menjenek?

[ Szerkesztve ]

(#1033) Serg1966

Serg1966
(kvázi-tag)

elvileg van már novemberi béta is

Serg

(#1034) Serg1966 válasza Serg1966 (#1033) üzenetére

Serg1966
(kvázi-tag)

megtaláltam csak későn[link]

[ Szerkesztve ]

Serg

(#1035) FPSTunker válasza szasanyi (#1032) üzenetére

FPSTunker
(fanatikus tag)

Steam-ről tudod majd letölteni.

(#1036) Romvr válasza szasanyi (#1032) üzenetére

Romvr
(senior tag)
LOGOUT blog

CCCP-t ajánlom és Media Player Calssic Home Cinema-val játszd le a filmeket (CCCP telepíti is egyből). Nekem az 1080p is akadás mentesen megy.

"Pont azért mert olyan világos kerül sok időbe hogy felfogd. Ha hamarabb tudtad volna hogy a gyertya lángja tűz, már kész lenne az étel." Oma Desala

(#1037) szasanyi válasza FPSTunker (#1035) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Köszi. Ott a fizetéssel lesz problémám, mert gondolom csak kedvezmény lesz, és nem ingyen. :N

Romvr: mi az a CCCP és hol van? :U Ez ideális az ATI AVIVO és egyéb technológiák kihasználásához?

(#1038) Romvr válasza szasanyi (#1037) üzenetére

Romvr
(senior tag)
LOGOUT blog

"mi az a CCCP és hol van?"

CCCP Codec :U

Azt nem tudom hogy támogatja e az AVIVO-t (ammegmi???) de én is ATI-val használom (HD3650), és nekem bejön.

Direkt link a letöltéshez: [link]

[ Szerkesztve ]

(#1039) szasanyi válasza Romvr (#1038) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Köszi, jó is lett. Elég kicsi, és úgy látom nincs benne sok felesleges dolog (én a MPC-ot sem tettem fel, mert minek) és tökéletesen működik. Ez a lényeg. :)

Az AVIVO az ATI saját fejlesztésű, videók és HD videók lejátszásához szükséges hardveres támogatás (hardveres dekódolás). NVidia esetében ezt PureVideo-nak nevezik. Ezek használata csökkenti a CPU használatot, és saját képjavító eljárások használatával javítja a képminőséget.

(#1040) HIJ válasza szasanyi (#1037) üzenetére

HIJ
(senior tag)

Én úgy tudom, hogy a teljes játékot lehet ezzel a kuponnal letölteni...

Semmisenemvan!

(#1041) zodo

zodo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Dirt első részét nézte már valaki ezzel a karival ?

Sajna az eddigi kártyáimal igen szagatott játékmenetett mutatott és talán már kiprobálnám. Van valami szép grafikai megjelenésű "autos" játék ötletetek a Grid-en kivül? Shift, nem érdekel.

[ Szerkesztve ]

(#1042) g.gergo válasza szasanyi (#1037) üzenetére

g.gergo
(senior tag)

Teljes játék jár a kuponért, amit ugye kifizettél a vga-val. Hülyeség is lenne azt hinni, h bármi is ingyen van. Szóval teljes játék. :)

(#1043) cintula187 válasza g.gergo (#1042) üzenetére

cintula187
(senior tag)

Igen állítólag STEAM -en keresztűl lehet letölteni.

You say Lady Gaga, I say Dash Berlin You say Hannah Montana, I say Chicane You say Owl City, I say Above & Beyond You say Jonas Brothers I say Markus Schulz You say Justin Bieber, I say Armin Van Buuren

(#1044) szasanyi válasza g.gergo (#1042) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Ha csak le kell tölteni az jó! Ezzel az internetes vásárlással gondom van, mert nincs megfelelő számlám és kártyám hozzá. Nem mintha a rendelkezésre álló kerettel sosem lenne gond... :B

(#1045) zodo válasza g.gergo (#1042) üzenetére

zodo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem, ingyen van.
Nincs a gyártók kártyái és csomagolásai közt, tízenikszezer forint különbség. :N
Letöltöd az adott oldalról, kódodat meglesed a kuponon, bepötyögöd és örülsz. :D

Szerk:
Vagy menjek a fogyasztó védelemhez, mert lehúztak amiért a kis vagy lite csomagolású kártyát kaptam amikor ugyanannyit fízettem érte, mint a másik ember a nagy vagy full-os kártyáért ? :U :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1046) rocket válasza zodo (#1045) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Nem ugyanannyiba kerulnek.

[ Szerkesztve ]

(#1047) zodo válasza rocket (#1046) üzenetére

zodo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor méginkább örülhet az aki + 1-3 ezer forintért kapott a kártyájához. :)

(#1048) szasanyi válasza zodo (#1047) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Én nem tudom többe kerül-e. Az én MSI R5770 kártyám 37.5k volt, ami nem rossz ár kuponnal... sőt, sztem még anélkül sem. Mondjuk olcsónak sem mondanám. :N Jut eszembe: van már infó a következő Catalyst megjelenési idejéről? Mert ez a driver nem egy nagy durranás, úgyhogy mihamarabb jó lenne egy ennél jobb, még ha nem is az lesz a legjobb.

(#1049) bzs73

bzs73
(őstag)

Na jöv héten belépek én is a klubba.Lessz egy giga 5770.Kíváncsi leszek rá,mert eddig nvidia volt mindíg,de most jobb választásnak tartom az atit.Meglátjuk.

(#1050) vhunor válasza bzs73 (#1049) üzenetére

vhunor
(senior tag)
LOGOUT blog

Figyelj a ventijére, vásárlás után hajtsd meg rendesen, nem-e kotyog/kattog/zörög. Mellesleg nem a gigabyte-ot kell ezért hibáztatni, én sem teszem, hiszen az összes ref kártya, a giga is csak matricáz...egyszerűen forgalomba került egy adag szar venti xy gyártótól (nemtomki), aztán néhányan belenyúltunk a "jóba".

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.